Руската диверсия край Камчия започва да изплува като съветска подводница

Справка с търсачката ще отведе всеки читател до 10 мои публикации за заграбената от мафиота Лужков българска територия край устието на Камчия. От години пиша, че това е най-голямата имотна далавера в България за всички времена. Публикувал съм многобройни снимки как по волята на московците е разгромена околната инфраструктура на бившия туристически комплекс, в съседство с който израстна затворен за българи руски анклав.

Още от самото начало пришълците демонстрираха господарското си самочувствие, ограждайки си парче от плажа преди да построили край него огромната си база. На самия пясък бяха заболи табели с предупреждение, че това е място само за руснаци. Премахнаха го едва след като публикувах ( долната) снимка в столичен вестник на тази колониална претенция към нас, туземците.

 

 

 

 

 


Няма да посочвам линкове към собствените си многобройни статии за анексията, осъществена де факто с “меката” руска корупционна сила , които така и не предизвикаха интерес извън читателската аудитория на ivo.bg. Някакъв си блогър си лае, а керванът на руско-българската корупционна дружба си върви необезпокояван.

Дори новината, отразено съвсем бегло в няколко сайта у нас през 2016 г., според която изграденият от московската управа огромен комплекс е в очевиден фалит, щом е обявен за продажба, не можа да предизвика медийна реакция в България – за друг отзвук, какъвто би трябвало да има по линия на институциите, призвани да следят за спазването на законите и за националната сигурност, дори не споменавам. Такъв не можем да очакваме от гузните (съ)участници в сговора с московските мошеници.

И ето че мълчанието започва да се пропуква. Не без “братската помощ” на самата Русия. В края на миналата година тя предяви претенция да придобие задлъжнялата ( с неясно какви дългове от неплатени сметки и данъци) московска собственост и да я превърне в държавна. В игра на въпроси и отговори с руски “сенатори” външният министър Лавров отвърна на тяхната загриженост за бедстващия московски комплекс на българска територия със заявка Русия да поеме от калпавите московски стопани контрола върху “базата Камчия”. Така се изрази – от години твърдя същото, че това е руска база в най-буквалния смисъл с военно-окупационен подтекст на това понятие. Можело Русия да я превърна в най-важния си обект в чужбина, чрез който да упражнява своята “мека сила”.

Друго си е, когато свирнат от Москва. Ехото започна да отвръща. 

Най-напред БТВ реагира с нещо като документален филм, кастриран откъм критичен поглед върху случилото се руско заграбване. После един бивш външен министър и един известен политолог предупредиха за опасността за националната ни сигурност във връзка със заплахата на Лавров Русия да превърне т.н. Санаторно-оздравителен комплекс “Камчия” в нещо, в което … тя се е превърнала отдавна.

Повече от 10 години след тържественото откривана на руската база на 9 септември 2010 г. от кмета Лужков и щастливия му съратник Бойко Борисов в ролята на премиер и домакин (?), най-после се появи първото истинско сериозно медийно разследване. Публикувано е в сайта “Дневник”. 

Липсващото в многобройните ми статии парче от мозайката, свързано с престъплението, беше запълнено с конкретика от разследване на Спас Спасов. И дори моя милост, споделял толкова пъти възмущението си и мнението, че става дума за невиждана ( дори в продажна България, одумвана като най-корумпираната държава в ЕС) по своя обхват корупционна сделка, бях изненадан от  размаха на наглостта й.

Ето  какво пише “Дневник”:

“…справка, изготвена от варненската Областна администрация през февруари 2010 г.

Според съдържанието на документа “СОК Камчия” ЕАД, чийто едноличен собственик е Департаментът по имуществото на град Москва, е придобило през 2008 г. близо 80 дка в землището на с. Близнаци, община Аврен, на цена 9.72 лв. на кв.м. Цената е такава независимо от факта, че теренът се намира в непосредствена близост до устието на р. Камчия и граничи с един от най-големите и красиви плажове по Северното Черноморие.

Справка с цените на сходни парцели по същото време показва, че те са се продавали по няколкостотин евро на кв.м. Така теренът, придобит от Департамента по имуществото на правителството на Москва, се оказва част от разпродадените през периода 2005–2008 г. общо 873 215 кв.м държавни гори с променен статут. Част от тях са преминали в частни ръце на цени под 2 лв. за кв.м.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/01/28/4021433_kak_moskva_si_kupi_80_dka_kraimorski_teren_za_lagera/?ref=home_main_news

За мен, като пряк свидетел, наблюдател и коментатор на пълзящата руска анексия край Камчия, е изненада също, че инфраструктурата на руската база е платена от българската държава. Бях се заблудих от невъздържаните хвалби на московския кмет Лужков пред сервилните български медии, че Москва върши голямо благодеяние на бедните българи, които наема на работа за “московски заплати”. От това някак си се подразбираше, че щедрият милионер Дядо Иван е вложил свои пари в пътната или ВИК инфраструктурата. Обаче се оказа друго, както пише “Дневник”.

“Договорът за изграждането на комплекса “СОК Камчия” бе подписан от бившия министър на социалната политика Емилия Масларова през септември 2008 г. и одобрен от правителството на Сергей Станишев. За да улесни реализирането на руската инвестиция, с негово решение държавата отпуска 7.7 млн. лв. за изграждането на 10.5 км магистрален водопровод към комплекса”.

И за дълговете хвърля светлина “Дневник”, макар и не съвсем…

“СОК Камчия” трупа дългове към община Аврен, на чиято територия се намира. Към 30 октомври м.г. неплатените данък сгради и такса смет са около 700 хил. лв. След като компанията е платила 217 хил. лв. в началото на т.г., останалата част от дълга е била разсрочена, съобщи Емануил Манолов, кмет на Аврен. С колко още е нараснал този дълг до момента обаче не е ясно”.

В крайна сметка, макар и с две петилетки закъснение, истината започва да изплува на повърхността като съветска подводница с диверсанти край българския бряг. Не за друго, а защото подводницата изпитва затруднения и се наложи да бие тревога, след което механизмите на блогър…пардон, на българската отбрана регистрираха заплахата. 

НА СНИМКАТА ( авторска): “Нощните вълци” на Путин маркираха паметника на съветските диверсанти, издигнат в колониалния период край устието на Камчия, със свой вълчи вимпел

 

 

 

 

 

Колко ли още време ще отнеме на гузните ни държавни институции да си свършат работата или поне да покажат, че са забелязали руската корумпираща инвазия или ще продължават да мижат, заслепени от светлината на прожекторите, осветила мафиотската сделка още на откриването на руската база на 9 септември 2010 г. ( видно от долната снимка, която многократно съм публикувал ):

 

13 мнения за “Руската диверсия край Камчия започва да изплува като съветска подводница”

 1. Изпариха ли се 300 млн. за ремонти на руските МиГ-29? Изтребителите са на земята!
  Минат не минат три месеца и българското правителство в лицето на военния министър Каракачанов щедро отпуска пари за ремонт на българските МиГ-29. Ремонтът на самолетите, които налетяха вече 30 години в родните ВВС, става все по-скъп и по-скъп.

  https://frognews.bg/novini/frogoko-izpariha-300-mln-ruskite-mig-29-iztrebitelite-zemiata.html

 2. 1. Министерски съвет, по предложение на МО и МвНР, да гласува решение (постановление) за закриване на СОК “Камия” по причини, свързани с националната сигурност. Българската държава да ренационализира комплекса като обект на националната сигурност” с приоритет и без съдебни процедури.

  2. Недвижимото и движимо имущество в СОК “Камчия” да бъде одържавено като компенсация за милионите неплатени данъци към българския държавен бюджет и нанесените екощети от руската страна- наемател в природен резерват “Камчия”.

  3. Участвалите ръководни лица от българска страна, свързани със сключването на престъпната по отношение на българския интерес сделка, да бъдат съдени за държавна измяна (чл.103 от Конституцията на България) с присъда доживотен затвор без право на замяна и конфискация на цялото лично имущество.

  За да не се повтори престъплението срещу родината ни!

  България не е за продан!

 3. Мила,трогателна снимка.Нищо обезпокоително.Бойко Борисов дава Камчия на този човек. Спомням си събитието.Тогава “писаха” в пресата ни – Бойко Борисов даде Камчия.

 4. Снимката!
  Баце така не изпиваше с очи дори Иванка Тръмп.
  Инак, поне на говорене някои от силните на деня го докарват кат за “пред журналистите”. Има тарикатски лаф: “Кат хората ле ще го правим или кат за пред журналистите”.
  Ето, “Влади” на триждий премиеринът ни как се e изказал недвусмислено: ” Проруски партии се опитват да променят геополитическата ориентация на държавата и това е една от причините за спекулациите около присъединяването на България къмеврозоната и банковия съюз.”
  Та, налага се пак да цитирам командирът на сапьорите след построяването на понтона в единственото ми полкова учение на поделение 60020 където служеше И офицера киров.
  “Мостът тръгна, леваци качвайте се”.

 5. не е по конкретната тема,но е много актуално.Изглежда,че пушилката около Гешев,Радев,ще се окаже заради изтекла информация от неоторизирания да чете класифицирана,стигнало е до руснаците,от там пък е изтекло към съюзниците и ето… досъдебно от наши прокурори/защо още Цацаров не го направи,не знае той подопечните какви производства са направени?/Просто съюзните служби са решили да няма повече гювеч за руските шпиони.

 6. МЪЛНИЯ

  БОРИСОВ е ОПАСЕН ПРЕСТЪПНИК!

  ДАНС подслушва Президента!
  Самопризнание на Гешев!

  Днес
  28.1.2020г.
  Прокуратурата разпространи подробна информация за мотивите,
  с които главният прокурор Иван Гешев поиска от Конституционният съд
  да разтълкува съдържанието на чл. 103 от Конституцията – норма,
  отнасяща се до имунитета на президента и вицепрезидента.

  С постановление от 23.01.2020 г. наказателното производство е спряно,
  тъй като съгласно Конституцията на Република България
  държавният глава се ползва с имунитет.

  Прокуратурата оповести постановлението за спиране на наказателно производство,
  КАКТО и ,че притежава 3 АУДИО-ФАЙЛА, мотивирали я за питането до КС!!!

  МЪЛНИЯ

  ДАНС подслушва Президента!
  Самопризнание на Гешев!

  БОРИСОВ е ОПАСЕН ПРЕСТЪПНИК!

 7. П.П.
  Гешев,
  Преди да се “дипломираш”,да беше прочел поне Чл. 103, ал 4 oт Koнcтитyциятa!
  “(4) Президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат задържани и срещу тях
  не може да бъде възбудено наказателно преследване.”

  Гешев,
  Защо питаш Koнcтитyциoния cъд?
  КС вече e тълĸyвaл тoвa пoнятиe oщe пpeз 1992 гoдинa.

  БОРИСОВ и ГЕШЕВ са ПРЕСТЪПНИЦИ!

 8. Генерал Андрешко, или лъжата като ценност в армията (а и след това)

  За престъпване на моралните граници офицерът си е правел сепуко – в България и оставката е достатъчна

  “… И докато армията се бори с гангрената на политизирането си, за нас остава само да се молим да не се случи, я – някой български „Крим“, я – направо война.”
  ….

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-general-andreshko-ili-lazhata-kato-tsennost-v-armiyata-a-i-sled-tova

 9. Честно казано, умна ми не го побира, корупционната сделка не на века на хилядолетието, а българската държава се снишава….

 10. Не гледайте глупаците от “соцлагерите” как си “модернизират техниката”, а гледайте как се надграждат държавите, “врагове на СССР”! Ламарините на боклукът, а 100% дигиталното и Човешкото са в синхрон при победителите в Студената Война!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.