Борисов присъедини България към нов Тристранен пакт- избиха му “балансите” в полза на бившите ни евразийски владетели


С присъединяването си към двете евразийски бивши владетелки на България  чрез поканата да открие като единствен представител на ЕС руският турски поток в Истанбул,  Борисов присъедини страната ни към нов Тристранен пакт срещу най-голямата демокрация в света. 

Ако досега беше ясно, че има такава опасност, днес тя вече е реализиран факт.Това се изясни от анонсираната позиция на Дейвид Хейл, заместник – държавния секретар на САЩ по политическите въпроси, че Вашингтон е против осъществяването на руския проект.

Опитът да бъдем заблудени вчера, че Дейвид Хейл не е пристигнал в София ( само ) заради кризата в отношения с Иран се провали. Чрез свое интервю за БНР, което ще бъде излъчено тепърва, третият по ранг американски служител на Държавния департамент заявява открито американското неодобрение на руския “Турски поток” като инструмент на руската геополитика, защото не осигурява диверсификация, а упражнява влияние върху Европа и я разделя.

Ето в това разделяне участва Борисов, който се опита да ни заблуди, че има ( поне мълчаливата) американска подкрепа за присъединяването на България към тристранния пакт с Русия и Турция.

“Балансьорът” Борисов се надяваше американците да го оставят да внушава, че приемат отношенията му с Путин и Ердоган за равни по тежест с връзката му със САЩ чрез посещение на “най-голямата американска делегация”, пристигнала в същия ден у нас, когато Борисов е поканен да легитимира като член на ЕС руско-турският проект на откриването му в Истанбул. Срещата му в София на демонстративно ниско ниво с един помощник-заместник държавен секретар на САЩ изглеждаше обаче абсурдна по своята “тежест” спрямо значението на приобщаването му към Тристранния пакт с личното учатие на президентите на двете наши бивши владетелки Турция и Русия. 

Дори официозната жълта “агенция” ПИК, която явно не е била посветена в дълбокия скрит замисъл на своя кумир, първоначално възропта, че не е работа на един български премиер да се среща с толкова нисък по ранг американски служител, като третият в йерархията на Държавния департамент Дейвид Хейл и препоръча “авторитетно” и “патриотично” на външното министерство да изпрати равен нему дипломат за разговорите в София. Оказа се обаче, че срещата се състоя с още по-незначителен представител на американската дипломация, но медийният обслужващ персонал на властта този път си прехапа жълтия език. “Схванаха” номера досущ като телевизиите, които в новинарските си емисии поставиха на една плоскост като събитие този американски воаяж и общуването на Борисов с Путин и Ердоган в лично качество. 

Цялата пропагандна, на която премиерът дава тон с реторичните си въпроси без чужд отговор ( “ сигурно се питате защо не ни спират проекта…” ) беше впрегната в услуга на манипулативното внушение, че Америка май одобрява за “баланс” руско-турския гамбит на българска територия. На Борисов обаче му избиха балансите пред света. Предстои да видим как той ще продължава да лъже за някаква равнопоставеност в играта му по опънатото въже между Вашингтон и Москва при увеличаващата се зависимост на България от Русия в енергетиката. А прословутият, забавен пак от него близо 10 години интерконектор от Гърция за евентуална доставка на американски втечнен газ, в количествено съотношение спрямо руския газов водопад ще бъде е символичен – точно толкова ще компенсира руската ни зависимост, колкото и правенето на дипломация с един младши американски дипломат “балансира” преките връзки на Борисов с Путин и Ердоган. 

В руското медийно пространство вече се появиха първите подигравки към Борисов, чиито език на тялото подсказавал в Истанбул, че е излишен, но присъединен “по милост” към Ердоган и Путин, който със снизхождение като към малко дете покани българина да участва в завъртането на крана на “Турския поток”. Иначе казано и американците, и руснаците посочват Борисов като слуга на евразийците, само в България пълното единство между власт, медии и “опозиция” премълчава лъсналата пред целия свят очевидност. http://zavtra.ru/blogs/kak_prem_er_bolgarii_turetckij_potok_otkrival

18 мнения за “Борисов присъедини България към нов Тристранен пакт- избиха му “балансите” в полза на бившите ни евразийски владетели”

 1. Коментарът на В.Родионов под статията е доста интересен.
  Има и нормални хора в Русия, които разбират за какво става дума.
  Той споменава един интересен факт, за ТП, а той е че в Турция няма такива газохранилища каквито има в Украйна и рискът от срив в доставките е доста голям.

 2. Аз смятах, че Борисов няма да отиде до Константинопол, но сърце мъжко не трае!
  То лИбов, то чудо!

 3. Президентът на Великите САЩ Доналд Тръмп по две външнополитически теми пряко засягащи И България е свръхчувствителен и настойчив. Енергетика и “пожелателните” 2% бюджета за военни нужди. И вчера в Охайо на предизборна среща в прав текст е заявил, че Европа не го “обича” защото за разлика от Обама настоява съюзниците да си изпълняват обещанията. Много им се иска на европейците Америка да продължи да им върши работата както досега по защитата на старият континент от Русия. Или както преди известно време Иво ми “довери”: “На янките им писва да бършат ос…… з…… на съюзниците”.
  Баце, The game is over.

 4. Тържественото въртене на крана на “Турски поток” всъщност беше извършено в обратна посока – тази на часовниковата стрелка – която е посоката на ЗАТВАРЯНЕ на всеки кран. Кранът се ОТВАРЯ в обратна посока. Тази техническа подробност убягна на официално присъстващите, а и на повечето зрители. Няма да се впускам в дълбоки разсъждения относно “езика на символите”, но кой знае…

 5. Мисля,че се крои капа на платноходкаджията,ще бъде изработен,ясно беше казано,че САЩ са за санкции за Турски поток.Въпреки това,кръщаваме го Банкянски и се правим на луд за пенсия.

 6. “…с личното учатие на президентите на двете наши бивши владетелки Турция и Русия.”

  Да са бивши, да са бивши, колко да са бивши? Особено едната.

  И още – как щял да лъже ББ. Ами както винаги – с лекота. И дори нещо повече – ако го закачат на полиграф, машината ще покаже, че не лъже! Той е напълно и безрезервно убеден в правотата си и в това, което казва. Има трудности в говора, например не може да състави цяло сложно изречение, но в прямотата си е безгрешен. Ако му зададат един и същи въпрос и той отговори с “да” и след това с “не”, полиграфът пак ще покаже, че не лъже и в двата случая. На полиграфа задават въпросите през 30 секунди – достатъчно време за ББ да забрави какво е казал предишния път. И да каже точно обратното с твърда увереност, че това е вярно.
  ББ е железен! Направо е стомамен!!! Да не вземе някой да го каже на руски, че…

  Жена ми работи с деца. Децата са разделени в групи – пълзящи (делфинчета), подскачащи (жабчета) и тичащи (зайчета). Това е доста условно и не винаги е ясно кое дете от коя група е. Веднъж жена ми питала едно момиченце от коя група е и момиченцето отговорило, че е от групата на вещиците (точно такава група никога не е имало)… Друг пък малчуган трябвало да каже дали иска да е лъв или тигър при една игра, а той казал, че не може да е нито лъв, нито тигър, защото е Т-рекс. И дори изръмжал за доказателство. Децата са фантастични!

  Защо казвам това? Защото наш Бойко има нещо детско в поведението си – когато говори, той е убеден в това, което казва. Не е ли чаровен?

  Ще правим Белене!
  Няма да правим Белене!
  Ще правим Белене!

  Ще правим поток!
  Няма да правим поток!
  Ще правим поток!

  Ще е Южен!
  Ще е Турски?! Сериозно?
  Ще е Балкански!

  ЕС дава!
  Америка дава!

  Връщат се българи от цял свят!

  Оооо, това последното е много яко!

  Той може да обещае всичко и да твърди, че е изпълнил обещанието си. Защото нито помни какво е обещал, нито знае какво е изпълнил.

  Чаровник!

  А вие само го критикувате заради някакви си там … държавни неуредици. Ми то и в Дания има нещо гнило, не сте ли го чували това? Дайте, така, по-оптимистично, дето викаше царо, да бъдем, така, по-позитивно настроени…

 7. От многото приказки на Борисов и присъдружните му “експерти” успях да се доберя до следното: Строи се нов тръбопровод,който ще снабдява България,Сърбия и Унгария с руски газ. И сега си имаме необходимото да се снабдяваме с газ, но трябвало да се заобиколи Украйна. Не се казва защо,защото е пределно ясно.
  Тогава в каква игра и на каква цена ни въвлича тази тиква? Играта включва построяване на тръбопровод на българска територия с дължина близо 500 километра. Той ще пресича пътища,реки,обработваеми площи и т. н., за което трябва да се правят съоръжения. Освен това ще се правят станции необходими за експлоатацията. Не е изяснено персонала и охраната дали ще са българи или руснаци.
  Това огромно,излишно и т.н. строителство щяло да струва на България 2 милярда /валутата не е ясна/. България ще получава наем за изпълнение на спуснатата отгоре задача 70 милиона годишно. Това ще рече,че вложените пари ще се възстановят най-малко за 30 години. Има и добра новина – цената на газа ще падне с повече от 1%. Радвай се народе! Той,Бойко Борисов мисли за тебе.

 8. @Асене,това е положението,кака се ожени,дано чичо Сам да изправи рогите на Банкянския поток.

 9. Инфо на уше за Баце
  “Упрекват ни, че сме инвестирали трилиони долари за разпада на СССР. Но на нас се отдаде това в което Трумън с атомната бомба не успя: Ние превърнахме Русия в своя суровинна колония.”
  Бил Клинтън

 10. Вземам репликата от колегата АСЕН – сам посочвате цифрата, 2 МИЛИАРДА. ЕВРА! Подаръче за клетия др. путин и кремълската ОПГ от братска бълхария.

  Мъжагага милиционер 3-то поколение, каратистът 9 дан, банкянският смелчага, нашето слънце и интелектуален национален капитал, дето още си къта партийния билет за БКП, изпредателства окончателно Украйна в интерес на “матушката” си.

  Ама всяко предателство рано или късно се наказва. В неговия случай – веднага:
  https://frognews.bg/biznes-turisam/ukraina-spria-tranzita-gaz-kam-balgariia-zaradi-turski-potok.html

  Силно се надявам сега и матрялът, и КОЙотите, като останат на студено/без газ, най-сетне да се включат с дреновиците и бренекетата.

 11. При газовите инсталации всички кранове се въртят обратно на обикновените. Тоест те всички са с обратна резба, дори тези които ги въртят показно.

 12. @ XEROX
  От въртящите крана, нашият представител изглеждаше единственият с обратна резба…
  Колко ще ни струва обаче това показно въртене на крана и на задника му, е въпрос с понижена трудност, но с много висока цена за всички нас!

 13. Борисов добре. Милиционер, простак, бабаит, нашо момче, член на бкп и пазач на другаря живков.
  Обаче, какво да кажем за интелигентните и образовани, сини Хамелиони, като господин Нено Димов???

  Част от биографията му.

  “От 1997 до 2001 г. е главен секретар на Министерството на околните среди и водите и заместник-министър на околната среда и водите. Между 1997 и 2000 г. е член на Управителния съвет на Европейската агенция по околната среда[5]. Депутат в 40 народно събрание от Демократи за силна България. Той е председател на Института за дясна политика. Носител е на Ордена на Кралство Швеция „Officer First Class“ (2000) за принос в процеса на европейска интеграция на Република България.”

  Защото, нали, много гласове казват, че образованието било най-важно. Ето този и е образован и десен и европеец и докара невиждана по размер водна суша. Оправданията, че не разбирал от нива на язовири, бяха не детски ами направо недостойни, елементарни и жалки. Математик, физик, министър от 20 години по екология, подават му не само нивата на язовирите но и процента на запълване, обаче той миличкия, това не го схващал, не го разбирал и само си слагал подписчето. Остава само да каже и че друг го е подписвал, за да стане трагедията и комедия.

 14. Тази сутрин президента Плевнелиев отново се ос.а! Този път за потока и АЕЦ-а.

 15. Продължава директивата на Решетников за отстрелване на всичко,що е или било ДСБ.Не зная,дали Пернишката операция е координирана между АБВ и БСП,но е на по високо ниво от Костинбродската.

 16. Като гледам геройкото си мисля, че мястото му беше на “юнашкото” хоро в Тунджа, не че имам нещо против хората и ръчениците. Външно и по манталитет много си приличат с фърчилков и сякаш са генетичен продукт на тото кратуньо.
  Що се отнася до газопровода явно санкции от САЩ ще има, които ако не го спрат ще го забавят, но предстои и преодоляване на европейския регламент за 50% газ от един източник. Там вероятно ще видим различни тарикатлъци за преодоляване на това изискване, които надявам се, че няма да минат, което означава още хвърлени милиарди на вятъра, които както знаем много са необходими за доброто фунциониране на различните системи на държавата.

 17. То е просто и логично – в края на крайщата ще са виновни сините хамелиони и ДСБ. Дори и на Корнелия Нинова не се прощава. Нали е била синя приватизаторка. Друга е работата със СДС,то вече е наше.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.