Борисов излетя за Америка и се вживя в ролята на Гагарин

Озовал се в друга вселена в трудно разбираем за него свят, нашият откривател на Америка Бойко Борисов се направи днес на Гагарин.

Какво иска да ни каже с претенцията си за кратък коментар под поредната си публикация във Фейсбук премиерът Борисов? Написал под снимка на автомобила, в който го возят домакините, лаконичното “започваме”.

 

 

 

 

 

 

Това е, според мен, дуплика на репликата на Гагарин “поехали”. 

Макар за изтъкнат евроатлатник да подхожда повече на Борисов да перефразира американеца, кацнал на Луната, но с модификацията, че това е малка стъпка за един човек, но голяма крачка за “българското човечество”. 

Оосвен това Борисов възпроизвежда вица за каубоя, поръчвал питие след питие в бара със заплашителната претенция да му сервират бързо “докато не се е започнало”. След което му сервирали сметката и добавил самосъжалително пред очакваната болезнена развръзка: “започна се”! 

Има и друг подтекст на посланието към Америка: “дръж се земьо, шоп те гази”!

5 мнения за “Борисов излетя за Америка и се вживя в ролята на Гагарин”

 1. Между другото Гагарин не е първият съветски космонавт. Преди него е имало 11 други,но те са отлетели в отвъдното!

 2. Ноторно известно е, че най-твърдият електорат на Баце ся лелките. Които една семейна приятелка квалифицира унищожително: “Момиче-да, баба-да, лелка никога”.
  Та, на долната снимка има две руски тьотки деклариращи, че мрат само и само да помогнат на Джуджи1.
  Та се питам аз, у нас има ли подобни аналози да му ударят едно рамо на Баце, еле точно сега когато “твори” история на мах във Вашингтон, голЕма града.
  https://vk.com/wall-104563225_352

 3. Като наблюдавам джипа се питам, дали нашият „шофьор на джипове“ (нали сега му се е паднало) няма да отиде при шофьора на този и с мимики и жестове, понеже езиково няма да му е възможно да се изрази, се опита да пробута, мини на другата седалка, та поне на теб да покажа уменията си!

 4. После му дойде, но за да е по-обтекаема изразността, вместо думата ПОКАЖА искам да я заменя с- ДЕМОНСТРИРАМ. Това, за да може при визитата все пак някой да бъде впечатлен от нещо положително.

 5. ББ идея няма какво е говорил Гагарин.. Но нека го качим на совалката..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.