Усмирителна риза за режима без виза

Във връзка с приказките за необходимостта да отпаднат визите за българи, които ни налагат арогантните америкаци, искам да изразя острото си несъгласие с такива предателски призиви.  

Трябва да призная, че сравнението между НРБ и РБ е в полза на славната ни социалистическа държава от патриотична гледна точка. Не случайно тогава не се налагаше да се създават изкуствено обединени патриоти, нито пък да се подсещат гражданите да се развиват европейски. 

Разликата в полза на доброто старо минало, наричано вече кротко за краткост “соц”, е в това, че държавата с всички сили се грижеше населението да остане в страната. Ето защо не преговаряше с вражеския Запад за безвизов режим ( и правилно, нали с терористи не се преговаря). Нещо повече, имаше визов режим за самите българи от страна на българската държава. 

Искаш да ходиш на Запад ( че и на Изток не можеше без разрешение да се пътува)? Не може! Стой тук, възползвай се от липсата на безработицата, от безплатното образование, медицинското обслужване, от възможността да възмъжееш безплатно ( не в скъп фитнес, а ) в казармата, от евтината почивка в скъпите ни ( но само на сърцето ни) родни курорти. А също така яж истински домати и кисело мляко с бял хляб ( а не като сега – кафяв, та чак черен стана) .

Ето това беше грижа за човека, когото и до граничните зони не пускаха да се доближи от загриженост да не се изкуши да премине отсреща и проявявайки неблагодарност да загуби изброените по-горе блага. Държавата беше истинска закрилница на правата на човека от социалистичски вид и се беше погрижила той да не си ги загуби немил-недраг в тресавището на прогнилия Запад.  

От светлия пример на държавната закрила за правата на човека от онова време се вижда, че насила хубост става. Обаче ония отвъд океана ни натрапиха демокрацията си. Не само ни лишиха от задължително хубавия живот ами ни превърнаха в бананова република. Замениха евтиния ни домат с банани на достъпни цени. Зарибиха ни продукцията на задния си двор. А бананът е като бивола, за мезе не става.  Колко ракии ще изпиеш с един банан?

НА СНИМКАТА от ли(ри)чен архив: Авторът с лично отгледан през настоящата 2019 г. домат колкото главичката на внучето

 

 

 

 

Ето защо апелирам и дори призовавам, както и приканвам най-енергично: никакъв безвизов режим със САЩ!

Въпреки визовия режим само в Шикаго ( според неправилното американско произношение) се изнесоха над 200 000 нашенци. Представете си какво ще стане, ако и визите паднат. Няма да е много шик да избягат от България и останалите българи. 

В този смисъл и единствено в него смисъл поздравявам братята американци. Правят ни най-патриотичната услуга като показват лека погнуса и ни държат в уникалния списък от 4 съюзнически по документи държави в Европа, чиито граждани имат нужда от виза, за да избягат в САЩ. 

За сравнение: братушките никой не ги моли да прелъстяват българите- с визи или само по една риза да имигрират в необятната им страна. Защото българският народ е русофилски, а реципрочно руският – също. Приципът “ако имаш две визи, дай едната на ближния си” няма нужда да бъде поставян като въпрос на междудържавно ниво. Той в сърцата на нашите два русофилски народа, управлявани от русофоби.

По този повод предлагам да отпадне визовия режим за руснаци от българска страна. Тук моментално ще се преселят милиони руснаци. Руските мигранти, настанени във все по-пустеещите хотели ( те и без това са строени с оглед на очаквания неепрекъснат възход на туристическите ни отношения с Русия) ще ни гарантират завинаги визовия режим със САЩ, който ни пази от обезлюдяване на България. 

Това е национално отговорна политика, а не да мрънкаме на Тръмп да ни пуска без визи в неговата американска губерния. Добре, че той е българофил и ни пази от изкушението да се пренесем вкупом в поверената му държава.

А сега какво се получава с безотговорната ни политика спрямо Русия? Клетите руснаци кретат на жалкото 5-то, 6-то място в класацията на чуждите туристи у нас. Самият факт, че ги слагат в графата “чужди” вече е достачно показателен за яростната русофобия на управляващите у нас. По неокончателни данни и тази година желаещите сред тях да ни посетят с цел туризъм намаляват с още 18 процентра спрямо 2018 – та. Туристическата министърка Ангелкова се скъса да ги кани, но те не вярват, че са добре дошли в една страна, която се моли на краварите за безвизов режим. Вече и имоти, които си пазаруваха като компоти, не щат да придобиват напоследък по нашите земи. Това, че ги наричаме наши, също е акт на неприкрита русофобия. 

Ами като построим спазарения с Тръмп Координационен център на НАТО във Варна какво ще се получи като страничен ефект за благотворното руско присъствие? Ще вземат да се врътнат братушките и да си отидат обидени у дома. После кой ще се кара по магазините и ресторантите на руски език на мудните ни търговци и ще принуждава българите да учат евразийския език на дружбата?

На тези въпроси има само един правилен отговор и той е не само да не ни премахват визите за САЩ, но и да върнат изходните визи за напускане на България. Да се създаде МВВ, Министерство на върнатите визи и да се повери на обеднелите патриоти за евразийско развитие. Тогава и българите ще си останат в България ( насила хубост става, както знаем) , а руснаците ще ни ощастливят като напазаруват останалото от нея в духа на даденото вече обещание от страна на руския депутат Пьотър Толстой, далечен наследник на автора на “Война и мир”.

Ще отпадне трайно опасността от война. Ще се възцари така желаният от нашия Миротворец мир не само по Черноморието, но и край други водеми, подходящи за платноходки и за къпане на руски туристи, като Перловската река в София. 

13 мнения за “Усмирителна риза за режима без виза”

 1. Все пак НЕ е много “патриотично” да се хвалим с “нашенските домати”! – Защо ли?!
  ЗАЩОТО доматите произхождат от Америка , НАЛИ!
  ТИКВИТЕ също произхождат от Америка, а и картофите и тютюна-също!
  Така че всички тези зеленчуци произхождат от “свещените” ловни полета на САЩ, НАЛИ! Така че НЕ е много “патриотично” да си мерим доматите със САЩ!
  И тъй като доматите произхождат от САЩ , аз съм напълно убеден ,че американците могат да отглеждат много повече и много по-качествени домати от българските! Което е основателна причина да отхвърлим всякаква “патрЕотарска” връзка на българите с АМЕРИКАНСКИЯТ домат, НАЛИ!
  По въпроса за визите няма да има решение ,докато е на власт ПОРЦИОНният СУДЖУКоядець-бокоТИКВАТА, НАЛИ! Няма да паднат визите , докато сме след 150 място по свободата на словото!
  Няма да паднат визите , докато е генерален прокуроринь-гРешеФ!
  Няма да паднат визите , докато няма военна база на САЩ и НАТО в бандитустана-НРБ, НАЛИ!
  Няма да паднат визите , докато бокоТИКВАТА пуска путлеристки самальоти с оръжие за Сърбия!
  Няма да има отпадане на визите, докато не спре раздаването на ПОРЦИИТЕ и СУДЖУЦИТЕ в НРБ……
  Така че , докато не се изпълнят всички американски изисквания скоро няма да има отпадане на американските визи за НРБ, колкото и пУтешествия да прави бокоТИКВАТА до своите “свети ловни полета” в САЩ, НАЛИ !

 2. Как социалният министър на Руската федерация е инвестирал над 1 млн. лв. в България, за да придобие наш паспорт?

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-kak-sotsialniyat-ministar-na-ruskata-federatsiya-e-investiral-nad-1-mln-lv-v-balgariya-za-da-pridobie-nash-pasport

  Депутати, сенатори и министри на Руската федерация с гражданство в страни на НАТО, никой не иска Куба, Виетнам или Венецуела(списък)

  Руският управляващ “елит” си е уредил паспорти за страни заклеймени като врагове от Кремъл

  https://faktor.bg/bg/articles/predstaviteli-na-ruskiyat-elit-s-grazhdanstvo-v-strani-chlenki-na-nato

 3. Ако не познавах многословния, щях да си помисля, че продължава тънкия хумор на автора. Защото дори всички, изредени от него причини да отпаднат, визите пак ще си останат. Ако статията беше на тема “Не ни остана сулук под управлението на тоя суджук”, коментарът щеше да е съвсем на мястото си, защото фактите са точно такива. Но нямат нищо общо с визите.
  Та че, многословен, наслаждавай се на хумора в статията и релакс…

 4. Да,беше такова време,пишеше:започна абонирането за български,съветски и чуждестранни вестници и списания.Помним.

 5. Поредното брилянтно неделно сатирично есе.
  МВВ е черешката на тортата.
  През “такова беше времето” имах близка която много ѝ се ходеше отвъд Калотина. Но се кле и остана вярна на клетвата си, че докато не падне соца няма и да опита по “редовният” начин да откине на Запад. Нямала нерви да чака унизително 45 дни за изходна виза. А като се върна ле сблъсъкът с реалността би трябвало да е непоносим. Потвърдих, като потърпевш, че преценките ѝ са от верни, по-верни. Бях минал вече по този път. И въпреки, че би трябвало да бъда психически подготвен и за там, за у нас да не говорим, от черните станции които редовно слушах през заглушаванията, първата ми запомняща се гледка бе в гранично австрийско селце където в центъра на витрината на местният “МОЛ” имаше “Мерцедес”. Само за протокола, тогава у нас за Жигули се чакаше, има-няма 15 години и то с вноска от бон и половина. Като се върнах три дена не излязох от къщи. “Минало, незабравимо”.

 6. КАРАИВАНОВ, това го обясни на твоят “вождь”-бокоТИКВАТА! Той отиде да премахне визите в САЩ, а не – аз!
  Така че твоите претенции се отнасят изцяло, и само, за твоят бащица-винетУ! Същото се отнася и до теб!
  НЕ аз си правя “БЕЗплатни” пУтешествия без никаква полза за ДАНЪКоплатците, ТОЙ Путешества, а аз – НЕ!!!

 7. Поздравления за статията и за красивата снимка, господин Инджев

 8. Бойко не иска отпадане на визите по своя воля.Знае,че България ще се лиши от над половин милион данъкоплатци.Това го прави по заповед на господарите си от Кремъл,които искат да вкарат огромно количество троянски коне в САЩ,видяха,че със сила не могат,искат отвътре .

 9. Както стана известно от Руското министерство на здравеопазването,в Рф има 1.060.000 души болни/заразени/ със СПИН.У нас са около 4000 души.Това означава,че идващште у нас граждани на РФ,трябва да бъдат тествани на СПИН.

 10. Анализаторите бъркат: Агресията на Путин доказва упадъка на Русия

  Москва изпитва дълбока параноична тревога заради загубата на традиционните си съюзници и клиентелистки държави

  Марик фон Ренненкампф*, The Hill

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-analizatorite-barkat-agresiyata-na-putin-dokazva-upadaka-na-rusiya

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.