Борисов гаси спешно пожара на московския гняв с целувки и прегръдки с руския посланик Макаров

Ден след като от Москва беше изгонен български дипломат и два дни след размахания от Путин пръст с обвинение, че България бави изграждането на неговия “Турски поток” на своя територия, премиерът Борисов и руският посланик у нас Макаров отхвърлиха подозренията за проблеми в отношенията чрез демонстрация на нови целувки и прегръдки. От любвеобилния прием на Борисов, усмивките и интимната близост между двамата, показана в кратък видеорепортаж от пресслужбата на Министреския съвет, се вижда как струи потокът на дружбата без засечки.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако някой си е помислил, че Путин си е наумил да отблъсне и България, както близките някога на Русия съседи Грузия и Украйна, бързата реакция с акцент върху продължаващата близост между Борисов и Макаров потушава пожара на подобни подозрения. Нещо повече, посланик Макаров определено пое този път инициативата за целувките и прегръдките, както се видя от видеото. Борисов леко се поколеба дали да му се нахвърли пък, за да не бъде евентуално отблъснат ( както направи с него Тръмп на входа на Белия дом ), по посланик Макаров бързо го приласка в обятията си.

Посланието се съдържа и в лаконичиното съобщение за “изразеното съгласие, че не съществуват предпоставки”, които да въпрепятстват развитието на двустранните отношения в “прагматичен и добронамерен дух и занапред”. Иначе казазано: Путин може и да лъже за липсата на странание от страна на Бориов, но нашият премиер не се обижда и дава всичко от себе си, за да покаже, че носи на бой. 

Дълбоко законспириран опит за оправдаване пред руската страна може да се долови в лаконичното резюме за срещата, в което се казва, че “страната ни се ръководи от националните си интереси и се придържа към общите европейски и евроатлантически политики”. С други думи, Борисов е невинен, че на него и партията му, заклела се да развива по европейски път гражданите на България, се налага да се събразява с европейските правила. Ако Путин има забележки към европейските правила, да ги отнесе към Брюксел.

В съгласуваното съобщение за медиите се изреждат “редица сфери” на взаимния интерес от сътрудничество, но липсва дори и намек за извънредния интерес на руския шпионаж към България, който е обект на международния медиен интерес както никога преди.

Друг министър-председател на друга държава, чийто дипломат е прогонен без да е шпионин, би изтъкнал тази несправедливост в “реципрочната” мярка, приложена от Москва след екстрадирането на нейния разкрит с доказателства шпионин под дипломатическо прикрититие от София. Но нашият премиер не е такъв човек. Той е борец срещу “синьо-червената мъгла” у дома а в отношенията с Русия иска не само прагматизъм ( до степен на мазохизъм), но основно желае синьо небе, платноходки, гларуси и руски прелетни птици, натоварени с оръжия за Сърбия.

Всъщност, щеше да е голяма сензация, ако прогоненият българският дипломат наистина е бил шпионин. Такова невероятно, първо по рода си от времето на Царска България разкритие, щеше да натрие носа на критикарите на другарите, които не си позволяват крива дума за руската политика, камо ли пък да шпионират на руска територия. Но явно такава новина не може да бъде фалшифицирана дори от руските майстори на филегранните фалшификации. 

На нас ни стига фактът, че вчера премиерът Борисов отрече да бави строителството руско – турския проект. Не само на дипломатически, на всякакъв език това е пряко обвинение , че Путин лъже. Ще да е било импулсивна грешка. Било си е за вчера. Днес Борисов бърза да се извини и да помоли за прошка чрез своя партньор в прегръдките и целувките посланик Макаров. 

билети

7 мнения за “Борисов гаси спешно пожара на московския гняв с целувки и прегръдки с руския посланик Макаров”

 1. Баце е страхливец на мах. Мачовщината Му, плюс дарът божи, дълбок бас са само голо прикритие за един неспасяем шубелия. На всичкото отгоре, кремльовци, лъвове, титани го държат с работещи компромати със силно комисионен оттенък И по руска линия. Вчера поСраник макаров просто е напомнил на марионетката-триждий премиерин, че крачка встрани от очертаната в масква посока е равна на “бягство” с всички произтичащи от туй последици.
  Да е жива и здрава Н.Пр. госпожа Херо Мустафа, страшно голям мегдан за вършеене ѝ се отваря. Тя е компетентен работохолик и все пак и ние трябва да сме активни. Има поле за действия колкото си щем.

 2. Не е по темата.
  Оказа,, че не съм самичък в “мъдростта” си. Не че съм изненадан и все пак драго му е на човек да прочете анализ като долният който препокрива И моите “опорни точки”. Едно трябва да се знае. По резултатите а не сами по себе си действията ще познаем кой, какъв е и за какво се бори.
  https://www.dw.com/bg/това-е-истината-за-нато/a-51542460?maca=bul-mediapool_bg-9749-xml-mrss

  Да виждате някъде разлика между власт и опозиция. Двете издънки на БКП-ето, БСП-ето и Герба МУ, плюс присъдружните ДПС, Разединени Идиоти и Воля-та на Магарешки са се оплели кат свински черва и пърдят в едно гърне. Нищо лично, Далавери на мах!

  https://offnews.bg/analizi-i-komentari/dokato-nie-im-gledame-seira-te-si-urezhdat-kelepira-717002.html

  Като гледам снимката долу, физическата красота и излъчването, що ли не съм учуден, че този млад младеж е рискувал живота си без да получи насреща и един долар е битността си на шпионин “предавайки” ссср 1.0. Що то, нъл тъй, всички останали минали през РККА И СА които са се клели до смърт да защитават соц родината и то не само по време на службата, гък не казаха когато на 27/12/1991г. в 19, 27 московско време бе завинаги спуснат действащият държавен флаг и вместо него издигнат андреевският трицвет който е бил и официалното знаме на власовската РОА.
  https://www.gazeta.ru/science/2019/12/06_a_12850244.shtml?updated

 3. ЛИГЛЬО!
  Покрай него само срам, позор и гнус!
  И това днес, в свободна, европейска, НАТО-вска България!!!

 4. Итова след Малинов,шпионирането,принуждението да правим газопровод за руски и сръбски нужди,позор за този български Хонекер.

 5. Каквото и да се говори,трябва да се признае-на Бойко никак не му е лесно. От 200 години-времето на кримските войни до днес,Русия – царска,болшевишка ,или путинска-с всички средства се стреми да завладее Босвора и излезе на Бяло море като преди това завладее България. За тази цел днес българия бъка от руски агенти и десетки български русофили,т.е. патриоти.
  Бойко би трябвало да знае,че при даден знак от Путин те ще задействат медии,архиви,конкромати,протести,заплахи и той отива на кино,в най-добрия случай посредством подаване на оставка.
  От Запад Бойко чака субсидии,инвестиции и защита от “братската дружба”,която все пак му е позната.
  Западът го купува с парични фондове,прегръдки и целувки само и само той да не се завърне в блатото,не зная вече как да го нареча.
  Бойко е склонен да отиде при своите генетични приятели от Евразия,но го спират 2 неща. На първо място българският народ. Народът все пак много добре знае кое е добре и кое е зле и ще му поиска сметка.
  На второ място-братът отсреща,по стара традиция,ще предпочете да се освободи от един несигурен приятел,повече играч,и неменуемо ще се освободи от него.
  С други думи Бойко трябва да е надарен с свръх акробатически способности за да разреши дилемата.Както се вижда, напоследък особено,възможностите му са ограничени. Както и да го въртиш все е “И така кака тИ”.

 6. към АСЕН:

  Пишете България с малка буква, и ни призовавате към съчувствие за този който продава България! Вероятно сте объркал сайта!

 7. Към Повелителя на сайтовете Т.Тодоров
  Благодаря за критиката.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.