Столичани гласуваха против промяната в София и получиха “промяна” на данъците

В България левите са консерватори, овластените “обединени патриоти” са разделени, но се кланят заедно на бившите ни колонизатори заедно с останалите от властта и опозицията, а “десните” победители на местните избори само чакат да се закрепят във властта, за да вдигнат данъците в духа на левите политики, с които уж се борят. 

Че левите у нас са консерватори е твърдение на западните медии още от зората на оксиморона, какъвто беше демократичния ни социализъм от съветски тип. На своята публика тези медии обясняваха, че левите сили в България не искат промяна и това ги прави консервтивни. Почтти като привилигировните по рождение във Великобратания, които тъгуват по времето на аристократичното си запазено място на върха на социалното деление. 

Разединените ни патриоти, обединени около същия постсъветски фактор ( с личностното изключение през последните няколко години на Валери Симеонов в това отношение ) също са абонирани за носталгичната подкрепа на публиката срещу опита на Запада да открадне на босия цървулите у нас и да ни лиши от изконното ни право да обичаме евразийските си окупатори. Тяхната разединително – отрбанителна стратегия доведе логично до овластяването на виден разединен патриот като министър на отбраната. 

А “десните” от ГЕРБ?

О, десните граждани за еврпейско развитие,  доведеното недоразвито дете на европейското им семейство в Енепе, не изостават по своята напредничавост и новаторство в своята си област. Печелят изборите в дясна София и веднага обявяват, че ще повишават данъците. 

В цял свят десните се борят за намаляване на данъците, но тук нашите енепейци не са какви да е европейци. Тяхната столична пътеводна, магистрална звезда ( за да не кажа петолъчка ) Фадъкова обяви вчера, че е справедливо виновните ( за замърсяването на въздуха и т.н.) да плащат повече.

Няма да споря с авторитети по въпросите на справедливостта, която е фасадната примамка за печелене на леви симпатизанти ( т.е. на консерватори  в нашия случай ). Като Фандъкова мислят мнозина – от Маркс и Енгелс, през Ленин, та чак до Нинова. С изключение на Станишев, който е скаран с Нинова, но не точно заради плоския данък, който въведе ( и не точно в името на справедливостта ).  

Споменатият по-горе Ленин обичал да си присвоява чужди мисли като свои открития и често задавал стандартния въпрос в римското право, за да “разконспирира” виновника. “ Qui bono” ( “ в чия полза”) , възкликвал той, демонстрирайки буржоазна начетеност, когато за пореден път изобличавал световния империализъм като виновник за ръководената от него невиждана в човешката история братоубийствена касапница, наричана за благозвучие и до днес от следовниите му Велика октомврийска революция. 

Не, няма да питам г-жа Фандъкова в чия полза е вдигането на дънъците в София. 

Рискувам да нагазя във вица за Вуте, който питал на събрание на текезесето къде е изченал хляба, а на следващото събрание Нане направил уговорката, че няма да пита за хляба, но иска да знае къде е изчезнал Вуте.

Обувам цървулите, спасени от арогантния Запад, и нагазвам с уточняващ въпрос, който не е защо Фандъкова вдига данъците, а защо го прави сега, когато подведе за переден път софиянци да я подкрепят да векува на кметския пост от “десни позиции”. Дали щеше да запази жалката си преднина от 4 процента пред червенеещата, бивша алена Мая Манолова, ако беше беше обещала да раздава справедливост в полза на “кварталите” ( в превод: Бориов мрази опърничавия градски център и се подмазва на “кварталите” още от времето, когато кметуваше).

Отговор не чакам. Не ми се полага. Защото съм някакъв Нане, изчезнала от “големите медии” нанечастица ( на снимката ) от т.н. градска десница, обявена за съюзник на червената левица, която участвала в заговор срещу гербдажийската лъвица, не не била за нейната уста лъжица. 

 

 

 

 

 

Забележете им лексиката на управляващите, чийто вожд се възхищава на своя учител Тодор Живков. Финансовият гуру на столичната община Дончо Барбалов, несменяем като началството му, упорито определя днес в телевизионо интервю повишаването на данъците в София като “промяна на данъците”. С една дума- нали искахте промяна , ето ви я. 

Това е казуистика в приказването, взета пряко назаем от времето на НРБ, когато цените никога не се увеличаваха, а само се “променяха” или коригираха. Точно както в БНТ говорят ( отново вчера в централната новинарска емисия) за “събитията в Крим”,  обяснявайки на “простите” защо се наложи на Борисов да се спазалри с Тръмп за компромиса да нямаме военна база на НАТО на нашето Черноморя, а само Команден център на алианса. Ако не знаете, причината са едни “събития”.

Не знам за рибата и вмирисването откъм глвата й. Не съм проверявал. Но че от това какъв тон задава лично Главния в  държавата днес отново зависи как приказват по веригата подчинениете му. И се получава като при Джордж Оруелов Живков фон Правец: повишаването на данъците е просто промяна, а руската окупация на Крим е “събитие”- радостно за Путин, агресорите му и техните червени човечета по света.

 

 

9 мнения за “Столичани гласуваха против промяната в София и получиха “промяна” на данъците”

 1. Тъпи същества, ей! Дори лексиката на любимия си идол “фон Правец” не могат да налучкат! Данъците няма да се променят, да се вдигат пък – съвсем!
  “Ще се привеждат в съответствие с все по-нарастващото благосъстояние на трудещите се…”
  Ама то не е само да му се кланяш на паметника и китки да полагаш! Четете бе, борсуци! За какво се е трепАл и пОтил бае ви Тодар цели 32 тома да изпише?!

 2. Така е при “хаджи” бокоТИКВАТА, който оня ден беше на поредният си ТИКВЕН “хаджь” в САЩ, родината на ТИКВИТЕ и на червенокожите винетута, НАЛИ!
  При бокоТИКВАТА има само “повишение” на ИНФЛАЦИОННИТЕ “доходи”!
  Ето през последните 5 години бокоТИКВАТА “повишава” с 10% заплатите, НАЛИ!
  Само че неговата примитивна “финансова” КАЛИНКА-горанов не казва ,че по този начин е надул ИНФЛАЦИЯТА с около 100%, за 5 години! 100% инфлация за 5 години!
  Това се дължи на ИЗКУСТВЕНОТО ИНФЛАЦИОННО “увеличение” на доходите!
  Всяка година бокоТИКВАТА и горанов ИЗКУСТВЕНО “повишават” доходите с с по 10% , всяка година, НАЛИ!
  Но РЕАЛНИЯТ ръст на икономиката е под 3% , всяка година! Което предполага , че и “заплатите” в държавната бюрокраДция да се повишават само с по 3%, НАЛИ! Така че останалите 7% от ежегодните “повишения” са ИЗКУСТВЕНА ИНФЛАЦИЯ, която само надува цените с над 10 % , всяка от последните 5 години, НАЛИ! Освен това тъй като РЕАЛНИЯТ разстеж на доходите е САМО около 3% , останалите 7% се прибират от бокоТИКВАТА и “финансиста”-горанов , под фрмата на ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДАНЪЦИ, “осигуровки” и такси! Ето така чрез СКРИТО увеличение на всички данъци , “осигуровки” и такси бокоТИКВАТА получава ДОПЪЛНИТЕЛНИ милиарди за “излишъците” на бюджета и за ПОРЦИОНните “магистрали” и СУДЖУКовите ОБРЪЧи!
  Чрез печатане на ИНФЛАЦИОННИ хартийки , бокоТИКВАТА повиши “ПРЕДизборно” ИНФЛАЦИЯТА, и сега , за да я “овладее” бокоТИКВАТА и горанов ще повишат всички данъци, “осигуровки”, такси и болнични, НАЛИ! Все пак трябва да си вземат още по 7% от “повишението” на доходите, допълнително! НАЛИ! И за това ще въведат ПОРЦИОНният ДАНЪК за “толсистемата”, НАЛИ! И само от “толтаксите” бокоТИКВАТА и горанов ще приберат по над 1 милиард, годишно, от ИНФЛАЦИОННОТО “повишение” на доходите с 10% , НАЛИ!
  ТАка че нека всеки запомни ,че няма как доходите да растат с 10% , при положение че икономическият “растеж” е под 3%! НЯМА как! НЯМА!
  РеалноТО повишение е само с под 3 %, а останалите 7% ще отидат за РАЗДУВАНЕ на ИНФЛАЦИЯТА, с още 7% годишно! И, за да не расте РЕАЛНАТА ИНФЛАЦИЯ с по 10% , ежегодно, бокоТИКВАТА и горанов ще въвеждат все повече и повече ДАНЪЦИ, ТАКСИ и “осигуровки”, за да приберат 7% от ИЗКУСТВЕНО “повишените” доходи
  ,….НАЛИ!
  За това – НЕзабавна ИФЛАЦИОННА ОСТАВКА на бокоТИКВАТА, на “финансоваТА” КАЛИНКА-горанов! ОСТАВКА и на “успешната” МАРИОНЕТКА-фандъковна, която 15 години раздава ПОРЦИИТЕ в София!
  -ВЪН! – ВЕДНАГА!
  – ОСТАВКА!
  П.П. И , накрая само припомням ,че думата-“ИНФЛАЦИЯ” е СИНОНИМ на думата-“ПОВИШЕНИЕ”! Така че НЯМА разлика между ИНВЛАЦИЯ и ПОВИШЕНИЕ на данъците!
  -ОСТАВКА!

 3. Много хубаво, даже отлично умствено упражнение на тема “избор на по-малкото зло”. Като е по-малко от по-голямото, по-малкото зло зло ли е или е нещо обратно на обратното. Колко точно трябва да е по-малко едно зло от друго зло, за да прегърнем едното за сметка на другото. Какво налага перманентно да се въртолим в един и същи омагьосан кръг и перманентно да си мърморим под нос мантрата за по-малкото зло. Няма ли начин да вдигнем глави и да погледнем по-надалеч, отвъд границите на малкото и голямото зло. За Бога братя, всеки е наясно, че Господ ни е дал свободна воля за избор най-вече на Доброто. Може да е малко, може да е голямо, но по същината си е все Добро. Ако същата енергия, която разходваме за избор на различните по степен злини употребим за избор на различните по степен добрини – много далеч ще стигнем. Хайде да опитаме, крачка по крачка, малко по малко.

 4. Обикновено подкрепям напълно написаното от Вас, г-н Инджев.
  Този път се е получила смес – от Ленин, ББ, ТЖ, че и данъците предложени от Фандъкова.
  С добавянето на ЙФ към тази група сякаш се присъединявате към онези “десни” дето гласуваха за Мая. Не Ви отива…

  Никой не обича да му вдигат данъците, но кой харесва вонящите (неподдържани от мърлящина)стари автомобили. Предлага се също увеличаване и на данъците на колите с мощност нд 74 kW/100 k.с./. Не мислите ли, че излишно мощните автомобили /границата може да е над 150 к.с./ заслужават да плащат повече ?

 5. Към 661129:

  Честно казано не разбирам защо се подписване с някакъв номер, като концлагерист с татуиран такъв. Но по собствено желание…

  Мога само да Ви посъветвам, господин Данков, да прочетете още веднъж текста. Никъде не съм написал, че не съм съгласен с основанията за вдигането на данъците.

  Изводът Ви, че се съгласявам с гласувалите за Мая Манолова, е на ръба на клеветата. Ако не и малко отвъд нея.

  Какво ми отива е спорно- въпрос на вкус на оценяващите, стига да имат смелостта да застанат редом с физиономията си.

  Но не отива със сигурност на анонимик да ми съобщава какво не ми отива.

 6. @661129, Бих се съгласил с вас но Данчето на Баце не е обещавала вдигане на каквито и да е данъци, па дори и с такива благовидни кат вашите мотиви. Още на другият ден след изборите, Банкянското слънце, лично и начело разпореди на герберистките кметове да не се ослушват повече ами да вдигат местните данъци и такси. Взехме ви гласовете сега дупе да ви я яко.
  https://www.actualno.com/sofia/obeshtavala-li-e-fandykova-ili-ne-e-da-ne-vdiga-danycite-precenete-sami-video-news_1410570.html
  Долното не е по темата. Днес в Америка е Денят на Благодарността. Достатъчни са само снимките. Като как се чества празникът в най-могъщата армия на света.

  https://maxim-nm.livejournal.com/549607.html#comments

 7. Караме стари коли по принуда,а не за кеф.Платихме за реакторите на Параванов,платихме и неустойки,плащаме най-скъпия газ в Европа,който ни натресе Р.Овч.Сега ще плащаме газопровод за Сърбия,за да угодим на СССР и ударим Украйна.Как тогава да имаме пари за що-годе читави коли.А и колите,които караме в момента са пъти по добри от Москвичите на Й.Ф.

 8. Руските власти депортираха български фолклорен ансамбъл

  (Братушките, дето имали “специални” чувства към българите не изпускат възможност да се изгаврят с нас)

  https://trud.bg/%d1%80%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba/

 9. Публикуваното от SMS | НОЕМВРИ 29, 2019, 11:12
  ми напомня на история споделена с мен в началото на изтичащата година от една много млада дама
  при случайна среща .
  Момичето беше със счупен глезен и разказа как като участник с група по модерни танци ако не се лъжа в москва , на някакъв там кОнкурс , са имали нещастието да бъдат първи след антракт .
  В почивката казва тя някой се беше постарал да намаже танцовата повърхност /паркет/ с нещо като мазна вакса . “Озовахме се с моят партньор на “ледена пързалка ” а аз си счупих глезена . Беше унизително ! Затова повече никога няма да стъпя в тази държава и не искам да виждам и никого тях в моята” .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.