Докога българските мишоци ще мишкуват, за да не дразнят Миша

Посланието в интервюто на руския посланик Анатолий Макаров за БиТиВи от миналата събота се запомни с призива му да бъде спрян “ловът” на руски шпиони в България. Заради своята образност, това пожелание се запомни вероятно най-добре от широката аудитория. Но само на пръв поглед прекият призив се откроява като приоритет в тази изява на московския пратеник.

Макаров, макар да омаловажи темата, на практика не отрече, че е имало основания за прогонването на руските шпиони от България. Защото е наясно, че има достатъчно доказателства и ако атакува по тази линия рискува да предизвика ответна реакция. По подобен начин постъпват не само представители на цели държави, но и отделни политици, бизнесмени и прочее “величия”, които предпочитат да преглъщат нараненото си его при някое разкритие на техни безобразия ( или направо престъпления), за да не се стигне до съд, където могат да изплуват много повече подробности от тяхната незаконна дейност.  

За впечатлителните зрители обаче беше впечатляващо, че в защитната пледоария на Макаров изпъкна възмущението му от шума около последна порция прогонени от страната ни руски шпиони. Защото в това отношение Макаров може да се позове на дългогодишната практика българските мишки да мишкуват пред Миша ( както в Русия наричат символа на своята страна). Намекът му, че има външна намеса, заради която нашите мишоци са придобили смелостта да се изрепчат на Миша, при това шумно, беше повече от прозрачен.

Някой може да се учуди от констатацията ми, но Макаров косвено е прав за шума: в България се случва в момента нещо далеч по важно от замяната на двама руски шпиони с други, които неминуемо ще ни изпратят с препоръка този път да внимават малко повече. Но за това “нещо” изобщо не се шуми…

А трябва. Защото българските власти, които се правят на умряла лисица пред руското завладяване на стратегически кът от нашата родина, най-сетне се размърдаха. Интересно е да се отбележи, че при цялата показност на прокурорските акции, включително донякъде и по отношение на неколцина руски шпиони, българските управници не държат да се похвалят с мерките, предприети най-после срещу най-едрото мошеничество с придобиване на българска земя от страна на чужденци.  

Авторът на тези редове не успя да предизвика институционална реакция след 11 свои публикации по темата. Явно усилията на отделен блогър, пренебрегвани от дълги години на принципа да не се стига до съд ( иначе защо блогърът да не бъде смачкан по устав ?),  се таксуват като халосни патрони по дебелокожието на виновниците за най-голямата имотна далавера в България, каквато е руското настаняване на безценица в един наистина безценен природен рай у нас.

НА СНИМКИТЕ:  След като авторът публикува табелата за привилегията само руски туристи да плажуват край устието на р. Камчия – изрично изписана на български като за туземците, тя претърпя “умерена метаморфоза”. На същото място вече се обобщава, че става  дума за охраняван плаж, но този път надписът е на руски език – нещо като “военна хитрост”, адресирана до българите, които разбират по този начин, че тук е само за руснаци

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Беззъбият опит на БиТиВи да позволи на зрителите си да надникнат в базата в “Камчия”, превзета корупционно от московците от близо 17 години насам, беше последван от разкритието на “Дневник” за точните параметри на това национално предателство. И ето че българските власти се размърдаха, включително и на местно ниво в община Аврен, ударена по джоба жестоко от московските “благодетели”. Досега управата на “Аврен” нямаше нищо против руското нашествие – какво от това, че нашествениците превърнаха в своя губерния целия район. Но когато нашествието на “братушките”  спря да й носи изгоди, тамошните привърженици на “вечната дружба” изведнъж се присетиха да се възмутят от него.

НА СНИМКАТА: Базата в “Камчия”, скрита умело от погледите на българите в гората, няма нито една извисяващата се като МОЧА постройка. Но понеже е голяма, голямото е важно за самочувствието на “широката руска душа”, нейните собственици рекламират впечатляващите й от птичи поглед параметри. 

 

 

 

 

НА СНИМКИТЕ: Базата, уж почивна, е плацдарм за съветско -руска пропаганда и “мероприятия” за местни русофили и техните руски надзорници, които с общи усилия инсталираха бюст на командващия светската окупация на България маршал Толбухин

 

 

 

 

НА СНИМКАТА ( авторска): Дори и извън руската база пипалата на руската пропаганда превземат като лиани устието на р. Камчия, както с вижда от маркираното с вимпел присъствие на Путинските “Нощни вълци”, посетили паметника на съветските диверсанти на това място.

 

Руските господари, окопали се не само в самата “почивна” база “Камчия”, но и превзели хотелите в нейните околности ( превръщайки остатъците от курорта във фалирал декор за филм на ужасите сред настъпващата сред руините му джунгла), командват там от няколко петилетки насам. И ето че за първи път московските пришълци се натъкват на “българска мина”. Оказва се, че и прословутото българско снишаване си има граници, когато стане дума за пари ( а на националната сигурност “майната й”, когато става дума за продължаващото пълзене пред майка им Русия, кърмилница на родните корумпета ).

НА СНИМКАТА:( авторска) Резултатът от погрома на “руското присъствие” в съседство – някога това беше къмпинг “РАЙ” с десетки бунгала и търговски обекти. Сега “бедният роднина” тъне в разруха на самата граница на руския гигант, предизвикал верижна реакция от фалити в годините на скъпото руско “присъствие”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Всички имоти и банкови сметки на дружеството “СОК Камчия”, собственост на правителството на Москва, са запорирани заради неизплатени задължения към община Аврен и три частни компании. Това показа проверка на “Дневник”.

Според информация на местната администрация в Аврен, на чиято територия се намира почивната база “Радуга”, собственост на “СОК Камчия”, задълженията на компанията към местния бюджет за 2019 г. са близо 500 хил. лв., формирани от неизплатени данък сгради и такса смет. Дружеството дължи и още 85 хил. лв. за минералната вода, която е ползвало.

По тази причина в момента под възбрана е цялото недвижимо имущество

на компанията – терени и изградените върху тях хотелски и учебни сгради, спортни съоръжения, многофункционални зали, басейни, вили, помощни постройки и др. Под запор е целият хотелски комплекс “Лонгоз”, който е извън очертанията на лагера “Радуга”, но също е собственост на “СОК Камчия”.

“Още в края на първото тримесечие на т.г. натрупаните до момента задължения ще нараснат с още 1.285 млн. лв. от неплатени данък сгради и такса смет, каза за “Дневник” кметът на Аврен Емануил Манолов. А в момента, в който пожелае да въведе в експлоатация наскоро реконструирана част от базата си, дължими ще бъдат още 200 хил. лв. за издаването на необходимите разрешителни”.https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/02/04/4024801_vsichki_imoti_i_bankovi_smetki_na_ruskiia_lager_krai/?ref=home_main_news

Дотук – все пак добре, макар да се случва с огромно закъснение. Да видим дали ще бъде потърсена сметка на виновните, допуснали руската мечка да вършее в и около природния резерват край Черно море. Или ще стане нещо подобно като в специалния случай със съветските паметници: всички останали подлежат да демонтиране след епохата на комунизма у нас – а и още по време на съветския колониализъм ( с премахването на паметниците на Сталин, на българския му имитатор Вълко Червенков, на диктатора Брежнев и правешкия му слуга Живков, та чак до самия Ленин). 

Посегателството срещу монументалната прослава на Червената армия, която дори не е воювала в България, се превърна в забранителната червена линия. Нашите мишоци не смеят да я прекрачат, за да не дразнят Миша. Това ли ще случи и с базата в “Камчия”, чието натрапничество съвсем не се ограничава със символиката на наглата вносна корупция, покварила продажните туземци от Аврен, през Варна, до София?  

 

Апропо, във Варна виреят едни много шумни “възрожденци”, които отскачат специално до Добрич да запушват усти на публицисти в угода на руското влияние, но с “патриотична” претенция. Същите не ги мързи да се направят на перничани и да пристигнат чак на жълтите павета да плачат ( от сълзотворен полицейски газ) за пернишките пресъхнали чешми. Но за безобразието в Камчия на половин час път с кола от Варна, където е разпродадена за жълти стотинки българска земя, се спотайват на принципа – “шамар да е , аванта е”. Стига шамарът е руски.

 

 

23 мнения за “Докога българските мишоци ще мишкуват, за да не дразнят Миша”

 1. Шапо за Иво, китайската капка. Правят си оглушки КОИто трябва стига Стопанинът на БЛОГА Ни да е едничък. Т.е., налице да сме в полето на украинската поговорка: “Сам на полето не е войн”. Но стига да се получи тласък и разширение на усилията му от съмишленици и тихомълком заинтересованите власти се раздвижват.
  Много мина, мъничко остана.
  Сега, леко извън темата. В “неофициална” статистика Мордор води на Османската империя по броя на спечелените войни със 7:3. Засега. Като гледам действията на Султан Ердо към Цар пут.ин заформя се 11-та, хибридна. Любимият на Баце балкански управник Тайпи тези дни даде всичко от себе си и в Украина и в Сирия да подложи на повторни санкции любимите на ватници турски домати. И дотам се простират силите, ресурсът и капацитетът на кремълският гном.
  Нагледна илюстрация “изтемарване курвенската по турски. 17 мига които отварят нова, меко казано “динамична” страница на турско-руските отношения.

 2. И същите тези “възродени” шимпанзета, горили и макаци вече 2-3 години агитират със скъпи брошури и дипляни на възлови места (като подлеза пред СУ “Климент Охридски”) срещу приемането на еврото и влизането на България в Еврозоната, защото това било “унизително за българите”, “лишавало ги от национална идентичност” и не трябвало да се отказваме от “гордия български лев”. А брошурите и дипляните ги раздават миловидни девойки със сърцераздирателен поглед, демонстративно охранявани от нискочели мутри с бръснати кратуни.

  Със сигурност “възродените” примати ще преобладават и днес, на протестите срещу ратифицирането на търговското споразумение с Канада СЕТА, пак същите редовно организират “спонтанни” протести срещу Истанбулската конвенция, накачулените с кичозни плакати за “опасността”, надвиснала над традиционното българско семейство протести срещу “норвежците” и всякакви други джендъри, които щели да отвличат български деца. Обект на “възрожденска” и “патрэотична” протестна инициатива е всяко действие, което допринася за необратимата интеграция на България с цивилизования свят и ни отдалечава от опасния хибриден водовъртеж, засмукващ източноевропейците обратно в руския концлагер!

 3. Тестът на Помпео, по Иво.
  “Попадна ми като информация как Помпео хванал една журналистка, която го интервюира (и вероятно го е притискала нещо) не е в много в час. Посочил й карта с държавите без надпис и тя тотално сбъркала.”

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/30406958.html

 4. “Докога българските мишоци ще мишкуват, за да не дразнят Миша”?

  До тогава, докато не се скъса пъпната връв с кремъл…
  До тогава, докато българската котка не започне истински да лови, руски плъхове и къртици…

  До тогава руският Миша и българските мишоци, ще ни тровят с американски Поп Корн…

  4 февруари 2020
  КАЛЕНДАР на ВСЕБЪЛГАРСКАТА ИЗЛАГАЦИЯ и СЕИР

  ОНИЯ ГОРЕ, ще ни изтровят с Поп Корн и пуканки от село…
  Сеирът и излагацията нямат край…

  Президента с обращение към народа…
  Борисов с контра обръщение към народа, за Президента:
  “Съжалявам, че си е изпуснал нервите”
  DarikNews.bg/ БГНЕС

  “Той не ни е избирал.”
  Вярно е! Избрали са те бутончетата ти в Парламента…Гласуването в България е имитация на избори…
  С путинистки “избираеми места” …Трябва да си ненормален, за да приемеш за нормално и законно, че
  2 670 преференции са повече от 20 986 преференции, нали?…

  “Как ще свали нещо, което го няма.”
  Ами няма го! Ако го имаше, щеше ли да няма вода в Перник, в още 10 града и в още над 100 селища?

  “Това е пряка намеса в независимостта на властите, точно обратното на това,
  което винаги е говорил”.
  Наглецът от Банкя говори за “независимостта на властите”, когато контролираният от него и от Пеевски ВСС,
  на два пъти “изпитва” бухалката Борисова олигофрена Гешев, и не разбра ВСС, че той изобщо не е чел Конституцията…

  „Все едно аз да кажа, че свалям доверието от кмета, той си е спечелил изборите.”
  Борисов, ти си тъп и ние сме тъпи, но този път няма да се разберем!
  Хич не е все едно, като сваляне доверието от кмета, защото кмета е избран пряко от народа,
  а теб са те избирали бутончетата ти в Парламента, нали?

  “Откъде накъде ще се коментира управлението на няколко
  политически партии, спечелили изборите по законен начин?

  Е тук простакът Борисов, не само ни прави прости , а и ненормални!
  Трябва да си ненормален, за да приемеш за нормален и “законен начин”, когато
  2 670 преференции са повече от 20 986 преференции, нали?…

  “Всички социологически агенции:
  червени, пембени, дават,че ГЕРБ е първа политическа сила.”

  Е да де…Всички социологически агенции ще пророкуват това, за което им платите с Пеевски…

  “Той не дава доверието, че да го сваля.”
  Твоето Борисов довери, ти го дават в Парламента твоите бутончета, от името на гласувалите за ГЕРБ точно 1 147 292 избиратели…
  Радев снема доверието си от Борисов, от името на гласувалите за Радев точно 2 063 032 избиратели…

  “Хабите ми енергията, не ме интересува“, допълни Борисов.
  Знаем, че не те интересува нищо друго, освен енергично да крадеш като за последно с милиарди.Но…скоро ще се наложи да ги повръщаш…
  Въпреки , че като мутра от СИК, девизът ви беше “Кръв повръщам, пари не връщам”.

  “Нямаме никакви допирни точки,”
  Да бе, да!
  Путинистките ви допирни точки са безброй!

  ” освен безсмислените консултативни съвети,
  на които никога нищо не се решава, “, заяви още Борисов…

  Борисов, ама ти си бил по-прост и от изкъпан милиционер!
  Те затова се казват КОНСУЛТАЦИИ, защото нямат задължителен характер…
  Задължителни са ЕДИНСТВЕНО решенията на Парламента,
  От бутанчетата Твои, на Нинова,на Доганя, на Шкембе Войвода, на руският зет Марешки…

  Стига!
  Аман!
  Отровихте ни с Поп Корн…
  Омръзна ни да чакаме Годо!
  Да идва пъдаря и да разгони стражарите и апашите!

  След ДС-ти, овършахте бостаня, както червеноармейски чипик след 9-ти…
  Този път няма да пикаем на МОЧА, а ще се измочаме на тиквата, дето три папи са я пипали!
  И дано най-после да ни олекне…

 5. Нещо обнадеждаващо виждам на снимката-почетният караул не е вече с омразните паунски фуражки.Скъсване със съветските символи по всички линии,това му е майката.Чакам кога у нас ще върнат воинските звания от преди 9 ти септември и да не виждам да ходи по улицата гологлав офицер с торба в ръката.

 6. Ако трябва да избирам между бетоновото чудовище и запуснатите бунгала в горичката, със сигурност ще избера да отседна в бунгалата! Всички тези погребални венци около грозния тулуп и извратеняците, снимали се гордо пред него, тенекиените търкалета на някакви миризливи “ночные волки” и най-вече унижението, въпреки че си българин в България, да нямаш достъп до българските плажове, запазени само за руснаци през цялото време ще ми “разваля аурата”! Навсякъде в това живописно късче от родината ни днес се носи воня на мърша от войната, щото наемателите му още живеят в 1944 г., а изглежда за тях ние, българите, сме врагът-окупатор! Също както фашистите-бандеровци в Украйна и Крим!
  КАК ДОПУСНАХМЕ ТОВА?!
  КОЙ Е ПРОДАЖНИЯТ ИЗРОД, КОЙТО НИ ГО ПРИЧИНИ И ЩЕ ОСТАНЕ ЛИ БЕЗНАКАЗАН ????

 7. Хибридентът Радев поиска гражданска война

  Остават му само два коза: да поиска руснаците да нахлуят в България и… Логиката на досегашните му действия неумолимо го води към този ход – да поиска от шефа на своите кукловоди да нахлуе с ордите си в България.

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-hibridentat-radev-poiska-grazhdanska-voyna

 8. Ами че те,руснаците вече са нахлулу в България-кой им даде Камчия или си я имат за своя,след като два пъти стоварват с подводници диверсанти-терористи/по свидетелствата им,под едно дърво са заровили радиостанцията ,оръжие и част от доларите-сигурно още ги търсят/

 9. Положението в БГ стана ни ти да си жив, ни аз да съм умрял. Скараха се двама шапкари – двама вакли овчари! И двамата катили – русофили! Тиквата ни натресе пРезидента, който за една бройка да ни купи грипените, а сега тиквата, след като плати за F-16, ударно строи банкянския поток, който не бил продължение на турския такъв, като обещава да ни направи и родния чернобил – белене! Народът български, състоящ се от 80% дебили, гледа в телевизора и се хили. От СДС нищо не остана, бившият член на ДСБ Нено Димов опра пешкира, щото много му се искаше да прави кариера на всяка цена! Гешев погна Черепа и сега ще разсипе безценната му колекция, а не предприема нищо срещу истинските национални предатели! Казано накратко: положението стана да ти е драго да се ядосваш!

 10. Смях се на глас само като прочетох заглавието. Брилянтна ирония, брилянтно “гмуркане” в мутренския жаргон и употреба на любимия им израз, но в контекста на истински патриотизъм. Отправям Ви предизвикателство, Г-н Инджев да използвате в някоя следваща статия друга лбима дума на фатмашко-мутренското наречие: БРАТЛЕ 😀
  А коментара на финала е убийствен!!! Ако от руския шамар получава оргазъм руската блядка Копейкин, от тази статия трябва направо да зачене варненската уруспия!

  FREEDOM’S JUST ANOTHER WORD FOR NOTHING LEFT TO LOOSE!!!

 11. “SMS”, тази долна милиционерска помия по адрес на Президента, не ти прави чест да я четеш дори, камо ли да я пускаш на други хора да я четат.
  Апропо, Главния Чобанин на Републиката, днес оприличи пресата на стадо мисирки. Аз се чудя само, защо спря до тук. Трябваше да го оставят, да си даде оценката и за останалите живущи по съдба и наследство в България, която той превърна в селскостопански двор.
  Освен мисирки, да каже моля, кои са магаретата, овците, прасетата, зайците, кученцата ….
  Даже предлагам, за да е щастието пълно и в тон със селската му култура, да си сменим в личните карти титлата, от Граждани на България на Овци на България. И без това ни е подкарал с кучетата си и ни дои здраво.
  А на избори, вместо “Да” в бюлетината да сложи едно Овчо Беее да не объркаме нещо. : )

  А и да продължа кефа. Министерски съвет отдавна трябваше, да го преименуват на Чобанска среща а Парламента на Лисича Дупка. Ама не е късно.

 12. Вчера по телевизия Bloomberg bg излезе информация, че руската SVEL е купила Hyundai България.
  Аман от този руски ботуш! Цървулите дето ни управляват от 19 години продължават да ни тикат в устата на мечока миша и умора няма. Целият парламент са едно котило!

 13. De Profundis: Смешен плач в телевизионна честушка на посланик Макаров

  Услугата София да свърже чрез руска газова тръба руския приятел Турция с руския приятел Сърбия – е против интересите на България, Европа и демократичния свят

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-de-profundis-smeshen-plach-v-televizionna-chestushka-na-poslanik-makarov

 14. @ Драги NAGILUH (или HULIGAN, хулиган, четено отдясно наляво)

  В този сайт (по принцип) пишат сериозни и интелигентни хора, които споделят загрижеността си за бъдещето на България и се опитват да подскажат решения за наболели обществени проблеми. Повечето са граждани -демократи, които дават възможност на всеки да изкаже и защити мнението си.
  Но, явно, Вие, драги NAGILUH (Хулиган) не споделяте тези общи принципи, свикнали сте да давате акъл от последна инстанция и да командвате. То и псевдонимът, който сте си избрали, издава намеренията Ви: да хулиганствате в сайта, да сеете раздори, с дребнотемни, повърхностни заяждания да отвличате вниманието от коментиране на важните за българското общество теми и проблеми.
  Мисля, че в момента всички българи трябва да се обединим и да подкрепим онези институции, които работят за влизането на България в “чакалнята” на Еврозоната, защото това ще бъде най-сигурната гаранция за необратимост на интеграцията ни в европейската цивилизация, към която принадлежим.
  А пРезидентът Радев, дето го изписвате с главна буква, ни тика обратно към евроазийския концлагер.

 15. По принцип не коментирам съфорумци, но – ура, имаме си нов старшина от Министерството на истината да бди над правата линия в блога.

  Може даже да е мл.л-т о.з. Щото използва за ник един палиндром.

  В Министерството на истината май са намерили начин да броят мозъчните гънки – фатмаците с 3 и надолу ги пращат на дежурство в други блогове.

  Само от уважение към Стопанина, останалите съфорумци и високата политико-естетическа стойност на публикациите тук ще се въздаржа да не поздравя въпросното същество с друг палиндром, напр. нещо като “ерб риткис йа,камтаф” или “камтаф, ерб атакйам ибе ис йа”.

  На г-н Инджев респект!

 16. А иначе по темата кой е продажникът – ето данни от регистрите:

  СОК Камчия ЕАД, ЕИК 102850750,Адрес на управление Бургас 8000, ул. Индустриална № 3, ет. 10,Тел. 02 8581928, е-mail sokkamchia-sofia@einet.bg, Адрес за кореспонденция гр. София 1463, ул. Тунджа № 53, изп. директор – Станка Димитрова Шопова (последния генсек на ЦК на ДКМС);
  Съвет на директорите – Станка Димитрова Шопова, Наталия Михайловна Кулина, Андрей Юриевич Березин, Владимир Едуардович Филиппов, Александра Сергеевна Потапова и Ирина Василиевна Миронова;

  Документът за прехвърляне на собствеността на кметство мАцква е подписан от доц. др. эмилия радкова масларова, тогава министър на труда. Др. масларова има афинитет към подобни операции – прави го и с “Русалка” и спа-комплекс “Армира” до Ст. Загора. Бе на косъм да я пандизят плюс конфискация на откраднатите 11,000,000.oo лв, но единият главен свидетел по делото бе пребит, а другият се отказа от показания.

  PS Пак бях без интернет, съжалявам че съм толкова назад с материала.

 17. Последният първи секретар на ЦК на ДКМС е Росен Карадимов/почти всеки ден по телевизионните екрани раздава акъл и оценки-/

 18. Имам въпрос: Тя, товарищ Масларова, собственик ли е била на терените и плажовете край устието на Камчия, бащиния ли й е било, за да “си” го продава и да сключва договори за прехвърляне на собствеността “си”?! Не е ли Българската земя собственост на всички българи и дали някой ги е питал искат ли да продават земята си, завоювана и завещна от дедите им, точно на миризливите орки, дето “к’вот пипнат на фъшкия става” ?! Щом не са питани това не прави ли “сделката”, в ущърб на бъдещите поколения българи, НЕВАЛИДНА! Черноморието ни е граничен район, свързан с националната ни сигурност и стратегическите интереси на НАТО и ЕС. Питали ли сме какво мислят нашите партньори от НАТО и ЕС за тази “сделка”?
  Абе, ако пък решат, че е валидна (сделката) що не взема и аз да подпиша един документ, с който да си прехвърля собствеността на “Красняя площадь” и Спаската кула?! Някой московски бомж ще ми я продаде много выгодно. Шъ корумпирам кмета на Москва, Собянин ли беше, Путин-3 ли беше, ако се налага? Колко му е!? Или пък собствеността на моста “Риалто” във Венеция да си “прехвърля”. Някой местен мафиот, със сигурност, ще ми го продаде евтино, щото и него щъ го корумпирам!

 19. Тази статия специално беше истинско удоволствие за четене, неповторимо увлекателен и забавен стил на писане, смях се от сърце през цялото време. Поздравления, страхотна сатира.

 20. Двуглавият орел да внимава с Китайската Трияда на ККП, че ще го направят на орел с ориз! А пуйките,С Главен Мисир БойкоСвойко да внимават с Америка, че ще ги сготвят за Денят на Благодарността! Да внимават и другите животни, че ще бъдат в менюто на световният тероризъм!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.