Успешно премина вотът на доверие в проруската монолитност на управленската опозиционност у нас

При други обстоятелства вчерашният провален вот на недоверие към властта в парламента щеше да е днешна водеща новина. Обстоятелствата обаче се не други, а именно тези: шоуто на прокуратурата отвлече вниманието на публиката и тя пропусна да забележи фокуса с оцеляването на управлението на ГЕРБ.

Да, не е новина, че управляващите “оцеляха”. Нито е изненада, че бяха подкрепени от “Атака”, отколешен скачен съд с ДПС, което използва предизвестената развръзка, за да имитира откачането си от мълвата, че властва в таен сговор с ГЕРБ.

Как така в разгара на най-големия шум в системата на гладките отношения с Русия от близо две десетилетия насам по утъпканото трасе на руския шпонаж тъкмо най-откровено русофилската партията не се възползва от шанса да демонстрира онази лоялност към Москва, която от парламентарната трибуна засвидетелства Павел Шопов от “Атака”? Приоритетно той настоя конкуренцията по русофилска линия от БСП първо да се изкаже против санкциите на Запада срещу Русия и тогава да иска от “Атака” подкрепа за сваляне на правителството. Иначе казано, “Атака” може да е в немилост в рамките на т.н. “малка коалиция”, но най-малко не си е сменила дори козината от времето, когато се явяваше на избори с платформа от 5 водещи точки, до една свързани с руските интереси.

Замитането на следите и на отговора на въпроса “кой кой е” в българския парламент доведе до истинско разделение на труда между нашите законодатели,  труженици по волята на руските работодатели. 

ГЕРБ, които рапортуват за ударни темпове на своята работа по осъществяване на главния руски проект на Балканите “Турски поток”, попадат под атаката на ревнивата в това отношение соцопозиция. Тя би направила и повече от ГЕРБ, направо би мобилизирала ново бригадирско движение с кирки и лопати да копаят в угода на Путин. 

На страната на БСП, добре осведомено за разпределението на ролите, застава проруското ДПС. Обаче се натъква на руската мина “Атака”, която торпилира кораба на БСП и ДПС  при гласуването на вота като съветската подводница, потопила през Втората световна война в Черно море българския кораб “Струма” с повече от 700 еврейски преселници и българския му екипаж.

В дерето на морето от проруска любов клечи на воля “Воля”. Те пък се правят на въздържатели – едва ли не вече не пият водка и са “непричом”. 

И се получава следното: “умерено” проруската ГЕРБ балансира своята “умереност” чрез невъздържано проруската “Атака”. А нетърпеливата да се докаже като челен отряд на московската пета колона и да измести ГЕРБ от тази позиция БСП се съюзи тактически с “хитрата сврака” ДПС – също “руска мина”, настъпена от бившия председател на партията Лютви Местан.  

Бъркотията щеше да е пълна в тази уж пъстра, но на практика едноцветна кремълска мозайка, ако все пак за ориентир на смълчаната публика у нас руското самодържие не подвикваше зад кулисите “так держать, молодцы”. 

И се държат молодците един за друг, за да не изпуснат питомния парламент, че после да гонят ( от него )  отново намъкналите се диви, неопитомени навлеци с ясна прозападна ориентация. 

Имаме наистина ненагледна законодателна власт, която по своята прокремълска монолитност може да се сравнява само с върховото постижение на съветския колониализъм от времето, когато антисъветизмът беше най-голямото политическо престъпление в неребето. 

Имитацията на многопартийност днес е точно като вчерашната “двупартийна система” на бекапето и безенесето. За заблуда на противника, т.е. на народа, от чието име гореспоменатите субекти на московската воля се произнасят в хора на Путин в един глас за почуда на всички, които не могат да различат полифонията от какафонията.

9 мнения за “Успешно премина вотът на доверие в проруската монолитност на управленската опозиционност у нас”

 1. “Това го няма никъде”. На лов за останки от комунизма в България

  „В Албания има партизани, в Румъния има партизани, в Югославия има много партизани, в Прага дори има улица „Югославски партизанин“. Но почти няма паметници на Съветската армия почти навсякъде, както е тук“,

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/30366609.html

 2. ДА!
  Успешно премина вотът на доверие в проруската монолитност на управленската опозиционност у нас…
  И така ще бъде от тук до края на България…

  НАПРЕД и НАГОРЕ!

  Само, ако се подреждат кандидатите по азбучен ред, в бюлетините на ВСИЧКИ партии,
  само тогава ще можем да извърляме от НС “бутончетата” за гласуване на далавери…

  Никой не е против партиите и симпатизантите им…
  Убийствени са не самите партии, а “избираемите места”…

  Оставка ДА!
  Нови избори ДА!
  Но ще получим “още веднъж от същото”!

  До тогава, докато подреждането на кандидатите в бюлетините, не е по азбучен ред!
  И чак тогава всеки ще си носи българският кръст, а не кремълската петолъчка …

  Аз, Буки, Веди, Глаголи, Добро, Есть, Животе, Земля, Како, Люди, Мислете, Наш, Он, Покой, Ръци, Слово…

  Ако си съгласен с гореизложеното, направи поне мъничко.
  Разпространявай го сред роднини, приятели, колеги…

  Ако не искаш повече да затъваме в ЕС, вече далече от Румъния…

  Помисли за собственото си настояще…
  Помисли за бъдещето на децата си…

  НАПРЕД и НАГОРЕ!

 3. Варненската прокуратура: Руски гражданин незаконно е влизал в страната ни

  Варненската прокуратура предаде на съда случая на руския гражданин Маирбек К., обвинен в използване на фалшиви документи, незаконно влизане и опит за излизане от България.
  Ама нали курникът ИМ Болхария “не за граница!?”

  https://faktor.bg/bg/articles/ruski-grazhdanin-nezakonno-e-vlizal-v-stranata-ni

 4. Лидерски амбиции разделят десния и антикомунистически електорат и на 1 февруари

  “…В ранния следобед днес обаче се появи съобщение на Демократична България, че организират възпоменание за жертвите на комунизма, но от 10 часа на същия мемориал пред НДК. Неофициално се твърди, че „Да, България”, ДСБ и Зелените не искали да се идентифицират с ръководствата на другите десни партии и най-вече с управляващите от ГЕРБ, които също присъстват по традиция на възпоменанието. Помним как на миналия 19 февруари, когато се прекланяме пред Апостола Левски, Атанас Атанасов и Христо Иванов пуснаха снимки, как съвсем сами палят свещи за Дякона в столичен храм, вместо да бъдат до гражданите, на националните тържества пред паметника, издигнат на мястото на бесилото му. Ефектът от единашката им акция беше нулев.”

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-liderski-ambitsii-razdelyat-desniya-i-antikomunisticheski-elektorat-i-na-1-fevruari

 5. Сега е моментът да направим списък на всички политици, олигарси, медии, социологчски агенции, водещи на предавания, цялото евразийско войнство, което тези дни чрез разпалване на неоснователни страхове за инфлационен апокалипсис на лева и патриотарски акции за “загуба на нацинално достойнство и суверенитет”(по Копейкин), панически се опита да саботира влизането на България в ЕRM- 2. А точно влизането в Еврозоната ще ни издърпа от периферията на съюза към неговото ядро, ще направи необратимо членствто ни в ЕС и ще охлади надеждите на рублофилите за преориентиране на България към евразийския концлагер.

  Списък на националните предатели, които подло протегнаха крак, за да спънат България по пътя й към независимост и благоденствие:

  Румен Петков, Ивайло Кальфин, руските патрЕоти, Марешки, Копейкин, прафесари от БСП, разни доценти от СУ….

 6. Смешни и безплодни са усилията Ви, SMS.
  Вместо „Лидерски амбиции разделят десния и антикомунистически електорат и на 1 февруари“ много по-добре щеше да бъде, ако бяхте копи-пейстнали „Още преди седмица Съюзът на репресираните от комунизма, с председател Драго Михалев обяви, че възпоменанието ще бъде в събота, от 11 часа пред мемориала до НДК“. От тук вече става съвсем ясно как е стигнал автора до този нереален и по-скоро тъп извод, който Вие приветствате. Това могат да го кажат само хора,които са антиподи на десни и антикомунисти, и чието политическо съществуване се защитава по повод и без повод с изтърканата от толкова употреба фраза:”разделението на десни и антикомунисти”. Търсите под вола теле само и само да омаловажите все по-нарастващото доверие, с което Българите се отнасят към ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.

  Едни отиват с чисти сърца да се преклонят пред десетките хиляди невинни жертви на съветския режим и БКП у нас , а другите, които са продукт на съветския режим и БКП да лицемерят. Събирането ни е невъзможно! Нито в сърцата, нито във времето!

 7. sms, забелязвам, че не жалите сили да хулите 1. путландия и 2. коалицията Демократична България. При това положение логичният въпрос е за кого гласувате, тъй като единствената политическа партия/коалиция с евроатлантическа/антипутинска насоченост е ДБ. Или вие виждате някоя друга? Коя е тя? Кажете си – ще ви олекне.

 8. С “демокрация” по “ляв модел” не се реформира, а се деградира! С терористи не се преговаря, а се воюва хибридно, като тях! Намират им се слабите места, и се удрят, докато не паднат бавно и постепенно! Така се действа при война по древните традиции, валидни и до сега!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.