Властта, нейните наемници в пропагандата и руските шпиони – заедно срещу “десния сектор” на българския политически стадион

Припомням за начало.

С политиката си на съглашателство и слугинаж на руските монополи, като “Лукойл”, “Газпром” и “Росатом” ( срещу които атакисти и прочее партиотични протагонисти на руския интерес, но не и срещу реалните руски монополисти, никога не са протестирали), управляващите у нас от две петилетки насам успяха да задържат големите западни инвеститори извън пределите на България. 

Ярък пример за този успех на руското влияние беше прогонването на гигантски корпорации, като американската “Шеврон”. Тя беше спечелила през 2011 г. търг да проучва за наличието на огромни залежи от газ в България, маркирани от американски сателити от Космоса, но руската агентура в страната организира антиамерикански протести. Премиерът Борисов угоди на Москва с бързо прокарване на забрана срещу проучванията. Американците се оказаха  година по-късно корпорация нон грата в играта на “Газпром”, чийто проводник стана “десният евроатлантик” Борисов.

Въжеиграчеството на авторитарната ни власт, която в лицето на своя премиер го играе балансьор между Изтока и Запада, отмества в момента махалото с компесаторното усилие да покаже, че и ний сме дали нещо на света, прогонвайки още веднъж руски шпиони с дипломатически паспорти. Найс.

Охранителят на руската колониална символика в България очаква аплодисменти от публиката в т.н. десен сектор на българската политика. Само че тази публика не веднъж е мамена от Борисов. Той се направи на противник на АЕЦ “Белене” през 2012 г. и дори звънна по телефона на автора на тези редове, за да го осведоми в този смисъл. Откъде да знае, милият, че не всички коментатори се продават. Защото повечето, включително активираните в момента да заклеймяват липсата на десни аплодисменти, му се продадоха.

Наемници на двуличната политика на управляващите бързат в момента да клеймят мълчанието на опонентите на властта в “десния сектор” с упрека, че не ръкопляскат на шоуто с изобличаването на руския шпионаж в България, макар да е ясно, че то нямаше да се състои, ако не беше разобличено от съюзници, на които властта дължи толкова много, че просто не може да откаже тази малка “услуга”. 

Силата на гербаджийския популизъм не е само в това, че успява да подкупи бивши свои врагове от “десния сектор” и да ги използва срещу конкуренцията на този терен. Тази “мека сила” е особено контрастна с факта, че в партията на властта си имат и други наемници за лява и руска употреба. Точно както американският комик Гручо Маркс ( да го спомена отново), който казал, че си има принципи, но ако те не се харесват на публиката, има и други ( принципи). 

В ГЕРБ си отглеждат не просто десни, а направо бесни говорители, когато трябва да се громи дясното от десни позиции. А когато е нужно пак да се подмажат  на Путин, пускат на сцената ( например на язовир Копринка”, бивш “Георги Димитров”) участниците в  руския казачок от първия ешелон на партията. Те държат да си делят първенството по русофилщина в парламента с БСП, където Красимир Велчев от ГЕРБ и Антон Кутев от БСП са се кутнали красимирно в тандем като съпредседатели на най-голямата група за приятелство с чужда държава в Народното събрание. Угадайте кто такая! 

Гербаджилъкът е почти като като хаджилъка: всеки може да отиде и да се поклони на Бойковия ГЕРБ като на самороден туземен Божи гроб, независимо от каква греховна позиция от тръгнал. Че и златно синджирче или направо мутренски златен ланец може да получи за награда. 

Крайно бесните коментатори, мобилизирани да атакуват липсата на аплодисменти от “десния сектор” за разобличаването на руския шпионаж напоследък, би трябвало малко да се смирят. Но от бесните такова нещо не може да се очаква. Те са наети за други цели – да громят враговете, че прекалено много си отварят устата срещу Н.В. Премиера, или пък ги заклеймява за обратното – че  твърде дълго мълчат, когато от тях се очаква да аплодират по стандартите на онези, които след противопоставяне на ГЕРБ пристанаха на Бойко, както булки, осъзнали, че е по-изгодно все пак да се оженят за богаташа, колкото и да са го отблъсквали с псувни преди. На принципа “веднъж се живее” – що да не се прежалят и те в спалнята му.

Богаташът няма нищо против. Защото става дума за сделка: неговите пари, срещу плътта на нечистоплътната булката, която не се свени да служи на голия цар.

  

8 мнения за “Властта, нейните наемници в пропагандата и руските шпиони – заедно срещу “десния сектор” на българския политически стадион”

 1. С всичко съгласен, написано е неподражаемо хубаво само в последното изречение имам забележка. … “става дума за сделка: неговите пари …”, Не, НЕ са “негови”. На Анка данъкоплатка са. Баце се е вкарал в безкраен сериал и смята, че “поданиците” МУ трябва да благодарят, че когато се строят пътища, училища, пречиствателни станции и др., ние “матрРияла” сме длъжни коленопреклонно да МУ благодарим. Това е все едно да се кланяш на банкоавтомат че, ти “дава” твоите си пари при поискване.
  Доколкото си спомням, прословутото обаждане на Бибитко към Иво да го информира пръв че, удря, за кой ли път, ключа на гьола на АЕЦ Белене започва след свойското: “Живо, здраво и как си” и на насрещната въздишка реагира моменталически с дежурното: “С нещо да помогна”. Приготвил по навик черпака и одма готов да сипе “порцията”. При мнозина мина номера, при Иво-никогаж.

 2. https://www.unian.ua/war/10841459-hlopec-yakogo-ya-lyubila-vidoma-volonter-povidomila-pro-zagibel-22-richnogo-biycya-na-donbasi-foto.html?_ga=2.171069984.1899083420.1579890205-402900724.1541885067

  Междувременно, Украйна загуби още един от своите герои – на 22 януари загина 22 годишният военнослужещ Микола Сорочук, убит от вражески снайпер…

  Поклон!
  https://www.youtube.com/watch?v=T7k2pmKUXxI

  Слава Україні❤️❤️❤️Братя

 3. Сигурно забелязахте, че заподозрените за “разузнавателна дейност” (все пак не за шпионаж) лица, били “помолени” да напуснат България! Така каза външната ни министърка. Както винаги много внимаваме да не засегнем случайно “разузнавачите” на путлер!

 4. Във всяка държава,
  всичко започва и свършва с изборите…

  Днес имало в парламента дебати, по някакъв вот на недоверие…
  Какъв вот на недоверие?
  Какви нови избори?

  Хрантутниците, бутончета за гласуване,
  да не са луди да си ритат кюфтаците?

  Особено Воля, ОП и “независимите”…
  Да не говорим за ГЕРБ,БСП и ДПС…

  Да изпуснат сигурното, и да гонят Михаля…

  Я ги поставят пак на избираемо място Борисов,Нинова и Карадайъ,
  я не…

  Изборът им изобщо не е зависел,
  и не зависи от симпатизантите,
  съответно на ГЕРБ,БСП И ДПС…

  Гласуването в България е имитация на избори…
  С путинистките “избираеми места” …

  Трябва да си ненормален,
  за да приемеш за нормално и законно, че
  2 670 преференции са повече от 20 986 преференции, нали?…

  Не казвай “Е.ал съм му майката”!
  ОТГОВОРИ си САМ, защо е “узаконено”, че
  2 670 е повече от 20 986 …

  Ако не се замислиш
  и не си отговориш сам,
  на този прост въпрос,..

  сам си е.аваш майката…

  И на собственото си настояще!
  И на бъдещето на децата си!

  Не вярвайте на леви и десни,
  на никакви политици, политолози,
  експерти и врачки…

  Не вярвайте на Слави, и на който и да е стар и нов “спаситеп”!

  Не вярвяйте на никой,
  който не си подреди кандидатите в бюлетините,
  по азбучен ред…

  Не казвай “Е.ал съм му майката”, а си помисли!

  Преди лявото и дясното има нещо друго,
  без което са безсмислени и абсурдни лявата и дясното…
  Както е абсурдно, че 2 670 е повече от 20 986, нали?

 5. Кой ли ще изтърка гърба на голия цар / другите части на тЕлото са вече “обгрижени” /? Дали ще улучи джакпота?

 6. Инфо на “уше” за Баце, пРЕЗИДЕНТ Фърчилков и караянчева.
  “Александър Невски е пълномощникът на татарската администрация в западните земи на Ордата. Заедно с брат си събира данъци като не се спира в усилията си да пълни хазната с цената на всичко. Избива непокорни новгородци, рязанци, муромци, ярославци и други. Светията Александър Невски, по чийто заповед пред новгородският храм “Света София” се извършват публични екзекуции, рязане на ръце с “широка секира”, на носове и уши избождане на очи на волнодумци и несъгласни с божественият произход на Ордата.”

 7. Прави впечатление,че в НС и по медиите управлението на ГЕРБ се защитава,и то с особена ярост,от пишман политици,които в миналото са били на видни седесарски позиции. Трябва ли да се споменават Г.Марков,Павел Шопов,Биков,Гърневски и други разни. Все отбор юнаци,готови да продават и чест и достойнство само и само да застават на позиците на опърпаната власт. И подхвърлените привилегиии.
  Властта ги ползва за тази цена като жив щит срещу народното недоволсво. Примерът с Нено Димов,като че ли не се отнася за тях. Жалка картинка.

 8. АСЕН
  Нещастници.Да стигнат до това падение Герб да ги използува за изтривалка е жалко и долно.Срам ме е ,че ги познавам.В Българското политическо пространство няма подобно падиние.Нено Димов е красноречив и много трагичен пример.Вместо да си гледа работата,той реши да угажда на ББ и кликата му.И ниной не го защити и не сподели вината с негд.Той не разбра ли какво се случи с хората на ДСБ в предишно правителство на Б.Б – всички без изключения на прокурор за решения утвърдени от МС и лично от ББ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.