Една жена му каза

Написах, че някои грешници, помогнали на Бойко Борисов да се настани трайно и несменяемо ( към момента ) по върховете на българската политика, изпитват съжаление за своя грях. Не съм споменавал имена – със забележката, че не е моя работа да ги откроявам. Много по-важно е те да поемат инициативата за подобен, споделен с нас катарзис. 

Часове по-късно в публичното пространство прозвуча такъв глас на съжалението. 

В свое изявление Душана Здравкова, съдия от кариерата, и съосновател на ГЕРБ, буквално се покая точно в този смисъл. Написа, че се срамува заради поведението на премиера Борисов спрямо госпожа Херо Мустафа, посланик на САЩ у нас. https://www.dnevnik.bg/analizi/2019/11/13/3991494_osnovatelkata_na_gerb_kum_borisov_sram_me_e_ot_vas/?ref=home_main_news

 

 

 

 

Няма безгрешни хора. Но в политиката, в която личният пример увлича много хора , е важно грешките да бъдат отчитани чрез публично покаяние или поне с помощта на признание. 

Да, Душана Здравкова, напуснала съдебната система в знак на протест срещу кадруването на ГЕРБ в нея, допусна след това през 2011 г. още една грешка ( според автора на тези редове), съгласявайки се да се кандидатира като вицепрезидент на близкия до Бойко Борисов по своя публичен образ Алексей Петров.

Но нека не съдим съдията.

Става дума за друго: Душана Здравкова се извява в момента като първия важен фактор от обкръжението на Борисов, който е готов да се изправи срещу него в ролята на грешника, допуснал да бъде употребен.   

Не всичко е загубено, не всички се продават, макар и временно да се заблуждават.

Душана Здравкова, видно от снимката, има личен опит от допира си с Борисов. 

 

 

 

 

Човешко е да осъзнаеш, че си бил унизяван. Мнозина го разбират, но малцина си го признават. Реакцията на г-жа Здравкова си заслужава да бъде забелязана.

Няма да е последна. 

14 мнения за “Една жена му каза”

 1. Много ми е интересно дали преди срещата с посланика служба “Протокол” съм МС (ако не е закрита поради ненужност) е попитала “Ваше превъзходителство, въпреки малко странните от наша гледна точка американски разбирания за сексуален тормоз и въпреки предполагаемия Ви мюсюлмански произход, нали няма да възразите да бъдете нежно, да да, доста нежно, прегърната и целуната?”.
  Посланикът може да е отговорила “стига да не е като Брежнев или Кобрата”, та затова се получи малко неловката сцена… Липсваше сърдечност като че ли…

 2. Херо ма, йа ила тука баткувата да ти удара идин цилуфан, и така от Херо Мустафа да станиш Херо Суши, и да отмъстя за глобата на Кобрата с обратен знак.

 3. Срам ме е,че таково човешко същество представлява България.

 4. Не сте прави тука. Както казва Караиванов, по всяка вероятност, вероятния “протокол” е упълномощил нашето височество, да поопипа служебно тяхното превъзходителство, ама нежно.
  Както се вижда от снимките, хватката, с която е заклещил главата на бедната жена, не и позволява никакви отклонения от посоката, разрешена от вероятния протокол. Следва нежно мляс и…, за почти същата нежност, Пулев бвше осъден от американски съд и беше задължен да посещава курс по етика.
  Проблема на Борисов е, че самозабравянето е на всички нива. В политиката “бие всички”, в съдебната система назначава хора, които да бият всички, от трибуните рита всички, които му печат да бие всички, бие всички по откриване на незавършени обекти и като слуга на двама господари е принуден да фамилиарничи с тяхните официални представители. Целуването на мазната гундяева ръка, страстните прегръдки с Юда Исаков, ниското навеждане пред Путин, прегръдките с Юнкер, Меркел и последното придърпване, с цел слагаческа целувка на посланик Херо Мустафа, доказват само колко труден и изпълнен с нежности е неговия висок държавен пост. Както се пише стандартно по некролозите, “С неговата добра душа и благ характер той (ще) остави незаличими спомени в нашите души”.
  Убеден съм, че госпожа Душана Здравкова е изпитала “протоколните” ласки на този банкянски тигър и отвръщението и е искрено. Убеден съм също, че няма да е последната, която изразява възмущение от Шофьора на Жипката, временно изпълняващ длъжноста министър председател.

 5. Като гледам тази снимка, се сещам за една друга целувка – на Йотова с Гундяев. Ако ги сложите една до друга, ще получите прекрасна илюстрация на трагизма на вечния ни избор между по-малкото зло. Коя от двете снимки е по-позорна за Българи? Да, знам, и двете. Но все пак кое е по-малкото зло? Просташко-надменното отношение към представителя на Велика държава или покорно-раболепното към представителя на пародийната сянка на Империята на Злото? В персонален план първата (по време) снимка е по-добра, защото обектът на целувката изпитва удоволствие, а във втората потрес, да речем. Но по отношение на резила?
  Разбирам, че на Многословния този въпрос ще заприлича на гербаджийска хибридка, но на мен ми изглежда като илюстрация на трагичното положение на нашия политически живот.
  Не е нужно да отговаряте. Отговорете си сами. Коя снимка е по-позорна?
  а) Първата
  б) Втората
  в) И двете
  г) Не ме занимавай с глупости, важното е магистрали да се строят
  д) Не ме занимавай с глупости, важното е да гътнем Тиквоча

 6. Навярно няма да е последна. Може би в случая е по маловажен фактът, че жената е пример като как се отнася индивида към партньорите си и властта, ако са му връчили такава. Това дава знаци и за връчващите въпрсната власт.
  Но, никой не е “идеален”. Децата свързват властта с родителите си и по често с “майката”. Тоест, няма идеални родители няма и идеални деца.

 7. До обяд гледахме как долнопробен театър се разиграваше в така наречения висш съдебен съвет.Министърът святкаше кръвнишки с очи и гадничко се ползваше с височайщата си инстанция,Цацаров даваше тон,прекалено агресивно,а 20 марионетки с бетонови глави пак вкупом избраха незаменимото Гештапо.
  Да, трудно се променят и прокурори,и съдии.Защо? Отдавна е отговорено на този въпрос. Сега те дружно съгрешават,а като им се смени господаря дето купува с пари и превилегии и те ще се променят диаметрално.
  До тогава ще се търпи,после ще се търсят виновниците,но не в нас.
  Няма как да подминем и нещо хубаво. Лозан Панов.Вече го знаем.Дишева! Тя сама оправда съдебната система и смело показа,че надеждата не трябва да умира.
  С най-хубави пожелания за нея и Лозан Панов.
  ПП Въпреки,че съм съпричастен с г-жа Здравкова все пак не мога да я оправдая. Такива грешки не трябва да се допускат.

 8. “Благотворното” влияние на Русския мир в отношенията му с нормалния свят от публикации с днешна дата:

  1.Британски политик: В Консервативната партия са налети най-малко 3,5 млн. паунда руски пари

  Затова не е изненадващо, че правителството блокира обнародването на доклада за руска намеса във вътрешните работи на Великобритания

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-britanski-politik-v-konservativnata-partiya-sa-naleti-nay-malko-3-5-mln-paunda-ruski-pari

  2.Тръмп се е срещал поне десет пъти с арестуваните руснаци Парнас и Фруман, въпреки, че твърди-не ги познавам

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-tramp-se-e-sreshtal-pone-deset-pati-s-arestuvanite-rusnatsi-parnas-i-fruman-vapreki-che-tvardi-ne-gi-poznavam

  3.Кремъл изнудва Беларус, иска ВВС база на нейна територия

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-kremal-iznudva-belarus-iska-vvs-baza-na-neyna-teritoriya

  4.Украйна е готова да излезе от Минските споразумения, ако урегулирането на ситуацията в Донбас се проточи твърде дълго

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-ukrayna-e-gotova-da-izleze-ot-minskite-sporazumeniya-ako-ureguliraneto-na-situatsiyata-v-donbas-se-protochi-tvarde-dalgo

  5.Русия прехвърля военна техника на сирийско-турската граница

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-rusiya-prehvarlya-voenna-tehnika-na-siriysko-turskata-granitsa

  6.Доц. Момчил Дойчев: Ако ЕС и НАТО се откажат от разширяване към Западните Балкани, към тях опасно ръка протягат Русия и Китай

  https://faktor.bg/bg/articles/dots-momchil-doychev-ako-es-i-nato-se-otkazhat-ot-razshiryavane-kam-zapdnite-balkani-kam-tyah-opasno-raka-protyagat-rusiya-i-kitay

  7.Руският историк, убил любовницата си студентка, е затрил още хора?
  Смъртта и на бивша съпруга на Соколов поражда съмнения

  https://faktor.bg/bg/articles/ruskiyat-istorik-ubiets-e-zatril-oshte-hora

  Във връзка с физическата и нравствена хигиена на българите и защитата на националната ни сигурност най- отговорно ще бъде да скъсаме дипломатически отношения с тия и да затворим границата си за тях!

 9. Русский мир! Пак!
  Американски експерт: Руските хиперзвукови ракети “Кинжал” могат да ударят София за 11 минути

  Колко мило!
  Само че, “кинжалите” им, където и да паднат, все техните “фили”, “постоянно пребиваващи шпиони” и дебилни “копринкаджии” ще нацелят! А те съвсем не са малко! 🙂

  https://faktor.bg/bg/articles/ekspert-ruskite-hiperzvukovi-raketi-kinzhal-mogat-da-udaryat-sofiya-za-11-minuti

 10. Караиванов, една жена вече му ГО каза на твоят милЮционерски вождь-бокоТИКВАТА!
  Освен това НЕ забравяй ,че винетУ-балкЯнски миналата година пълзеше пред своят сюзерен-Путлер в кая на май миналата годин, и даже му се “извини” че сме член на НАТО и ЕС!!!!!!!!!!
  Така че НЕ трябва да сравняваш само сегашната му гавра с американската посланичка с челобитието на Йотовна пред Гундяев. винетУ от Банкя отиде да се кланя на Путлер , директно в Кремъл! И НЕ само един път,а – ПОСТОЯННО!
  ОСвен това виж лицемерната данъчна “политика” на “десният” МУТРОмилЮционер-байхуй!
  Още не са минали изборите и бокоТИКВАТА ПОВИШИ ВСИЧКИ данъци , такаси и “осигуровки”! Повиши ДВОЙНО данъцитевърху малките селскостопански производители! А, ПАРАШУТисткаТА “финасова” КАЛИНКА-горанов ПОВИШИ всички МЕСТНИ данъци и такси!
  За да има допълнително 5-6 милиарда за ПОРЦИОНните СУДЖУЦИ, следващата година!
  И заради това бокоТИКВАТА и “бездомният” лакей-горанов ПОВИШИХА своите “данъчни” ПОРЦИИ с 5-6 милиарда! Като и през изминалата година бокоТИКВАТА и горанов , вече, повишиха “ПРЕДизборно” данъците и “осигуровките” с 5-6 милиарда , спрямо миналата година.
  Т.е. бокоТИКВАТА, заедно с ПОРЦИОННият “финансист”-горанов , за около 1 година ПОВИШИХА данъците, такси и “осигуровките” с над 12-13 милиарда, за да има за ПРЕДизборните им ПОРЦИИ!
  Без да броим и “бюджетните” “ИЗЛИШЪЦИ” , които също са 5-6 миларда! Или ОБЩО , бокоТИКВАТА и СУДЖУКовият “финасист”-горанов ще приберат над 20 миларда , ПОВЕЧЕ , до края на 2020 година, спрямо 2018 година.
  Ето това е “деасната” “полИтика” на твоят БАНДИТ-байхуй!
  20 милиарда…..ПОВЕЧЕ! А това ще РАЗДУЕ ЧУДОВИЩНА инфлация ,която още повече ще ОБЕЗЛЮДИ , окончателно, селата и градовете в НРБ, за сметка на ПОРЦИОНна София, където бокоТИКВАТА раздава своите СУДЖУКови ПОРЦИИ!
  Така че ,Караиванов, колкото ПО-бързо бъде ливидиран БАНДИТският РЕЖИМ на бокоТИКВАТА и горанов , толкова по-БЪРЗО бандитустана-НРБ ще започне да излиза от ТОТАЛната катастрофа , в която байхуй и БАНДИТските му ОБРЪЧи
  вкараха България през последните 10-20 години…….
  За това -НЕзабавна ОСТАВКА! – ВЪН! – ВЕДНАГА!
  -ОСТАВКА

 11. П.П. Една малка техническа корекция на вторият ред от предишният ми коментар към Караиванов:
  ……..Освен това НЕ забравяй ,че винетУ-балкЯнски миналата година пълзеше пред своят сюзерен-Путлер в кРая на май миналата годинА, и даже му се “извини” че сме член на НАТО и ЕС!!!!!!!!!!……..

 12. Многословен,
  И аз казах същото – трагедия.
  На никого не преча да бута Боко. Само ви хортувам да внимаваме в коя посока ще го бутнем. Защото преди време едни вече печелиха изборите с лозунга “Да спрем разрухата”…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.