За Перника като Герника

Опасно високи нива на серен диоксид са измерени вчера във въздуха в Перник. Заради замърсяването местната екоинспекция препоръча деца, възрастни хора и хора със заболявания на дихателната система да не излизат навън.

Преди да попитам каквото и да било, бих искал се поинтересувам все пак колко възрастен трябва да си, за да се съобразиш с препоръката. И какъв е критерият за “възрастен” човек.

Ако става дума за хора на пенсионна възраст, те и без това са сред гражданите, убедени, че оцеляването им  е свързано с тактиката оцеляването у дома. 

И в животинския трево(о)пасен свят е така: колкото по-малко мърдаш, толкова повече се надяваш да пестиш енергия, а и хищниците могат да пропуснат да те схрускат в джунглата навън.

Време е перничани да се обърнат към ООН да бъдат включени в някоя червена книга или направо да повикат сини каски да ги спасяват. 

Морят ги с безводие, но се приспособяват като земноводни. Жилави се оказаха. 

Сега пробват и със серен диоксид. И още дават признаци на живот.

Дали няма да им приложат газ? 

Такъв се задава във все по големи количества от Русия. Колективна евтаназия, интернационална помощ от Евразия. 

В съвременна българска Герника се превръща Перника, макар и без гражданската война и бомбардировки.

За желаещите да ме обвинят, че горните бележки са долна клевета предлагам да кажат на какво им прилича неделната загриженост на правителството за положението в Перник, проспано с поне половин година, но предизвикало извънредно заседание на кабинета в почивния ден.

Безхаберието и административния произвол, довели до тази ситуация, наистина нямат почивен ден.

11 мнения за “За Перника като Герника”

 1. Герника не е бомбардирана по прищявка.Това е нашият Сопот.Там има фабрика за боеприпаси,стрелково оръжие и барутна фабрика.В тази връзка,Перник,който 20 години си избираше червени кметове и кметици,трябваше да види дългосрочните плодове на управлението им.

 2. Баце числата ги нЕма за нищо. Деменция ли е, толкова ли си може, чуйте сами.
  https://www.youtube.com/watch?v=Y4RHQtT4glY

  Междувременно, политгуруто МУ пут.ин не само си играе с цифрите и числата но за да остане до гроб прави “правни чудеса” от всякакъв характер. Само да попитам, га стане шеф на създаденият специално за него Държавен съвет за да контролира изкъсо всички останали институции кой ще е главнокомандващ.
  Кремълският Гном си слага такава мина без закъснител, че га се усети то ще е на онзи свят.
  Много мина, мъничко остана.

 3. Krasnoselski, колкото и да пробутвате тази версия, не става. Засрамете се. Да почна ли да изброявам, колко министъра на поБойко изгърмяха, като развален компот??? Само той остана, нали е най-простия и най-здравия матрял.

 4. Прав сте, NAGULIH, но Красноселски е по-прав. А иначе и ретроградният Меркурий се изреди много пъти на небосклона (и нищо чудно и той да е виновен), но Перник си избираше червени кметове. И Перник е без вода. Може да е случайност, но е обективна реалност, а не пробутана версия…

 5. Това са фактите,интерпретацията оставам на Вас.А аз от 16 години,допреди 3-4 месеца бях всяка седмица в Перник и страдах от лошата инфраструктура и шофьорските им порядки.

 6. Резултатите от избиране на червени кметове може да се види и м т.нар. северозарад.
  Та този район на България е най-изостанал в ЕС.
  А ГЕРБ са втория ешалон на БКП и резултатите са видими.

 7. Krasnoselski, фактите са много. Безобразията на синята милиционерска партия също. И на синия десен министър Нено също. Къде заминаха 32 милиона на Лилето и обещанията и? 2016 можеха да решат проблема на Перник но случи ли се?
  Не ми дреме за червените кметове, зная какви са но все пак, Бойко кога си хвърли червения билет? И тези до него също. За който не е чувал и не знае, да го кажа. Има само една партия. БКП.
  Когато бай Тошо пада, парите на народа се разделят на 7 човека. Оттам, всеки от тези 7 си прави неговата си политика.
  Айде сега да видим, освен Нено, друг ще облече ли пижамата?

 8. Бойко не си е хвърлил червения билет до днес,всичко е пунта мара,викаше срещу Белене,Потока,в крайна сметка го видяхте да върти крана,плати реакторите на руснаците,досега отдавна можеше да ги продаде ,но не би,Теменужка като един пиян Матросов брани Белене.Да се върнем към Перник,Росица Янакиева направи един многомилионен /и ненужен/ремонт на бул.Гагарин/около 3,5-4 км/преасфалтира,старите масивни и напълно здрави бордюри се замениха с едни по-маллки циментови блокчета,усвоиха се милиони,в същото време съседната улуца Бл.Гебрев/да, на партизанина от с.Друган/беше дупка до дупка и от време на време слагаха по някоя кръпка..А за кварталите да не говорим…

 9. Терорът на БКП срещу българското офицерство: Над 500 офицери осъдени от „народния съд”, над 2500 на отчет в ДС

  (Мисля си, че ако тези български офицери и потомците им днес бяха в Министерството на отбраната, военните училища, академии гарнизони, никога нямаше да допуснат унижението ГРУ-свиня и руски слуга (с пазарска торба на официални приеми) да бъде министър на отбраната. Със сигурност щяха да вдигнат бунт и да го изритат заедно с кагебисткия “шеф” на пресцентъра на МО, някакъв джендър Альоша Урумав.
  Точно затова, окупирайки България, първата задача на дивите азиатски орки е била да “неутрализират” (т.е избият) достойното българско офицерство и българската интелигенция, всички потенциални водачи на съпротивата срещу съветската окупация.)

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-terorat-na-bkp-sreshtu-balgarskoto-ofitserstvo-nad-500-ofitseri-osadeni-ot-narodniya-sad-nad-2500-na-otchet-v-ds

 10. Въобще Перник е едно от малкото места в РъБъ, където матрялът го тресе тежка носталгия по соца.

  Освен фактите, изброени от колегите, сигурно не знаете, че те все още имат бул. “Ю. Гагарин”,бул. “Ленински проспект”, улици “Парижка комуна”, “1 май”, “Вела Пеева”, “Владайско въстание”, “Йордан Лютибродски”,”Лиляна Димитрова”, “Бр.Кокарешкови”, “Боян Чонос”, “Рахила Ангелова” и още няколко коминтерновски теристи, както и (дръжте се)”Ленин”, “Волга”, “Волгоград”, “Карл Маркс”, “Одеса”, “Калинин”, “Кл. Готвалд”, “Олег Кошевой”, “Катюша”, “Пхенян”, “Зоя Космодемянская”, дори … “Луганск”!!!

  Соцкомунмилицейщината така яко е зомбирала перничани, че безводието и серния диоксид може само да бъдат лекарството, което ще ги накара да погледнат долния праг. След като си фраснат окачалките на шапките в горния, образно казано.

 11. Не може да си Гуерника и да мислиш,че в една война ще ти се размине.А войната е между БКП/БСП и народа.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.