По(г)лед над кукувиче гнездо с руски енергийни яйца

Ето един по(г)лед на кукувиче гнездо, в каквото България е превърната за руските енергийни кукувичи яйца…https://dariknews.bg/novini/bylgariia/borisov-proveri-stroitelstvoto-na-balkanski-potok-ot-helikopter-snimkivideo-2205072

НА СНИМКАТА ( разпространена от МС като доказателствен материал ): Кадри от разказа по скритата картинка, озвучавана от екскурзовода Борисов като за хора без друга работа 

 

 

 

 

Не се заблуждавайте от поредното шоу на премиера Борисов – този път във въздуха с хеликоптер. Не е това, което може би си мислите, ако сте решили, че той играе новия сюжет, за да покаже на Путин как кипи усилена работа по изграждането на неговия руско – турски газопровод на българска земя.

Разпространената вчера от регистраторите на изявите му негова въздушна кореспондецния от борда на хеликоптер, в която осведомява зрителите как напредва руско-турският газпровод в България,  няма каквато и да било информациона стойност за Путин. Има кой да му докладва на него, ако случайно се интересува по начина, по който Сталин е наблюдавал дистатанционно как расте Монументът на окупационната червена армия в София ( МОЧА) в началото на 50-те години на миналия век и в края на живота му. Джугашвили така и не дочакал откриването на МОЧА на 7 септември 1954 от Тодор Живков, новоизгрялата съветска петолъчка над съветизираната с бързи темпове България, отбелязала по този начин и рождения ден на нов туземен вожд на покор(е)ното племе.  

Още по-малко е за вярване, че кореспондентът Борисов изпраща репортажа си от хеликоптра за нуждите на американците. Те също си имат сателити в космоса и каквото още трябва на земята, за да се нуждаят от подобен комедиен скеч.

Третата версия, ако Борисов беше Орбан, на когото страхливо подражава, е, че нашият премиер иска да издразни американците, които въведоха санкции срещу двата руски потока, прихващащи като с енергийни клещи Европа от юг и от север. Тя обаче е твърде невероятна за такъв голям балансьор, като Борисов, който се кълне, че обича еднакво Русия и Америка. Е, намекна в своя въздушен репортаж, че тръбите за газопровода под земята се заваряват по американска технология, но Путин едва ли е изревнувал заради нещо, с което не разполага и без това – важното е неговата игра да върви и да постигне крайната си цел : да затегне газовата примка върху украинската шия и да зариби още повече Европа с руския природен газ. Ролята на Борисов е само да намаже въжето на примката и да ритне столчето под краката на зобиколените румънци и украинци, а на българите да каже, че благодарение на това ще бъдат пощадени с малко по-евтин, макар и отново руски газ. Мазнотия за намазване на въжето на му липсва на нашия премиер.

Няма нищо за разгадаване в поредния “нестандартен” пропаганден но Борисов в пряката комуникация. Той сам си го казва: “да видят хората”! Под “хората” той подразбира, разбира се, българските избиратели.

Каквото и да прави той, с когото и да се среща по света и у нас, негова първа грижа е да впечатли българите със себе си, като център на политическата му вселена. Дори Путин, който летеше с жерави в небето, спускаше се с батискаф в морето и приспиваше тигър с изстреляни от пушка упойващи стрелички, взе да изостава от нашия премиер със своите приумици на супербогатир. Останаха в миналото паралелните снимки на двамата епилирани пехливани с уловени лично от тях риби – в нашия случай шарани.

Защо Путин взе да изглежда улегнал на фона на  Борисов напоследък? 

Отговорът е в простичкия факт, че въпреки приликите с Русия, политиците в България все пак трябва да се съборазяват с гласоподавателите, които вече са доказали, че не винаги сервират (не)желаната от него изборна победа – в смисъл,че вината\заслугата за загубата на президентските избори и победата на Радев на президентските избори срещу лесната за отстрел Цецка Цачева си беше изцяло на Борисов. 

Дали пък този комплекс не кара полицейския генерал да “литне” в небето, макар и не точно на “шофьорското място”, доказвайки, че също може да нагнетява въздух под налягане в битката си за повече популярност с генерала от ВВС Радев?

Путин няма такъв проблем. Не му се е налагала оставка и съобразяване с крепостните му избиратели. Протесиращите срещу него биват систематично бити, затваряни, съдени и тормозени по всякакв начин, но това не променя с нищо устойчивото царуване на Владимир Владимирович, настанил се от края на миналото хилядолетие върху мълчливите глави на мълчаливото мнозинство. А и той така се е окопал вече 20 години на върха на поверената му държава ( два пъти по-дълго управлява от Борисов ) като самодържец, че сигурно вече му е досадно да се доказва чрез циркаджийски пиар.

Може да сме сигурни, че няма да скучаем и през новата 2020 година. Чакат ни нови Борисови пируети по суша, въздух и вода, в които нашият въжеиграч ще се опитва да спира дъха на нашенците, а те ще цъкат с език и ще изчисляват като Алековия герой колко опозиционен тротил му трябва на нашия “паметник неръкотворен”, за да му поискат сметката. 

Апропо, някои гледачки на боб ( а любимата манджа на Борисов е боб със свински крачета ), на които петолъчките им говорят, са канени редовно пред телевизионните камери да ни разясняват от политологически позиции какво ни се случва. Те хвалеха Борисов след първия му премиерски мандат, че вече се бил укротил. Опитваха се да ни обещаят от негово име, че повече няма да буйства със самохвалства как неговия Цецо ходи с багера и копае трупове за доказателство, че борбата с престъпността върви успешно и дори ударно ( като руски газопровод в България).

Трябва да се признае, че от всичките им гадачества ( по Сакскобургготски) засега, уви, се сбъдва само най-отчайващото: Борисов май наистина сам ще реши ( по даден знак от Север) кога да ни лиши от обсебващото си присътвие на кормилото на държавната джипка. Луд умора може да няма, но Борисъв съвсем не е луд ! Цели се в увековечаването си и гони съответните рекорди по управление. От времето, когато скромничеше, че бил твърде малък, за да коментира политици ( от ранга на Иван Костов) апетитът му за слава се разрастна неимоверно ( като черен дроб на руски алкохолик, както галаси един неепилиран виц).

И слава Богу, обратното би означавало да му желаем да катастрофира. Ние, критиците, за разлика от неговите къртици, които разкопават в момента България в угода на Путин, не сме чак толкова лоши, че да му желаем най-лошото, за да се настаним зад волана му. На което той също разчита за своето политическо дълголетие в своя полет над нашето кукувиче гнездо. 

ЗАБЕЛЕЖКА:  Гледането на видеото не се препоръчва за лица на години, които си ценят времето. В противен случай могат да загубят десетки минути от живота си, за да научат от репортажа на Борисов, че там долу под земята  има тръби, които не се виждат.

9 мнения за “По(г)лед над кукувиче гнездо с руски енергийни яйца”

 1. Все в тази посока. Игнорирайте източника. Не сме в “добрите стари времена” когато вестоносецът на “лоши новини” за “наказание” е бил скъсявам с една глава.
  След задължителният увод, случаят го изисква, инфо на уше за Н.Пр. Херо Мустафа.

  https://news.bg/politics/rumen-petkov-po-stapkite-na-borisov-poveche-taka-ne-mozhe.html

 2. Накратко. Слугата прави снимки и праща на государя като доказателство, че строи новата руска тръба!

 3. Баш по темата.
  Откривателите, резачите на лентата де, на Турски(й) поток, султан Ердо и цар пут.ин изтемарват курвенската Баце канейки го на празненството. По ранина триждий премиеринът ни ще бъде инструктиран от ресорният началник отдел на Госдеп дет му викат по ватнишко. Да си подготви пакет памперси, кофа с вазелин и шише с валериан.
  Шпагатаджията ще скъса мускули от пренапрягане.
  https://www.24chasa.bg/novini/article/8035347

 4. Не трябва да “очакваме” нещо друго нито от Путлер , а още по-малко от неговият колониален васаль-бокоТИКВАТА, НАЛИ!
  Но все пак МУТРОмилюцинеропитекЪТ-бокоТИКВАТА си има “хидроенергетически” кукловод, който му дърпа конците от боянските си сараи , НАЛИ!
  И в резИлтат на това сега има водна криза в Перник и в другите градове на НРБ, НАЛИ!
  Все пак доган има НАЙ-високата “ХИДРОенергетическа” квалификация в НРБ, НАЛИ! И въпреки това бокоТИКВАТА допусна безводието в Перник?!?!?
  Ако винетУ продължи да слушка своят хидроЕНЕРГЕТически начальник трябва да очакваме не само водна криза, но и ЕНЕРГИЙНА криза ,след като те двамата вече предизвикаха сегашната водна криза в Перник и в другите градове в НРБ, НАЛИ!
  Така е тук! Ако падне дори малко дъжд стават или наводнения с жертви, или пък стават водни кризи с водни режими, НАЛИ!
  И няма как да е различно , след като са такива туземните ни “хидрофилософи” и “хидроенергетици” , а такива са и техните МУТРОмилЮционерски “охранници”… НАЛИ!

 5. Според мен най-оптимистичната част на статията е твърдението, че в България има що-годе работеща изборна система, която в известен смисъл позволява на избирателя да отстрани неугоден управник. За съжаление няма твърдение, че вече има достатъчно зрели избиратели, които да направят това овреме (а няма откъде и да се вземе такова твърдение – няма ги, няма..)

 6. ” въпреки приликите с Русия,
  политиците в България все пак трябва да се съборазяват с гласоподавателите, ”

  Навсякъде по света политиците се съобразяват с гласоподавателите…
  Най-вече с тези гласоподаватели, които вместо с главите си, мислят с телевизора…
  Иначе, за всеки гласоподавател,грябва да има по двама милиционери и военни, /както в КНДР/,
  които със сигурност гласуват за управляващите…
  А у нас управляващите са все едни и същи, навързани като свински черва…

  Спекулативно е твърдението, че за бедите ни са витовни тъпите български избиратели…
  Избирателите и на Изток и на Запад са такива, каквито са…
  Дори да има чужди влияния, никой не внася избирателите си от чужбина…
  Не от опашката, “РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА”…

  Проблемът на Изток, В русия и у нас е, че “народните избранници”, които коват законите и предопределят живота у нас,
  не са в НС, следствие на гласуваните за тях преференции,
  а поради това, че лидерите на партиите са ги поставили на “избираемо място”…
  И след това, те не гласуват, като “леви” и “евроатлантически” избиранници,
  а като бутончета за гласуване на Нинова и Борисов…
  И точно за това в НС не са нито “леви”, а ниновисти-путинисти…
  И точно за това в НС не са нито “евроатлантици”, а бойковисти-путинисти…

  Другите активисти на БСП и ГЕРБ си траят,
  за да ги подставят на следващите избори,
  тях на “избираемо място”…

  И поради това, гласуването в Русия и у нас, е имитация на избори…

  Прази приказки?
  Доказателства?
  А нима 2 670 гласа преференции, са повече от 20 986 гласа преференции ?

  Докато кандидатите в бюлетините на ВСИЧКИ партии не се подреждат по азбучен ред…
  Докато избранниците не са тези, които имат повече преференции от симпатизантите на съответната партия,..
  България ще продължава да затъва на дъното на ЕС.
  Последна по всички демографски, социални и икономически показатели…
  Вече далече от Румъния…

 7. Въздушният “Лаурел и Харди” показва все по-голяма изнервеност с постоянните си служебни туристически пътувания по удобните му обекти на революционното строителство.
  Дали пък няма да ги обяви за задължителни за посещение национални обекти чрез туристическото министерство и да се бият печатчета в туристически герб-книжки?
  Изнервен е Харди защото ако кацне може някой журналист да го попита нещо неудобно, а и на чужд език и да запецнеме в превода.
  Анализът на г-н Инджев по видео картинка е перфектен и на човек му се иска гордо да извика Булгар-Булгар!
  Тъжното е, че зад тези полети на “Лаурел и Харди” над ТУРСКИ ПОТОК стои тъжната геополитическа истина, че ние не участваме в срещата между Гърция, Кипър и Израел за построяването на алтернативен на Турция и Русия тръбопровод за истинска ДИВЕРСИФИКАЦИЯ на руската газ, а продължаваме ДИВЕРСИЯТА на евроатлатическите ценности с пари на данъкоплатеца Булгар-булгар.

 8. https://frognews.bg/novini/zakrivat-nevrologiiata-vav-vidin.html
  ЕДВА ЛИ БОЙКОЛЕТЪТ НА АВИОКОМПАНИЯ “ЛАУРЕЛ И ХАРДИ” ЩЕ КАЦНЕ ВЪВ ВИДИН ЗА ДА ПРЕДОТВРАТИ ЗАКРИВАНЕТО НА БОЛНИЧНИТЕ УСЛУГИ ЗА БОЛНИЯТ БУЛГАР-БУЛГАР, ВЕРЕН ГЛАСОП-Р-ОДАВАТЕЛ НА ЛЕВИАТОР №1 ХАРДИ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.