Просъветската зараза ще трябва да с лекува у нас с антиидиотик

Многократно съм бил иронизиран, за да не кажа сатанизиран, заради дългогодишното ми настояване Монументът на окупационната армия МОЧА в София ( и неговите подобия в цялата страна) да бъде демонтиран. Именно демонтиран – “подробност”, която упорито отказват да “забележат” в позицията ми онези, които се опитват да представят тази позиция като “вандалска”, а не като част от освобождението на България от най – ярката монументална декларация за търпимост към наследството на съветската колонизация на насилствено русифицираната ни нация.

След многобройни публични протестни демонстрации през последните 10 години пред МОЧА, организирани от нашата легално регистрирана неправителствена организация, обозначаваща се именно с думата демонтиране, най-сетне се намери и друга “ група граждани”, които използват средствата на легалната борба за премахването на този позор от центъра на столицата ни.

Кое е новото, и какво е старото в рамките на факта, че пред МОЧА младежи изписаха със свещи “ С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята”?

 

 

 

 

 

 

Новото не е в остротата на посланието и не е просто във факта, че този път организаторите не сме ние от спомената неправителствена организация. Протстиращите, които са получили разрешение за демонстрацията си ( както винаги правим и ние), са от агитката на “Левски” , отбелязва сайтът “Фактор”.

Във връзка с това имаме и новина: на нас, като редовно протестиращите граждани на МОЧА през последните години, не веднъж ни изпращат провокатори с вид на биячи от т.н. “Червена сила”, предвождани от самозвания си вожд Георги Марков- същият ( не знам дали все още е студент по право в СУ ) не пропуска да ме “изпрати” в Белене, когато ме срещне по улиците на София ( особено ако е в дамска компания пред която да с перчи като голям бабаит, знаейки отлично, че от мен не може да очаква ритник в мутрата). 

Къде са този път провокаторите да защитят светинята на чуждата окупация? Май не им стиска да се изправят пред група протестиращи, от която могат да получат физическа съпротива, каквато ние, “жълтопаветниците”, не само не оказваме, но и няма как да окажем дори да имахме желание, защото червените провокатори си водят и жандармерия да ги защитава …от нас, редовно протестиращите.  

Дотук с новото.

Има обаче и нещо старо. То е рамките на устойчиво повтарящия се факт, че въпреки своята зрелищност и местонахождение в самия център на София, на хвърлей камера от БНТ, протестът по традиция не привлече вниманието на медиите. Не им е “интересно”. Вкупом мижат и пасуват. Цял концерт със симфоничен оркестър и руска класическа музика организирахме пред МОЧА, за да оборим вменяваната ни “русофобия”, но и това не привлече вниманието на подкованите със сърп и чук нашенски медии.

Какво трябва още да се случи под носа не телевизиите и прочее незрящи медии у нас, за да “прогледнат”? Или те налитат да снимат и показват само сцени, в които някой налита на бой срещу властта?

 

Това поведение ми напомня на пасивността полицаите, които ми обясниха в Добрич, че поради липса на меле не са се намесили с решителни действия срещу  организираната престъпна група от провокатори, опитала се чрез нещо като словесен линч да провали представянето на книгата ми “Измамата “Сан Стефано” на 7 март миналата година. 

Е, в София миналата седмица същата организирана група, придобила увереност след онази безнаказаност, организира меле под водачеството на подстрекателя Костадин Костадинов. Сред битите в него имаше и полицаи. Утре ще има и политици – побрани за целта евроатлантици ( искрени или мними), ако така продължава…

Кажете ми пак, че нещо преувеличавам или че става дума за някаква теория на конспирацията, но такова единодушие в избирателна медийна слепота е ако не резултат от конкретна инструкция, то на трайно настанила се имунна резистентност в българския медиен организъм. Има нужда от някакъв антиидиотик, за да бъде извадена тя от равновесие, за да разбере, че трябва да се лекува.

Когато нормалните канали за комуникация са запушени, все отнякъде ще избие антиидиотикът. Да не се чудят слепоците, че отчаяни глави ще се решават на отчаяни действия, за да привлекат вниманието на хъркащите медии и приспиваното от тях общество към най-ярката дамга, синило от бича, знак за търпимостта към лъжата в чудовищно големи размери, доминираща над столицата, Пловдив, Варна, Бургас и прочее окупирани през септември 1944 година  от Червената армия български градове без един изстрел на съпротива, но с топовни салюти в Подмосковието по нареждане на Сталин за “превземането” на всеки един от тези български градове.  

Наскоро, по стечение на обстоятелствата, размених няколко думи за МОЧА с висш партиен кадър на ГЕРБ. Моментално ми даде “примера” на Виена и Берлин като обяснение защо скоро нямало да се случи демонтиране на МОЧА в София. В онези столици на онези държави са избити стотици хиляди червеноармейци и са им вдигнали войнишки паметници буквално месеци след това, докато тук не е загинал от български куршум и един съветски окупатор, а МОЧА е осветен лично от Тодор Живков на рождения му ден на 7 септември 1954 г. като демонстрация на победилия светски колониализъм, поясних аз. Моят събеседник веднага се съгласи за тези разлики с мен. 

Така е, всички хора, българи и чужденци, биха се съгласили с фактите, които не могат да бъдат отменени. Но за тях първо трябва да се говори, за да се знае. Защото съветофилството , както русофилството, е преди всичко плод на невежеството на онези, които го изповядват и чак на второ място идва идеологическият фанатизъм на вярващите в окупацията като форма на “освобождение”.

В този смисъл българските медии са не просто в дълг към обществото поради своя отказ да прогледнат и да позволят чрез тях милиони българи да научат истината за собственото си минало и позорната си търпимост към лъжата в днешно време. Българските медии са солидарно виновни с властта за остракирането и маргинализирането на самия разговор за съдбата на съветските окупационни светини в България. 

А на онези, които в безсилието си да измислят нещо друго – за да не изглеждат все пак като явни слуги на постсъветския колониализъм, все питат “това ли е най-важното сега”, ще дам пример от онзи ден с техния Гальоша в Пловдив. Защото тъкмо българските власти се бяха наметнали с мантията на европейски българи, способни да се озъбят на руската хибридна война срещу България и изведнъж им се наложи да избират как да реагират на факта, че Гальоша осъмна с надпис “нищо не сме забравили, няма да простим”.  

Изреваха на умряло и цялата им мимикрия лъсна. Защото МОЧА, Гальоша и техните подобия в България са мерило, по което може да се съди за лицемерието на българските управници, които се преструват на патриоти и евроатлантици, макар да са на практика носталгици по колониалното минало, охранявайки неговите монументални надзиратели като висша ценност в страната ни, в която беше позволено да се демонтират всякакви паметници, натоварени с идеологическа плесен, но не и съветските маркери на имперското влияние на Москва у нас. 

 

26 мнения за “Просъветската зараза ще трябва да с лекува у нас с антиидиотик”

 1. Без битка с руските зависимости и родната мафия България няма как да остане в орбитата на свободния свят

  Дано действията на новият главен прокурор Иван Гешев се окажат ключова част от нея
  Светослав Нахум

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-bez-bitka-s-ruskite-zavisimosti-i-rodnata-mafiya-balgariya-nyama-kak-da-ostane-v-orbitata-na-svobodniya-svyat

 2. Не е точно по темата, но си струва гледането. Ужасната истина за войната без измислици и митове от писателя фронтовак Виктор Астафиев, вечна му памет:https://www.youtube.com/watch?v=o1Vg9vvvnSY

 3. Просъветската червено-кафява зараза се лекува само с техните “лекарства”…

  ТЪЖЕН ПОМЕН

  2-ри февруари…
  1982-ра година…

  Подкрепяният от Кремъл, Асад и неговата Сирийската редовна армия започва да бомбардира град Хама…
  За да потуши избухналото въстание срущу деспотичният му комунистически режим…
  Както при всеки комунистически режим, точният брой на жертвите му са “държавна тайна”
  Както у нас, точният брой на избитите без съд и присъда над 40 000 от българоубийците АБПФК на БКП.
  В Хама сирийцоубиецът Асад “неутрализира” между 10 и 25 хил. души загинали…съгласно Амнести Интернешънъл…

  Днес без да сме в открита война, заради българоубиеца Борисов, българите прогресивно “се стопяват”, с около 50 000 на година…

 4. Обърнахте ли внимание с какъв ПРИПОВДИГНАТ тон репортерите, изпратени в Лондон, за да отразят “всенародните тържества” по случай окончателното излизане на Обединеното кралство от ЕС?! Нагледахме се на доволните муцуни на разчорления, очевидно пиян Джонсън и на зализания Фараш (той, милият, все още не разбира, че от този ден става излишен и няма никаква причина за празнуване) :), които отваряха, демонстративно ухилени, бутилки с английско “шампанско” на фона на фойерверки и звъна на Биг Бен.
  С репортажите си българските репортери сякаш искаха да ни кажат и покажат: “Вижте колко са щастливи англичаните, хайде и ние след тях да направим същото!”
  А не е било точно толкова “всенародно” весело, според познати, които живеят и работят в Лондон. Преди нощните тържества е имало няколко хилядни митинга, предимно от млади хора, на които са присъствали известни представители на културния, артистичен и делови елит в страната, както и на граждани от държави в ЕС, които работят и живеят в Лондон. Със сълзи на очи много англичани, загърнати с европейското знаме, са скандирали. ” Приятели от Европа, обичаме ви! Скоро ще се върнем!” Да не забравяме, че на референдума САМО ПОЛОВИНАТА граждани на Великобритания подкрепиха излизането от ЕС! А на протестните митинги в Шотландия, където 64% от гражданите гласуваха срещу Брекзит, сега искат референдум за оставане в ЕС и напускане на “Обединеното” кралство.

  Но тези, различни от “официалните” митинги, (защо ли?) отсъстваха, или бяха споменати между другото, от репортажите на специално подбраните и командировани за “тържествата” български журналисти…

 5. Не сме сами!
  За мен като левскар това е нов повод да се гордея с една значителна част от привържениците на любимият клуб. Да припомня, че именно агитката на Левски първа се “сети” публично да разкрие същността на Бибитко. Преди дербито с Лудогорец в далечната 2011г. в Разград при откриването на трибуна на градският стадион където, има си хас, де без него, Баце се кипреше в предпочитаната поза – с ножици у ръка заелите места в клетката за гости при появяването МУ изригнаха мощно, кат един: “Бойко, курво!” И не спряха през цялото време на церемонията.
  За съжаление, не ще да е случайно, видеоклипът скоро го хвана липсата. Сподели съдбата на чудесната разследваща статия на сегашният говорител на ЦИК Цветозар Томов “Повелителят на детските сънища” посветена на неофициализираното житие и битие на мутро-милиционера.
  МОЧА-вците вече са прочетен вестник. Много мина, мъничко остана.
  И преди и сега, ЛЕВСКИ значи свобода!
  Само ЛЕВСКИ!

 6. Г-н Инджеву
  Извинявам се за повторното включване!

  Арестът на Васил Божков е официално потвърден. Това заяви преди минути във Варна главният прокурор Иван Гешев.

  Поп Корн нямат свършване, но започна да ни омръзва този сапункен сериал, вече 30г…

  Вие си създадохте Васил Божков, сватанака на Стефан Софиянски,
  вие си го арестувайте, ако има за какво…

  Но с това не се изчерпват задълженията на Гешефтатурата, според Конституцията, законите и подзаконовите документи!
  За които аз-данъкоплатецът им плащам заплатите и екстрите…

  Освен да арестува себе си, Гешев Богоравний, е длъжен да арестува още няколко души:
  Премиерът,
  Министъра на финансите,
  шефа на НАП,
  шефа на ДАНС,
  министъра на икономиката,
  министъра на правосъдието!

  Според чл. 108, ал 2 и 3 на Конституцията. Която е върхов закон и има ПРЯКО действие, нали?

  Тъпият, но изпълнителен Гешев Богоравний, когото уж 2 пъти го препитва ВСС, се оказа, че не е чел Конституцията…
  Поради което 100% сме сигурни, че не е чувал за закон и подзаконови документи…
  Поради което ограмотяваме тъпата пачавра Гешев Богоравний , със следното…

  Комисията по хазарта е ДЪРЖАВНА СТРУКТУРА!!!

  Чийто състав и правомощия са определени от МИНИСТЕРСТВО на ФИНАНСИТЕ на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  СЪСТАВ И ПРАВОМОЩИЯ НА КОМИСИЯТА

  Чл. 4. (Изм. – ДВ, бр. 58 от 2018 г., в сила от 13.07.2018 г.) (1) Комисията е колегиален орган и се състои от председател и четирима членове.
  (2) (Изм. – ДВ, бр. 58 от 2018 г., в сила от 13.07.2018 г.) Председателят и членовете на комисията се назначават от министъра на финансите, като един от членовете е от Националната агенция за приходите и по един член се предлага съответно от председателя на Държавната агенция „Национална сигурност”, от министъра на икономиката и от министъра на правосъдието.
  (3) Условията за назначаване на председателя и членовете на комисията са определени в Закона за хазарта.
  (4) Членовете на комисията, без председателя й, не са щатни служители на нейната администрация

  Състав на Комисията по хазарта
  Чл. 18. (1)
  Изм. – ДВ, бр. 68 от 2013 г., в сила от 2.08.2013 г., бр. 1 от 2014 г., в сила от 1.01.2014 г., бр. 105 от 2014 г.,
  в сила от 1.01.2015 г.

  Комисията се състои от председател и четирима членове.
  Председателят и членовете на Комисията се назначават от министъра на финансите,
  като един от членовете е от Националната агенция за приходите
  и по един член се предлага съответно от председателя на Държавната агенция “Национална сигурност”,
  от министъра на икономиката
  и от министъра на правосъдието…

  Т.е., преведено от български на румънски,
  освен себе се да не пропуснеш да арестуваш поне
  финмин Горанов-ковчежник на ДПС,
  и грешката на природата Барни Ръбъл

  Гешев идиотино “Богоравний”!
  Омръзнаха ни идиотизмите и сапунките в държавата…
  Или чети законите, ама не както Даволът чете Евангелието,
  Или ще има Дървен Господ!
  За цялата ШАЙКА там ГОРЕ!

  Срамота е!
  В цивилизована Европа сме!
  Дряновата сопа да не стане жезълът на българската държавност!

  УМНАТА!

 7. Опозиционното мнозинство на Националната асамблея на Венецуела разследва ролята на България в изпирането на нефтодолари през “Инвестбанк” АД.
  https://bivol.bg/venezuela-laundromat-moran.html
  =====
  Гешев, арести!?

 8. МОЧА е тотем на двойните ни окупатори! Трябва да бъде демонтиран.
  Паметника пред НС е на ЦАР ПОРОБИТЕЛ.
  На следващите избори ще гласувам за който вдигне лозунга: 142 г. руско иго стигат!

 9. Съвършено вярно! Без медийна свобода няма да се отървем от кошмара на срамните “паметници”.
  Що се отнася до действията на героят и човекът от народа с каскет твърде рано гербаджийските медии започнаха хвалбите. Явно това ще е пропагандата за запазване на някакво доверие след сериозните управленчески провали, които сигурно няма да спрат до тук.
  Тепърва ще се внасят обвинения и ще се произнася СЪДА!
  Много вероятно е да бъдат заведени и много дела в Европейския съд и ние българите да продължим да плащаме сериозни компенсации.

 10. POSTED BY SMS | ФЕВРУАРИ 2, 2020, 13:32

  Благодаря Ви за коментара, споделям напълно Вашата гледна точка относно отразяване на това тъжно за Европа събитие!
  Няма как да го определя по друг начин, защото една ярка звезда от звездното синьо знаме на Обединена Европа бавно угасна…
  15% от населението на ЕС вече са извън ЕС…Втората най-силна икономика…Най-голямата ядрена държава в ЕС (след излизането на UK остава само Франция)…Найджъл Фараж и хората му празнуват, Джонсън – също (ако не разбрахте, те са вече управляваща коалиция там – особено след като Фараж реши да не издига собствени кандидати на последните избори, и така дефакто подари убедителната победа на Джонсън, поради спецификата на британската избирателна система).
  Тъй като отдавна не гледам бтв и нова (липсата на главни букви не е поради граматическо незнание), бих коментирал само начина, по който беше отразено това събитие от ТВ Эвропа и БНТ.
  По ТВ Эвропа просто възторгът и ентусиазмът струяха на всеки половин час в емисиите!
  Явно се радваха, че хибридната кремълска операция по излизането на UK претърпя пълен успех…
  За мен лично изненадващо, но БНТ отрази Брекзит по доста умерен, разумен, и бих казал – състрадателен начин.

 11. https://www.mediapool.bg/dzhulian-barns-nyakoi-den-shte-se-varnem-ako-oshte-ni-iskate-news302973.html

  Това мнение няма да го чуете нито по ТВ Эвропа, нито по бнт, нова или бтв…

  “Половината страна няма да престане да бъде еврофил, понеже другата половина е решила да се върне, за да се сгуши в миналото.”
  Някой ден, когато решите да се върнете обратно, ще бъдете “Добре дошли!”, г-н Барнс!

 12. ФЕЙК (Ода) за прокуратурата от Светослав НАХУМ-доктор по право

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-bez-bitka-s-ruskite-zavisimosti-i-rodnata-mafiya-balgariya-nyama-kak-da-ostane-v-orbitata-na-svobodniya-svyat

  Не го вярвам, нито едното, нито другото, особено за правото и загрижеността му за суверенитета на България.Виж, ако беше споменал със същия плам и категоричното премахване на поставените руски жалони-ПСА за унижение на Българите,можеше да спечели и някакво съчуствие и дотук. Нищо ново.Дежавю. Поредният полезен и….(интелектуалец), адепт на московското статукво Борисов-Нинова-Доган.

 13. Да де, ама такъв “антиидиотик” все още няма открит и не се очаква откритието да стане скоро, какво правим??!
  Бъдете здрави!

 14. @БЪЛГАРИН
  Ето, за тази част от Англия, интелигентна и излъчваща духовен финес, съжалява Европа!
  Джулиан Барнс: “Съжалявам и плача за нашето напускане на Европа, както много други. Мисля, че това е акт на безумен мазохизъм!”
  (Бориска Джонсън и Найджъл ФарШ ги оставяме на Румен Петков и руснаците му!)

 15. Ужасы Октябрьского переворота на рисунках очевидца ………………………….Cегодня будет интересный пост о том, как на самом деле выглядел Октябрьский переворот 1917 года, который произошёл ровно сто два года назад. Фотоснимков тех лет сохранилось не так и много, но зато остались некоторые рисунки от художников документалистов — которых, впрочем, до наших дней дошло тоже не слишком много.

  https://fakeoff.org/history/uzhasy-oktyabrskogo-perevorota-na-risunkakh-ochevidtsa
  ======================================================================== От статията най-важен, и най – страшен, е извода за последствията от упражнявания от болшевиките геноцид срещу висшата и средната класа от руското общество , направен от Йосиф Александрович Бродски, руски и американски поет, носител на Нобеловата награда за литература за 1987 г. Той стига до заключението, че след преврата 1917 година и последвалите репресии в Русия, е настъпило антропологично изместване(антропологичен упадък), от който тя ще се съвзема в продължение на векове.
  ТОЗИ ИЗВОД ВАЖИ В ПЪЛНА СИЛА И ЗА БЪЛГАРИЯ, ПРЕДВИД ИЗВЪРШЕНИЯТ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ ГЕНОЦИД СРЕЩУ ЕЛИТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.

 16. Милиционери Герберистки – Мини комуНизки

  Това събитие е още по-интересно в светлината на ареста на Собственика на клуба, един от тигрите на мафията по поръчка на други тигри на мафията. Но съвсем очевадно БиЖи Телевизийките срамежливо са го подминали. От какво точно ги е срам обаче не знам : )

 17. Много анти-идиотик ще требва. С внос по II-ро направление. Иначе лошо. Пърформънсът си го биваше – ни боя, ни шпрейове, родната милиция не можа да гъкне, скъпият на всеко путиняшко сърдце МОЧА остана чистичък. Па и освен “жълтопаветниците” имаше ЛЕВСКАРИ. А РъБъ путиняшките хиени, копейкинците, илиян тодоровците, жора марковци, жора жэковци, боян расатэвци и пр. пасмина са смели само при превъзходство 50:1 и нагоре, досуш като “братушките” си. Замирише ли им на сапьoрна лопатка или бренеке 12 кал., дим да ги няма.

  И като онези българи от новия ешелон, дето ни ги тъкмят да ни яхат следващите 20-30 години, с дипломи от Сорбоната и мазно-правилни изказвания, ще кажа, “не това е най-важното сега”. Да, има по-важни неща – лустрация; пълна декомунизация и забрана рубладжийските шебеци поне 20 години да заемат обществени постове; пълна конфискация до 9-то коляно; тотална чистка на комун-милицейската гангрена. Ама все от накъде трябва да се почне. То и националния флаг е само парче плат, технически погледнато. А химнът – стотина думи и комбинация от 7 ноти в разни ладове…

 18. Ненчев: Хипотезата е – прокуратурата да е искала от КС тълкувателно решение за държавна измяна, ако Десислава Радева е агент на чуждо разузнаване

  Ако президентът овладее всички служби със служебен кабинет, ще потули разследването на Гешев

  А аз все се чудех с какво толкова привлича Деса- простакеса все лични политици и по какъв начин ги “вдъхновява”, че изведнъж започват скоростно да овладяват разни иерархични върхове?! 🙂

  https://faktor.bg/bg/articles/nikolay-nenchev-desislava-radeva-e-vazmozhno-da-e-agent-na-chuzhdo-razuznavane

 19. Хубаво е, че сте се амбицирали, но да ви напомня нещо от реалността. Футболните агитки, особено тази на левски, от мнооого време са на повикване от властта по определени публични изяви. Да ме прощават левскарите. И този “случай” не е изключение. Подредбата на инсталацията, свободата на действие и ненамесата на обичайните мастии, изброени по-горе – тези неща не могат да се случат без предварителна организация от най-високо ниво. Знаете, че на МОЧА фас да хвърлиш и си повикан в районното…

  Медиите не го отразяват, защото още не е официално оповестено като одобрено от ББ. Трябва да изчакат.

  Добре ще е да изчакате и вие. Това е шах-мат. Държавата може да жертва МОЧА, за да спечели позиция, от която ще спечели още повече за себе си, а вашите надежди да потънат още по-надълбоко.

  Не си правете илюзии, че държавата и вие имате общ интерес. Държавата е машина, а вие сте гориво.

  —-

  Преди много време, когато ББ се обади на г-н Инджев и му каза, че спира Белене, аз изказах остро скептично мнение. Беше нещо в смисъл, че като не е Белене, то ще е още по-лошо, ще оберат някой друг сектор (или други сектори) от стопанството, ще оглозгат енергетиката по други линии… Използвах израза “телешки възторг”. Мисля, че тогава моят пост не мина, но може и да греша. Тогава всички бяхте във възторг. Сега вече сте по-обиграни, така да се каже, въздържайте се от открити безобразия..

  А да се надявате на Гешев… Това повече ми прилича на нещо, което изисква антиидиотик. Дано да не съм разбрал правилно.

 20. Към К.Ганев:

  Господин Ганев, Вие сам предизвикахте някои реакции с вашия коментар за Гальоша. С извинение, той прозвуча малко като ефекта на шведския синдром…
  Не помня за Ваш пост отпреди 8 години, но помня ясно, че никак не бях във възторг от обаждането на ББ по телефона. И го заявих на всеослушание на следващия ден в БНТ.
  А пък да бъда подозиран във “възторг” от Гешев е вече на ръба на клеветата.
  Не мога да повярвам, че вярвате в баснята ,че агитката на “Левски” е повикана пред МОЧА от …ББ, защото едва ли не има планове да го маха. В сайта на тази агитка, която нито познавам, нито рекламирам, от години се пледира за демонтиране на МОЧА.
  Освен това организаторите на пърформънса са имали разрешение за него от Общината, което го прави легитимен и няма основания за арести. Подобни изпълнения сме правили и ние – със свещи също, но най-вече сме го опакавали с европейското и българското знаме, лепили сме български флагове върху буквите и сме покривали фасадата му с лозунги и снимки на жертви на съветската окупация.
  Иначе щеше да е много добре, ако в подозренията Ви има някаква истина, но от ББ не можем да очакваме премахване на МОЧА. Той се беше заклел това да не стане никога, докато е на власт и един руски посланик го похвали за този поет ангажимент.
  И да кажа пак, не се сърдете на някои реакции срещу Вашия коментар на Гальоша, който е неразбираем за дългогодишните привърженици на необходимостта съветските паметници да бъдат премахнати.

 21. До К.ГАНЕВ

  Помня добре онзи момент. Но не сте прав, че всички бяхме във възторг. Позволявам си да ви опонирам кои поименно НЕ бяхме:

  -големият СТАМБО (RIP, приятелю)
  -ПАВЕЛ ТИНКОВ
  -EVERYONE ELSE
  -AWAX
  -ГУМАТА(май, не можах да открия поста му)
  -SMS
  -Симеон В.
  -Богдан Кримски-Таврически
  -ОТБЕЛЯЗВАМ
  -PAN AMERICAN

  Е, и моя скромност. И без лоши чувства.

  Липсващите ви постове най-вероятно са били блокирани и унищожавани от РъБъ милиционерите от Министерството на истина, които бдят за “правилната линия”. Имаше много такива случаи в този блог.

  На Стопанина респект!

 22. Извинявам се, пропуснал съм Жоро Николов и THE ROCK. Toзи Tapatalk си прави какво му скимне…

 23. Понеже, обаче, защото съм заклет последовател на максимата на Сократ: “Платон ми е приятел, но истината по-скъпа” и понякога стигам дори до мазохизъм, упреквам сам себе си, че понякога съм допускал пристрастия пускам изкопаните за вас две мнения на К. Ганев за реакцията му по статиите на Иво за спирането на АЕЦ Белене когато “лично и начело” ББ му се е обадил да обяви пръв пред него големият хабер.

  ЧАЕЦ Белене беше тъпа идея от самото начало. Това, че нама да се строи там, не означава, че няма да се строи въобще. Какво като ще е в Козлодий, а не в Белене? Старата технология – забравихте ли? Какво му се завъзхищавахте на ББ, сякаш е направил нещо полезно… Просто прехвърля паричните потоци в желаната от него посока. Пак ще строи АЕЦ, пак не е ясно колко ще струва, пак не е ясно къде ще складираме ОЯГ и ядрените отпадъци. Едни милиарди пак ще тръгнат към едни фирми, Борисов вече научи схемата… Лапнишараните се надпреварват да го хвалят – ето как в БГ поредният вожд-тарикат може да запише политически точки, ограбвайки до шушка будещето на възхваляващите го.
  Обадил се на г-н Инджев и вече е готин…”
  Posted by К. Ганев | март 28, 2012, 14:48

 24. Ето и второто мнение на К.Ганев
  “Какво се е случило бе, хора, та се лее този телешки възторг? Строителството на АЕЦ-а не се прекратява, само се премести, парите пак не се знае колко са, а на всичкото отгоре ще си имаме и газов бойлер за милиард-два, който пък е по-тъпа идея от предишната за АЕЦ Белене. Сега дори е по-кофти, защото няма как да се реве срещу монтирането на онази бракма в Козлодуй – то и не виждам някой и да е против… То не са сълзи на радост, то не е чудо. Дори изказвания за мъдростта на ББ не липсват – чак да му се повдигне на човек. Никой ли не забеляза как еднолично и без всякаква логика се взе решение за строителство на нова АЕЦ, малко по-встрани? Да не мислите, че онзи схархалясан реактор ще стане по-модерен и по-ефективен ако го шатне ББ в Козлодуй??? Повече пари ще фръкнат и отсега ви казвам – и там няма да заработи.
  Честита ви нова знимавка за следващите пет години. Ако знаете на какво се радвате…”

  Posted by К. Ганев | март 28, 2012, 23:07

 25. За Християнските ни вождове имам препоръка да пре прочетат от Лука 22 глава щот “Началника” ще дърпа уши. “25А Той им каза: Царете на народите господстват над тях и тези, които ги владеят, се наричат благодетели. 26Но вие недейте така; а по-големият между вас нека бъде като по-малкия, и който ръководи – като онзи, който слугува.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.