Борисов стъпи в САЩ с първи издънки и с Каракачанов по дънки

Има невъзможни неща. Сред тях е всеки опит да се обясни с инструментите на логиката и здравия разум упоритото желание на премиера Борисов да ни се рекламира с нескопосани до абсурд клипчета, разпространявани от неговата пресслужба. https://www.dnevnik.bg/politika/2019/11/24/3996638_boiko_borisov_pristigna_v_sasht/?ref=home_main_news

 

 

 

 

Такъв е и случаят от пристигането му в САЩ. Какво точно си мислят, че ни показва(т)?

Вижда се българският правителствен самолет да стои самотно на пистата във военна база. Няма посрещачи, освен от българска страна. Стед тях се отличава стегнатата фигтура на американски униформен. И толкоз относно “тържественото посрещане”.

Америка очевидно не е България, където вицепрезиденът Илияна Йотова коленичи край стълбичката на самолета и целува ръката на гостуващия пратеник на Кремъл полковник Гундяев от КГБ. Било така по протокол, оправдаваше се после тя с тази лъжа, която може лесно да бъде оборена, но никой не си направи труда на го направи в българското публично пространство. 

Борисов е наредил за пореден път да ни го покажат, пък каквото ще да става. Макар нищо да не става не кадрите. Освен , че става ясна липсата на тържественост, която граничи с пренебрпежение от страна на домакините. 

И друго става ясно също: военният ни министър Каракачанов е бил наясно, че няма да го чакат с топовни салюти, военен оркестър и прочее салтанати. Поради което слиза от самолета по смачкани дънки, носейки си костюма за предстоящите официалности.

 

 

 

 

Това ли искат да ни покажат? Да не би да е някаква форма на оплакване от неглижирането на нашия премиер от американска страна, на което отговаряме  с министър по дънки?

А защо нескопосаното любителско клипче завършва с набиване в кадър на номера на автомобила, изпратен да извози Борисов, това е загадка, чието единствено обяснение може да бъде само в предположението, че авторката на заснетото нищо се вижда като отражение на задния капак на колата. 

Явно властта у нас така разбира “прозрачността”- както знаем от най-прозрачния избор на главен прокурор между Иван Гешев и Иван Гешев.

 

 

 

 

Щеше да е наистина интересно и важно да получим от обслужващите Борисов чиновници разяснения за изтеклата в късните часове на деня в България информация, според която Борисов е заявил пред придружаващите го журналисти на борда на самолета, че категорично няма да се съгласи с американски искания за военноморска база на НАТО в Черно море. Но къде ти реакция по важна тема…https://trud.bg/борисов-черноморска-база-на-нато-на-те/

Ако тази информация се потвърди и получи развитие по някакъв начин в рамките на преговорите в Белия дом ( и след това), авторът на тези редове може да се окаже прав в своя предварителен коментар, акцентирайки тъкмо на въпроса за сътрудничеството със САЩ в Черно море като ключов проблем за посещението на Борисов в САЩ. Защото за всичко останало Борисов може да се съгласява или не по “принципни” съображения, каквито могат да бъдат чути и от други лидери на бивши съветски колонии, но за отказа му да се даде отпор на руската милитаризация в региона той се “прочу” с рязка “миротворческа” лична позиция. https://ivo.bg/2019/11/22/дали-борисов-ще-откаже-и-на-тръмп-с-пли/

В случая залогът могат да се окажат отношенията със САЩ, където окончателно биха се убедили, че основният проблем в България не са руските шпиони, а закрилникът на блогопришятната среда за тях в рамките на руското влияние, какъвто е самият Борисов. Дали ще има клипче по тази тема или ще ни покажат какво закусва представителят на българската държава, как се бръсне и ръкува с келнери или прегръща покровителствено лелки в стил “трудещи се се снимат с Бойко на магистрала Хемус” ?

НА СНИМКАТА ( разпространена от Борисов и поместена в сайта на в. “Труд”): По липса на желаещи да ги прегръща за снимка на военното литище при пристигането си в САЩ Борисов все пак е успял да намери обект на своята демонстративна любвеобилност при междинно кацане в Ислания и да се снима с “Васил от Плевен”.

4 мнения за “Борисов стъпи в САЩ с първи издънки и с Каракачанов по дънки”

 1. Баце и КО гонят, над тях сал едно небе остана, нови и нови висоти на излагации. Умопомрачителна, посредствена простащина. ДГД!
  И за какво се напинят толкова. Не излязат ли картите на американците които винаги откак сме з НАТО са били в наш национален интерес братушките които ни презират от цялото си сърце и душа защото непрекъснато ги “предаваме”, т.е., не играем напълно по свирката им ще ги изстискат до състояние на цвик (свинете много го обичат) и ще си назначат нови надзиратели в територията. Доказателство, ето как ни възприемат кат нация редовите блядове.
  “Българите при всеки удобен случай предават руснаците. Неотменимо свойство на малките народи да лягат под силния.”
  И този “бисер” е вмъкнат в текст от десетина реда в “рекламна диплянка” за бг ресторант “Баба Марта” в масква.
  https://meggirita.livejournal.com/1500938.html
  Правете му сметка как ни разнищват в “сериозната аналитика”. И оттук, как гледат на пируетите на Баце, пРЕЗИДЕНТ Фърчилков и вся остальная овластена сган заела поза партер в посока североизток.

 2. ШКЕМБЕ ВОЕВОДА с дрипавите си дънки и с дисагите си на рамо, “джапа” с джапанките си, като придружител на вожда си ВИНЕТУ ШКАМБЕЛАН, в околностите на Белия дом (може би, ако ги допуснат и по червения килим), с бай-ганювска “бодра” походка и за срам на цялата ни нация (както и с този злополучен и срамен футболен мач с Англия) 🙂

 3. Този Каракачанов защо въобще си прави труда да се облича ? “Дънките” които бих казала че са му от пуберските години по ни един начин не прикриват лойни дипли и сланини ! Военен министър ! Смех !!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.