Топлите прегръдки на Борисов притоплят вица за бляновете на Киркор и Гарабед

Напоследък обслужващият персонал на премиера Борисов в нашенските медии допуска гаф след гаф, пропускайки своевременно да му се подмаже с доказателства за горещите му прегръдки. Репортерката на официоза ПИК Мастагаркова успя само да преразкаже за зрителите на видеоклипчето й, че Тръмп и Борисов топло са се прегърнали. Тя ги видяла, честна дума. Но топлата им прегръдка се оказа малко като на тайна любовна среща. Не се видя в клипчето на репортерката заради липсата на видимост, отнета подло от автомобила, с който беше докаран Борисов.

Ето че днес в Мадрид случката се повтаря. Официозът задъхано съобщава на милионите – направо милиардите си (по)читатели, че Борисов топло се прегърнал с новия председател на Европейския съвет Шарл Мишел. Водеща новина е това, пусната на бягащ крол като сензация в официоза.

 

 

Обаче от снимката, придружаваща текста, се вижда само как двамата стоят на разстояние една ръка, Борисов е повече от сериозен. Няма и следа от любовната сцена, за която ни разказват. Нещо повече, г-н Мишел сочи нещо с пръст, което от злонамерените (по)читатели може да се изтълкуване и като размахване на пръст към Борисов. Не дай, Бойко!

Дотук не е смешно. Направо е тъжно, особено ако вземат да уволнят някой виновен, че за пореден път се е издънил и не е успял да снима навреме още една фундаментално важна за Родината топла прегръдка на Борисов. Уволненият ( не дай,Бойко ), може да се превърне по този начин във враг на най-големия геополитик на света – по оценка на Мастагаркова в авторски коментар във виртуалния официоз от времето на балканските с(о)валки на Борисов миналата година. 

Следва обаче една истинска смешка в рамките на развитието на новината. Научаваме следното от нея в преразказ – при това източникът е самият Борисов.

“Поздравих новия председател на Европейския съвет Шарл Мишел по повод встъпването му в длъжност, написа във фейсбук министър-председателят Бойко Борисов, който е в Мадрид във връзка със срещата на държавните и правителствени лидери на страните от ЕС в рамките на 25-ата конференция на ООН по изменение на климата.

„Чакаме те в България“, обърна се Борисов към Шарл Мишел. „Исках да дойда, но точно тогава ти беше в САЩ“, отвърна му Мишел, след което го запозна с новия премиер на Белгия Софи Уилмс”.

Ще пропусна шегичката, че обявеният от телевизионния официоз на Тръмп “Фокс нюз” за премиер на Белгия премиерът Борисов се е запознал със “себе си” .

Но не мога да не отбележа, че Борисов е пресъздал е сюжета от древния виц за Киркор и Гарабед, които си спеделяли какво са сънували. 

Гарабед разказал, че цяла нощ путувал в съня си от София с влак и тъкмо да стигне в Париж, когато влакът се връщал обратно. Няколко пъти по трасето. Киркор му отвърнал, че нещастието му е нищожно. Той самият сънувал, че го посещава София Лорен у дома и тъкмо да се заеме да я ощастливи и на вратата звъннала Джина Лолобриджида , която му развалила работата.

Защо не ми звънна на мен да помагам, възмутил се приятелят му. “ Е, как да те намеря, като цяла нощ пътуваш от София за Париж и обратно”, отвърнал му Киркор…

А че снимането с величия за Борисов е толкова важно, колкото фотографирането на български лелки с него, можем да си припомним от пробива му в Ню Йорк, когато успя да се промъкне и да изненада Тръмп с принудително ръкостискане. Секунди след това веднага провери как се е получила снимката.

 

9 мнения за “Топлите прегръдки на Борисов притоплят вица за бляновете на Киркор и Гарабед”

  1. Текстът наглед шеговито-ироничен, та дори сатиричен е многопластов. На мястото на “засегнатите” бих се гръмнал виртуално. За друго, до там я докарахме, в Прага 300 000 излязоха срещу премиера Бабиш, ние сме заложили, поне така аз разчитам движението на дереджето у нас сал на Н.Пр. госпожа Херо Мустафа.
    И още един тематичен виц за тълкувания по Фройд на сънища. Не е далеч денят когато на Баце и Ко ще започнат да им се присънват и такива кошмари.

    Рабиновича исключили из партии. Ему снится: по улицам Москвы несутся американские танки. Один останавливается у Спасских ворот Кремля. Из башни показывается американский генерал. Американские солдаты выводят из Спасских ворот связанного Брежнева. Брежнев падает перед танком на колени. Американцы наводят на него автоматы. «Немедленно восстановить Рабиновича в партии!» – рявкает генерал.

  2. Мастурбакова очевидно е еволюирала в мисленето. ББ вече не го галят по главата. Той се прегръща с capi!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.