Политически коректен пропуск премълчава етническата принадлежност на спасителя на една българка

Всеки път, когато прочетете поредното заглавие за “циганската престъпност”, се опитайте да си спомните поучителната история, разказана днес в репортаж на БТВ. От нея става ясно, че млад мъж е рискувал живота си, за да спаси клана с нож в купето на влака, млада българка.

Колцина биха скочили не просто да защитават жертва на видимо опасен човек с току-що окървавен нож, но също така биха скочили да преследват и да заловят в крайна сметка крайно агресивния извършител ( без значение от етническата му принадлежност). 

Това е направил Петър Бонев от село Церово, награден с поздравление от кмета на селото Серьожа Лазаров, става ясно от репортажа на телевизията.

А сега погледнете снимката на героя и допишете мислено текста (ми) с отговора на въпроса: какво липсва в заглавията на медиите във връзка с проявеното герийство. Подсказвам – представете си само  какъв акцент щеше да има ( не само) в жълтите сайтове, ако героят на този репортаж беше извергът, ръгал при това явно без причина момичето с нож във влака, а не негов спасител. 

7 мнения за “Политически коректен пропуск премълчава етническата принадлежност на спасителя на една българка”

 1. Поздравления за проявената “дребнавост” !!!

 2. Хвала на Човека! Това, че вестниците изпускат, че е ром, е ясно защо – можем само да мечтаем за независима журналистика! Но защо и под поста няма нищо?

 3. Шапо за българският гражданин Петър Бонев от село Церово. С такива сънародници винаги има надежда за по-честити времена на страната ни.

 4. Обезателно трябва да има отношение от МВР-има много възможности да се отбележи гражданската постъпка на момчето.

 5. Попитали Морган Фриймън кога ще се реши въпросът с расизма (в САЩ). Той отговорил следното:
  – Когато спрете да говорите за това.

  Време е да спрем да говорим за това. И не за това е статията.
  Не знам дали аз нещо не съм разбрал, но мисля, че Иво изобщо не набляга на етническата принадлежност на Петър, а на медийната садистична наслада да превръщат всяка лоша новина от битов характер в етническа саморазправа. И как този път хем трябва да споменат случая, хем не трябва да споменат етноса… Но то на 111 място това е нормално.

  Иначе – да, постъпката е достойна за благородна завист. Като се поставя на негово място, дори в представата си за ситуацията не събирам смелост… Как ще постъпя, какво ще направя, ами жената, децата, ако се случи нещо с мен… Но човек никога не знае, докато съдбата не го постави пред избор.

  Петър Бонев е смел човек.

 6. Петър Бонев след като спаси момиче в нощният влак Пловдив-Варна само преди три дни е потушил разрастващ се пожар в непознат апартамент в Пазарджик. Кметът на Лесичево го е наградил и сега Петър трябва да сбъдне мечтата си И да си намери работа.http://news.bnt.bg/bg/a/nagradikha-spasitelya-na-momicheto-v-noshchniya-vlak-plovdiv-varna

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.