Цъфна пак дружбата между властта и овластената да бъде опозиция БСП

 

 

 

 

 

И БСП изпраща с комплименти като положителен герой отиващия си с фанфари за (не)стореното от него  на поста главен прокурор Сотир Цацаров. Стана ясно от интервю да зам. председателя на парламентарната група на партията Драгомир Стойнев пред БТВ днес, че според червените г-н Цацаров е “безспорно силна кандидатура”, т.е. е достоен да бъде на(д)граден с прехвърляне на фронта на “борбата” с корупцията на овакантения при скандални обстоятелства от друг фаворит на ГЕРБ пост начело на комисията КПКОНПИ.https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/11/21/3995109_i_bsp_vidia_v_cacarov_bezsporno_silna_kandidatura_za/?ref=home_main_news

След имитацията на пост травматична болка на ГЕРБ от подозренията за съглашателството на някои десни избиратели с БСП на втория тур на местните избори в София , на практика червените потвърдиха отново, че са заедно с управляващите ( и ) по отношение на рокадата Гешев – Цацаров. Само че не го правят тайно в тъмна стаичка и без доказателства за съглашателството, а явно и по телевизора. 

И защо да не са си в екип, след като могат да се нагаждат взаимно по въпроси, като отхвърлянето на международната конвенция за защита на децата и жените от домашно насилие или по темата за необходимостта България да става все по-зависима от бившата ни колониална владетелка Русия в енергетиката и да бранят матушката си с мърморене срещу нейното санкциониране от Запада?

Не била взела още левицата решение дали да подкрепи кандидатурата на Цацаров за поста. Но я смятат не просто за “силна”, а направо за “безспорна” ( с началството не се спори, според казармената йерархия в духа на единоначалието, единопрокурорието и прочее безалтернативности, наследени от казармения строй) . Така от Позитано 20 се наредиха и до ДПС,  което направо обяви личността на главния прокурор за “национално богатство за всяка държава”.

Защо власта и формалната й опозиция толкова много обичат г-н Цацаров? Много просто ( дори и за “простите” избиратели, любимите на Борисов) : защото не вкара нито един от техните важни хора в затвора за цели 7 години, през които се изяви като охранител на крадливото статукво. При това преследваше избирателно демократите от правителството на Борисов, одързостили се да го напуснат. Именно общото противопоставяне на демократите е обединителна кауза за всички, които  ги псуват на “психодесни”, в което властта и т.н. опозиция от БСП се състезават от години. 

Уж са едни никакви, незначителни, някакви дребни вредители ( на дясното, за което явно и БСП е “загрижена” като ГЕРБ), но демократите се оказаха най-едрия залог за спойката между играещите си на врагове ГЕРБ и БСП. Този факт не може да бъде скрит зад обвиненията, че “Демократична България” била предала дясното в съюз с БСП – вой, в който водещият глас е на ГЕРБ, а БСП само се подсмихва съучастнически в миманса под мустак като Сталин, който се надява Хитлер и Чърчил да се унищожат взаимно, за да се намеси след това с червените си ескадрони в завладяването на света.

Ето защо БСП не иска да пречи на удостояването г-н Цацаров с нов висок пост чрез своя кандидатура срещу избраника на властта.

Не че е много важно ( направо си е голям праС, за да не кажа голяма свинщина), но ще бъде интересно по този повод да бъдат чути обясненията на насъсканите срещу демократите гербаджийски пропагандатори на Бойковата правда, според които някакви глупави демократи били подведени да гласуват за Мая Манолова от ( неназовани) злодеи- неназовани, защото посочването на Христо Иванов и Атанас Атанасов е откровена клевета срещу тях, тъй като те никога никого не са приканвали да гласува за Манолова. 

Би било редно да е ред на ГЕРБ да се оправдава, че получава за кой ли път подкрепа от БСП. Подстрекателите на тази интимност не само не са анонимни, но са публично горди със своята “гъвкавост”.  

Само че да дочакаш писмо с признания от мъртвороден “демократ”, съгласил се още на учредителния конгрес на партията си да следва сляпо своя вожд, който да му се кара като на крепостен селянин и да му забранява да говори по конкретни теми ( както Борисов забрани на 3 декември 2006 г. на хилядите учредители на ГЕРБ в НДК да говорят за приятеля му Георги Първанов), е кауза, надута като балон. Чак след като им се спука балонът ще се отприщят потиснатите критики. Засега той все още се издига, макар и все по-трудно поради баласта на властта, колкото и генералът да изхвърля зад борда натежалите чували с “трупове” на провинили се пред него съпартийци. 

12 мнения за “Цъфна пак дружбата между властта и овластената да бъде опозиция БСП”

 1. В Русия забраниха детски театър по „Приключенията на Лукчо”

  Проблемът: текстът на Джани Родари за бунта на зеленчуците срещу плодовата аристокрация звучи все по-актуално (рисунката на Лукчо също странно напомня едно лице 🙂

  “…Учениците не са виновни за това, че текстът на „Приключенията на Лукчо” става все по-актуален. В пиесата няма отклонения от приказката, освен една вмъкната шега: „Пилешко няма. Но вие се дръжте!”. А когато по сюжет отнемат къщата от кръстника на чичо Тиквичка, актьорите произнасят думите „конфискация“, „експроприация“, „иновация“ и „девалвация“, които не будят добри чувства в днешна Русия.”

  (Да очакваме скоро и тук, у нас, да забранят тиквите!)

  https://clubz.bg/90776-v_rusiq_zabraniha_detski_teatyr_po_%E2%80%9Epriklyucheniqta_na_lukcho%E2%80%9D

 2. Самият Бойко понаедря и стана доста тежък баласт, който балонът Му не след дълго не ще може повече да го издига.

 3. Някой да е изненадан? ДГД и на власт и на парламентарна опозиция!
  Сега не е по темата.
  Анатолий Несмиян освен всичко друго, одиозност по-най различни теми, е може би най-ерудираният като фактология и психология критик на кремълската ОПГ.
  И в цитата по-долу ни най-малко не се прави на оригинален. Просто се е сетил да използва “Бръсначът на Окам”.

  Но на изборите в изборите в САЩ – не ли е имало намеса?
  Няма никаква намеса. … ние нямаме ресурс за да влияем на ситуации особено в големи страни. Господи, ние Скрипали не можахме да отровим – не успяхме …

  https://rusmonitor.com/ehl-myurid-uzhe-s-dekabrya-2020-goda-rezhim-putina-nachnet-stremitelno-izmenyatsya.html

  https://rusmonitor.com/ehl-myurid-oni-realno-prosto-vory-bez-kakojj-to-idei-potomu-u-nikh-nichego-ne-poluchaetsya-dazhe-diktatura.html

 4. Извинявам се за новото включване. Само на пръв поглед не е по темата. Уникално разследване на блогаря Боян Юруков разбулващ “мистерии” около дипломатическите и консулските мисии на България в путинфедерейшън и останалият свят. На вас оставям да разберете къде са истинските мераци и целите които прозират на Външно.
  https://frognews.bg/novini/misiia-moskva-polzva-predimstvo-pred-misiia-london-ochite-vanshno-ministerstvo.html

 5. Така е при МУТРОмолЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, НАЛИ!
  Ето вече си има за генпрокурорин-гРешев – който си кара ДИЗЕЛОВитеи “луноходи”, НАЛИ!
  Няма как да да е различно и с БСП ,след като ДИЗЕЛОВият “космонаФт” геШапоТО се разхожда по лунната повърхность – НАЛИ!
  И така бокоТИКВАТА назначи ДИЗЕЛОВ прокурорин не само на БАНДИТустанЪТ-НРБ, но и на Луната!

  Аве , винетус, ….аве СУДЖУКус, сега вече , твоят ДИЗЕЛОВият милЮционер-ЧЕнГЕшевАРА ще е генпрокурорин и на Луната , НАЛИ!
  Ето т’ва е междупланетното ДИЗЕЛово КРИВОсъдие при банкянскоТО ПРИМАТоподобие!
  За това – НЕзабавна ОСТАВКА на бокоТИКВАТА и неговите “избранници” – дизеловите “прокурори” – гРешев и ЦАЦАта!
  – ВЪН! – ВЕДНАГА! – МАРШ!
  – ОСТАВКА!
  Защото в Европа вече ЗАБРАНЯВАТ ДИЗЕЛОВите двигатели! За това ЦЯЛОСТНА ДИЗЕЛОВа ОСТАВКА на ДИЗЕЛОВите ПОРЦИИ и ДИЗЕЛОВите СУДЖУЦИ на банкянскиЯТ СУДЖУКоядец! – ВЪН! – ВЕДНАГА!!!!!!!!

 6. “… ДПС, което направо обяви личността на главния прокурор за “национално богатство за всяка държава”…” – ето една от причините за да продължава България да копае дъното и да е последна по стандарт на живота в ЕС.
  Ако ЦацАро-подобните са национално богатство, то какво да очакваме от тези, които си го избраха – първо за главен прокурор, а сега и за главен КПКОНПИ-ст! ОчевАдно ни подготвят за още много от същото безвремие – направо да си домилее за Бражневите времена! С Гешев като главен прокурор – жална ѝ майка на България! Какъв ти ЕС, какви 5 лева! Тук си е МУТРОЛЕНД!

 7. Най-после да науча, че нещо ни е наред!

  “В Сърбия България има изключително разузнавателно присъствие”

  https://www.segabg.com/category-foreign-country/moskva-shpionskata-afera-surbiya-e-provokaciya

  Не вярвам това да е заслуга на миротвореца Бойко (нали скоро няма избори и мога спокойна да го нарека така?). Сигурно е наследство от Станишев (Орешарски беше наблегнал на контраразузнаването) – това петле през цялото време се правеше на мъж. Или от Кобурга – тръгнал по стъпките на баща си и дядо си, които все се опитвали да затрият миролюбивия си комшия…
  Няма значение, важното е, че сме България на три пердета … няма да им споменавам имената, че тази свобода на словото съвсем се е превърнала в слободия… и не се знае докога ще я бъде…

 8. До SMS,
  Има една още по-страшна и опасна за авторитарни политически режими повест на Джани Родари – “Джелсомино в страната на лъжците”. Уж повестта е за деца, ама описаните в нея ситуации са си направо едно към едно със случващото се у нас, например. Щото няма какво да се лъжем – от 28 август 1943 година насам (кончината на цар Борис) България е бутафорна държава с бутафорни институции и измислени политици, които говорят и вършат точно обратното на онова, което би могло да се нарече национален идеал и интерес.

 9. Как данните от ЦИК и НСИ разкриват 480 000 гласоподаватели – мъртви души

  Броят на изкуствено добавените гласоподаватели е най-малко 480 000 души, показва изчисление на сайта “Биволъ”.
  (Така могат да се печелят избори “от тук до кроя на света”!)

  https://offnews.bg/politika/kak-dannite-ot-tcik-i-nsi-razkrivat-480-000-glasopodavateli-martvi-d-715886.html

 10. Нямам приятели и роднини нито в ГРАО, нито в НСИ, а още по-малко имам причина да ги смятам за особено компетентни, но и за компетентността на някои журналисти сащо не смея да гарантирам. Цитираната статия в OFFNews поражда някои въпроси (обичам това клише).
  Откъде призваният да прилага и научен подход НСИ взема информация за живеещите в България? Да не би и от ГРАО? Ако вярваме наполовина на изцепките на някои политици, че два милиона българи живеят в чужбина, то разликата между хората с право на глас (по ГРАО) и живеещите в България (по НСИ) е силно занижена. Въпреки че досега много пъти съм гласувал за политици, а никога за ГРАО и НСИ, по съм склонен да вярвам на последните.
  Не е по темата, но колкото по-рано престанем да наричаме живеещите в чужбина гласоподаватели „мъртви души“, толкова по-малко нерви ще хабим покрай тълкуването на изборните резултати. Дори започвам да си мисля, че хората, манипулиращи вота, имат интерес ние повече да бълбукаме за мъртвите души и по-малко да гледаме към истинските нарушения. Обнадеждаващо е, че в списъка с нарушения на Мая Манолова май нямя използване на мъртви души…. или пак съм недочул?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.