Победителите ритат гузно победените на продължаващия им балотаж с демократите

 

 

 

 

 

 

Този текст съдържа продуктово позициониране на един автор, който не познава лично кандидата на Демократична България Борислав Игнатов и е продукт на собственото си мнение. То не ангажира с нищо демократите. 

В текста, който следва, авторът ще нарича демократи всичко и всички, свързано с Демократична България, с която не е влизал нито веднъж в контакт нито преди, нито по време на, нито след местните избори. Щом като има партийци, които са самоопределят като патриоти и това обидно за останалите българи самохвалство се възприема от всички за меродавно определение в публичното пространство, защото една партия, нарекла себе си Демократична, да няма да право да говори за себе си като ДЕМОКРАТИТЕ?

Препоръчвам тази малка терминологична подробност на всички, но най вече на самите демократи, когато говорим отсега нататък за Демократична България.  

Уж местните избори все повече отшумяват , но шумът в системата на пропагандата не стихва. Ако се съди по децибелите на дебелите ( от властово преяждане), истинският балотаж всъщност е този, който не се състоя в София между ГЕРБ и Демократична България поради предварителната подялба на електоралната плячка от страна на предизвестените победителки. Продължава вече цяла седмица, през която победителите системно ритат победените демократи.

Да припомням ли прогнозите на социолозите, според които двете кандидатки не само имаха гарантирано водачество в бъдещите избори, но и представителката на властта биеше по дефиниция с  доста повече от 10 процента разлика, докато представителят на ДБ крета клет с някакви си жалки около 7 на сто? Нима тези внушения не повлияха ( отново ) на решението на мнозина, свикнали да гласуват за победителите, за да не си изхвърлят в урните гласа като в кошче за боклук? Точно този рефлекс е сред основните причини ГЕРБ да печели толкова години избори, успявайки да убеди предварително “дясното”, че и срамежливото ляво, което не си признава гласно какво прави под юргана с Борисов, в своята привлекателност на шампион. 

Само че дългогодишната подкрепа на леви избиратели за ГЕРБ “някак си” не е тема за обсъждане. И знаете ли защо? Ами защото е рутина, която не се оспорва от никого. Не е новина.

Сега всички сили на пропагандата са впрегнати да докажат обратното: че “градските десни” и левите са се обединили и били образували Отечествен фронт, макар да е знайно, че тъкмо ГЕРБ и БСП имат негласен пакт за ненападение по схемата Молотов-Рибентроп, за да разкъсат “Полша”, т.е. да си поделят първото и второто място за пореден път. 

Не желая да коментирам личности, мобилизирали се на този фронт на продължаващия балотаж между ГЕРБ и Демократична България – още повече, че уважавам някои от тях. Но ако използвам употребявания като доказателство за съглашателство с врага презумпцията за недоказаната виновност на ДБ, която наистина не призовавала симпатизантите си как да гласуват на балотажа, то как да оценим факта, че най-възмутените от малката разлика между Фандъкова и Манолова на финала я свързват с някакво дясно столично вероломство, но в това отношение са заедно в една кочина с жълто-кафявите медийни подпори на властта? 

Въпросните сайтове атакуваха с порнографски методи демократичния враг на статуквото Борислав Игнатов и така го откроиха като истинския опонент на гербаджийството. Общата война на отмъщение срещу него и партията, която го издигна, слага знак на равенство между жълто-кафявите медийни апологети на властта и изявените пропагандатори  на тезата, че ГЕРБ били истинските представители на дясното и ( най-после ) се доказали като такива, защото другите са заподозрени в обратното. 

Разликата между обвиненията срещу демократите и яркото единство между атакуващите я крепители на статуквото е очевидна. В първия случай става дума за силно преувеличена фалшива новина за смъртта на дясното в градски костюм в резултат на вменявани неприлични действия на костюмарите без да има преки доказателства за това. А във втория случай ГЕРБ пребивава комфортно и открито в един окоп  с медийните си фашизоиди и от тази близост се роди отвратителната миризма на страха от промяната, парфюмирана сега с неистова кампания срещу общия им демократичен враг.

Не, врагът им не е БСП, както се опитват да извъртят ( отново ) нещата. С този опонент ГЕРБ не води война на унищожение, както с демократите, а си дели електората в кревата на негласното споразумение, резултат от дългогодишното им генетично кръвосмешение. Двойката се почувства застрашена от млад кандидат. Стресна се, че може да й развали кефа. Заподозрян беше, че иска да отмъкне от ГЕРБ сбръчканата му столетната партньорка в отработеното креватно упражнение. Настана вой до небесата. Алфа мъжкарите, женкарите и другарите ( им) не спират да вият от ревност и в момента. 

А междувременно…

Междувременно героизираният като главен местен наместник на руското влияние у нас Николай Малинов, превърнат в новия Георги Димитров в един лайпроцес, си взима баня в Подмосковието със своя началник Решетник. И няма виден хомофоб у нас, който да се възмути от това “джендърство”. Защото хомофобите са като правило русофили. В българската политика те играят на хетерогенното путинистко голо хоро- само за мъже, като в руска баня. 

Междувременно, също така,  Русия раздава тук шамари без оглед на тези боричкания. Нейни самолети провокират  край и над въздушното пространство на България. Шпионите й, уж преследвани по време на изборите за заблуда на демократичния противник в страната и на западните партньори, се разхождат демонстративно до Москва. Кремъл заплашва открито да не бъдат “преследвани” . София, току що откопчена от лапите на победените демократи, пожелали да демонтират Монумента на окупационната червена армия МОЧА, продължава покорно да живее под размаханата заплаха на червеноармейския солдат.

47 мнения за “Победителите ритат гузно победените на продължаващия им балотаж с демократите”

 1. Всичко е вярно до последната дума.
  Аз съм сигурен, че зад порноатаките стои от ГЕРБ.
  ГЕРБ и МВРО са милиционерски партии така че нищо чудно.
  ДБ трябваше открито да призове да се гласува за Манолова, на античния принцип, приложен още от Тесалийския съюз-“Врагът на моя враг е мой прител”л И въобще да не се дава думата на ГЕРБ да се лигави с някакви идеологеми, по простата причина че ГЕРБ нямат идеология.

 2. Джордж Оруел:
  “Войната е мир!
  Свободата е робство!
  Невежеството е сила!”

  А ГЕРБ СА ДЕСНИТЕ АТЛАНТИЦИ!
  Смей’ш ли да го оспориш ?!

  Биг БОЙКО те наблюдава!

 3. СЪВЪРШЕНО!
  И понеже, обаче. защото Америка ни е “длъжна” за сметка на друга екс супер сила кичеща се с прозвището “двоен освободител” давам думата на Н.П. посланикът на САЩ мисис Херо Мустафа. Слушайки посланието ѝ към българските граждани и институциите едва ли има на планетата по-подходящ дипломат с огромен ресурс на влияние от нея за страната ни. Разбира се и гражданското общество трябва най-сетне да се вземе у ръце. Но първо да му мисли Баце който на 25 ноември ще бъде изстискан кат лимон и ще си тръгне с последно предупреждение ако още продължава да се заиграва с любимият си полигуру пут.ин. Да припомним., че точно преди 7 год. след срещата с тогавашният пръв обитател в БД Барак Обама, Бочко го тръгнаха два месеца по-късно. И в нощта преди оставката МУ от амбасадата на “Козяк” 16 му отказаха прием.
  Кой разбрал-разбрал.
  https://www.mediapool.bg/video-zdraveite-az-sam-hero-mustafa-noviyat-poslanik-na-sasht-v-bulgaria-news300014.html

 4. Много точен текст! Не само няма какво да оспориш, но и няма какво да допълниш. Е, ако много се вгледаш в последното изречение може да се допълни, че при Фандъкова МОЧА има малко по-голям шанс да пострада, отколкото при Манолова. Политикът би се изсмял, че този шанс е толкова малък, че не си струва да се споменава…но математикът би казал, че този шанс е безкрайно голям, защото ако разделиш една много малка величина на нула, получаваш безкрайност.
  Но ако оставим шегата настрана – великолепен текст.

 5. Абсолютно вярно!
  Тези избори показаха съществуването на реална алтернатива на сговора герб-бсп. Бесни са!
  В отговор на тъпизмите и клеветите на геройкото ДБ излезе с декларация https://demokrati.bg/deklaratsiya-ot-demokratichna-balgariya-po-povod-napadkite-na-premiera-borisov-prezidenta-plevneliev-i-drugi-vodeshti-polititsi-ot-partiya-gerb/?fbclid=IwAR04a9IjyHozkk4S3ThAcBaGuWYTlQAPsjtlVaExDdLcMMQ60CO8qbbMR3w
  Снощи в Панорама Плевнелиев се разобличи като правоверен гербаджия. Нападките му по отношение на ДБ и И. Костов не ме изненадаха. Нито дума за предателството към НАТО с коридора за доставка на С-400 в Сърбия, започналото бързо изпълнение на ненужен газопровод за руска газ, за Белене каза, че имало различни мнения, използваше станалата вече дъвка темата за Ф-16 и т.н.
  Не е ясно кога ще приеме поканата на Костов за публичен дебат. Прави се, че не е чул.
  За кой ли път се убеждавам, че той беше назначен от геройкото за да заблуждава Евроатлантическите ни партньори докато подлагането на русия продължава. Доказателствата за това са достатъчно количество и е предмет на по-дълъг разговор.
  Атлантическият клуб също е млъкнал напоследък и трае по отношение на руската подигравка с България, но не забравиха да подпомогнат герб в изборите обвинявайки ДБ в опит за преврат затова, че някои членове са искали да бъде подкрепен арх. Игнатов.
  Изобщо скелетите в гардероба на държавата ни са твърде много.

 6. Безобразен е лицемерният вой срещу ДБ! Грозното изказване на ББ, на фона на покорната зала от членове.на герб, много от тях сигурно интелигентни хора…но не ги ли е срам да слушат своя изтъпанен началник така страшно покорни? Няма ли кой да извика “царят е прост”?! А всъщност и ние, всички останали като че сме в тази зала, в България, под това управление от дълго време, и мълчим…Виновни сме! Твърде малко са тези като Иво Инджев, които не мълчат.

 7. Добър ден! Признавам си без бой-обикновено съм извън темата. Може би това е резултат от желанието да бъда оригинален, може би. И все пак: темата за пазаруване, но безплатно, на български печеливши предприятия от “големия брат” чрез набедени за бизнесмени “по-големи и по-малки “Прасовци” ми изглежда логична.Случиха се следните случки: След 1990 г. русия твърдеше, че “Булгартабак” е нейна собственост завладяна 1944. След това изчезнаха БГ марките цигари. Там отиде и Булгартабак-в небитието. Българските военни заводи са подложени от русия, първо на натиск за патенти, а когато намериха подкупни политици, решиха да ги завладеят. Нищо не чуваме за русенския “Дунарит “ значи се случва нещо, което не бива ние да знаем. Само той ли? Та мисълта ми е за Миньо Стайков /арестуван 5ІХ2018г/, който подобно / може би / на мъжките момичета-кметиците в Младост, Десислава и Биляна не е от “нашите апаши”. И те и той не са от “отбора за затвора”/по моя преценка/ Този човек си разбира от работата – не източва винзавода и дава работа на много хора. Очевидно не е от “техните момчета” щом е повече от година зад решетките. Предполагам текат разговори за продажба, в които собственикът явно не кандисва. И така се трупат обвинение след обвинение. Не вярвам “прасовците” да имат апетити да станат собственици. Мисля, това са руски апетити. Въпроса е не дали това е 100 процента вярно, а какво трябва ние да направим по въпроса. Защото едни публикации в радия, телевизии и където искате другаде, изразено дори само недоволство, могат да са от помощ на собственика от Карнобат. Представете си какво се случва с неговите предприятия и колко хора треперят за заплати или висят със заеми. Мисля е ужасно. Защото, като са “арестувани българските служби”, нека ние да намерим начин за подкрепа на набедените за престъпници истински бизнесмени. Какво ще кажете, споделете. Може би някой знае повече от мен.Да помогнем! Приятен ден!
  пп.В Старозагорско е завладяно едно цяло село- Могилово, от казахстански бизнесмен-руснак. Там са напазарувани всички лозя, сградите на бившето ТКЗС, сградата на училището, има два хотела и спа процедури. Това е изградено и със средства по европейски програми, видно от табелите. /И странно- това малко село е дало десетки убити във войните-видно от паметника в парка/… Дано този собственик да е истински, както изглежда от обиколката във винзавода му. Не отправям обвинения, но искам да бъдем нащрек, да не бъдем отново изненадани от “морското явление”.

 8. Положението е много тежко и ще става още по-зле, защото от години изборните загуби на десницата се представят едва ли не като победи.
  Това самозалъгване е в полза само на шепа некадърни политици, но е убийствено за демокрацията в България.

 9. @ РОБЕРТ АЛТЪНОВ,
  Преди да заплачете за миню стайков, направете си труда да запитате хора от Карнобат защо прякорът му е минко апаша, как е изкупил лозята на хората и има ли други тъмни страни в неговото израстване в бизнеса като една смърт на едно момче, което случайно пресича с колата си неговия път още в началото на 90-те години на миналия век. Умира след жесток побой! Много неща ще Ви разкажат карнобатлии. Не заслужава защитата Ви!

 10. Извинявам се за новото включване но е баш по темата. “Силата” на феновете на противниците на Демократична България е основно в късата им памет и липсата на логическо мислене. Направо по Наполеон Хил. 98% се плъзгат по течението и не виждат по-далеч от носа си.

  https://www.reduta.bg/образ-и-подобие-или-как-да-се-надмине-ж/

 11. Битуващите етикети, с претенция за термини ” ляво и дясно” са несъстоятелни. Може ли човек, роден в панелен апартамент и издържаш се със заплата да е десен!? То е като индустриалец- комунист. И БСП, и ГЕРБ, и ДПС са изградени от членска маса и симпатизанти на бюджетна издръжка, служители и клиентелата им от ” частния” бизнес.
  Все още, единствената ясна граница в по оста Брюксел- Москва.
  Демократ- чиновним… Патриот- русофил…баси тъпнята.

 12. Господарят Борисов е бесен.Защо?Нали е спечелил изборите.Битката е спечелена,но войната -не.Какво ще каже на генералите от ДС и техните потомци обещал при създаването на герб да не остане парче по нашите земи демократи и костовисти.Имената им да бъдат изтрити и забравени.Разбира се в тази битка разчита на купени свои и бсп.Само че освен Монте рей има и Панта рей.Нещата се променят и някой комунисти го предават.Лично имам позната ,която е върла комунистка ,но гласува за ДБ ,за Трайчо,защото разбра престъпната същност на Борисов.Разбра,че тези които са го издигнали на власт са се подиграли с България.Централните общини в София гласуваха против Борисов.
  Е това егото на Борисов не можа да понесе.Интелигентните хора на България десни или леви не го избраха ,него ,не Фандъкова или ра
  ьони кметове.Всичко е заради него,простотията,продажността,корупцията,неграмотнист и какво ли още не.За Боко останаха купените цигани.И всичкото това и с помоща на БСП.*Защо всички ни мразят*-изохка Менда.Има защо.Мъка,мъка.
  Един от непоносимите ми хора остава Плевнелиев.Хамелеон ,които трудно задържа цветовете.Празни приказки срещу Русия,без мнение за важни неща.Празнодумец,който по скоро заблуждава отколкото да отстоява национална кауза.Готов да служи на господари.Това са най опасните и вредни за нацията хора.Появи се от нищото.Комсомолски секретар без ден практика като инженер.Зминава за 2-3 години в ГДР и се връща милионер.В ГДР ,в гр.Хале се намираше Сивовската организация *Интерхим*.Разполагаше с огромни капитали вноски от страните членки.Там ние имахме преставители ,които се сменяха на 4 години.Какво стана с тези капитали.После се разбра,че са инвестирани средства и в България.В Бизнес парк и предприятие до Пловдив за хладилници и високи кранове.Дъщерята на един от нашите бивши представители в Интерхим работи там Офисите са им в Панчарево.Дали и Плевнелиев не захлеби от там?

 13. Много благодаря на Гаврилов,не гледах Панорама.
  Господин Инджев говори за това,което други не посмяват да кажат официално. Така е, защото в пространството вилнеят полуистини примесени с нагли лъжи. Това служи на властниците,имащи за цел да запазят и надградят все по-изгодното за тях статукво.
  Страхът,заплахата,лъжата,кражбата и купуването са насадени в съзнанието на хората като нещо съвсем естествено.Едновременно се фабрикуват клевети и присъди за нарочените за врагове.
  За нищо не ги бива.Освен да унищожават нямат равни. Ако не говорим за предците им.
  За сега демокрацията все още има някаква фасада,но много демократи не смеят да застанат на ясни позиции за да не си навредят илюзиорния си рахатлък.
  А масите? Масите се губят в мъглата и мръсния въздух отровен от въображаеми джендъри,либерасти,соросоиди,леви и десни. Измислиха “Градска десница” за да внушават,че мислещите различно са капсулирани далече от народните маси. След това възродиха тяхното ОФ като заговор на тази десница с комунистическата левица. Срещу правоверните герберасти. Присъщо им е да кичат “врага” със собствените си злини.
  На хоризонта бучи заплахата от Белене,Гештапото и все по-надигащата се наглост.
  Може би е справедливо “всекиму според заслуженото” както гласи забравеното от тях евангелие на марксленинизЪма. За сега то се вижда от размахания шмайзер на МОЧА.

 14. Да се рита паднал е като да се вади нож на умряло куче.А цялата ни страна е Орландовци-умряла работа!За какъв просперитет говорят разните Милен Велчевци,и другите политически юпита с тлъсти задници?!Всичката пара е в свирката на високопарният влак Ориент Експрес на който е пълно с убийци на народът ни,а ние се возим на таратайки пряко и преносно казано!

 15. @EKATERINA KOSTOVA-POPOVA
  Сигурен съм, че не ги е срам, госпожо!
  Колкото и да са интелигентни, са със самооценка на посредствени. Чувствайки се посредствени, са се присламчили към авторитета на отявлен нагъл селски тарикат на Борисов, за да се облажат с остатъците от трапезата му с Пеевски, Доган, Златев и т.н.
  Какъв срам очаквате от лешояди, чакащи да дооглозгат остатъците от големите червени хиени, ръфащи трупа на умрялата лъвица България?

 16. Молодец и ашколсун MIKA! На такива като теб разчита Борисов. Един път комунист, завинаги комунист!

 17. 1.Миню Стайков е разследван преди всичко за нелегалното производство на цигари.2.На изборите гласувах за Игнатов и син районен кмет.На балотажа гласувах за Фандъкова и син районен кмет.Както и трима души около мен.При никакви обстоятелства няма да гласувам за комунистката Мая.Тези избори и последвалия балотаж се използуват за хибридна война на БСП и ГЕРБ срещу демокрацията,създаване на интриги и разцепление на десните/да търсим врага в своите редици,не че няма и такива/

 18. Иво с теб знаем добре. Аз бих 20 км път да гласувам за Фандъкова. Вярно, че в Лозенец отвяхме плявата на ГЕРБ с 22%. Не познавам ни един десен който е гласувал за Манолова. Дори се предупреждавахме някой случайно да гласува за Галева-Костинбродска. Парламентарните избори не са далеко. За това ГЕРБ се тръшкат. Сега им е лесно, обвиняват нас.

 19. Аз, лично за себе си, съм доволен че нарекох Плевнелиев “скрита лимонка”, е лимонката “гръмна”.
  Та споменете си само какво е казал Стефан Стамболов-“Аз ортак с дявола ще стана, но ще измъкна България от железните нокти на Русия”.
  Е………..!?

 20. Не съм чиновник, но ми се струва преди да заклеймим чиновниците, че не могат да са демократи, да си формулираме какво точно е да си демократ? Аз не мога да го направя, но мога да кажа какво според мен е да не си демократ:
  Да гориш книгата на Ж. Желев и да му подвикваш “Да ти умре и другата дъщеря!”
  Да забравиш какво направи Костов като премиер и да му подвикваш “Защо не отвори досиетата бе?”
  Да забравиш, че Плевнелиев беше единственият антипутинец във властта и да го отречеш напълно, когато каже нещо, с което не си съгласен.
  Когато правителството купи F-16 да кажеш, че това е прах в очите, за да се построи Белене, като се правиш, че не разбираш, че Нинова щеше вече да е построила Белене, без да купува F-16.

  Май че първата стъпка към това да си демократ е да признаеш правото на другите да имат мнение, малко по-различно от твоето. Може да ги критикуваш, да им се присмиваш, но не и да ги ругаеш. Става дума за тези с мнение малко по-различно от твоето. С тези на противоположното мнение прави каквото си щеш – аман от демократичност…

 21. Е, значи Р.Плевнлеиев не е демократ.
  Защото, за да си демократ трябва да признаваш правото на хората на собствен избор.
  След като хората не признават ГЕРБ за дясна партия и виждат какво представлява тяхното управление могат да гласуват така както си искат.
  Дори и за МаяМа.

 22. Неприятно, но факт.Няма нужда от цитати на това, което всеки присъстващ тук е чул или прочел в малкото, сериозна преса. Ръмженето на Шайката, срещу ясно декларираното демократично общество, беше подсилено с още един глас. Гласът на Плевнелиев. Илюзията “притиснат от обстоятелствата”, приключи(за мен)и не подлежи на поправителен изпит. Как пък не посмя да изтърве и думичка срещу назначението на Гешев? Хронологията на неговите действия(от подкрепата за Юлен, до днес), доказват добър нюх за бизнес, по време на чумавото управление на неговите създатели, а намесването на името Иван Костов, в подкрепа на теорията “който не е с ГЕРБ, не е десен и е интригант”, е доказателство за това, че Лилипутите не са успели все още да убият Гъливер. Причината на това активиране не е свързана с идеали, а има изразен бизнес характер. Ako все пак се окаже, че има и политически отенък, това би било още по отвратително. Мършата ББ не заслужава коментар.

 23. Щом двама души от форума се сещат горе-долу по едно и също време (с разлика от 1 час и 15 мин) за Оруел, значи наистина сме в тази действителност 🙂

  “Хубаво е да си припомняме отвреме навреме, че фактите съвсем не са гарантирани. Поради постоянното безкритично публикуване в медийното пространство на изопачени, истини и откровени лъжи, дори за съвсем скорошни събития, понякога започвам да се съмнявам дали мен не ме лъже паметта, там и тогава бил ли съм или не съм бил, а те дали са били … Както постоянно повтаря Големият брат по Оруел – “Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила” . Да се чуди после човек, кое всъщност е факт…

  Posted by ImBlack | ноември 9, 2019, 14:15

 24. TERVEL, комунистическата мутра разчита на такива като Атанасов и Кънев, които при първа възможност се наместиха на трапезата му. Факт.

 25. КАРАИВАНОВ, НЕ разпространявай тук хибридните ЛЪЖИ на своят “вождь”-бокоТИКВАТА!
  Тъкмо той НЕ търпи НИКАКВО друго мнение, НЕ може само демократите да ТЪРПЯТ другите мнения. НАЛИ!
  ТРЯБВА взаимност. И , НЕ, няма как да признаваме мнение ,което е ДИАМЕТРАЛНО противоположно на нашето! НЯМА как!
  А, както ти самият казваш, мнението на твоята герберокожа ШАЙКА НЕ е “малко по-различно” от нашето мнение! Те са ПРОТИВОПОЛОЖНИ! Ти самият го ПРИЗНАВАШ!
  Така че не се опитвай , пак, да ни пробутваш хибридната герберастка пропагадност и фалшиви “новини”!
  Тъкмо твоят байхуй никога НЕ е търпял “друго мнение”, освен своето! НАЛИ!

 26. За Караиванов нищо не казвам,нали сме демократи!
  Мика обаче истински ме разсмя. Представяте ли си, и той заплакал за демокрацията в България!

 27. @Караиванов, “принуден” съм пак да взема думата. Никой не е горял “Фашизмът” на лицето желю митев желев. Още при първият опит, скъсаха се няколко екземпляра, Филип Димитров в битността си тогава на шеф на СДС виждайки на къде отиват работите категорично забрани да се стигне до крайност. Призова вместо това книгата препоръчано да му се връща по пощата. Това се случи на площад Александър Невски където привържениците от София на синята коалиция посрещнаха съмишлениците от провинцията идващи с автобуси. В рамките на няколко дни Филип приветствайки седесарите от различните краища на страната всеки път започваше и винаги намирайки различни изразни средства но с едно и също внушение послание в смисъл, книгата е свещено нещо, разбирам болката ви но ние не сме нацисти. И в градинката пред триъгълника на властта имаше опит но той бе пресечен в зародиша му от останалото множество. Свидетелствам от първо лице. Тогава имах цялото време на света. Подадох си оставката “доброзорно” по “политически” причини.
  А кой за кого е гласувал на вторият тур си остава изцяло за негова сметка.
  Обичам историята и знам прекрасно, че най-големият известен антикомунист който е с най-големият принос за срутването му, Чърчил ситуативно се съюзи с дявола сталин срещу другото изчадие на ада Хитлер. По-добре, в нашият случай, край с “ужас”, отколкото ужас без край.

 28. Георги Николов,
  Аз нямах предвид Филип Димитров и активистите на СДС, а редовите демократи, които те трябваше с титанични усилия да възпират. А че Желев ни причини болка, ни най-малко не отричам…

 29. Г-жа Савова…………
  Гледам и не вярвам нито на ушите си нито на очите си.

  Това Вие ли го написахте или пак е някой гнусен трол, който тайно се е промъкнал без разрешение. Уау!

  “Един от непоносимите ми хора остава Плевнелиев.Хамелеон ,които трудно задържа цветовете.Празни приказки срещу Русия,без мнение за важни неща.Празнодумец,който по скоро заблуждава отколкото да отстоява национална кауза.Готов да служи на господари.Това са най опасните и вредни за нацията хора.”

  УАУ!!! А КАК ГО ПАЗЕХТЕ ТОЗИ ЧОВЕК. КАК СЕ БИЕХТЕ ЗА НЕГО В БЛОГА НА ЖИВОТ И СМЪРТ КАТО СЪВЕТСКИ БОЕЦ В ОКОПИТЕ НА СТАЛИНГРАД.

  Спомням си дори как обсипахте един човек с лавина от черни обвинения, защото казал нещо срещу Президента Плевнелиев.
  И сега Госпожа, Вие тотално сменихте мнението си. Браво! Невероятно но факт!

 30. Споко, щом вият на умряло – здраво са настъпени по мазола. Най ми е забавен неуспелият кандидат-милционер баце. Apropos,чухте ли, че щял да ходи на екскурзия до щатите, да си направи селфи с Даная / Тръмп /?

 31. @Караиванов, аз съм оспорил единствено, че сте приели за даденост реализацията на едно намерение. Да, имало е горещи глави сред членовете и симпатизантите на СДС които поради една или друга причина, не изключвам и внедрени провокатори а може би И водени главно от наранени чувства без да разсъждават са били готови да стигнат до крайност. НЕ стигнаха! Няма нито една снимка в тази посока. Нито един видео или кино кадър потвърждаващи инсинуацията слагаща знак за равенство с изстъпленията на нацистите. Нали на всичкото отгоре ни наричаха на “галено” сфс. Има ли смисъл да разшифровам абревиатурата.
  А при “Градът на истината” създаден с основните искания, оставка на президентът жж и предсрочни парламентарни избори И на всички прояви свързани с него денонощно дежуреха фотожурналисти на трудово-часовата преса. Не бива да се поддаваме на измишльотините на “победителите” които “пишат историята”.

 32. Превъплащенията на червените са разни и разнообразни-от лицемерни до искренолицемерни,от”доброжелателни”до нападателни и агресивни.Всичко произведено от тях е измама,освен произведеното за Русия,защото там се плаща с пари и страх-унивирсална комбинация с дългогодишни резултати и последици…Без да упреквам никого като човек с “малко” принципи на които много държа,ще кажа,че никога няма да гласувам затях,независимо от формата и името което са взели или наели.Просто и елемнтарно,но честно.Подкрепям написаното от Иво Инджев….

 33. Парламентарните избори не са като местните, където кандидатите са познати и недотам познати личности. И обикновеният човек, бил той демократ или не, лесно се ориентира в избора си. Гласът от провинцията казва: Нямате време!!! Още от днес, 10 ноември 2019 г., будните столичани трябва да посочите лицата, които ще олицеторяват истински и недвусмислено изборът на България. Европейска, натовска, путинофобска, държава със достойна външна и вътрешна политика. За да гласува българинът за тях. Защото целта не е просто някакви хора да влязат в парламента като четвърта-пета парламентарна група. И БКП 2, и БКП 3 да си играят с тях на парламентаризъм. Целта е да бъдат сила. Сила, на която демократичният човек да повярва и от която няма да се срамува. Иначе оти ручааме жабетата тия 30 години.

 34. MIKA
  *Сопри* малко.Хората от ДБ и техните симпатизанти не са твоите хора.Не се излагай,ставаш жалка.Давай си акъл на твоите.

 35. За мен врагът са комунистите.
  Но още по-голям враг са комунистите наметнали овчи кожи.
  Първо трябва да се справим с тях.

 36. Към MIKA: „комунистическата мутра разчита на такива като Атанасов и Кънев, които при първа възможност се наместиха на трапезата му. Факт.“

  Това е ИЗОПАЧЕНИЯТ ФАКТ, както и всичко в главата Ви, поставено в услуга на „комунистическата мутра“.

  А това е ФАКТЪТ: РБ и П.Москов „ се наместиха на трапезата му“, а ДСБ ( Атанас Атанасов и Радан Кънев) и Христо Иванов му я обърнаха, за да дойдат вече тези добри времена за Българската демокрация.

 37. До г-жа Мика,
  Бихте ли ни припомнили Атанасов и Р. Кънев къде точно на трапезата на Бойко Борисов бяха се наместили? Лично те, защото тях визирате.

 38. Ето един изключително точен коментар на Цветозар Томов, относто алогичните бръщолевения и манипулации на Бойко Методиев Борисов пред гербаджийския актив.
  Цветозар Томов:”Няколко думи по повод превърналото се в политически скандал “обвинение”, че гласувалите на втори тур на кметските избори в София избиратели на ДБ са подкрепили г-жа Мая Манолова, изказано от висши политици от ГЕРБ.
  Първо. Гласуването, съгласно Конституцията и ИК, е тайно. Единственият източник на информация за това кой как е гласувал, са предизборните социологически изследвания и изследванията в изборния ден. Ако някой има друга информация, прокуратурата следва да се поинтересува как се е добрал до нея.
  Второ. Аз съм социолог, който е правил предизборни изследвания и отговорно твърдя, че избирателите на ДБ в най-голяма степен са подкрепили г-жа Фандъкова в сравнение с всички други групи гласоподаватели, като изключим, разбира се, тези на ГЕРБ. Говоря за по-значимите групи, за чието поведение има достатъчно данни, за да се направи оценка.
  Трето. От тези групи гласоподаватели г-жа Манолова е получила най-голяма подкрепа от гласоподавателите на партньорите на ГЕРБ на национално равнище – ВМРО и особено Атака, в по-малка степен – от гласувалите за г-н Борис Бонев. От избирателите на ДБ г-жа Манолова е получила по-малка подкрепа, отколкото г-жа Фандъкова. Всичко това прави изключително странно и обстоятелството, че нервната реакция на водещи политици от ПП ГЕРБ е насочена не срещу техните партньори във властта, чийто електорат изглежда е гласувал срещу ГЕРБ, а срещу част от извънпарламентарната опозиция.
  В заключение – няма да е добра практика, ако политиците от победилата партия нападат опонентите си и техните избиратели за начина, по който предполагат, че са гласували. Защото, ще припомня, цялата тази олелия се вдига на базата на прогнозни данни, обременени със значителна по размер случайна грешка на извадката, тъй като става дума за малки относителни дялове. И, ще припомня още веднъж, ако някой знае точно как са гласували българските граждани на 3 ноември в сравнение с първия тур, мястото му е в затвора, а изборите са за касиране.”

 39. Една трета от кметовете на София, и 20% от общинските съветници на Фандъкова са на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. А и резултатите на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ в страната не са за подценяване. Т.е. резултатът от тези избори превиши значително резултата от Евроизборите. Ето, това е причината, която накара Борисов, Плевнелиев и подобни да разкрият истинския си произход и същност, прикривани досега с измислени биографии, и с думи като демократ, европеец, атлантик и родолюбец. ЕДИН ПЪТ КОМУНИСТ, ЗАВИНАГИ КОМУНИСТ! Тази максима е в сила тук, и тя трябва добре да се запомни от нашите съюзници, защото българския комунизъм няма еквивалент при тях.
  Колко демократичен е Борисов, и колко свободен е Плевнелиев се видя при случая, когато Плевнелиев натирен от Борисов беше принуден да се извинява на пресконференция, че не е бил правилно разбран по отношение сключването на Договор с Румъния за противодействие срещу Русия в Черно море. Демократ или автократ е собственика на ГЕРБ ЕООД? Демократ или автократ е Борисов спрямо МС? Демократ или автократ е Борисов като избра Цацаров за гл.прокурор и спря реформата в прокуратурата обещавайки на Цацаров пълен мандат? Демократ ли е Борисов, като през неговото управление България се срина до 111 място по отношение СВОБОДАТА НА СЛОВОТО? Европеец ли е Борисов като не се солидаризира с цяла Европа по случая Скрипал, и не изгони нито един руски дипломат при наличие на доказани 68 такива? Атлантик ли е Борисов като армията ни не е съвместима с НАТО поради ползването на съветска/руска военна техника?(на защитниците му с аргумента F16. Първо това не е негова заслуга. Второ, дори F16 да беше на въоръжение в България, той нямаше да спре руските самолети, натоварени с бойна техника да преминават над България когато си поискат? Русофил или родолюбец е Борисов, като след залавянето на шпиони поставили са се в услуга на Русия ги изпраща в Москва, където да бъдат възторжено посрещнати и високо наградени за тяхната подривна дейност срещу България? Родолюбец ли е Борисов, като България не само че не купува газ различна от руската, и която е на значително по- ниска цена от руската, а купува само руска и то на цена, която е най-високата в Европа? Родолюбец ли е Борисов, като строи ненужни за България газопроводи и АЕЦ при това на цени превишаващи с пъти аналогични такива? Всички руски проекти са на висока корупционна цена и носят полза единствено на Москва, защото увеличава влиянието си у нас и на Балканите, а на нас носи само загуби. Реални загуби, които се заплащат от всички нас, гражданите на България. Ето защо България е бедна и с процъфтяваща корупция. Може ли да спрем всичко това, да живеем с достойнство и да се радваме на добро благополучие, и как? Да, можем! На Евроизборите, и на тези избори сега, СВОБОДНИТЕ, ДЕМОКРАТИЧНИ, С ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ОРИЕНТАЦИЯ ХОРА И БЕЗСПОРНИ РОДОЛЮБЦИ ГО ДОКАЗАХА И ПОКАЗАХА като застанаха зад ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Това трябва да направим и догодина на парламентарните избори, като подкрепим много по-ясно и уверено, и много по-многобройно алтернативата на фасадната демокрация, на автократизма и на московското статукво- ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.
  Това е пътят към независимостта и благополучието на Родината ни. Колкото и да е труден, той е постижим. И за нас, и за момента, защото НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО И ВРЕМЕТО Е В НАС!

 40. EMI
  Много пък сте ме запомнили.Вашето име изобщо не съм срещала в този блог.Но по същество ,щом ви интересувам.
  1.За Плевнелиев никога не съм гласувала защото беше излъчен от партия на мутри,бивши комунистически слуги като Бойко Борисов,бодигард и теляк на Т.Живков,отявлени престъпници,посочени от комунистическите генерали/сами си го признават/.
  2.Плевнелиев в един момент започна пропаганда за ЕС и НАТО срещу Русия.Изкуших се да го подкрепя.Но той освен празнодумство нищо не направи повече.Напротив ,съюзи с Бойко Борисов и му даде сила да започне пагубните за България руски проекти.Засили се руското влияние,самолети с руски ракети летят не безпокоявани над България,а Плевнелиев се занимава с укрепването на Герб и оплюването на ДБ.Е,как да го определим такъв човек освен хамелеон,вреден за България.Има и още ,но не ми се пише .Хората разбраха.

 41. ПП
  И до ден днешен Борисов не се е отрекъл от думите си ,че за него най,големият държавник е Т.Живков,от когото се учи.Коментарът е излишен.

 42. Ако данчьето беше победила на балотажа с голяма разлика, пак щяха да го отнесат демократите, защото щяха да бъдат набедени, че крепят герберасткото статукво и са подлоги на борисов. Спрямо ДБ отношението на “доброжелателите” винаги е “защо си с шапка?” / “защо си без шапка?”. Ръководството на ДБ достатъчно ясно обясни всичко в становището си. Който разбрал – разбрал, който (кaто MIKA, както винаги) не разбрал, да го прочете още веднъж.

 43. И че победилите от името на НДСВ и Новото време кметове също били “десни”, т.е гербаджии. След като именно Симеон беше “предтечата” на герб в маргинализирането на дясното, разбивайки “двуполюсния модел”. А бе, шизофренна ситуация, ама не всички сме я прихванали.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.