Борисов не е диктатор, а само нагаждач

Първан Симеонов днес посочи причината да смята, че в България леви и десни не могат да се противопоставят заедно на Борисов, както това се случва срещу други подобия на Борисов в Източна Европа – защото Борисов не е като тях.

Политологът посочи добре известния факт, че Борисов се нагажда ( практически към всякакви мнения и тенденции ). Каза го с други думи, но това беше смисълът на реалноста, която е ясна на всички нас и без да сме политолози. За още по-ясно Симеонов отсече, че Борисов не е диктатор, не е достатъчно голям дразнител, с което на практика го определи, че е “само” като нагаждач.

Не бил Борисов ( чак пък) като Орбан. Така е, Борисов “само” се върти като обран из управлявания от него Булгаристан.

Това малка причина ли е за ляво-дясно обедение срещу неговата (не)диктатура?

Да, не е достатъчно мотивиращо за липсващата опозиция, на която той откровено се подиграва като съобщава, че й е позвол да спечели нейния кандидат за президент, за да не концетрира прекалено много власт в своите ръце.

Фасадната опозиция премълча подигравката му, защото беше вярно, че той издигна неизбараемата Цачева срещу политически девствения Румен Радев, посочен от общия ментор на БСП, ГЕРБ, “Атака” и прочее филиали на руското задкулисие у нас ген. Леонид Решетников.

Няма опозиция тук. Нито лява, нито дясна.

За дясната поне е ясно, че доколкото я има, тя е наказана в ъгъла на политическия живот извън парламента.

НА СНИМКАТА: Шоуто на Борисов и Нинова като парламентарни противници е за протокола с цел заблуда на врага, т.е. на българския демократ

 

 

Имитацията на (лява) опозиция е също толкова валидно обяснение защо Борисов се радва на политически безгрижно дълголетие на върха на държавата. Защото става дума за същото безпринципно нагаждачество, като неговото. Напасват се помежду си като уж скарани съпрузи, които обаче имат какво да делят и не се развеждат истински. Че и едно спонсорско легло делят по държавна линия, както се видя от прелюбодеянието в парламента при консумирането на брака им заради държавите субсиди за партиите ( им ).

За да си обясним обслужвания от “опозицията” комфорт на Борисов като властелин на държавата е достатъчно да си отговорим на въпростие, които Борисов предизвикателно задава, но никой не му отговаря. Защото този никой е опозицията.

Борисов непрекъснато пита защо никой преди него не е построил допълнителните участаци от пътища и магистрали, които ( едва ли не лично) строи. Но няма кой да му отговори, че той раздава порциите европейски средства, които получи наготово като наследство от усилията на други хора, други партии, други правителства и парламенти преди него. Сега Борисов стои с черпака край европейския казан с готовата супа и сипва в канчетата на послушните политически лакомници. И разпределя по социалистически на всекиму според заслугите ( към него), на всекиго според способностите ( да му бъде предан). 

Как да му се сърдят истински другарите и другарките, които биха правили същото, което правеше и другаят им Тодор Живков? Техният Тато поне гордо ни събщаваше унизитерлното обстоятелство, че дължим всичко на Съветския съюз. Де такава откровеност при неговия следовник Борисов по отношение на Европейския съюз! 

И други въпроси без отговор поставя другарят им Борисов. Докато текат боричкания по дребни въпроси, той наедро нареди България сред ядрените ястреби в ЕС. Застана за прикритие по този въпрос под крилото на френския петел. Защото Франция е световен шампион по преяждане с ядрена енергетика и явно не може да се откаже лесно от този факт, както направи Германия след катастрофата във Фукушима през 2011 г. Извъди се изведнъж голям франкофон нашият германофил с афинитет към баланса с Русия, която е истинската причина той да се врътне към активното лобиране за руския ядрен интерес в България, представян от него вече като международен ( откога руската мечка се е научила да си споделя плячката?).

От намек на Борисов за разговора му с Тръмп в Белия дом разбрахме, че американците нещо не са разбрали за руския характер на ядрения обект в Белене. Правилно. Защото става дума за съветски обект. По препоръка на съветски специалисти той беше открит и закрит още преди “промените”. Под натиска на руснаците беше открит наново, когато промянат в Кремъл отново го превърна във филиал на преродения КГБ.  След което Борисов (уж) закри строежа и започна да “опровергава” твърденията за руско влияние в България именно с този факт. За да опровергае в днешно време себе си и по този въпрос, обяснявайки, че се борим за повече ядрена енергетика и успяваме да наложим този “микс” в ЕС заедно с Франция, Унгария, Чехия…

Интересно, какво ли са отчели изпратените тази седмица в България американски ядрени експерти с проучвателна мисия, посещавайки Белене? Колко ли “международна” им се е видяла земетръсната зона там, на която й липсва само табелката “Несъстоялият се все още български Чернобил”. 

Сред ядрените въпроси, които самият Борисов панически избягва с помощjта на съгласната опозиция и дресираните да не питат опасни “неща” медии, е къде България ще складира ядрените отпадъци. Те вече се трупат страховито и край Козлодуй.

Караме е я на принципа “карай да върви”. Това може да е фатален въпрос за следващите поколения, но за нас тук е по-важно днес да “усвояваме средства” без оглед на някаква си бъдеща икономическа и екологична целесъобразност.

“Опозицията” си говори сама по пленуми като в някакво подземно атомно бобмоубежище, но не пита за такива “дреболии”. Напротив, тя направо би организарала още утре бригадирско движение да строи живота нов в беленския гьол и който е против – да заминава отстреща, където да бъдат възстановени бараките на концлагера.

Нагаждането е взаимно. Безгранично е – в смисъл, че няма граница между нагаждачите и няма значение кой към кого се нагажда. Да му се догади на човек! 

13 мнения за “Борисов не е диктатор, а само нагаждач”

 1. От физиката е известно, че устойчивото равновесие е най-ниското възможно положение.

  Докато Борисов не е достатъчно голям дразнител, лявото и дясното, преди да се обединят срещу него, си задават въпроса “А какво ще правим след него?”. Различията им са доста големи ( за или против Путин, Белене, “плоския” данък, F-16….и какво ли още не.) Когато Борисов съвсем мине границата (в техните очи, в нашите той винаги си е бил извън границата на разумното), ще се съюзят без да мислят за после. Но засега най-големият балансьор на Балканите е приемлив за левите заради намигането към Путин и енергийните проекти, а за десните с данъчната политика, стремежа към еврозоната, поддържането на санкциите срещу Путин.
  Всичко това се отнася за левия и десния избирател. Политиците, естествено, се стремят да спечелят изборите и да управляват, ако може самостоятелно, а не в коалиция с хора, имащи противоположна програма.
  И ще е така, докато и на тях им се догади…

 2. Чудесен пример за нагаждач е сегашният фактор в ЦИК левият политолог, социолог и журналист Цветомир Томов. Още през 2009г. той написа научен труд с “основополагащо значение и фундаментални последици” Под надслов “Похитителят над детските сънища”. В който доказа, че биографията на бойко геройко е изцяло базирана на негови фантасмагории. Разби всички митове и легенди с които БАЦЕ се перчи не само по масмедиите но и де що му се отдаде сгода в публичното пространство. Няма убит от комунягите дядо. Напротив. Единият от прадядовците е назначен за ОФ кмет на родното си село. Злоупотребявайки с властта си “закача” булки на фронтоваците и един от тях завърнал се след края на войната в пристъп на ревност го убива. Нито едно документирано участие в потушаване на пожар. Какво остава за “спасени” човешки живота. И до един “извадените” от него от пламъците “жертви”, Господ своевременно предвидливо ги е прибрал при себе си. Нито една официална среща по карате. Нещо повече. Когато му иде ред да направи дебют във Варна с местният отбор в предишната среща съотборник чупи крак и Бочко се “сеща”, че на другата сутрин застъпва дежурен и се моли на треньора да го пусне веднага за да не изпусне нощният влак за София. А се хвали, че е първият чужденец победил на международен турнир японец.
  Всичко това го цитирам по памет след като ЦТ си плю на сурата, пипна синекурата и моменталически изтри линка към разкошната си статия. Още съжалявам, че не я съхраних в разгърнат вид. Имаше още много и много БИСЕРИ.
  И те, така.

 3. До Караиванов
  Има нещо много неясно във вашия пост. За какво дясно говорите? Докато БСП и някои малки партии,като наследници на БКП са леви,то ГЕРБ и някои малки партии са десни,защото сами се обявяват за такива.
  Вие за какъв съюз между леви и десни говорите? Официално такъв няма от когото и да било. Има признаци за негласно съюзяване между дясното /ГЕРБ/ и лявото /БСП/. Те са посочени и от г-н Инджев в статията.
  Излиза,според вас, че ГЕРБ /ББ/ се съюзява срещу себе си.
  Бихте могли да бъдете достатъчно ясен.

 4. Според мен в парламента всички партии са си обединени! От време на време разиграват скечове, но те са само за заблуда. Накъде повече да се обединяват.
  Що се отнася до построеното преди 1990г. имам лични впечатления. От 1993г. съм пътувал почти всяка седмица някъде в западна България и съм се нагледал на соц. гробници: Кремиковци, ДЗУ Стара Загора, ЧЛК Ихтиман, Червена могила и т.н. За трагичните пътища още 1000 години няма да стигнат да бъдат оправени.
  Днес в 150 мин. по бтв швейцарският посланик заяви, че тяхна компания е унищожила над 4000т пестициди от социализЪма. Това е малка част от картинката, която геройкото възхвалява ловейки на кукичката си балъци носталгици.
  Дано американците се усетят за врътките на геройкото по отношение на белене иначе ще пълним гуши на руско-българската мафия не само нашето поколение, но и внуците и правнуците ни.

 5. Във връзка с горната дискусия. В момента деленето на ляво и дясно в България не е точно. Има проруски и проевропейски партии.
  С овладяването на медиите и на прокуратурата Борисов създаде машина за диктатура. Дали той ще бъде, който ще се ползва от нея, или ще бъде заменен с друга фигура предстои да се види. Втората възможност видимо силно притеснява премиера.

 6. @Асен
  Аз само се “хванах” за изречението в статията “Това малка причина ли е за ляво-дясно обедение срещу неговата (не)диктатура?” и затова не намерих за уместно да обяснявам за кое дясно става дума. Очевидно ако тук някой нарича Борисов “десен”, то това е с ирония. Има само десни елементи в политиката му, но това е друга тема. А иначе са краткост наричам дясно споменатите от G_G проевропейски (непроруски) партии, които за съжаление не са в парламента.

 7. @G_G
  Втората част от коментара Ви ме натъжи… Спомних си, че при всички спорове дали Зеленски ще предаде Украйна съм прибягвал до “железния” аргумент – народът няма да му позволи, ще има Майдан! А на Вас не мога да възразя по същия начин по повод на машината за диктатура…

 8. Премиерът-слънце и еднокнижник Бойко Методиевич, подкрепян и придържан от бсп,дпс,болен и сие,данс-манс…… -ще остане завинаги като българският троянски КОН на путин. Той няма да накриви нито на НАТО, нито на съюза, по никакъв начин. Той докара и ЩЕ докарва тази територия до изостаналост и комунизъм в мозъците. ( Вече е много по-назад от всички в югоизтока, включително комунистическа Сърбия ).

 9. Интересно ми е когато се правят икономическите сметки за “изгодността” на АЕЦ “Белене” каква цена се залага за загробването на ядрените отпадъци.За мен-колкото е готова да приеме чужда държава (например Русия)да го направи на собствена територия.И защо еколозите мълчат!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.