Путин ни плаши със заобикаляне- прав му пут

 

билетиЗатяга се примката на принудата България да реагира след отправеното от Путин обвинение срещу София, че (отново) препъва потока на руския газ на своя територия. Обвинение, което се натъкна часове по-късно на предложението на премиера Борисов към руския президент да дойде и да се увери с какви ударни темпове се гради у нас трасето за руско-турския газопровод. 

Борисов не се осмели пряко да нарече Путин лъжец, но го помоли да заповяда лично тук и да види старанието, което ( се ) полага за полагането на руските тръби. 

В преразказа на ТАСС какво точно е казал по темата руският президент в Сочи на пресконференцията си в присъствието на сръбския президент Вучич, обвинението му срещу България е смекчено до степен, че са му “извадени зъбите”  – ако използвам израза на руския посланик в София Юрий Исаков, препоръчал на България на 5 декември 2014 г. в Русе на България да покаже зъби на Запада именно по повод “Южен поток”.

НА СНИМКИТЕ:  Приближените на Путин  -говорителят му Песков, военният му министър Шойгу и т.н. попиват всяка дума на шефа си, изправен като един руски Голиат край сръбския Давид на пресконференцията в Сочи

 

 

 

 

 

 

В оригинала, чийто зъби са изпилени от ТАСС,  Путин се зъби доста по невъздържано на Бълария. Вижда се от сайта на Кремъл.http://kremlin.ru/events/president/transcripts/62240

“Сербский участок газопровода от границы Болгарии до Венгрии почти готов, там 90 процентов уже уложено труб, 85 процентов уже готовы, они уже в траншеях лежат, вопрос в перекачивающих станциях. Это вопрос нескольких недель.  Но то, что мы видим, несмотря на многократные заверения, несмотря на многократные просьбы к российской стороне обеспечить поставку нашего газа через Турцию в Болгарию, мы видим, что болгарская сторона, как это ни печально и ни странно звучит, сознательно затягивает реализацию проекта на своей территории.

Я хочу об этом сказать прямо и публично.

Много раз руководство Болгарии обращалось с просьбой после того, как они сорвали «Южный поток», во что бы то ни стало реализовать «Турецкий», но и здесь, видимо, под давлением со стороны они выстраивали такую неспешную работу.

Ну посмотрим, как дальше будет реализовываться этот проект по болгарской территории. Если болгары не хотят, не болгары, а болгарское руководство, мы найдём другие пути реализации наших возможностей по югу Европы”.

В резюме: Путин подчертава двойно, че иска да изпрати послание на Борисов не само  ЯСНО , но и  ПУБЛИЧНО. 

Според Путин, Русия моли (!) многократно България да осигури доставката на руски газ В БЪЛГАРИЯ  ( курсивът пак е мой, защото Путин лъже, тъй като става дума за транзит през България, а не за газ в България).  

Но въпреки многократните уверения ( на България), колкото и да е печално, българската страна  преднамерено спъва  осъществяването на проекта на своя територия, заклеймяващо заява руският прлезидент. 

Жална ни Матушка, ако Борисов и управляващата му компания не използват повода да се освободим от арогантостта на “освободителите”.

Путин плаши, че щял да ни заобиколи.

Какъв “ужас “! Дай, Бойко,  да се сбъдне тази плашипутинска закана.

Прав им пут.  

11 мнения за “Путин ни плаши със заобикаляне- прав му пут”

 1. Някак тихомълком мина информацията, че Русия е извършила изпитания на ракети Калибър в Черно море. Покрай информационната война, явно върви и подготовка за истинска. Не мисля, че тези ракети са за лодки и платноходки.
  А на срещата с Вучич е имало и други интересни моменти. Руската преса коментира поведението (по-скоро го разказва) на сръбския президент. От самия разказ то изглежда като изключително сервилно и коленопоклонническо.

 2. Малко повече по темата.
  https://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=russian-natural-gas&commodity=natural-gas
  Таблицата показва сравнение между цените на Газпром и пазарните цени на природния газ (Хенри хъб). За месец май съотношението е 100:165. Защо посочвам този месец за сравнение? Тогава в Москва беше Радев, а тъкмо беше минало купуването на танкера с втечнен газ от САЩ. Той каза тогава, че цената е с 10% по-ниска от цената на Газпром.
  Днес таблицата показва, че съотношението е 100:217.
  Изводите оставям на…

 3. Да не изпадаме в заблуда. Бочко дава всичко от себе си да НЕ “дразни” пут.ин по която и да е линия. Но, толкова си можем. И той кат политгуруто МУ лъже на едро. По 5 км на ден, ама само копането.
  С това си изявление кремълският гном ръчка с остен Б(а)Б(е)-Баце Белгиеца. Триждий премиеринът ни е на ход. ТОЙ прекрасно знае какво се иска от НЕГО и няма ни на йота да разочарова Джуджи1. Дежа вю!
  Много по важно е, за мен де, какво става на “гръцкият фронт”. Преписвам дословно тъй като сайта не позволява копи-пейст.

  “Там всичко е затихнало (няма багери, няма тръби, няма работници) от 11.11. 2019г. когато нашият австролопитек мачкаше американският посланик “на терен” ще кажеш, че му е гадже от някоя платена медия”. Всичко е УМРЕЛО! А ако можеше да се строи по 5км газопровод на ден???! Те тия тръби по половин цол да са пак не можеш да навържеш по 5 км на ден. Много безхаберен е народът за да им вярва на тия. МАТРЯЛА е пълно ЗЕРО!
  А междувременно се пръкна, ти да видиш и “руско-френско-българска” връзка. И те, така.
  Само се питам, запознали ли са службите Император Тиквоний Банкянски И с това инфо и като как е реагирал САМИЯТ “ЛИЧНО и НАЧЕЛО”.

  https://www.mediapool.bg/ruski-shpioni-izpolzvali-frenskite-alpi-za-baza-ot-koyato-deistvali-i-v-bulgaria-news301013.html

 4. “Монд”: 15 шпиони-убийци на руското ГРУ са използвали Френските Алпи като лагер

  https://faktor.bg/bg/articles/mond-15-shpioni-ubiytsi-na-ruskoto-gru-sa-izpolzvali-frenskite-alpi-kato-badov-lager

  Повече детайли за “ювелирните” акции на ГРУ шпионите, които пътуват из Европа като мъжки “двойки”, от извора “Le Monde” 🙂

  https://www.lemonde.fr/international/article/2019/12/04/la-haute-savoie-camp-de-base-d-espions-russes_6021648_3210.html

 5. Цялата тази истерия на пут е свързана с трансконектора с Гърция и Румъния. И понеже мисис Херо Мустафа каза че взима нещата в ръце и лично ще наблюдава как вървят нещата, то пут иска да осигури алиби на б.б така че работата с Гърция и Румъния да спре. Проста работа. Всичко в Гърция е готово оттам да дойде смъртта на русия. Защото сърбите като се усетят на какви цени ще влезе газта от Гърция (или от Румъния ) ще се замислят за приятелството с великая и магучая.

 6. Русия (РЕЦИПРОЧНО!) обяви български дипломат от посолството в Москва за персона нон грата.

  (Този български дипломат, явно, е изтеглил голямата печалба от лотарията! Сега външната ни министърка Захариева, ако е човек на място, би трябвало да го назначи посланик в държава, която той си избере! Може и орден да му даде! Няма само Путин да раздава ордени, я!)

  https://faktor.bg/bg/articles/rusiya-obyavi-balgarski-diplomat-ot-posolstvoto-v-moskva-za-persona-non-grata

 7. Е. Гебрев: Иван Гешев лично заяви, че са правени опити “Дунарит” да мине в руски ръце

  “Ясно какво е оръжието на атаката срещу мен от 2015 година и че то е забранено за ползване от ООН – става въпрос за отрова”, заяви пред бТВ оръжейният търговец Емилиян Гебрев, макар, че не определи отовата категорично като “Новичок”, както и кои са замесените.

  Според него, покушението срещу него е следствие на “смесен вариант” – информация от България, пратена навън, като не се нае да каже кой всъщност го е поръчал.

  На въпрос докъде е стигнало разследването за опита на убийство, Гебрев отговори, че става въпрос за планирани действия за административно унищожаване на бизнеса му.

  Той е собственик на “Емко” и беше част от битката за “Дунарит”, където все още няма абсолютна публична яснота кой ръководи.

  Гербев твърди и, че офшорката “Виафот”, свързвана с Делян Пеевски, продължава да съществува и да действа с голям натиск срещу него.

  “За мен е ясно, че 80% от ставащото е заради “Дунарит”. Правени са много опити да бъдат отстранен от оръжейния бизнес и продължават”, заяви оръжейният търговец и припомни как новият главен прокурор Иван Гешев лично заяви, че са правени опити “Дунарит” да мине в руски ръце.

  https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/gebrev-ot-2015-g-atakite-sreshtu-men-i-firmite-mi-ne-spirat-dunarit-e-jabalkata-na-razdora.html

 8. Вчера пазарувах в “Била”, там една пенсионерка чака на “промоционална” опашка, за да си купи два лимона и глава стар чесън с намаление. На касата се оказа, че не й стигат парите!(помогнахме й ,разбира се!)
  Връхлетя ме върховно отвращение и омраза, защото точно вчера еничарят Борисов даде ПОРЕДНИТЕ 16 милиона, щедър предколеден подарък от мизерния български бюджет, за да угоди на ненаситната руска ламя РСК “МиГ”, закупувайки 8 рециклирани безполезни двигатели -бракми, а в Парламента охранените ни депутати с тлъсти заплати, обзети от внезапен стремеж за икономии, се изпокараха колко да бъде минималната пенсия и минималната заплата в България и двете под жизнения минимум!

 9. Разрив между Берлин и Москва: Това убийство напомня на случая “Скрипал”

  Убийството на един чеченец в Берлин предизвика дипломатически усложнения между Германия и Русия, при които Берлин експулсира сътрудници на руското посолство

  https://faktor.bg/bg/articles/visoko-naprezhenie-mezhdu-moskva-i-berlin-tova-ubiystvo-napomnya-na-sluchaya-skripal

 10. Стратегическо партньорство по български: провалената възможност за диверсификация на доставките на ядрено гориво
  проф. Георги Касчиев

  Докато Тръмп и Борисов се договарят за укрепване на енергийната сигурност, “Росатом” подписа с АЕЦ”Козлодуй” анекс за доставка на ядрено гориво до 2025

  https://faktor.bg/bg/articles/strategichesko-partnyorstvo-po-balgarski-provalenata-vazmozhnost-za-diversifikatsiya-na-dostavkite-na-yadreno-gorivo

 11. Дай БОЖЕ смелост и кураж на нашият премиер със здрава и спортна психика,така да му отвърни достойно,че разсърденият властелин да изпълни обещанието си и да ни остави на мира веднъж завинаги…..надали обаче ще изпуснат златната кокошка България.Имаме силен приятел от могъща страна-посланик Мустафа..ще видим..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.