Гузният предателски огън по бившите приятели от дясното семейство

 

 

 

 

 

 

Кои точно са “предателите” ?

Този въпрос не слиза от нощния ред на коментатори и политици, които търсят и си мислят, че с лекота намират предателите сред десните избиратели. Макар за случая да им трябва огледало, включително за обратно виждане в собствените им биографии и успехи в заемането на политически постове независимо от провал на политическото “семейство”, което ги е отгледало като хомо политикус.

Нощният ред, за разлика от дневния на светло, вади косвено на показ демоните на гузната съвест на мнозина, които през годините предадоха собствените си десни принципи, за да помогнат на др. Бойко Борисов да си изгради дясната претенция.  Нямам предвид онези, които са го завели в Брюксел да го представят за първи път на ЕНП като “десен” – някои от тях горко съжаляват вече. Не ги посочвам поименно, за да не прозвучи заклеймяващо, а и защото от подобно съжаление има смисъл само, ако уточнението е направено от първо лице ( може и в множествено число).

Толкова за горящия в гузните души “предателски огън”, който за разлика от приятелския във военния смисъл на думата не е случаен, а добре калкулиран от печелившите. И колкото по-видно се е облажил новопокръстен бойковист, толкова по-яростен е в издирването и посочването на враговете с “десен билет”. 

Както вече отбелязах, на този огън си греят ръцете облажилите се от Бойковата власт, прехвърляйки болката от своята здрава, прагматично мислеща с категориите на личното облагодетелстване глава, върху болните от десни илюзии упорити избиратели – с внушението, че точно те са грешните след като са решили да допринесат за промяната на несменяемото статукво на 14 години непрестанен изборен възход на преродения Човек от народа. 

И да се чуди човек на тази загриженост на победителите за моралните терзания, които би трябвало, според тях, да изпитват победените десни “ренегати”, гласували кощунствено за ляв кандидат. Толкова силен е този нагон да се реве показно на чуждите гробища, че оплаквачките нямат проблем да вият заедно в гръмогласния хор на медийната порнография, мобилизирана в подкрепа на общия им вожд. Хич  не ги е срам да са в такава компания в тази кампания.

Проблемът им е там, че търсят вината за провинението на десните гласоподаватели, която освен недоказана е и ялова като резултат, навсякъде, но не и в себе си. Отвратили са идейните си някогашни събратя и сестри с личния си пример на безпримерен поход в името на собствения келепир. Раздавачът на порции в държавата добре разбира лакомията на подредените на опашката с канчетата просители на блага и щедро ги черпи с черпака от общия държавен казан. 

Обвинителите на хипотетичните десни грешници удобно не допускат, че отвратените от нагаждачеството, приспособяването към един примитивен “десен лидер” и неговата печеливша тактика да се снишава като новия Живков в строя на “простите”, са доведени до състоянието да направят компромис със собствените си идеологически пристрастия заради евентуално разчистване на магистралата в политиката, в чиято дясна лента без право на изпреварване кара вече второ десетилетие с несъобразена с европейската скорост техният Борисов. 

Най-грозната страна от бичуването на десните призраци от страна на възмутените дейци на инквизицията е не само и не толкова избиването на комплекса им за гузност, колкото е подмазвачеството. Щом др. Борисов казва, че трябва да се стреля по “децата на комунистите и номенклатурата”, гласували по негово “прозрение” срещу неговата фаворитка на балотажа в София, значи царедворците трябва да покажат лоялност, за да оправдаят инвестицията на Неговото доверие в тях. 

Нека  накрая спестя “догадките” за личната ми мотивация да бъда остър в изразяването на тази позиция. Да, мотивацията ми е лична без да има отношение нито към постове, партийно членство в редиците на властта или други “пропуснати ползи”. Не приемам долнопробните обобщения с намеци, че всеки един е заподозрян в предателство към дясното, ако не е изразил изрично възторга си от премира-слънце.  

Не съм гласувал за нито една от двете неприемливи, сливащи се по своя профил за мен кандидатури за кмет на София – нито на първия, нито на втория тур. Но разбирам отвращението на онези, които не са били толкова деликатни в запушването на носа си и са пуснали на балотажа в София бюлетина с надежда да канализират процес, който да прати в канализацията вонящия застой на проруското статукво в българската политика. 

Е, надеждите им да накажат управлението на мимикриращия нашенски хибрид между Орбан и Путин с балканско лице не се оправдаха. Но стрелбата срещу тези хора показва страх от развой на тенденцията те да предпочетат и в бъдеще идейния компромис вместо продължаващата агония на дясното пред олтара на мантрата, според която от Бойко по-високо нема, а от мислите на др. Борисов по-дълбоко направо не се е раждало в земята на древните траки и модерните “десни” тарикати. 

23 мнения за “Гузният предателски огън по бившите приятели от дясното семейство”

 1. Спестявам си обикновено хубавите думи, за чудесната публицистика която четем “тук и сега”, но прочита на днескашния политически анализ ми достави нескрито удоволствие, което не мога да спестя. Трудно ще бъде на герберския “Abwehr” да извлече ползи, от това недвусмислено обвинение към “директорския борд” на борисовата Им фирма. Надявам се искрено, да станем свидетели на фалита, който тази пирамида ще преживее в близко бъдеще.
  Живот, здраве и благодарности на Иво, за чудесния и ясен израз. Чувствам често моите мисли, представени от него!

 2. Прекрасно написано! Жалко че няма конкретни имена.

 3. Чудно нещо са това десните. Когато няма избори куцо и сакато се упражнява на гърба им – колко тия са на изчезване, как точно следва да се неглижират, защото са секта с психиатрични девиации, а отвъд жълтите павета и Господ не е чувал за тях. Като дойдат избори нещата вземат драматичен обрат. Настава едно безпримерно ухажвате точно на тази “шепа” хора, от които уж “нищо не зависи, вервайте ми”. Хвърлят примки, въдици, захранки, нормално е някой найо все пак да клъвне. Размятат се измислени скандали с руски шпоиони, друсат се изконни танци, 7/8-ми отвсякъде. За МОЧИ и Альоши дума не обелват, аф корст. Обаче оная едрата “пренебрежимо малка” психодясна риба все им къса мрежите, изплъзва им се и все ги оставя с пръст в устата. Като минат изборите пак настава вой до небесата – тия десни /които са пренебрежимо малко/ защо не са десни като хората , защо не гласуват за ГЕРБ. Ето Роско да ви каже, че сте предатели и неблагодарници, а Костов е с шапка и пуши дълго Боро. Отприщва се водопад от възмУтени пледоарии срещу десните на плеяда скудоумници, правилно охарактеризирани от г-н Инджев като люде с много гузна съвест. От мене си добавям, че понятието “гузност” винаги върви в комплект с понятието “страх от разобличение”. Еми разобличихме ви господа, при това мнооого успешно. Личи си по изобилието на плюнките ви. Сега, добрата новина е, че десните нито са пренебрежимо малко, нито са кой да е за общественото мнение. Още по-добрата новина е, че в СОС и по райони вкарахме истински десни терминатори. Като се зададат парламентарни избори, тогава ще разберете каква клечка под нокът е Методи Лалов.

 4. Към mika:

  Ааа, разпознали са се …

  Получих заклеймявания и заплахи от анонимници, които обаче се издават като се разпознават.

 5. Много точни думи към облажилите се от властта. За съжаление има и безплатни антиконутисти, които мразят комунистите под всяка форма просто така, я от невежество, я заради съсипания си живот.
  Майка ми (85 год.) ме помоли да “пусна в интернет” едно писмо. Нямам къде, а и нямах намерение да пробвам тук, но се оказа почти по темата.
  Опитвам се със свито сърце, защото не споделям наивния му патос, крайните мнения и най-вече не смятам, че в този форум всеки може да си пише каквото му хрумне…но, майчина заръка…
  Г-н Инджев, извинявам се. Ще Ви разбера напълно, ако не го публикувате.

  101 въпроса към псевдодемократите, които гласуваха за Мая Манолова

  Защо?… Защо?… Защо? Ние не намираме отговор. Отговорете ни вие.
  Защо опозорихте себе си, опозорихте децата и внуците си, опозорихте нас, старите демократи-антикомунисти и най страшното – опозорихте България?
  Вие нарязахте синьото знаме на лентички, закичихте се с тях и решихте, че това е достатъчно да се обявите за демократи. Но на изборите се видя, че не сте никакви демократи, щом се отзовахте на призива на Мая „Всички срещу Бойко“. Щом сърцата ви не се свиха от болка, а ръката ви, с която държахте химикалката, не се сгърчи.
  Защо измежду вашите нови лидери-псевдодемократи не се намери нито един, който на висок глас да да извика „Всички срещу Мая“? Точно обратно – дадоха ви карт бланш да гласувате кой както иска – „по съвест“, без съвест или за никого, или за Мая. И вие гласувахте за Мая. За нея беше дявола, сега сте му ортака.
  Защо повярвахте на безбожниците, които до вчера гонеха вярващите от храмовете, а днес обикалят черкви и манастири, палят дебели свещи и се кланят на Бог, когото отхвърляха? Окичиха домове и офиси с икони, защото портретът на Т. Живков вече не е актуален. Дайте им цялата власт, за нея те вият като гладни вълци. На тях не им стига икономическата власт и парите, които ограбиха от вас. Те искат да властват над вашия живот, над България.
  На следващите парламентарни избори официално се коалирайте с БСП и веднага ще свалите омразния Бойко Борисов.
  Дайте им властта, но знайте, че те няма да я разделят с вас. Ще ви дадат едно-две министерски кресла, колкото да запушат устите на вашите нови лидери-псевдодемократи. Знайте:
  – докато за вас враг номер едно е Бойко, а не Корнелия и Мая и тяхната камарила;
  – докато сте разяждани от вождизъм;
  – докато продължавате да създавате нови партийки с 10 – 15% гласове (докато за победа са нужни поне 40%);
  – докато смятате антикомунизма за отживелица, а той ще е актуален докато в България има поне един комунист;
  – докато не се обедините в един мощен син юмрук, но не срещу Борисов, а с него срещу комунизма, няма да видите власт!
  Дълго ще кръжите около богатата им трапеза и ще чакате някоя и друга троха за вас.
  Вие, разглезените деца на демокрацията, заслужавате да живеете при комунизма, за да повярвате на нашите сълзи и на нашите разкази за него.
  Наклонената плоскост, по която се плъзгате, ще ви отведе долу при светлото комунистическо бъдеще на Русия и Северна Корея. Там ще благоденствате. Блазя ви! Да ви е сладко! Наздраве!
  За щастие нас вече няма да ни има. Но нашите внуци защо? Ще тежат над главите ви като дамоклев меч тези въпроси и тях ще ви питат вашите деца, внуци и правнуци …………….. А вас Бог да ви пази
  Какво ще им кажете?
  Простете?
  Амин!

  Група стари демократи-антикомунисти от гр. Дупница

 6. “Група стари демократи-антикомунисти от гр. Дупница”

  Караиванов, дай имената на “старите демократи”! Бай Казанова фон Банкя между тях ли е? Признай си, откъде преписа този наивен текст? Кърваво писмо, от месарския магазин.

 7. Не мисля,че някаква голяма част от сините са гласували за Манолова,по скоро е това,което г-н Костов каза:една част не гласували,една част гласували с никого не подкрепям и една част гласували за Фандъкова.Хипотезата,че десните са гласували за Манолова се използува активно за разцепление на десното-да кажем,че сестра му е … а той да се оправя,нищо,че няма сестра.И се внася мъгла в редиците ни -като за Гарабед-на него ли са откраднали колелото,той ли е откраднал колело,кой каквото разбрал.А истината е,че комунистите за пореден път след свой крах се опитват да хапят своя истински противник-десните сини.

 8. караиванов, не продължавай да ТРОЛстваш!
  Вече започваме да си мислим че си се продал и получаваш ТРОЛските си стотинки от герберастките ти начальници и вождове!
  Надявам се че все още си спомняш ,че Манолова я назначи за “омбудсман” твоят “антикомунистически” пожарникарин от банкянската пожарникарна , НАЛИ!
  Така че не ни пробутвй пак своята хибридна, примитивна тролска пропагадност!!!
  Никой не дължи никава сметка как е гласувал НИТО на теб , а още по-малко на твоят “антикомунистически” вожд-винетУ!
  По-голямият, ОСНОВНИЯТ проблен е – ЗАЩО байхуй ФАЛШИФИЦИРА, МАНИПУЛИРА и ПОДКУПВА всички “избори”, през последните 15 години…..ЗАЩО!
  След като бокоТИКВАТА престане да КУПУВА всички “избори”, след като изчисти “мъртвите души”, след като ликвидира ПОДКУПЕНИТЕ СИК и ЦИК, ликвидира “информационно” ОБСЛУЖВАНЕ и УВОЛНИ своят подчинен – КАЗИОНен пропагандатор -константинов ….и т,н…..и т.н., а след това се въведе МАШИННО и ЕЛЕКТРОННО гласуване и гласуване по ПОЩАТА, едва след като направи ВСИЧКО това , и само тогава, бокоТИКВАТА и ти ще можете да ни говорите, въобще, за гласуване и за избори!
  И не манипулирай за “коалиция” между БСП и ДБ! Защото от 10 години , бокоТИКВАТА е във КОАЛИЦИЯ с доган!
  Нека винетУ официално обяви коалицията си с доган, и след това ще видиш колко бързо ще останете само с купените гласове, и с корпоративните “избиратели” от ОБРЪЧите ви!
  Така че , караиванов, не продължавай с лицемерната си ТРОЛска пропагадност за гербаджиите и бокоТИКВАТА! Защото последното място на НРБ във всички възможни класации е най-точният полазател за тоталното изостване , което няма как да се скриеш с ТРОЛската си пропагадност!

 9. Киров,
  Най-отгоре съм написал.
  Достатъчно ми е, че Иво Инджев ми е повярвал (иначе нямаше да го пусне). Той предполагам не по малко от Вас не е съгласен с текста, но го е пуснал, защото е демократ (макар и по-млад).

 10. Не мисля,че е пуснато защото Ви вярват или одобряват,склонен съм да мисля,че е защото г-н Инджев е демократ,а както знаете,дори и на осъдения за убийство дават право на дума .Както е казано,не съм съгласен с Вас,но живота си давам да можете да се изкажете.

 11. До Караиванов
  Г-н Караиванов, моля ви да разкажете за вашата майка. Вярвам от нейния живот и опит /вижда се – тя е много начетена/ има какво много да се научи. Също,и за демократите антикомунисти от Дупница,ако ви е възможно.
  Щастие е,че все още има такива българи,за които изпращам сърдечни поздрави.Благодаря им.

 12. КАРАИВАНОВ, ако е вярна възрастта на майка ви , то с г-н Инджев сте връстници. Така че няма как да претендирате , че имате по-голяма демократична “зрялост” от неговата!

 13. КАРАЙ КАРА… КАРАЙ ТАКА КАКТО СИ ЗНАЕШ 🙂

 14. Бай Х. Тиквонич не разбра:
  1. Разкрита е играта му-да поддържа БСП на изкуствено дишане,за да ги ползва в ролята на Плашилото Торбалан!
  2.Все по-малко са хората ,които са склонни да гласуват с отвращение за един зависим,крадлив,селски бек де ла Банкя!

 15. @Красноселски
  Имах предвид, че Иво Инджев е повярвал, че писмото е от майка ми (дано поне той така да ме е разбрал), а за останалото съм съгласен и дори си мислех, че съм го написал…

  @Асен
  Благодаря Ви, ще им предам. Сигурен съм, че ще се зарадват.
  Не мисля, че тук е мястото за лични истории (да употребяваме, но да не злоупотребяваме с гостоприемството на Стопанина). На представянето на следващата книга на Иво Инджев ще Ви разкажа, живот и здраве.

 16. ,, ….докато не се обедините в един мощен син юмрук, но не срещу Борисов, а с него срещу комунизма …..,, Добавяме и юмрука на Гешев и с комунизма е свършено! Как не съм се сетил до сега???

 17. Към КАРАиванов:
  Аз не намирам противоречие в желанието на майка Ви да пуснете едно писмо на „Група стари демократи-антикомунисти от гр. Дупница“, и Вашето усърдие при изпълнение на „майчина заръка“. Писмото на „Група стари демократи-антикомунисти от гр. Дупница“ напълно се припокрива с Вашата дейност тук, в блога. С други думи Вие се осветихте като един от тази „Група стари демократи-антикомунисти от гр. Дупница“.

  А по отношение на писмото на „групата Ви“:

  -Ако това е вярно, че ние „ гласувахте за Мая“, то това е престъпление и всички Вие от „Група стари демократи-антикомунисти от гр. Дупница“ сте за затвора.

  -Ние, „разглезените деца на демокрацията“ не вярваме на подгизналите от крокодилските сълзи очи на „Група стари демократи-антикомунисти от гр. Дупница“ защото въпреки всички доказателства за това не припознавате Борисов за комунист, а го венцехвалствате. Примери: Признава Т.Живков за свой учител, запази членството си в БКП, предложи ирина бокова за председател на ООН. Избра Цацаров, Радев, Гешев. Да продължавам ли? Така че, предложението Ви КАРАиванов и на другарите Ви от „Група стари демократи-антикомунисти от гр. Дупница“ за обединение „ в един мощен син юмрук, но не срещу Борисов, а с него срещу комунизма“ си е пълна демагогия, недомислица, оксиморон.

  -„докато продължавате да създавате нови партийки с 10 – 15% гласове“. Грешите! Това не се отнася за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Тя започна с 2-3%, за да достигне 10-15% за период от само две години. Интерполирайте този резултат за предсрочните избори догодина. Колко получихте? Сериозно, нали? И защо да се „коалираме с БСП“, когато е възможно БСП да подкрепи ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и то без коалиция (и не само те) поради една-единствена причина. Борисов е омръзнал на всички, а ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ се очертава като гравитационен център за всички СВОБОДНИ И ДЕМОКРАТИЧНИ ХОРА, и е във възход. Ето от тук идва паниката и страха за собственика на ГЕРБ ЕООД, на комуниста и русофила Борисов, че неговото правителството ще падне, защото не искаме и няма да позволим България, която благодарение на него се плъзга по „Наклонената плоскост,“ както казвате Вие от „Група стари демократи-антикомунисти от гр. Дупница“, и да ни „отведе долу при светлото комунистическо бъдеще на Русия и Северна Корея.“. Това е пътя за излизане от “руския свят” и колкото и да е труден той, ние сме длъжни да дадем всичко от себе си, за да направим България СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА И БЛАГОДЕНСТВАЩА. А внуците ни да се гордеят с нас. ДА БЪДЕ!

 18. Този Караиванов е голям късметлия, че с майка му са съмишленици, сякаш с една глава мислят. Моята майка по възраст би могла да бъде дъщеря на караивановата майка, но политическите й възгледи не са толкова ясно формулирани, че да ги излагам тук. Колкото до “вие гласувахте за мая”, нека да си припомним, че без мощната протекция на борисов мая нямаше нито да стане омбудсман, нито кандидат-кмет на София. Живо ме интересува какво мисли майката на Караиванов или групата стари антикомунисти-демократи от Дупница по този въпрос.

 19. „Живо ме интересува какво мисли майката на Караиванов или групата стари антикомунисти-демократи от Дупница по този въпрос.“
  Нямам време да ги питам, но мога да Ви кажа, че според мен Бойко си получи заслуженото. Подкрепата на Манолова за омбудсман беше толкова възмутителна, колкото и неподкрепянето на Плевнелиев за втори мандат. Обикновено повечето политически грешки се заплащат (макар и не винаги от извършителя). В случая с Мая ГЕРБ се отърва само с нелека уплаха (но тава е поправимо). Сърбите си платиха за югославизацията на българи, хървати и словенци след няколко поколения. За СССР да не говорим (но Путин трябва да си плати приживе).

  А иначе това ДСБ е голям късметлия, че има толкова млади симпатизанти…

 20. Поводът е писмото на майката на Караиванов. Не се съмнявам, че е автентично и изказването й е самата истина, както и желанието Й е да се получи обединение на дясното пространство (което фактически в такава идеалистична форма не съществува). Само, че уважаема госпожо Караиванова, дясното за което тъгувате и сте избирали, точно поради показаната от прозорливият господин Инджев привидност, отдавна стои в кавички. Е, ако би трябвало онеправдани и обеднели да се влачим още едно десетилетие, през което може и да ни се натресе и членството в Евразия, за сметка на ЕС, може някои да продължават да следват съвета Ви. Те го правиха и ще го правят с чувството нз добро поведение, като да избират По- малкото Зло. Наистина когато се сравнява това, което имахме по времето на соца и сега, разликите не са малки, но въпреки това, темпът е минимален и при това важи само за две категории граждани. За едната, тези от управляващата върхушка, в голяма степен заразена от червената проказа, плюс нагаждачи търсещи облажване, и за другата, тези като Вас чакащи да Ви (из)падне някоя трошичка, разминаването във времето става все по-голямо. Това трябва да Ви стане напълно ясно, защото тези, първите и нагаждащите се, най-напред трябва много да забогатяват, а през това време Вас ще задоволяват само с трохите! Моят съвет за лекарството е избор продиктуван от наистина осъзнатите и неподкупните. И няма никакво значение, че процентно този глас може да се окаже малък. Като начало нещата трябва да започнат да бъдат ръководени от само от умните. Другите сме ги имали бол, нищо не помогна. Но и тези умните, трябва да се самонамерят и съюзят. Защото, както често съм казвал, сцената е поти празна. Там трябва само да дойдат истинските добри актьори. А представлението трябва да си изберем сами. Тук някои от нас трябва да си извадят сами заключенията!

 21. „Моят съвет за лекарството е избор продиктуван от наистина осъзнатите и неподкупните. И няма никакво значение, че процентно този глас може да се окаже малък.“
  Дано да не се заблуждавам много, но според мен почти всички добронамерени посетители на този блог това и правят. Аз лично от самото начало. Ако има някакъв спор, то той е за втория тур. Наблягам на думата спор, въпреки че някои се опитват да го направят на кавга, включително и майка ми (но при нейното поколение това е изстрадана реакция). Всеки си казва мнението, може да го пообсъдим, може да се пошегуваме и продължаваме с надежда напред. Аз например бих се подписал под горния цитат и продължението му до края на коментара на Борис.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.