Чекистка нова година – с мирис на газ, който глава затрива

 

 

Имаме новогодишна новина: свързахме се по нов начин с руския газ и той започна да тече по ново трасе.

На ново символично ниво и в превод от езика на Корнелия Нинова, през изминалата 2019 година демократичният Дядо Коледа ( Санта Клаус) ни отне много. Какво точно влиза в този санкционен (с)писък – питайте др. Нинова. 

Дядо Мраз ни донесе в същото време газ. Още руски газ. Не като количество, а като маршрут. Вече ни го носи не през Румния, а през Турция. Усещате ли разликата?

Не, засега не сте я усетили. Имаме само загатване, че може и да ни намалят малко потребителската цена. Не толкова, че тя да се доближи до цената на руския газ за бедните германци, но все пак същият руски газ можел да поевтинее малко за нас, казват оптимистите. 

Ние слушкаме и заслужаваме московски бонус за послушанието. А ако слушкаме повече и деца ще ни внесат – най-напред в детския оздравителен комплекс в базата “Камчия”.

Когато тези московчанчета със зелени униформички без опознавателни знаци пораснат и се окопаят  в пясъците краай устието на Камчия, сами ще почнат да решават демографската ни криза с помощта на меката си руска сила. Почти като в онзи виц за партийния секретар, който при откриването детска градина в едно село в НРБ обещал на текезесарите партията да им направи и деца, ако те не им достигат за използването на новата придобивка.

Онези, които вече са усетили веднага какво означава тази “диверсификация” в снабдяването ни с руски газ от Турция в замяна на руския газ от Румъния са украинците. И румънците. След тях наред да разберат за какво и за кого става дума у нас са американските конгресмени, които гласуваха санкции срещу руските газопроводи като форма на енергийна зависимост на Европа от Русия.  

Вашият автор и преди е отбелязвал, че газ глава затрива. Иначе е знайно, че лакомият г.з кръв отделя в тоалетната ( казано на “коректен” публицистичен език). 

Последното би трябвало да се случи на някои рекламни агенти на руските енергийни проекти, расли край Перник в къщи с кенефи на двора. Но къде ти справедливост и възмездие за делата им в нашата държава, за която още Радой Ралин беше казал, че “откак свят светува, все мазният отгоре плува”!

Мазненето на пехливаните, фенове на руското проникване през задния ни двор откъм Турция, продължава. Добрата новина поне е в това, че Турция престана да бъде демонизирана от русофилите. Тя изведнъж се превърна от вековен поробител в добър диверсификатор на руски газ и заслужи поради това ако не бурни адмирации, то поне заредено с руски позитивизъм премълчаване на историческата й вина за нашето изоставане от Европа. 

Чекистка нова година! 

22 мнения за “Чекистка нова година – с мирис на газ, който глава затрива”

 1. Следва продължение. Румъния и Херо Мустафа имат думата. Защо, вижте по-долу изкопаното от мрежата за вас.
  Явно, майцепродавците от “силните на деня” са активирани на мах от кремъл.
  Каквото и да струва на страната ни.

  “Ако някой не е разбрал, да разбере … С “БЕЗООБИДНАТА” смяна на точката от която получавахме руски газ на практика се денонсира, прекратява ДОГОВОРЪ, който имахме с румънците – за още 10 години да получаваме всяка година по около 110 милиона долара / 1,1 МИЛИАРД долара/-транзитни такси, има-няма газ по тръбата /през Украйна/ !? Това направи Боко, руският агент … И сега този договор /би признат от ВСЕКИ международен съд/ се ЗАМЕНЯ с някакъв друг-неясен и неизвестен нам нов договор по който ще получаваме газ- от Турският поток !?? И България НИЩО няма да спечели както дрънка счетоводителката Нушка защото вече сме ЗАБОРЧНЕЛИ с над 3 МИЛИАРДА ЛЕВА – за тръбите през цяла България за да има Сърбия и сие руски газ , САМО / 90 % от капацитета на тръбите са за Газпром/!?? Такава антибългарска “сделка”, поредната, сключи Боко Рапона, заради руски, а НЕ НАШИТЕ интереси !?”

 2. Поредната гавра на руснаците и Путин с нас,българите.Защо газ от Турция?Ние си имаме още 10 години догор за доставка на газ през Румъния.Трасето не е закрито и какво налага да сменяме посоката?Ние ли го искаме или те ни го налагат?Те разбира се те .Ние сме безгласни.Просто ни се подиграват .Ами утре ако Турция дигне таксите,или измисли другокакво правим?Румъния е приятелска страна,да не говорим за Украйна,където таксите за пренос ще отиват не там,а в Турция.Турция е непредвидима и не се знае на каква цена ще е преносът ст догодина.Бойко Борисов е по продажен,страхлив и прост и от комунистите по отношение на Русия.Престои му още един важен казус -руското владение на Камчия.Решението ще бъде съдбовно за България.Пак ще ме подгонят троловете.

 3. Половин година след крайния срок. Държавата не отнема паспортите на лъжеинвеститори
  “…Проверката обхвана 40 000 души. Сред тях се оказа и съпругата на първия вицепрезидент на ВТБ – Галина Улютина. Според проверката на службите у нас тя не поддържа инвестицията си, заради която е получила европейски документи…
  До момента в Съвета по гражданство няма депозирани становища на ДАНС по тези случаи. Без тези становища процедурата няма как да продължи.

  Така на практика ДАНС, които преди месеци се похвалиха с разкриването на случаите за неподдържани инвестиции, сами саботират отнемането на паспортите на въпросните чужденци. Агенцията трябваше да е изпратила становищата до месец май.”

  https://kafeneto.wordpress.com/2020/01/02/%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d1%80%d0%be%d0%ba-%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b6/

 4. Госпожа Савова, може ли един въпрос ако разбира се домакина не се страхува от дискусия. Сега се жалвате, че Турция щяла да определя такси. Добре. Проблем е нали. А къде ни беше разума, когато газопровода започна да се строи през България. Тогава десните политици и коментатори вкл. и тук го наричахте Южен Паток нали. Оплаквахте се тогава, сега пак се оплаквате. Вече няма Южна Патка. Какво получихте обаче?? Турска Патка?!!
  Да разбирам ли, че не сте предвидили варианта през Турция. Много е трудно, да се предвиди нали? Особено, когато отнякъде ти казват, какво да мислиш и какво да не мислиш. И ако обичате не си го изкарвайте на ваши сънародници, които ви подсказват истината. Ние нямаме полза от русо и англо фили.

 5. Здравейте приятели, Днес бях с приятел, който от време на време работи в Германия. Той каза, че никога няма да се оправим, каквото и да означава това. Мислейки си сега, един час по-късно, разбрах защо това няма да се случи. Няма защото: Най-напред, защото не ни дреме за перничани-те са без вода и без подкрепата от хората от цялата страна! Защото на мен русенеца не му пречи трагедията на хората със недостиг на вода- ами да, покрай Русе минава подземна река и водата е много. Въпроса е защо няма изградена обща система за подаване на вода към Бургас, Благоевград и Перник, ако е възможно! Как безводно село в балкана има вода от кладенец изкопан от рицарите? И последно: Защото не искаме сметка на безхаберното правителство, безхаберните политици, за положението в голяма част от страната? Затова!

 6. Мисля, че обявяването на това споразумение за промяна точката за получаване на газа е само за да забием нож в гърба на Украйна. Защото днес 2.01.2020 си получаваме газа на Исакча! Иначе Теменуга Лъжата добре ги каканиже локумите как ще икономисаме, спестим….. Но че губим милиард е извън темата, че Румънците ще ни одрусат с неустойки за следващите 10 г е извън темата…. Времето ще покаже. Интересно ще посмеят ли да кажат, че в края на 2019 пропилените пари по проект Белене вече стигнаха 5 млрд лв!

 7. Това да получаваме газ по турски/руски газопровод не е просто икономически избор,това е становище по отношението ни към санкциите и антисолидарност с народа на Украйна,съпротивляващ се на наглата руска агресия.Това постигнахме с избора на ГЕРБ и Румен Решетников.

 8. @DONKIVOT.Няма лошо да имаме връзка с газопреносната мрежа на Турция,това е една възможност да получаваме и Азерски или Туркменистански газ/и Първанов и Бойко ходиха там/,а защо не,в най близко бъдеще от Кипър или Израел.Лошото е,че се прави на пук на санкцийте и директивите на ЕС за намаляване на зависимостта ни от енергетическия октопод на РФ и е удар в гръб на Украйна,която се съпротивлява на наглата руска агресия.

 9. Към Донкивот
  Питате г-жа Савова,а не когото трябва, “…Къде ни беше разума…”? И сам си отговаряте с измислени от вас Патоци,Патки и т.н. На това отгоре искате дискусия.Дискусията е сериозно нещо, за нея е необходимо добронамереност за да бъде тя успешна. Вижда се – вие не сте съгласен с това.

 10. DONKIVOT, без да ви давам извинението си директно ви казвам че сте много наивен.
  Искате дискусия а давате лъжлива информация защото:
  1. Не България спря ЮП а Русия защото не искаше да спази изискванията на ЕС
  2. България нямаше никаква икономическа изгода от него (както и от ТП между другото)
  3. Проекта беше критикуван заради точка 2 и защото създаваше корупция (част от която платихме с фалита на КТБ)
  4. ЮП също така застрашава мира в Европа което е също против интересите ни
  5. Други чуждопоклоници в България освен русофилите няма
  И не се косете за връзката с Турция алтернативи има: https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/01/02/4011615_izrael_gurciia_i_kipur_dogovoriha_nov_proekt_za/?ref=home_main_news
  И Газпром няма да има друг избор освен да намали цените.
  В тази връзка и така наречения Балкански поток е излишен.
  Това от което имаме нужда е разумни и защитаващи интересите на България политици.

 11. От себе си да спомена, че Зеленски до миналата пролет владееше родният си език само на битово ниво. С цената на много безсънни нощи той стигна до долното.

 12. Продължава тънката, перфидна, хибридна война и през Новата година!
  Забележете на снимката под новината – в “нашия”, “десния”, “демократичния” Фактор – някоя ръчичка изтипосала украински самолет?!?
  Сигурно им се иска, ама много.

  https://faktor.bg/bg/articles/ruski-samolet-antonov-se-razbi-v-sudan-15-dushi-sa-zaginali

 13. БЪЛГАРИН
  Нито съм го чувала,нито съм го виждала този Нойзи.Явно е поредният “ниКОЙ” ,който заработва за ББ и герб.Нещо като Нено Димов -некадърника.Халал да им е на герб.
  Като казах Нено Димов и се сетих за водата на Перник.Дали сега Гешев ще разследва Лиляна Павлова за онези 30 пилиона лева за ремонт на стената на язовира в Перник.И вода няма.Всички видяхме пукнатината в Медиароол.Около 10-15 метра.Нека да се ремонтира за три месеца от 10 супер специалисти с най високи заплати от 10 000лв на месец.Това прави 300 хил-лв и още два пъти по толнова за машини и съоръжения.Общо 1 милион лева.Нека да са двойно -2 милиона лева -А останалите 30 милиона къде са?Ще го видим Гешев честният прокурор.Това да пита този Нойзи,това интересува хората,а не кой,кой е в ДБ.

 14. Aфрикaнcкият cцeнaрий за източване нa вoдaтa нa Бългaрия

  (Прогнози във връзка с подхвърленото предложение от Б.Борисов за обединяване на ВиК в едно държавно дружество, което след това ще бъде приватизирано от офшорка с крадени български или руски капитали.)

  https://frognews.bg/novini/afrikanckiiat-ctsenarii-iztochvane-vodata-balgariia.html

 15. Адв. Николай Хаджигенов: Прокуратурата се използва срещу американски журналист за репресия

  “…Сет Хетена е популярен блог
  ър, който пише по темата Тръмп – Русия. Той е известен фрийлансър и журналист във САЩ. В хода на свое разследване свързано със сайта „Зероу Хедж“ („Zero Hedge“) забранен в САЩ и Австралия Сет Хетена е установил освен руската връзка и това, че зад “Зероу Хедж” стои собственикът на сайта „Строго секретно“ у нас Красимир Иванджийски и синът му Дан Иванджийски. Публикувал е информацията за собствеността на сайта, за фирмата на Иванджийски и негова снимка. В резултат на това, декември месец Ивандийски е напраскал до Хетена 14 страници жалба, в която го обвинява във всички смъртни грехове, твърди, че са налице куп „тежки престъпления“ като напр. публикуването на снимката на Иванжидийски.” 🙂

  https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/adv-nikolai-hadjigenov-pred-frog-prokuraturata-izpolzva-sreshtu-amerikanski-jurnalist-represiia.html

 16. Пост на Иво Ганев във “Фактор”:

  2014г., Орешарски:
  “КЗК разреши сделките за седем български ТЕЦ-а и мини …
  Новоучреденото британско дружество Cataland с едноличен собственик Елизабет Уолъм ще придобие „Топлофикация – Плевен” от . Компанията, чийто собственик е Елизабе досегашния собственик на плевенското парно – Cornworth Ltd. Като се има предвди, че “Топлофикация – Плевен” е едноличен собственик на „Топлофикация – Русе”, Елизабет Уолъм на практика придобива и русенското дружество. …
  Всички дружества се свързват с българския енергиен бизнесмен Христо Ковачки. Именно той бе собственик на всички тези дружества като преди няколко години започна да продава бизнеса си на офшорни компании.”

  Еnergy, Ecology, Economy:
  “Седем компании, регистрирани във Великобритания и Кипър, получчиха разрешение от КЗК да придобият български топлоцентрали и мини. Според регулатора, кандидат-купувачите са новорегистрирани компании през настоящата година и нито една от тях не е развивала дейност. Затова и антимонополната комисия е на мнение, че няма да има нарушение на конкуренцията на българския пазар.

  Повечето предишни собственици на енергийните дружества са регистрирани офшорни компании, а според новия закон за офшорките (Закон за икономическите и финансови отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици – бел. ред.) енергийни компании не могат да бъдат собственост на регистрирани дружества в офшорни зони, припомня Infostock.

  Учредената на 22 май 2014 година в Лондон Bovard е новият собственик на „Топлофикация – Бургас” ще бъде учредената на 22 май 2014 г. Неин едноличен собственик Стюарт Ралф Попълтън. Той придобива досегашния собственик на топлофикацията – Worthford.

  „Топлофикация – Перник” ще бъде притежание на Кристофър Лантери Моутен, който е регистрирал като едноличен собственик компанията Bingham Management във Великобритания. Той купува “Бови Тур”, което е собственост на регистрираното на Сейшелските острови дружество „Приам Консулт Корп.”, притежаващ топлофикацията в Перник.

  „Топлофикация – Враца”, която до момента беше собственост на Galer Consult, вече ще бъде управлявана от регистрираната в Кипър Ollemira Business. Едноличен собственик и управител на предприятието е Ана Сеймън. Тя е регистрирала фирмата си през май 2014 г. в Никозия и не е извършвала дейност.

  Новоучреденото британско дружество Cataland с едноличен собственик Елизабет Уолъм ще придобие „Топлофикация – Плевен” от . Компанията, чийто собственик е Елизабе досегашния собственик на плевенското парно – Cornworth Ltd. Като се има предвди, че “Топлофикация – Плевен” е едноличен собственик на „Топлофикация – Русе”, Елизабет Уолъм на практика придобива и русенското дружество.

  ТЕЦ „Брикел” вече ще бъде управляван от Дейвид Фордем чрез регистрираното му на територията на Великобритания дружество Bakkar Limited. Досегашният собственик на топлофикационното дружество е „Молер Корп.”.

  Регистрираната в Лондон компанията Stockett Limited, с едноличен собственик на капитала Иерлен Мей Родригез, ще придобие „Мини Чукурово”. Досегашният собственик е регистрираното на Сейшелските острови дружество „Шалот Корпорейшън”, което притежава 74,94% от капитала на „Мини Чукурово”. Според представения за анализ договор новият собственик ще придобие 100% от капитала на мината.

  Кипърската компания Magiva Holdings пък ще придобие „Мини Черно море”. Едноличен собственик на Magiava е Мария Папапавлу. Нейната компания придобива досегашния собственик на мината – Sevar, регистриран на Сейшелските острови.

  Всички дружества се свързват с българския енергиен бизнесмен Христо Ковачки. Именно той бе собственик на всички тези дружества като преди няколко години започна да продава бизнеса си на офшорни компании. Очаква се новите собственици да докажат пред българските власти, че имат опит в работата и експлоатацията на енергийни съоръжения.”

 17. Имаме само гъзов хъб,а газът е от дебелите гъзове на “политиците ни”.Същите тези ни заразиха и с нелечими болести,като грипен шведски вирус,пеевска чума,и червен вятър!А ние критично мислещите сме от Партията на Унизените и Оскърбените Граждани!При нас няма тъпи съкращения,няма и куха риторика,само Истината за реалността ни!

 18. Експерт: За Борисов газопроводът е Вавилонска кула, но в него ще влиза само руски газ

  Газопроводът е балкански, ще обслужва Балканите, тръбите се заваряват по американска технология, консорциумът, който строи, е саудитски, има и италианско участие… Въобще – Вавилонската кула. Борисов изрежда всякакви нации, за да премълчи главното – за този тръбопровод засега е резервиран капацитет само за руски газ, идващ от ”Турски поток”.

  https://frognews.bg/novini/ekspert-borisov-gazoprovodat-vavilonska-kula-nego-shte-vliza-samo-ruski-gaz.html

 19. @SMS – добре че отвъд океана някой нищи в детайли подвизите на журналистическия “гений”, крадецът на интелектуална собственост с 3 присъди, чекистът второ поколение иванджийски, дето от 1993 все погребва и САЩ, и долара, и прогнозира как Йелоустоунския супер-вулкан ще изригне и мръсните USA империалисти ще видят, ма прати синчагата си даниел (дан) да се мъчи върху тая бомба със закъснител и да заработва презрени инфлационни долари (не кндр вони, рубли, тенге или квача, доказали се със стабилността си). Само дето тия жалби, проверки и пр. изпълнения врабевски селски вечеринки тип “ти знайш ли с кой си пия кафето” в USA не “предат”, но пък много развеселяват.

  А дежурните в блога старшини – отворете Google и вижте кой е г-н Ивайло Цветков. И дебелата зелена книга “Англо-български речник” отворете на “noisy”, та да сгреят реотаните ви, че това е псевдоним, не име. И че Нойзи е смразяващ ерудит, който освен дежурните световни езици владее свободно латински, старогръци и санскрит, плюс слага в джоба си много “експерти” социолози, музиковеди, културолози и полит-анализатори в Задунайския Милиционеристан. Яcно е защо в ДСб не го харесват, дори без да изнася истините за бойкикевци и пр. мурджовци-кагебисти и чекисти 3-4 поколение, днес първи демократи. Апропо, повечко четене му е майката, старшини, та като станете по-начетени, белки ни ощастливите с некое воистина гениално епистоларно избликване.

  На Стопанина и всички съфорумци благословена и успешна 2020 г.!

  Pecпект!

 20. @ БЪЛГАРИН
  @ .D.SAVOVA
  Този нойзи е един самовлюбен и скучен нарцис, който често гостува на също толкова скучния и самовлюбен коритаров – двамата са си лика -прилика! Направо охтика да те хване от мрънкането и ъкането им!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.