София пак се снишава по въпроса за Иран, за да не дразни неговия руски спонсор

ДОПЪЛНЕНА в 14.38 ч.

 

Днешните български власти са достоен наследник на дългата традиция на страха от късата клечка, който води до снишаването им в моменти, когато се надига заплаха и трябва да се избира страна. Не си взимат поука. Например от факта, че ослушването откъде духа вятърът и приклякането не спаси Живков. Отвя го вятърът на промяната, ориентирана на Запад, но връхлетял режима му от Изток.

София мълча позорно дълго през август 2008 г. при управлението на Станишев докато огромната Русия се разправяше с цялата си превъзхождаща военна мощ с малката, съседна по море Грузия, която има сходна с нашата съдба да се бори за оцеляване на разлома между Европа и Азия с две брутални евразийски империи, едната от които надделява в тази борба за евразийско господство и я превръща в своя колония, опитвайки се да я русифицира и да заличи националната й идентичност с хилядолетни корени. 

Едва на 26 август 2008 г. Европейският съюз заклейми руската саморазправа с малката държава и София се присламчи лаконично към общата позиция без собствен коментар. В този шепот се долавяше ясен руски акцент. 

Симпотомите на това поведение се наблюдават тук и сега по повод кризата около Иран след убийството на ключовия за иранските войни в региона генерал Касем Солеймани. Не бързат да реагират нашите власти и това вероятно се оправдава от самите тях като проява на мъдрост. 

Дали? Та нали самите те се опитваха дълго време да успокояват Москва и нейната пета колона у нас, че присъединяването ни към НАТО и изграждането на съответна военна инфраструктра по натовски стандрати се налага не поради руската, а именно заради възможната …иранска заплаха. Оттам можели да изстрелят ракети чаааак до наша територия, оправдаваха се политици и експерти на тяхната хранилка. 

Като по поръчка в подкрепа на измислената оправдателна теза за иранската заплаха, призвана да отпише Русия като потенциален противник дори на теория, отекна атентатът на летището в Сарафово край Бургас на 18 юли 2012 г., при който загинаха 7 души. Само че и тогава българските власти направиха всичко възможно да се снишат и да отхвърлят мълниеносно появилата се версия на водещите познавачи на тероризма с близкоизточни корени, каквито са разузнаванията на САЩ, Великобритания и Израел. В един глас и с разлика от часове те посочиха Иран като поръчител и организатор на убийството на израелците на български земя.

На премиера Борисов и правителството му им отне повече от половин година, за да се съгласят с половин уста с тази експертна оценка. Борисов, който замина за Лондон след атентата, дори се ожали, че Дейвид ( Камерън) не му споделил информация откъде знае, че проиранската Хизбуллах  стои зад терористичния акт, поради което не можел да се съгласи да набеди горките иранци ( или техни ливански маши) без доказателства. Накрая снишаването му приключи в началото на 2013 г. с клякане. Европейският съюз единодушно осъди военото крило на Хизбуллах за атентата в Бургас и София “кандиса” да признае това за вярно.

Освен горните факти, ще припомня и това, което вече отбелязах в предишна статия: Техеран винаги е твърдял, че не само не подкрепя, но и се бори срещу тероризма. Когато българските власти и техните обслужващи експерти в един глас твърдяха, че има голяма опасност от терористично отмъщение, ако обвиним публично Иран за взривената бомба на българска земя, на практика те косвено обвиняваха Техеран в лъжа, очаквайки спонсориран от иранците акт на терористично отмъщение.  Пълна бъркотия в аргументацията от страна на хора без собствена воля за борба!

А бъркотията в главите на нашите власти и нихната опозиция е такава, защото се срамят да си признаят следното: тресе ги руската треска. Както през 2012-та, когато мънкаха и бягаха от посочването на Техеран като спонсор на терористичния акт в Бургас, така и сега нашите власти гледат на Иран не като на самостоятелна величина, от чието отмъщение се боят, а като на руски клиент, когото могат да обидят и с това да предизвикат недоволството на Путин.

Междувременно Москва осъди вече САЩ за ракетния удар по летището в Багдад, а в руските медии демаскираха ( по инерционна глупост, струва ми се ) фалшивия ореол на своя съюзник в региона, предупреждавайки, че Иран може да отвърне с терористични актове нейде по света. Значи и Москва не вярва на сълзливите приказки на яатоласите, че страната им не се занимава с международен тероризъм!

През 2012 г. направих изключение в българското коментаторско пространство.  Още в деня на атентата в Сарафово отбелязах, че е напълно възможнно зад престъплението да стои ливанската Хизбуллах, спонсорирана от Иран. Впечатляващо глупава беше масово разпространената у нас обратна теза, че тази групировка не поемала отговорност за атентати и поради това била вън от подозрение. Тази тъпота беше също толкова масово подкрепена с официозния аргумент, че групировката, посочена като най-вероятният извършител от споменатите по-горе разузнавания, не бива да бъде набеждавана без наши собствени доказателства ( сякаш българските служби, проспали атентата, са могли да имат по-добра информация за неговите подбудители ) .

На правата на “познал” кой е виновен през онзи юлски ден през 2012 г., питам сега : българските власти дали се осведомиха междувременно кой е бил генерал Солеймани?  В сайта на “Новая газета” се появи отговор: да, за успехите на Солеймани може да се съди по къвравите следи от неговата дейност, както при атентата в Бургас.https://novayagazeta.ru/articles/2020/01/03/83350-blizhniy-vostok-na-poroge-voyny

Об успехах Сулеймани мир мог судить по кровавым результатам. В июле 2012 года в болгарском Бургасе террорист-смертник, причастный к «Хезболле», взорвал себя в автобусе с израильскими туристами, пять человек погибли”.

Дали българските власти смятат за възможно ирански протежета да извършат бомбена акция на българска тертория без неговата санкция, при положение, че коментаторите по света се надпреварват да обясняват, че той е бил диригентът на всичко значимо, което Техеран върши за износа на своята версия на ислямска революция? 

Отговор не чакам – от умрял ( от страх пред Путин) писмо няма да получа. 

НА СНИМКАТА ( личен архив ) : Бойци от южните шиитски квартали на Бейрут, контролирани от проирански сили, тормозят обкръжения от тях палестински лагер Бурж ал Баражне през лятото на 1986 г. Това, което не успях да заснема при тази престрелка през прозореца на колата си, беше как един от невръстните стрелци, тръгнал на барикадата по джапанки, падна – най-вероятно прострелян, доколкото можеше да се види в огледалото за обратно виждане.

27 мнения за “София пак се снишава по въпроса за Иран, за да не дразни неговия руски спонсор”

 1. Баце кат правоверен следовник на един от политгурутата в случая т.ж.Томов кара по максимата МУ: “снишаване, Снишаване и пак Снишаваме”. Дежа вю!

  Извън темата.
  Дай боже всекиму!
  https://topwar.ru/148420-20-jaht-rossijskih-milliarderov-prevoshodjat-po-stoimosti-voenno-morskoj-flot.html

  “Преминаваме на 4-ри дневна работна седмица при 6 часов работен ден,” Декларация на 34г. министър председателка на Финландия Сана Марин.
  Припомняме, че до 1918г. Финландия е била най-изостаналата губерния на Руската империя. Сега е в петица на планета по стандарт на живота.

 2. Един баща бил много разтревожен от оценките на сина си – предимно двойки – и все питал “защо така, синко, какъв е проблемът…”. Детето пораснало, станало спортист и то добър, но в училище все така не върви и не върви.
  Един ден синът, вече голям и здрав младеж, пак се прибира с двойка и бащата пак започва “защо така…”, при което синът казал “Тате, не разбираш ли защо!? Аз съм тъп, тате! Затова!”

  Много често ние не искаме да видим нещата такива, каквито са. Къде от любов, къде от инат…
  Аз отдавна не питам защо българският народ прави (или не прави) това или онова. Знам отговора и го приемам.

  Още повече е ясно защо ББ прави (или не прави) това или онова. И това го знам и не очаквам да се промени.

 3. Браво г-н Инджев, блестяща статия ! Мисля,че няма какво и по по-добър начин да се каже !

 4. Дори в (някои) руски медии атентатът в Сарафово е включен на сметката на Иранските проксита, създадени от Солеймани.
  https://novayagazeta.ru/articles/2020/01/03/83350-blizhniy-vostok-na-poroge-voyny
  А “културата на снишаване” добре се родее с премълчаването на събития, които се приемат за уронващи престижа на властите. По, колко предвидимо, кремълски пример:
  https://novayagazeta.ru/articles/2020/01/06/83361-poshlost-nevynosimaya

 5. @ НИКОЛАЙ
  “…А “културата на снишаване” добре се родее с премълчаването на събития, които се приемат за уронващи престижа на властите.”

  и един допълващ темата пост за снишаване на културата 🙂

  Поетът Николай Милчев: Прозорецът на мълчанието или защо някои писатели си прехапват езиците

  https://frognews.bg/novini/poetat-nikolai-milchev-prozoretsat-malchanieto-ili-zashto-niakoi-pisateli-prehapvat-ezitsite.html

 6. Когато вършиш “износ” на ислямска революция, и то в особено големи размери, очаквай и голям “внос” на демокрация.

 7. Когато Велчо Велчев е мобилизиран през Първата световна война, заедно с останалите пазарджиклии и се готви да замине за Добруджанския фронт да се бие срещу „братята освободители“, една пазарджишка майка изпраща сина си на фронта с думите „А на добър час синко и дано да победят братушките“ (цитирам по памет). Това е може би едно от поредните свидетелства, които потвърждават думите на Старозагорския митрополит Дядо Методий Кусевич, че българското русофилство е достигнало до идиотизъм.
  Огледайте се и се вслушайте и днес и ще видите, че нищо не се е променило през отминалите стотина години!?
  Цочо В. Билярски

 8. И докога ще се “снишаваме” пред диктатора Путин?!Вече май трябва да се заравяме под земята!

 9. А ослушването наЕС и САЩ,не вземане веднага,на другия ден на ясно изразена позиция доведе до Крим и Донбас.

 10. Средностатистически във всяка държава около 10% са умни, и около 90%, не чак толкова…
  При социализма управляват 90-те %-та…
  При капитализма 10-те %-та дърпат останалите напред…

  Няма тъпи народи…
  Има тъпи хора…
  А когато тъпанарите са и на власт,
  правят мукавени трабанти в ГДР, а не мерцедеси , както в ГФР…

  А когато тъпите са и на власт,
  след 9.9.1944г. три пъти фалират България
  след 10.11.1989г., заедно със себе си завличат всички българи на дъното на ЕС…
  Под “мъдрото ръководство” на амбициозния и некадърен премиер-милиционер…
  В момента българите са последни в ЕС, вече далече от Румъния, по всички социални и икономически показатели…
  А демографската картина на България е потресаваща…

  Когато тъпанарите са аятоласи, връщат народа си в средновековието…
  Народ, дал на света Фердоуси„Омир персийски“…
  Авторът на „Шах-наме“…

  Зима е…
  Споменаването на Финландия от г-н Николов, ми спомни “Зимната война”…
  32 финландски танка срещу 6,541 съветски…
  114 финландски самолета срещу 3,880 съветски…
  По малобройната и от Ленинград Финландия, срещу 998 100 червеноармейци…

  Когато “водачът на стадото” е умен , всеки народ прави чудеса…

  Командващият финландските войски барон Карл Густав Манерхейм, произвежда над 6 млн. бутилки със запалителна течност
  и парализира Червената армия…
  Манерхейм нанася на съветските войски ужасяващи поражения в жива сила и техника..
  Финландските войници и опълченци се придвижват на ски през безкрайни гори и блата,
  носят маскировъчни бели дрехи и задължителни бутилки с бензин и катран,
  подигравателно наричани “Коктейл Молотов”…

  Зимната война отнема живота на 25 904 финландци, повечето от които са цивилни…
  Съветската армия губи 126 875 човека…

  На 12 март 1940 г., Сталин иска примирие от барон Карл Густав Манерхейм…

  Няма тъпи народи…
  Има тъпи управници…

 11. Това което правят “елитите” в така наречените велики сили е на нивото отпреди 100 години-сделки и вечни интереси.А тукашните мутреси се возят на мерцедеси и други луксозни коли,придобити по циганската линия-прави се на беден,и проси от богатите,и каквото ти дадат го ползвай до износване,и пак вземи новото!

 12. “Аз не видях добре, ама щом е паднало момчето по джапанки значи е простреляно” – жесток коментар от човек имащ се за журналист. След подобно изречение нищо от написаното по горе вече няма смисъл.

 13. Към “Георги Господинов”:

  Първо, не цитираш точно.

  Второ, жестоки са фактите, а не коментарите.

  Трето, толкова си разбрал с обратното си виждане поради обратните си нагласи с цел заяждане.

  Четвърто, нормален човек би се замислил какво е струвало на регистратора на събитието да бъде там, където се стреля, без да е длъжен – и евентуално да се загрижи за рисковете, които е поел.

  Пето, когато някой е жестоко сбъркан в ценностната си система, е по-добре да не плаче на чужди ( непотвърдени ) гробища, а да си реве пред огледалото.

  Шесто: Подписваш се като “Георги Господинов”, което е криеница зад чужд авторитет, а всъщност в електронния си адрес се именуваш Аладин. Кое е вярното? Не ми отговаряй. Знам, че шизофренията е състояние, което трябва да предизвва съжаление, а не спор, в какъвто няма да влизам.

  Има и още, но мисля, че и това е достатъчно като отговор на непоканен съдник, изпълзял от
  пещерата на своето самодоволство.

 14. А телевизиите вместо да канят пуяците Чуков и бай Славчо, да обясняват каква масова скръб налегнала Техеран и как Тръмп бил на косъм от импийчмънт, да вземе най-добре да викне Иво Инджев да й отстрами предаването, иначе рискува да си остане моден потник на годината.

 15. Тези дни по Нетфликс излезе третият, пореден сезон на норвежкия сериал “Окупирани” (Occupied). Инетересът към този филм е голям, макар че втори сезон завърши доста щастливо с разкъсване на окупацията и завръщане на законният премиер-министър от чужбина, но третият сезон идва съвсем актуално, за да ни покаже какви последствия има една такава окупация, дори след нейното завършване за дадена страна. Явно Норвегия познава доста детайлно политиката и манталитета на Русия, благодарение на дългогодишното й съжителство с обща сухопътна граница, което е отразено прекрасно в показаното досега в първите два сезона. А именно – въображаемият (засега, слава богу) процес на окупиране на Норвегия от Руската Федерация по стратегията точно на “меката сила”, с помощта точно на същите прокси милиции като тези командвани от Солеймани в Иран и К.Костадинов и В.Сидеров в България, последните военизирани в по-малка степен, но не по-малко мразещи Западната демокрация и дори по-големи роби на РФ. Точно с помощта на тази човечета, които се превръщат само за една нощ по заповед на Кремъл или Техеран в зелени такива, се организират митинги и масови безредици и така се поставя в пълен контрол изпълнителната и съдебната власт на страната, енергийната й система и накрая – политическата. Този сценарий на Кремъл е изпитван много пъти досега в най-новата истоия и работи безотказно. Цялата икономика се поставя под контрола на РФ и почва да работи за Москва, следвайки изконната стратегия на болшевиките първо да оберат всички пари на хората. Това се случва с Норвегия в първия сезон, като сценаристите правят уговорката, че поради изолационизъм САЩ НЕ взема страна, защото вижда в Норвегия конкурент в производството на газ, а ЕС, промсукан от про-руски групировки, остава неутрален, за да не разсърди Русия, която го е газифицирала здраво, като му е набила отзад и отпред по една тръба и няма мърдане. През втория сезон само благодарение на силната воля на изпратения в изгнание премиер министър на страната и местните специални служби, подкрепяни от народа, стана възможно разкъсването на блокадата и връщането на страната към нормалната й власт. Но в началото на третия сезон започват да се случват доста жестоки неща – главният газов терминал на Норвегия бива взривен с помощта на исталирания в него по време на окупацията РУСКИ! софтуер, а премиер-министърът патриот решава за затвори парламента и да насрочи нови избори, защото по време на окупацията депутатите-дупедавци са приемали решения под дирекната диктовка на руската посланичка. Тъй като свободните вече норвежци масово почват да бият всеки срещнат рашън по улиците, третата мярка е незабавно ЕКСПУЛСИРАНЕ от страната на всички руснаци, в това число и децата от смесени бракове. Но това не е достатъчно за стабилизиране на обстановката, защото зачестяват ответни ходове на ГРУ с похищения насред улицата в Осло, убийства с новичок и др. нервно-паралитични спрейове. Ще спра дотук, за да ви препоръчам да гледате този сериал, за да се убедите до каква степен страните от НАТО, и особено страната, където истински премиер беше сегашният шеф на НАТО Столтенберг, са подготвени за евентуални руски инвазии.

 16. Та, как беше:
  “пигмеи мерят Одисеев връх”
  Таня Благова
  Кой разбрал-разбрал!

 17. До Парлама “ДЕСНИ” от 17:39ч.:Само доуточняващ въпрос във връзка с твърдението Ви,цитирам:”Няма тъпи народи…
  Има тъпи управници…” Та питането ми в конкретния случай е,ами(аджеба)тъпите управници що за “умен” народ ги избира?А наче,нищо лично!

 18. Към xerox: Чуков поне наистина е арабист, макар да не ми е известно дали има практически опит “на терен” в сблъсък с близкоизточните реалности, освен в качеството на обучаващ се ( някъде четох, че е учил нейде в арабски университет).
  Но със Славчо не мога да се сравнявам – този специалист знае, че Кудс е Ерусалим и гордо осведомява нас, невежите, за това негово специално познание. Как да се мери човек с такъв капацитет, който се изказва като адвокат на аятоласите от много години.Беше сред най-активните защитници на Башар Асад и иранските му спонсори от началото на клането, което сирийският режим започна срещу собствения си народ.

 19. За разликата между Ивановден и Фандыковден:
  Наистина шокиращо е съпоставянето на направеното от достойния български патриот, Кметът на София Иван Иванов, само за 10 години и направеното от учильницата по русский и днешна кметица на София, която започна четвърти мандат! С какво ще запомним дългогодишнто й “кметуване”?
  Най- вече с матросовските й усилия да съхрани МОЧА, както и имената на централните софийски булеварди, окупирани от съветски генерали, с разрешенията за забиване на руски небостъргачи, молове и др., загрозили историческия център на столицата и блокирали изгледа към Витоша, с изчезването на скъпите жълти павета (историческа ценност) при “неотложни ремонти”, с разни кичозни съветски йолки точно пред храма “Света Неделя” като нагла гавра с паметта на стотиците жертви на болшевишкия атентат 1925 година, с отклоненията на софийската минералната вода и т.н.
  Тя, милата, сигурно си въобразява, че ще свързват кметуването й с разширяването на софийското метро. Нали затова предизборно тичаше като изоглавена из тунелите с каска на главата и даваше пред камерите някакви “технически” инструкции на строителите…. 🙂
  Какво унижение за достойнството ни и за интелекта ни като българи !

  Легендарният кмет на София Иван Иванов построява Рилския водопровод, проектира язовил ”Искър”

  https://frognews.bg/novini/news189233.html

 20. До К.Ганев. А Вие Господине от кой народ сте?

 21. Поздравления за толково правдивото коментиране на събитието! Убеден съм, че мнозина коментатори и специалисти ще сравняват своите позиции с казаното от Иво Инджев, ако изобщо ги чуем по националните медии. Жалко за тях, че не звучи през тях гласът на Иво„ А и нашата власт не знае или не дооценява колко много губи от безхаберието към този ГЛАС!

 22. Шапо за статията, г-н Инджев!

  Също и на колегата ХРИСТОЗОВ за “Occupied”, кой разбрал – разбрал!

  За съществото славчо велков не си струва мастилото – некадърен офицер от интенданството, хабер си няма ни от контратероризъм, ни от нац.сигурност, изцибан от БНА заради напредваща шизофрения. Поне според досието му.

  А за “георги господинов” – “аладин” даже не ми се започва. Ето тук е обяснено явлението РъБъ путиняци, днес вече ислямисти:

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-pustite-ni-putinisti-stanaha-islyamisti

 23. @ ХРИСТОЗОВ
  Голяма благодарност, г-н Христозов, за поста с информацията и интелигентното представяне на сериала “OCCUPIED”! Изгледах за една нощ шокиращия реализъм на този почти документалнен филм на ужасите за т.н. “мека” окупация на една малка и героична страна, съсед на Империята на злото! Същото нещастие изживяват в момента и други нейни малки съседи. Най- страшното бяха не материалните загуби, унизителната енергийна зависимост и егоизма на ЕС и САЩ, предпочели да не се намесват в конфликта, а нелечимите поражения на тази “мека” окупация върху единството, морала и духовните ценности на една достойна нация.

  През цялото време в съзнанието на човек се налагат паралели със ситуацията по Българското черноморие , където същата “мека” окупация вече се е състояла и то в много по-тежък вариант. За разлика от условната Норвегия, където премиерът и правителството си остават докрай партиоти и не се поддават на корупция, у нас администрацията е шайка от примитивни безродници, изцяло корумпирана и продукт на умишлен отрицателен интелектуален подбор и това лишава народа от всякакъв шанс и надежда за отхвърляне на чуждата окупация, в резултат на което окупацията постепенно от “мека” преминава в “твърда” диктатура. Хората вече нямат реална възможност да избират кой да ги управлява, чрез фалшифицирани избори са им наложени несменяеми марионетки, които отстояват единствено чуждия интерес.

  Мисля си, че този сериал задължително би трябвало да се гледа (и то по няколко пъти) от всеки български гражданин, който живее в селище по морето ни и е принуден да понася присъствието и да споделя бита си с придошлата само за месеци многохилядна руска пета колона в родината ни!
  ГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОНИЦАТЕЛЕН В ПРОГНОЗИТЕ СИ И ПОУЧИТЕЛЕН ЗА НАС, ЮЖНИТЕ МАЛКИ СЪСЕДИ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО !!! Статистиката за “тегленията” на сериала от мрежата показва изключителен интерес, освен от скандинавите Норвегия и Швеция, от Балтийските страни, Украйна, Грузия, Нидерланция и др. Зрителите от България (ЗАСЕГА!) са пренебрежимо малко.

 24. (От “народа” коментар)

  Благодаря за въпроса!

  Първо, думата “Господин” в случая трябва да се изпише с малка буква. Така, както е написано, изглежда като малкото ми име. Близко е по звучене, но все пак не се казвам Господин. Имах съученик, който се казваше така. Той май е в Канада сега… Но това е друг случай.
  Второ, там някъде липсват двете запетайки, които отделят обръщението от останалата част от изречението.
  Трето, въпросът следва да уточни на кой народ симпатизирам или от кой народ произлизам? Как следва да се разбира – като “от кой отбор си”, или като “от коя махала си”?

  Понеже сте видимо недоограмотен и писането не Ви е силна страна, не настоявам за доуточнения. И понеже допускам, че сте горд с произхода си и очаквате това от всеки, ще отговоря и в двата възможни контекста.

  Аз съм от всички народи, за които свободата на личността е най-важната човешка ценност.
  “Две неща ми трябват на земята – те са любовта и свободата.
  Жертвал бих живота безвъзвратно за любов,
  любовта да дам за свободата съм готов.”

  Шандор Петьофи

  (копипейст)

  Както казва колегата Николов “кой разбрал – разбрал”. 🙂

  Аз съм от България. По произход съм от българския народ, което не мога да си го обясня с нищо друго, освен с чиста случайност. По-скоро с лош късмет в моя случай. Нито съм го искал, нито имам някаква вина (или заслуга – за онези, които много държат да са горди). Там съм се родил и това не може да се промени.

  Но АЗ мога да се променя! За щастие. И в този смисъл, когато споменавам в негативен смисъл хората, населяващи територията, която в момента се нарича България, имам предвид ТОЧНО тази част от тях, която е съставена предимно от горди с произхода се и неподлежащи на подобрение индивиди. Поради една стара като света причина тези индивиди са над критичния минимум и техните ограничени възгледи за живота в 21-ви век силно влияе на общия фон. Хората, които не се примиряват с произхода си и ИСКАТ да подобрят доста неща, стават все по-малко – някои напускат територията, други се предават. И така отношението между гордите (произход, православие, традиции) и самокритичните достигна стойност, при която мнението на гордите е определящо.
  Ето на това му се вика прост народ.

  ————

  Понеже въпросът Ви цели да внуши, че и аз съм глупак, щом произлизам от глупав народ, нека да Ви кажа нещо. Вършил съм много глупости през живота си. За някои от тях дълбоко се разкайвам и непреодолимо съжалявам. Други може би още не съм осъзнал. Не се имам за голям умник, ако това ще Ви поуспокои. Обаче се старая да подобря породата…

  А Вие?

 25. Много са господиновците и все тъпанари.На високо в йерархията взимат хубави рублички в зелено. Обаче,болшинството като този господин господинов са природно ограбени и работят безплатно за чужди интереси,убедено разбирасе….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.