На кого ни оставяш, Ба(щи)це !

Разбирам сънародниците, които имат опасения по повод отпътуването на премиера Борисов  от страната във връзка с поканата на американския президент Тръмп да се видят и опознаят в кабинета му с овалната форма. 

Не става дума за опасност от негативни резултати. Притеснението идва от самото отсъствие на понякога строгия, но винаги справедлив наш ръководител.

Ами ако в същото време в родината някой вземе да протестира за друго, освен срещу Гешев и Цацаров ? Уникалното на точно тези протести е в това, че те са единствените, които не карат Борисов да трепне и за миг, за да се смили пред исканията на протестиращите. Докато всички останали просители на права и заплати се радваха на премиерската отзивчивост, която няма с какво и от кого да бъде заменена.

Кой ще потушава огъня на всяко едно ( друго) недоволство в отсъствието на Главния пожарникар?

Представете си също колко сиротно ще се чувстват оставените без надзор бачкатори на магистрала Хемус. Хем ядат скалата, както казва Той, хем самотата на обекта може да ги докара до униние и депресия в условията на внезапно настъпил глад за премиерско внимание и опекунство. Не скалата, а направо дръвцето да гризне човек в състояние на такова отчаяние. 

Като безпризорни деца ще се окажат трудовите колективи, земеделците и борещите се негово благоволение медии. А също и директорите на болници, училища и подобните им потенциални грешници, които все някой трябва да вкарва в правия път, докато Борисов е на път. Да не говорим за застрашените от властовия вакуум сфери, като футбола, волейбола и прочее колективни забавления за народа, лишен от едноличната му намеса в спор(т)овете чрез щедро отпускани милиони от държавната хазна на правата на Главен рефер, разполагащ като истински бащица с бюджета на републиката.

Отгоре на всичко Борисов ще липсва не само в лично качество за няколко дни, но и изпразва България откъм безценни министри. Подбрани са явно тъкмо по този признак : от спрягания за вероятен някогашен наследник на върха на партията и властта Томислав Дончев ( да не би пък Борисов да вярва на спекулациите за някакви вождистки мераци на Дончев и да си го води със себе си, за да не се налага после да си го гони , както постъпи с Цветанов ?), през незаменимия ( за самия Борисов) ковчежник на държавата Владислав Горанов, та чак до протежето на “Атака” в правителството Емил Караниколов. 

Последният, който символизира все пак прагматичното единство във властта на разединените патриоти, се предполага заедно с Каракачанов да очарова Тръмп като представител на борческите традиции срещу мигрантите на местните строители на огради срещу потопа от напиращи новоизлюпени балканци ( по липса на мексиканци ) откъм бедния юг към богатия север на белите хора.
Оставената в София Екатерина Захариева ли ще овладява  положението при положение, че се осмелява да възрази на Кремъл за освободителната мисия на съветските окупатори? Тя ли ще запълва празнината на върха на поверената му държава?  Ами ако в този кратък, но опасен за геополитическата съдба на България вземе та се развилнее още повече разюзданата русофобия на шепата претенденти да се маха от центъра на София МОЧА, както и неговите подобия от други български градове?

Току виж МОЧА се срути без мощната опора на твоя гръб, бащице!

В компанията на българската делегация липсва само лицето на българската култура в епохата на “простите” Вежди Рашидов, за да добият американските домакини съвсем пълна картина за визията и духа на българското управление в наши дни. Зает е човекът на усмирява законодателно българските волнодумци и това вероятно ще накара съмишленикът му Тръмп да се примири разбиращо с неговото отсъствие от Белия дом.

  Но и изброените по-горе лица стигат, за да се постигне желаният от московската пета колона у нас ефект – да бъдат отблъснати американците от руския заден двор на Балканите и да си гледат работата някъде другаде, но да не надничат в к(р)анчето с енергийната напитка на Путин с обновения етикет “Турски поток”. 

Но, млъкни сърце. Малко остана до снимката на Борисов с Тръмп в Овалния кабинет. От нас се иска само да стиснем зъби и да изтърпим нетърпимата болка от липсата на ръководителя ни, който ни оправя непрекъснато дори и тогава, когато не сме кривнали от предначертанията му. Пък и как ще се разгори след това у нас медийният пламък на обожанието след триумфалното завръщане на покорителя на Америка, очаровал “краварите” с личния си чар и с личната си гвардия себеподобни ! 

Ето това трябва да ни топли като очакване, а не да се поддаваме на негативизма на вечните критикари, другарки и другари!

12 мнения за “На кого ни оставяш, Ба(щи)це !”

 1. Брилянтна политическа сатира!
  РЕСПЕКТ!

 2. Поредното брилянтно сатирично есе.
  Сега, едно разследване на The Times което има миниум двояк ефект. Дългата ръка на масква е достигнала до шефовете на ББС. Мярката за обективност. Но от друга страна аферата е разкрита. И това до голяма степен връща доверието към медията. За която по времето на соца при спор между представители на несъгласното мълчаливо мнозинство позоваването ѝ като източник на инфо бе съкрушаващ аргумент.

  http://www.focus-news.net/news/2019/11/23/2722573/the-times-shefovete-v-vvs-precheha-na-razglasyavaneto-na-vrazkite-na-vodeshti-polititsi-s-rusiya.html

 3. Мда, и бледоликият гринго-тръмп ,вярва САМО на ПАРИ , а не “верва” на сълзи ,както и московските “братушки” от Кремъл, НАЛИ!
  По това и си приличат бледоликият-тръмп и блЯдокожият-Путлер, НАЛИ!
  Та и за това НЕ вервам Тръмп да поверва на МУТРОмилЮционеропителЪТ-бокоТИКВАТА, НАЛИ!
  Просто банкянскиЯТ СУДЖУКоядець ще отиде за една поредна снимка , и поклонение, до “светите” ТИКВЕНО-червенокожи “ловни полета” в САЩ , НАЛИ!
  Просто това е поредният ТИКВЕНО-КРАСНОкожа “ХАДЖ” на винетУ до САЩ, НАЛИ!
  Както нямаше никакъв резИлтат и от “хаджЪТ” на ДИЗЕЛовите “космоНАфТИ”-гРешеФ и ЦАЦАта до САЩ , преди месец, НАЛИ!
  Не може да се “очаква” , НИЩО , от ТИКВЕНокожите “хаджии”-хаджи бокоТИКВАТА и хаджи-“космоНАфТА”-гРешеФ, НАЛИ!
  Все пак , дано, банкянскоТО пРИМАТоподобие НЕ е забравило да вземе някакви “ритуални” ДАРове , преди да започне ритуалният си “танц” в “светите” КРАСНОкожи полета, НАЛИ!
  Защото в САЩ не обичат много нито ТРОЯнските СУДЖУЦИ , нито ТРОЯнските ДИЗЕЛови “луноходи” на кандидат-“хаджиите” от БАНДИТустанЪТ-НРБ! Нищо че ФОРМАЛНО се водим за “сОюзници” в НАТО и ЕС! НАЛИ!
  Никъде НЕ искат ТРОЯнски “хаджии”, още по-малко пък в – САЩ! НАЛИ!
  За това – НЕзабавна ТРОЯнска ОСТАВКА на “хаджи” бокоТИКВАТА! – ВЪН!
  НЕзабавна ОСТАВКА и ЗА “космоНАфТА” гРешев! Нека си карат ДИЗЕЛовите “луноходи” , заедно с цацаТА , в “свещените” ЛУННИ полета, а не във САЩ!
  – ВЪН! – ВЕДНАГА! – НЕзабавно!
  -ОСТАВКА за ТРОЯнският лунен “хаджилък”!

 4. Шегата на страна,г-н Инджев. Извинете,то си е самата истина.
  Изглежда Тръмп е поканил ББ,не че много разчита на него,а за да му каже това,което иска да чуят и в Америка и извън нея.
  Боко ще си направи селфи с Доналд,ще се опита да изкефи нещо за собствен имидж,и ще се завърне като покорител и на Америка,който е дал урок на “краварите”.
  Така се прави малката и голямата политика.

 5. За пропусналите случайно това интервю на Наталия Новожилова, която от юни 2014 година живее в България:
  “- Преди 10 години, бих казала, че за да има смяна на режима в Русия трябва това да го искат не 4% от населението, ами поне 10-15%. Днес десет процента вече не стигат. Почти една трета от населението са специални части, въоръжени и обучени да водят война срещу народа си. Организирана опозиция в Русия няма. Кой и как може да се изправи срещу тези „космонавти” (има се предвид тежкото въоръжение и шлемовете на жандармите б.пр.) с голи ръце?! Ако Западът се беше събудил от летаргичния си сън и беше престанал да се прегръща с Путин, ако му беше наложил истински обструкции, то можеше да има някакъв шанс. Но за сега го няма, този шанс. Може би, след 50-70 години, Русия ще стане демократична страна… Но едва ли: както вече казах, по-скоро държавата ще изчезне, разсипвайки се на части.”
  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-intervyu-edinstveniyat-ruski-disident-emigriral-v-balgariya-rusiya-barzo-se-vrashta-v-stalinskite-vremena

 6. Извинявам се за новото включване но се вписва изцяло в духа и съдържанието на темата. Статията и коментарите може лежерно да ги пропуснете. Гледайте само триминутното клипче пуснато от Самият НЕГО. Джокери няма да ви давам, само да подскажа, че според запознати типажът и изявата на свинепобний военен министър каракачанов е рецидив.

  https://www.dnevnik.bg/politika/2019/11/24/3996638_boiko_borisov_pristigna_v_sasht/?ref=home_main_news

 7. Това ми напомня на сатирично то сравняване между платените оплаквачи в Античността,и сегашните цигани и простите българи,които се скъсали от рев при фараонските погребения на “Вождовете”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.