С “необяснимата” оставка на социалния министър Бисер Петков премиерът Борисов гори бушон преди изобличителен филм на БиБиСи

Много тъжна емблема на преобличането на “промените” в България без това да води до истинска промяна представи отново британската телевизия БиБиСи. 

 

 

 

Журналистката Кейт Блюeт ( на снимката по-горе), която силно възмути преди повече от 11 години президента Георги Първанов с филма си за изоставени деца в русенското село в държавното сиропиталище в Могилино, сега показва в продължение на филма си “Bulgaria’s Abandoned Children Revisited“, че същите децата са само формално преместени в нови обиталища, но проблемите с тяхното отглеждане от държавата остават на практика непроменени: затваряне ( вкл. в клетки), ужасяваща липса на хигиена, обекти на агресия и обиди. 

 

 

 

 

 

 

 

Първият филм за децата от Мигилино на публицистката,  межуднародно признат специалист в документалистиката в защита на правата на децата в неравностойно положение, е бил сниман 9 месеца в България през 2007 г. Това беше годината, когато страната ни беше приета в Европейския съюз. Показан беше на публиката през 2008 г. и разгневи президента Георги Първанов. Той нарече филма на Би Би Си “щрих от антибългарската пропаганда”. Рекцията му беше грозна, глупава и бумерангова.

Трябваха му месеци, за да се опита да ревизира оценката си с демонстрация на нещо като лична съпричастност. За целта му организираха посещение в дома за деца с умствеми увреждания в същото това Могилино, където да покаже съпричастност и да обяви, че била настъпила промяна междувременно. 

И как я показа тази ( собствена) промяна? Като се снима с деца с увреждания и използва своите пропагандни патерици.  Вестник “ 24 часа” разпространи на 15 септември 2008 г. собствения му лик в ролята на загрижен за нещастните деца политик. Илиюстрира тази президентска поза с цели три негови снимки ( само една от които беше във връзка с темата).

 

 

 

 

Не знам дали излъченото вече на 15 октомври тази тази години от Би Би Си продължение на онзи потресаващ филм на британската журналистка, дошла отново да провери какво се случва след големия скандал, потресъл през 2008 г. британците и Европейската комисия в Брюксел, има отношение към внезапно поисканата и получена оставка на социалния министър Бисер Петков. Но няма да е много изненадващо, ако “необсянимата”  оставка, озадачила мнозина коментатори тази седмица, се окаже, свързана с навечерието на излъчването на новия филм на Би Би Си – този път за българската телвизионна публика, която ще стане свидетел на безобразията при отглеждането на проблемните деца в България. 

Фасадните промени , които се представят за истински у нас, трудно намират водещо място във водещите българските медии. Но Би Би Си не може да бъде нито приласката, нито наказана от повелителя на медиите в България Борисов. И той вероятно взима мерки да си измие ръцете изпреварващо.

Иначе казано, оставката на Петков изглежда като поредният бушон в политиката на премиера Борисов – този път изгорял, за да предпази предварително “системата” от високото напрежение.  За разлика от своя приятел Първанов, който не криеше антипатиите си към “вражеските елементи” в медиите, Борисов много внимава да не дърпа лъва за опашката – включително британския, колкото и да изглежда окаян в контекста на Брекзит.


  

6 мнения за “С “необяснимата” оставка на социалния министър Бисер Петков премиерът Борисов гори бушон преди изобличителен филм на БиБиСи”

 1. Все в този дух. Джеймс Пардю, строг но справедлив. Най-вжното което споделям на 1000% го е оставил за накрая.
  “Но тези изявления са пълни с общи приказки. Но едно нещо в това специално ми се струва значимо – предложението на България за координационен център за НАТО във Варна”, добави бившият американски посланик.”
  Всичко, по-долу.
  https://offnews.bg/politika/balgaria-e-propita-ot-koruptcia-ednopartijna-darzhava-vizite-niama-da-716579.html

 2. Прощавай, ЖОРЖ,
  но ще си позволя известно несъгласие.
  Никакъв координационен център не ни трябва – нито на нас, нито на НАТО. Този център ще бъде нагъчкан с български “натовски генерали” като фърчилков и “пронатовска администрация от “строители на мостове Москва-Вашингтон”…
  Такъв център ще остави без работа руския шпионаж…
  ТРЯБВА НИ Б А З А, ПО ВЪЗМОЖНОСТ С ПОВЕЧЕ АБРАМС-и и/или АПАЧИ-та ” И ТОМАХОУК-си!

 3. агент-гоце през 10-годишното си (п)РЕЗИДЕНТСТВАНЕ поне един път отиде до дома за изоставени деца, НАЛИ!
  А пък другият агентин-буда все още не е направил дори това , въпреки че от 20 години е постоянно във властта , НАЛИ!
  А сега даже уволни поредният си “министър”, вместо да си подаде цялостнаТА ОСТАВКА! С това потвърждава ,че НЕ е направил НИЩО за тези деца , през последните 15-20 години! И няма как да прикрие това само с една-единствена оставка! Няма смисъл да се прави на майка Тереза, НАЛИ!
  За това – ОСТАВКА на балкЯнският СУДЖУКоядец! – ВЪН! – ВЕДНАГА! -МАРШ!
  -ОСТАВКА!

 4. Павле, това е само началото. На България е обяснено, че с оглед игрите на Султан Ердо, границата на южният фланг на НАТО е фактически нашата. Никога досега във Вашингтон не се е гледало толкова сериозно на страната ни. Н. Пр. госпожа Херо Мустафа има мандат да “реже глави” каквото и да означава това в света на дипломацията.
  Ето и мнението на Касандра за КККЦ във Варна което споделям напълно.

  “В този Команден координационен компютърен център (С4) ще бъдат С4 моделите на ЮЕс Нейвито, с помощта на които ще се играят компютърно асистирани екзерсайсиз (военноморски маневри) а това е нещо страшно за Путин. В този център ще се проиграва нееднократно неговата политическа и физическа смърт.”

  Posted by ksandra | ноември 27, 2019, 01:13

 5. Дай, Боже!
  Дано аз да греша!Дано не се окаже, че благодарение на варненския координационен център, “С4 моделите на ЮЕс Нейвито, с помощта на които…” са изцяло на разположение на Масква! Дано не изпаднем в ситуация да защитаваме южния фланг на НАТО от кримски ракети и зелени ихтамнети с яхти, платноходки, русофили, питерски туристки и компютърни екзерсайзи!

 6. Тия нашите аматьори актьори са за “Златна Малина” за “цялостно борчество против Американизъмът и Европеизъмът!”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.