Вежди Рашидов откри основание за нов ГЕРБ на България с лика на Бойко Борисов

България най-после се появи на картата на света. Благодарение на Бойко Борисов. Така смята откривателят на България на световната карта Вежди Рашидов.

На герба на НРБ пишеше “681-1944”, датите, определящи началото и края на България. 

 

 

 

 

 

За раждането на България и днес спорят историците. Дали то не е много по-назад във времето? Например по времето на Волжка България, унищожена от Дядо Иван ( Грозни), нарекъл себе си през 1556 г.  “цар на българите”, стъпил в тази поза върху десетките хиляди трупове българите в тяхната изклана, опожарена и разрушена от московските диваци столица Казан.

Дядо Иван Грозни сложил по онзи начин край на славното хилядолетно процъфтяване на древната българска империя, единственото доказало се ефективно препятствие срещу монголските нашествия срещу Европа, отслабено все пак от техните набези по пътя им на Запад и довършено след близо три века от Изток в резултат на това от московците, наследниците на своите монголски родоначалници, от които московските им васали възприемат евразийския си манталитет да мачкат по пътя си всеки, който е по – слаб за момента .

Но поне за края на България през 1944 г. няма спор – самата комунистическа държава го изписваше а своя герб.

Вече можем да възложим нов герб на апологета на ГЕРБ. На майстора на малките пластики и големите баданарки. Годината на възникването на България в това упражнение не е важна. Но 2019-та, според лекоброенето на най-видния герберократ сред художествения ни “елит”, задължително трябва да бъде включена в новия герб. 

БНТ, горда с най-много предавания за култура на глава от телевизиите в РъБъ, отново ни просветли за величието на вожда Борисов от екрана на държавната медия, поканила за целта доказано най-важния началник на българската култура през последните десетилетия. Известен е и в чужбина като дарител на Лувъра със собствени произведения, които френският музей така и не пожела да използва, обяснявайки в писмо до нашенеца, че тази институция няма практика да излага творби на излагащи се натрапници. 

На негово място чувствителен автор на малки пластики би се засрамил поне малко от себе си след френския шамар. Нашият Вежди не е такъв пораженец. Тегли една майна на простите франсета, прескочи падналите си гащи и продължи напред през прос(т)ото. Все едно, че нищо не е станало. 

Той е от онези, които не стават пророци в чужбина, но у дома е на екран като аслан, макар да е пос.ан. Защото такъв е нашият европейски дом, гостоприемен за блядолизците.

Рашидов и друг път ни е осведомявал за своите прозрения, но този път направо гони по откривателство руския историк Сергей Пинчук от шпионската централа на Решетников РИСИ ( Руски институт за стратегически изследвания). Пинчук заплашваше да напише книга за граф Игнатиев като баща на българската нация. 

Авторът на тези редове се вдъхнови от руската заплаха и написа изпреварващо “Измамата “Сан Стефано”. Но не може да каже защо обещаната книга за нашето руско бащинство така и не се появи след това. Вероятно от Москва предпочитат да задълбаят своето влияние чрез туземни прозрения за набъбналото значение на носителите на меката им сила ( сила да не се бърка с китка, срещу която промосковските сили тук се борят с московска твърдост ).

Основанието за най – големия началник на българската култура от епохата на простите да смята, че най-после България е изпълзяла на картата на света ( като веждичка на чело), е в съждението на абонирания за шефски постове в областта на културата политик, според което совалките на Борисов ( между Путин, Ердоган и Тръмп – ни повече, ни по – малко) са ни издърпали като държава на световната карта. 

Хрумва ми по този повод, че Вежди се родее с Христофор ( Колумб ).

Името Христофор идва в християнската култура от притчата за великана, който получил просветление ( в днешно време и в нашия случай се нарича “назначение”),  изоставил исляма и приел християнството. До края на живота си пренасял на раменете си християнски поклонници през реката. Един ден открил, че носи на плещите си дете. Това бил самият Исус. Така великанът станал ВИП персона за християнството и обект на увековечаване. Колкото по-голям е изрисуван, толкова по-важно е това за място на неговото излагане. 

Гигантският Христофор е изрисуван с малкия Исус на раменете в катедралата в Толедо. Стенописът е една от най – големите заблежителности в този огромен католически храм, апотеоз на отвоюването ( реконкистата) на Испания от маврите (на снимката).

 

 

 

 

 

 

У нас малкият “Христофор” носи на раменете си великана Борисов. Или поне така си мисли в резултат на факта, че непрекъснато му предлагат да превъзнася “величието” на своя кумир от телевизионния амвон.

7 мнения за “Вежди Рашидов откри основание за нов ГЕРБ на България с лика на Бойко Борисов”

 1. Веждичката да бъде така добър да уточни денят, месеца и годината на раждането на Герберова българия
  Аз ще помогна с уточняаането на краят ѝ-20.01.2020г.
  Кой разбрал-разбрал.

 2. “Подобряване на породата” по К.Ганев

  Отзад-напред.

  “В заключение фрагмент от спомена на германски пленник на Източният фронт през ВСВ.”Мисля, че няма да се намери нито един немски военнопленник който да не се е научил да цени и уважава руската жена”.”
  Александър Кузмин
  http://ru-mir.net/2019/12/29/germanskie-voennoplennyie-i-sovetskie-zhenshhinyi-lagerno-polevoy-roman/

 3. В кой ли кръг на Дантеновото заведение е предопределено мястото на упоменатите съвременни грешници!

 4. Какви ги плещи по политическа линия лицето Рашидов не е важно. В тази материя човеко е напълно и доказано бос. Обаче и понеже се титулува скулптор от световна величина, добре е да разясни защо у нас скулптурата като изкуство никаква я няма. От Андрей Николов нататък цари космическа пустота. Каменоделските работи на Фунев и Шмиргела запълниха физическите, но не и духовните ни пространства. Старчев нещо опита, ма когато нещото не е изкуство, то просто не е. Махаш го и толкоз. После излезнА модата на малката пластика. С тази форма всички печалбари скулптори направо се оляха. Имаше и виц: сладкарниците сервират кафето с бисквитка, сметанка и малка пластика от Ставри Калинов или Вежди Рашидов. Дойде времето и на патрЕотичните скулпторни мултимедии. На един паметник му светят очите, на друг кон цвили, на трети “Шуми Марица” излазя на пресекулки. Къде на българската карта е българската скулптора, г-н Рашидов? За световната карта ще питам утре, на трезво…

 5. Към Georgi Nikolov:
  Няма да сме първите. Летоброенето в Северна Корея започва от годината на раждане на вожда Ким Ир Сен – 1912. Така, че 13.06.1959 г. и напред.

 6. Илиян Василев: През 2020 г. ще се сгромолясат правителството и Борисов. Диагнозата е медицинска

  “…Защото ТЕ успяха да упоят обществото и да убият чувството му на справедливост, на достойнство и чест, да го обездвижат като протестна енергия. Но не успяха да осигурят възпроизводството като икономиката и обществени отношения и започна канибализмът сред имащите власт и богатство…
  Управлението изисква умни, знаещи и образовани хора, които знаят какво да очакват, могат да предовратят кризи и да водят кораба на страната през предизвикателствата, а не милиционери и пожарникари, които могат ги гасят, и да вкарат избрания “виновник” в ареста.”

  https://frognews.bg/novini/iliian-vasilev-prez-2020-shte-sgromoliasat-pravitelstvoto-borisov-diagnozata-meditsinska.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.