Групите в БСП ще си изяснават отношенията кой да бъде групенфюрер чак напролет

Нашият пръв партиен и държавен ръководител Бойко Борисов често повтаря, че не се интересува какво става в БСП. Което си е откровено лицемерие ( и по този въпрос).

Истината , е ча там стават неща, каквито винаги са ставали – партизанската борба на различните патризански отряди за овладяване на партията се разгаря за пореден път.

Покрай дългогодишния водач на софийската организация на БСП Румен Овчаров, който тези дни се възмути от възмущението на българите да бъдат зависими от Русия ( “какво лошо има в това”, възкликна той в едно интервю с цинична откровеност), научихме добре известната новина, че в партията има монолитна пловдивска група. Така се изрази той: пловдивската група е гласувала в подкрепа на Сотир Цацаров като кандидат за шеф на комисията, която би трябвало да се бори с корупцията ( на онези, които са поръчали този избор).  

Откровено казано, в политиката цинизмът понякога е за предпочитане пред традиционното политическо лицемерие, което отрича очевидното. Така поне разбираме от първа ръка, че присъединяването на НРБ към СССР не е просто моментно хрумване на др. Живков, на когото днешното ръководство на БСП отиде да плати посмъртно данък приемственост.

Преди местните избори пък стана ясно, че партията им си има отделна група и в друг регион, където борбата за повече Русия в България се води с видим успех , повече и от Пловдив,  където червеният барон Георги Гергов дефилира и в качеството на руски консул. Става дума за Варна. Там са се заселили за постоянно ( “дружба нанавеки” не е изфирясал лозунг по тези места)  десетки хиляди “човечета” с руски паспорти и със зелени униформи в куфарите на някои от тях, готови да ги наденат по сигнал на Кремъ. Стига Москва да реши да ги защити от нахално проебладаващото българско население и техния все още доминиращ български език. 

Варненската група социалисти горещо пожела за свой кандидат за кмет фаворита на Русия Костадин Костадинов. Националистът, посочен като особено любим на Кремъл чрез публикуване на негово българомразко творение в сайта на посолството на Русия, радостно откликна на откровения повик социализмът и национализмът да се съчетаят цинично в негово лице като общ кандидат на тези две гранични и трудно различими идеологии.  Обаче софийските другари май се поколебаха и не допуснаха такава честна декларация в полза на национал-социализма. 

С други думи, надделя лицемерието на националното ръководство, което нямаше нищо против да се снима по митинги с нацоналиста, наричан по форумите Костя Копейкин.

При толкова много групи и кандидати за фюрери в тази партия предстои да се изясни кой е все пак истинският групенфюрер. Нощта на дългите ножове е насрочена за април. Прогнозите са, че столичани са в повече. Но и групите по места не са подценяване. Никога не знаем какво ще реши Москва. 


12 мнения за “Групите в БСП ще си изяснават отношенията кой да бъде групенфюрер чак напролет”

 1. Не е по темата ли?!
  На 14 септември 1944 г. при грабежи в складовете на пристанище Бургас, тълпа от червеноармейци се натъква на големи количества спирт. Без каквато и да е проверка за годността на плячката, тълпата се нахвърля като обезумяла върху трофейната течност. Резултатът от двудневния запой с метилов алкохол на близо 200 бойци и командири от Червената армия са 42-ма починали и шестима ослепели бойци, а останалите са хоспитализирани с тежки отравяния.
  Всъщност това са и единствените „герои“, загинали в „двойното“ освобождение на България. Жертвите обаче не са напразни: покрай погребенията е оформено и първото съветско военно гробище на „падналите“ червеноармейци за освобождението на братския български народ от фашизма и капитализма.
  https://www.dw.com/bg/когато-червената-армия-освобождаваше-българия/a-38821798

 2. Докато има подобни събития, еманация на руската наглост, София ще държи “палмата на първенствто” в говноядството (по В.Суворов)

  Родни политици уважиха в София службата за Външно разузнаване на Русия

  Каракачанов и Маргарита Попова със специални изказвания, в подкрепа на Концепцията за многополюсния свят

  https://faktor.bg/bg/articles/rodni-polititsi-polititsi-uvazhiha-v-sofiya-sluzhbata-za-vanshno-razuznavane-na-rusiya

 3. Да си вярват с Първанов колкото искат,но да не се забравя,че в копривите “ало,Ваньо”го вкара именно Първанов,който после насъска хрътките си да ръфат Борисов и Танов.

 4. Предполагам че всяка група от групите в БСП вече си има групенфюрер?!?!
  Но, борбата между различните групи и техните групенфюрери е кой от тях да стане райхсфюрер!
  Защото техните колеги от “дясната””партия”-ГЕРБ вече си имат неоспорим райхсфюрер(вождь), НАЛИ! Герберокожият “вождьфюрерь” е ….., разбира се – бокоТИКВАТА, НАЛИ!
  Сега остава и БСП да си изберат вождьфюрерь….НАЛИ!

 5. Ако разрешите да допълня – не съм 100% сигурен кой точно орган на властта излиза с писаното предложение, но всъщност 2 (два) пъти и все секретно е решено да пристанеме на СССР. Не ми се рови из архивите, но съм сигурен, че някой беше извел копия от решенията. Не един, а два пъти.

 6. Що ще реши мацква винаги научаваме в последния момент. А и там винаги залагат на няколко троянски магарета – не са капо.

  В конкретния случай – на циганката-вице на бялото мишле плювню, и на “иван” 9-те стомахчета:

  https://faktor.bg/bg/articles/rodni-polititsi-polititsi-uvazhiha-v-sofiya-sluzhbata-za-vanshno-razuznavane-na-rusiya

  Не е за гнусливи и чувствителни натури!

 7. A портокаловото недоразумение, след като изпълни путиняшката заповед да извади UK от ЕC, купонясва с рАЗИЯтския “медиен магнат”, “филантроп”, “меценат”, “дарител” и “любител на изкуствата” евгений лебедев:

  https://faktor.bg/bg/articles/dzhonsan-otpraznuva-pobedata-si-v-kompaniyata-na-mik-dzhagar

  Дали и на него ще отпуснат орден, като на александър малинов?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.