Погнатият олигарх Васил Божков сравни нацизма с комунизма, но го арестуваха за други престъпления

Главният прокурор Иван Гешев  съобщи в пряко включване по тъмна доба ( каква случайност!) в новините на официозния тв Канал 3, че в Обединените арабски емирства е арестуван избягалият от него олигарх Васил Божков. 

 

 

 

 

 

Било неофициално, но все пак Гешев сподели официално информацията си чрез тв официоза, мобилизиран да организира извънредно включване в новините си за целта.

  Войната за любовта на народа към “прокурора на народа”, както в официозния виртуален говорител на властта ПИК нарекоха Иван Гешев, днес се развихри на медийния терен. Престрелката включи оплакване на прокуратурата от цензура в медиите.

Говорителката на прокуратурата Сийка Милева заяви пред журналисти:

„Вчера беше цензуриран говорителят на главния прокурор,

беше цензурирана прокуратурата. Прокуратурата знае срещу кого се е изправила. Знае, че се изправя срещу тази хазартна организация, която разполага с милиони левове, с които ще се опита да се защити и то чрез вас, медиите“.

В разпространен от прокуратурата видеоматериал за обиска в жилището на Божков, бивша резиденция на Тодор Живков в полите на Витоша, се видяха два акцента с прокомунистическа визия: портрет на Георги Димитров и кутия за пури с лика на Че Гевара. От тази картин(к)а всеки зрител си прави извода за идеологическите пристрастия на издирвания Божков. Всеки, който не харесва режима на съветския диктатор Георги Димитров у нас и образа на масовия убиец Че Гевара си е направил изводите.

Сдобилият се със седем обвинения Васил Божков реагира часове по-късно с изявление, в което се казва :

“Произнасянето на присъди не е работа на прокуратурата, а на съда.

Произнасянето на присъди от името на прокуратурата в ефира на национални медии е не само незаконно, но е и грубо погазване на конституцията и е характерно за управленията на нацистка Германия и комунистическия режим в СССР. https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/01/31/4023656_bojkov_sravni_bulgariia_s_nacistka_germaniia_v/

Божков явно се брани от внушението за себе си, като поставя знак за равенство между нацистка Германия и комунистическия режим в СССР.

В централните новини на битиви фразата за “комунистическия режим в СССР” , като част от цитирания отговор на Божков, беше цензурирана. Репортерката спря само до “нацистка Германия”.

В споменатия официозен Канал 3 поне “спестиха” изцяло изречението, в което Божков оприличава нацизма на съветския комунизъм. И в други телевизии направиха същото, но поне не разчлениха изречението, а го “пропуснаха” изцяло. 

По – “чиста работа” е да премълчиш, вместо да съкратиш по смисъл едно изречение. Което също си е мръсна работа в полза на началството, вездесъщо и централизирано за “големите” български медии, джуджета на повикване в харема на Поръчителя. 

Божков може да всякакъв, но щеше да бъде интересно за популацията да чуе от негово име, че нацизмът и комунизмът са едно и също: дори Божков да не го вярва, дори да лицемерничи, дори да се оправдава по този начин за факта, че си е пазил на стената портрет на Георги Димитров и е пушил пури от кутия с лика на Че Гевара. 

Държавното обвинение не само командва в държавните, но действа в синхрон и с “частните” медии, които обслужват кампанията на “прокурора на народа”. Обвинителната му медийна пледоария представя Обществения враг Номер едно като комунист, но в същото време не допуска да са чуе, че същият този враг на народа поставя на една плоскост нацизма и комунизма.  

Кой сега е на(р)цист Номер едно в републиката!? 

13 мнения за “Погнатият олигарх Васил Божков сравни нацизма с комунизма, но го арестуваха за други престъпления”

 1. През “такова беше времето” близък на семейството работеше в “Разбойническо дело”. Последна дупка на кавала и както се само иноризираше бе: “Най-добрият журналист сред лекарите и най-добрият лекар сред журналистите. Веднъж той ме светна как се правят “новините” във флагманът на масмедиите. В рубриката “В чуждата преса без наша намеса” набарват по телекса инфо от капиталистическа Аржентина. За 1978г. цените средно са се повишили с 12%, доходите са се увеличили с 16%.

 2. Продължение. Запетайката се превръща в точката на изречението и всичко е на 6.
  Та в битивито просто са жалки плагиати на практики от комунистическа България.
  ДГД!

 3. „Вчера беше цензуриран говорителят на главния прокурор,

  беше цензурирана прокуратурата.”
  Казала говорителката на прокуратурата Сийка Милева пред журналисти…
  С това тя дава материал за манипулации на журналистите.
  Защото никой на когото главата му не е телевизор, няма да помисли, че който и да е ще цензурира Гешев, над когото е само Бог.

  Просто и за дебилите вече е ясно, че хебридната война между Гешев и Борисов, срещу Васил Божков е пълномащабна.

  ЛИЧНО МНЕНИЕ

  Според мен, Сретан Йосич няма да разкрие сметките на които е превеждал наркопарите на Борисов…
  Каквито и пари да му предлага Васил Божков!
  Защото шифрованите сметки са гаранцията за животът му…

  По-вероятна е, перничани да удяват Борисов в Перловската река под Орлов мост..

  Най-вероятно е , офшорните сметки с милиардите на тариката от Банкя , да ги разкрие американският сенат!
  който вече включи в забранителен списък фирмите и лицата по Северен и Южен газов коридор…

  А Борисов е вече в списъка с двата крака, тъй като се огелпи като пате в кълчища в Южния газов коридор…
  И от хъбчета, руски, турски, балкански поток, докара я накрая до Банкянски поток…

  Не ангажирам никой с ЛИЧНОТО си МНЕНИЕ!
  Но Сретан Йосич едва ли е толкова глупав.
  И няма да каже на Божков, безименните и номерирани банкови сметки Борисови…

  Инстинктът за оцеляване, не се влияе от пари…

  ЛИЧНО МНЕНИЕ, но почива на доказани научно рефлексии …

  Но…ще видим…
  Засега, наблягайте на Поп Корн…

 4. Абе може да са всякакви, обаче ме кефят таргетите, които цели Шрек – лицемера Радев, апотеоз на разврата във висшите слоеве на ВВС и тоо бандит Божков, олицетворение на някакъв посттоталитарен ЧеГевара, развратен дядо, тръгнал да рейпва из чалготеките. Колко ли наши деца са заминали на Запад само заради това, че тези двамата са тровили с години средата за развитието им?

 5. Като няма вода и въздух, Другаря Бойко ще ни храни със зрелищен отстрел на конкуренти. Сега всички Овци се прибират в кошарата вечер и чакат нова порция роден лабут, както казваше Баба ми. Или екшан по холивудски. Та както казах, чакаме със затаен дъх, кой ще е следващия отстрелян за кефа на публиката. Да подскажа на Бойко ако иска да е успешен, най-голям брой точки Кеф, носят неговите министърчета, и неговите котарачета. Искаме ги на чеверме! За десерт може и Лъчо Мозъка, Лилето, Цецко и Цецка, Калинките с купени дипломи, Посраника на Валенсия, чиновниците с незаконни два трудови договора и т.н. За вечеря може Другаря Параванов, Вальо Златев (не вальо топлото 🙂 ) Ковачки, Собственика и Директорите на Стомана Перник и т.н.

 6. Днес е денят на скръбта…
  Днес е денят на траура..

  Днес е Денят на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим…

  Онези от вас, които имат възможност,
  отидете пред стената на скръбта до НДК…

  Облечете болката в думи …
  Приемете нараняването…
  За да можете да оздравее…

 7. Олигарх – човек забогатял чрез връзките си с политици управляващи в момента.
  Къде са арестуваните политици г-н прокурор?
  Къде са депутатите от ГЕРБ и БСП гласували закона, който е направил богат В.Божков?

 8. Гешев е приел възложената му задача да бъде екзекутор. Кой,кой,кой му я е възложил? Не е Цацаров,защото той самият изпълнява роля.
  Сценарият е прост. Отначало ще подгонят някои по-неудобни олигарси.Няма значение с какви средства. Закони ли?-Кой ги спазва!
  Озлобеният и ошешавен народ ще каже: “Да,той е.Той ще ни оправи”. След това с ореола на спасител ще се обърне към политическите противници. Това е същността на задачата. Така на статуквото ще се изрисува по-човешки вид за залагалка на измамената публика.
  Неблагодарна задача,но дали се осъзнава от веществото под каскета!

 9. “Империята отвръща на удара”

  Обявяването от Гешефтатурата, че е арестувала Божков,
  се оказа кьор фишек,
  в хибридната война срещу Черепа,

  Васил Божков с ново изявление в медиите:
  “Кой ви каза , че изобщо съм бил в Дубай?
  На разположение съм.
  Къде съм, не е най-важното“

  Уж Гешев-Богоравний е истината от последна инстанция,
  а лъже, като дрът партиен секретар-тъпанар…

  Защо ли се учудвам,
  след като е избраник на Бойко Бекапето?!?…

  Голяма излагация…
  Голям сеир…

  Наблягайте на Поп Корн!

 10. Междувременно освободиха срещу гаранция ГЕРБ-калинката ,
  Председател на Комисията по Хазарта…

  Голяма излагация…
  Голям сеир…

  Наблягайте на Поп Корн!

 11. Я да видим, кой назначава “Комисията по хазарта”?
  Състав на Комисията Чл. 18. (1) (Изм. – ДВ, бр. 68 от 2013 г., в сила от 2.08.2013 г., бр. 1 от 2014 г., в сила от 1.01.2014 г., бр. 105 от 2014 г., в сила от 1.01.2015 г.) Комисията се състои от председател и четирима членове. Председателят и членовете на Комисията се назначават от министъра на финансите, като един от членовете е от Националната агенция за приходите и по един член се предлага съответно от председателя на Държавната агенция “Национална сигурност”, от министъра на икономиката и от министъра на правосъдието.

  Значи министърът на финансите (безимотния), шефа на НАП (с личните данни), ДАНС (тука руски агенти си пускат новичоци и т.н.), министъра на икономиката, и Барни Ръбъл, нямат нищо общо.

 12. странно е твърдението че националсоциализма и комунизма са еднакви! Разликата е огромна,но за някой е по лесно да не я виждат!При националсоциализма несъгласните с тази идеология са могли сами да напуснат страната и да се заселян в САЩ,Великобритания,Франция,СССР ,и други “демокроций”! При комунизма например какъвто беше в България и СССР например несъгласните с не можеха никога да напускат комунистическите страни до 1989! Това е само една от разликите,за другите разлики се подсетете сами!

 13. При хитлеризмъ, фашизмът, и сталинизмът несъгласните са били убивани! Това е приликата! Дори и “различаващи се от другите деспотизми”, пак са еднакви! Само демокрациите са различаващи се очевидно и от “неспециалисти”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.