НИЩОТА

Чета в уважавания сайт “Дневник” разсъжденията на уважаемия мой почти съименник и антипод като политически коментатор Иво Инджов, изкласил от репортер до доцент и експерт по комуникации. Къде ти ще се меря с това име от позицията на някакъв си блогър? Пък и наистина негово право си е неговото мнение, а да се спори догонващо с чуждо ( в почти всяко отношение) мнение, публикувано при това в качествена медия, е неблагодарна задача. Прилича на падане в капана на обяснителния режим. https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/02/05/4025322_nezavisimo_ot_podbudite_si_prezidentut_uceli_desetkata/?ref=home_analizi

Понеже не гоня “печалба” и не се опитвам да се харесам нито на широка, нито на тясна аудитория, рискувам да наджапам в това блато, от което човек не може да излезе нито сух, нито чист. 

Инджов се радва в статията си на президента Радев и дори казва още в заглавието си, че той е уцелил в десетката. Това, от езикова гледна точка поне, за мен е единствената радост в неговата статия. Като автор и водещ на предаването “В десетката” години наред съм с борил да се утвърди истината, че на български броим до десет, а не до десят.

С г-н доцента имаме през годините някои задочни спорове ( и само един пряк в телевизионно студио). Още като директор на БТА помолих да го помолят да изписва името си на репортер за един столичен вестник от един град извън столицата с добавяне на първата буква от бащиното си име, за да не ни бъркат хората ( и евентуално хонорарите в касите на вестника ). Г-н репортерът обаче явно нямаше нищо против го бъркат с моя директорска скромност и отказа категорично да приеме миролюбивото предложение.

Е, пожеланието ми днес почти се е сбъднало. Вече изписват почти съименника ми с титлите му, от което става ясно, че няма как да става дума за някак си блогър.

Тази дреболия обаче беше по-малкото “зло” в сравнение с разминаването ни в оценката за самия г-н президент Георги Първанов. Едно е да си уволнен като журналист заради Първанов със скандал, достигнал чак до годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на демокрацията по света, обратното е да си ласкател на същия Първанов. Инджов го обяви в края на двата му мандата за най-успешния български президент.

Моя прогонена от медийната сцена скромност пък заяви по този повод, че няма по-провален управник в България. Да обещаеш троен руски шлем в енергетиката, да се превърнеш в говорител и главен рекламен агент от позицията на президент на този руски интерес в България, след което и трите обекта да се провалят, е истинско постижение в областта “падение”. Не случайно Първанов си остава и до днес сред много малкото отявлени русофили в България, които нито веднъж не заслужиха руска дрънкулка на ревера си.

Да го кажа още по-ясно като за хора с мъглява представа за добро и лошо: Първанов е не просто провален политик, а единица мярка за провал от гледна точка неизпълнените си обещания да черпи лакомите си съдружници с чуждата руската пита.

Задочната ми полемика с моя почти адаш продължава днес почти на същата плоскост и ще бъде твърде плоско да бъде разглеждана като някакво адашовидно съперничество. Защото разминаването ни, смея да твърдя, е твърде представително за начина, по който едни и същи явления могат да бъдат интерпретирани от хора със сравними имена, но с несравними аргументи на базата на оценката на фактологията.

Ако за г-н доцента Инджов НАТО е “динозавър”, ще рече вредител в модерния свят, за моя блогърска скромност този уникален отбранителен съюз е незаменим източник на световна стабилност, без която тук нямаше да има свобода на словото, от която най-пълноценно с възползват тъкмо враговете на Запада и НАТО, т.е. пропагандаторите на русофилските продукти в българската политика. 

Тази позиция на г-н доцента обаче не му пречи да заподозре американска подкрепа за обекта на неговите похвални слова Румен Радев, чийто недостатък бил само в това, че си няма собствен политически проект ( горкият президент, още не е възприел прогресивния опит на Първанов да гради партия с държавни средства като действащ държавен глава! ). 

Ще речете, че това е логическо противоречие – хем да кълнеш НАТО на Джурасик парк като оратор в Хайд парк, хем пък да се опитваш да пришиеш към натовския генерал подкрепа от страна на върховния динозавър в Джурасик парк, макр да е избран с подкрепата на БСП. Така е, изглежда невъзможно двете хитроумия да съжителстват под една ушанка. На за приносителите на жива вода с менците на животрептящия устрем на прославата на поредния русофилстващ президент няма невъзможни неща.  

Спирам дотук, за да не наруша баланса, както би казал блансьорът в световните дела Бойко Борисов. Не бива да ми се получи по-дълъг текст от венценосния адрес по адрес на президента Радев, политически израсналия, балансирания спрямо Русия противник на криворазбраната Истанбулска конвенция – все хвалебствия на Инджов, които прилягат доста повече на статия във в. “Дума” или в проправителствените жълти сайтове, нежели на редовно навиквания от същите сайтове “Дневник”.

Разбирам ги колегите от “Дневник”: как да откажат да си предоставят платформата за изява на толкова напорист експерт по комуниза…, пардон, по комуникациите при наличната сложна местна и международна обстановка, в която популизмът в името на “другата гледна точка” е превзел и политиката, и медиите в световен мащаб, превръщайки ги във вселенски тъжен майтап. Наистина тъжното на този майтап е, че “другите гледни  точки” отдавна са се превърнали в доминиращи и превземат територии, смятани за резерват на съпротивата срещу активните борците със Запада и “динозавъра НАТО”. 

Накрая си признавам, че постигам едно нищо с този текст. Който се изправя срещу нищото, постига нищота. 

34 мнения за “НИЩОТА”

 1. Днес у нас все още е на почит НИЩОТА-та
  В България, формален член на ЕС и НАТО, но все още реален сателит на Русия…

  6-ти февруари…
  1911-та година…

  Ражда се Роналд Рейгън…
  40-ят велик президент на великите САЩ…

  Той каза:
  “Аз ще захвърля комунизмът на бунището на историята”

  Той го каза, и го направи!
  Няма го вече СССР…
  Няма ги социалистическите концлагери по света и у нас…

  Но…
  Живи са още метастазите на комунизма, ерго социализма…

  Ако не са чл.5 от НАТО, Тръмп и Помрейо,
  ще затрещи отново шмайзера на МОЧА и Альоша,
  както в Будапеща 1956-та година,
  както в Прага 1968-ма година…

  У нас все още продължава фалшивият календар на НИЩОТА-та…

  ИСТИНСКИЯТ КАЛЕНДАР!

  6-ти февруари…
  1911-та година…
  Ражда се Рони…
  “Гробокопачът” на комунизма…

  ЗА ПО-О-ОЧЕСТ!

  Тези, които папагалстват фалшивия календар на НИЩОТА-та, са идиоти…
  Като лъжливият и крадлив идиот премиер-милиардер, милиционера от Банкя…

 2. Уважаеми г-н Инджев, да спорите с Дневник /изобщо с Икономедия/ днес е като да спорите с Дума, Земя, Поглед инфо… и други червени зарази.

 3. Към висок:

  Не споря с “Дневник”, а изразявам несъгласие. В спора трябва да има две страни, но не очаквам да се стигне до такъв диалог ( между приятели, все пак). Освен това наистина е право на “Дневник” е да си избира авторите сред външните коментатори. Това, че не съм между тях, е подробност. Като не ме харесват, да се натрапвам ли?
  Не са ми длъжни с нищо. И е вероятно също така “въпрос на вкус”. Ако такъв им е вкусът, значи са прави да си го задоволят по този начин. Наздраве!

 4. Е..е, г-н Инджев. Не можете да се мерите с титлата ДОЦЕНТ на гореспоменатия инджов.
  С тези титли направо ни размазват. Нашите думи са нищо пред казаните такива с титла. Особено титли от най – престижния ни СУ Климент Охридски, който е на престижното 9хх сред 1000 университета в света. Какво тук значи Вицепрезидент на Асоциацията на Европейските Журналисти. Или какво Значи професор от Берлинския университет и 10 години главен консултант на Рим по древни изкуства. (Асен Чилингиров – Българин ). Или какво значи Павел Серафимов без завършил История пишеш в блог Спароток с милиони посещения и знания с които ” нашите” титулувания историци не могат да се мерят.
  Преди една седмица двама доктори по история от СУ Климент Охридски по “История бг” по бнт разпостранявала най – голямата лъжа. Нашите древни владетели се именуваха КАН или ХАН, вместо ЦАР. А сега по бнт следва другата голяма лъжа че траките били изчезнали. (Пак по история бг ,пак по бнт,пак в гледаемо време.)
  КАК? КАК? да се борим с окопалите се в титли и Добро заплащане с медии разпостраняващи лъжи ,които ерозират умовете на Българите.
  И пак да повторя: КАНАС У БИГИ титла на Български владетели.
  Буквален превод КНЯЗ У БОГ
  Съвременен смислен превод ЦАР
  Въпреки че ЦАР е чуждица заемка от Цезар.
  ТРАКИ са именували околните ни народи нашите предци ,ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ.
  Ние трябва вместо ТРАКИ да използваме ДРЕВНИ БЪЛГАРИ.

 5. “Да обещаеш троен руски шлем в енергетиката, да се превърнеш в говорител и главен рекламен агент от позицията на президент на този руски интерес в България, след което и трите обекта да се провалят, е истинско постижение в областта “падение”.”
  Но провалиха ли се в действителност? В момента плащаме за ненужна тръба, платихме ненужни реактори, а големия грабеж АЕЦ тепърва предстои.

 6. Чудесен текст г-н Инджев, адмирации. Този ваш почти съименник сте го описали чудесно, той е един от най-активните глашатаи на проруската линия. Само искам да споделя нещо и по повод един (не мога да се въздържа да не го нарека) мерзавец, който сутринта е бил гост на една мейнстриим медия, при един мейнстриим водещ, който е толкова пробит и той от руската хибридна задкулисност.. но това е друга тема. За другия, мерзавеца, госта му ми е думата. Насилих се да изгледам 24 минути интервю, спирах го 5 пъти, това беше такова гнусно изпълнение на този тип обвинен официално в едно от най-тежките престъпления срещу държавата каквото е шпионажа в полза чужда държава. Този безгръбначен изговори такива лъжи, глупости, безсмислици и откровени фалшификации, с такова нагло самодоволство и безочие, че на човек би му се приискало с голи ръце да го разкъса. Отново повтори безобразната и съвършено обидна за българите лъжа, че милиарди от българите били русофили омищлено казвам милиарди, това е също толкова невярно както и твърдението, че са милиони при положение, че общо партийките им събират 2-3 %. То не беше измислицата,че император Юстиниан I бил българин, че българите били измислили евразийството и русофилството, представяте ли си?!! И българите ги разпространили от Тихия до Атлантическия океан. Друго фрапиращо безумие беше твърдението му, че българските богомили първи се застъпили за правата на жените, а пък същевременно се пише православен. Пълен миш маш. Богомилите са еретици, те отричат Християнството изосновно. Та той какъв е последно, богомил или православен? Но при тях е така, путлеристката идеология смесва несъвместими неща изначално. Православие, комунизъм, сталинизъм, царизъм, империализъм и човешки, граждански и духовни свободи. Извинявам се, не са несъвместими, Путлер всемогъщия им господар и владетел може да смеси всичко, той и вода и олио може да смеси, да каже че е направил вино и те ще се съгласят и ще се надпреварват да го пият. Другаря Кагебист не могат да го спрат обективните реалности, обективната истина и физичните закони на Вселената. Ако не му изнасят той ще си ги пренапише и те ще аплодират. Това са русофилистиците, евразийците и техните еничари по места, които работят срещу собствените си народи, за да ги вкарат под руски ярем. Да ама не. Никога няма да стане другарчета, Свободния свят от който неразделна част е България има своите сили и институции и най- вече неизчерпаема воля да се защити и да надделее, както го е правил досега срещу всяка тирания и зло, нацисти, фашисти, комунисти, радикални ислямисти, всички те са обречени и отречени от Свобдния свят и Свободния дух на цялото прогресивно човечество.

 7. Към mika:

  Първанов се провали. А че приятелят му от онова време Борисов е под натиск да минимализира щетите от този провал, това е друг въпрос.

 8. @Bluesoul.Какво да се прави,нямаме вече нито Менча,нито Владо Шофьора ха дано да имаме някой като Никола Гешев…

 9. Във връзка с хипотезите за за евентуален импийчмънт, Радев заяви: „Импийчмънт няма да напълни язовирите и хладилниците на хората, няма да вдигне пенсиите. Импийчмънтът най -много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах на управлението“

  Ама, няма съмнение, че радостната новина за импийчмънта на руския пРезидент ще напълни площадите, ще има фойерверки, хората ще се прегръщат от щастие, хорца ще заиграят, че най-после сме се отървали от унижението да ни представялява по света миризлив цървул,(пардон!)миризлива партенка!

 10. От известно време Дневник ме изненадват. Неприятно ме изненадват. Попаднах на въпросната статия на твърде спорния експерт Инджов и останах огорчен.

 11. Към Bluesoul:
  И аз не обичам Русия и русофилите и за това не ги гледам, но истината е нещо друго.
  Да, богомилите са християни.
  И траките в Мизия – българи.
  “В своята книга, озаглавена “De Magistratibus”, Йоан Лидийски (Ioannes Lydus) съобщава, че Константин Велики бил писал на своя роден език (oiketa) няколко „Беседи“, които той оставил на потомството.1 Внимателно избягвайки да определи какъв точно е бил родният език на Константин, Лидийски – преднамерено или не – ни е оставил една нишка. Очевидно Константиновият „домашен“ език не може да е бил гръцкият; иначе прилагателното “oiketos” щеше да е неуместно, дори объркващо.2 Нито пък латинският е можел да бъде роден език на Константин. За да означават латинския език по друг начин, освен със собственото му име, византийските писатели в повечето случаи използвали думите “patrios jonh” (“отчески, бащин, отечествен език”).
  Георги Сотиров — Езикът на Константин Велики
  2. Лидиецът е писал своята книга някъде между 551 и 546 г. сл. Хр., когато латинският език в Константинопол е бил в пълно отстъпление.3 За самия Юстиниан се казва, че е говорел развален латински, а гръцки — като варварин.4 Това е било два века след смъртта на Константин. Логично е, че през този период в Константинопол е имало хора, които са можели да четат латински и/или гръцки, и такива, които са можели да четат Константиновите „Беседи“, написани на неговия „домашен език“. Лидиецът смътно загатва, че по негово време латинският е бил изтласкван извън официалните дела. Но от кой друг език?

  3. Съществуват обилни косвени доказателства, че Константин Велики е бил трак; съществуват и достатъчно преки данни за това, а именно:

  I) Дядото на Константин — Евтропий (Eutropius), е бил трак от Дардания;5

  II) Самият Константин е роден и отраснал в Ниш (Naissus), тракийски (дардански) град; 6

  III) Той завършил образованието си в Никомедия — тракийски град, в двора на Галерий (Galerius) — тракийски управител, роден в Сердика (днешна София). Галерий бил толкова не-римлянин, че за него се е смятало, че дори не си и помислял за името на империята да обели прилагателното „римска“, заменяйки го с „дакска“ — Дакия (Dacia), по това време една от няколкото големи тракийски провинции;7

  IV) Юлиан Отстъпник, племенник на Константин, няколко пъти се изказва, че семейството му е тракийско, от Мизия (Mysia);8…”

  Георги Сотиров

 12. Покрай другите си бисери резидентът на решотников днес се изцепи, че импийчмънтът няма да напълни хладилниците, а площадите. С протестиращи.

  Съвсем се е объркал човекът от съветите на маЦква, или е прекалил с коремните. Май-май ще му напълнят накрая клепоухата манерка с бренекета…

  На него и на други топ путиняци в Задунайския Милиционеристан…

 13. Знаете ли, как работи фабриката за НИЩОТА?

  ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ …

  Вашият мозък е по-съвършен и от най-съвършеният компютър!
  Вашият мозък за части от секундата, извършва хиляди пъти повече операции, от всеки компютър!
  Вашият мозък мигновено взима най-изгодното за вас решение!

  Но и най-съвършеният компютър забива, при грешни команди или вируси…

  Същото се получава и с вашият мозък при вирусът “избираеми места”
  Затова и на вашият мозък изглежда нормално абсурдното гласуване на избори с праг на преференциите.
  Затова и на вашият мозък изглежда нормално абсурдното, че
  2 670 преференции за кандидат от дадена партия, са повече от 20 986 преференции за кандидат от същата партия…

  Антивирусната програма за вашият мозък е подреждането на кандидатите в бюлетините на дадена партия по азбучен ред…
  По това ще познаете коя е демократичната партия, а не по празните ляво-десни приказки…

  Не вярвайте на никой сладкодумен стар или нов “спасител”,
  ако не подрежда кандидатите си в бюлетините по азбучен ред…

  Или той е “вирусът” или ти си глупакът!
  Вече 30г. още ли не сте го разбрали?

  Най-податливи на “овчия вирус” са тези, които не мислят с мозъка си, а с телевизора…

  Те са най-добрите и производители, и консуматори на НИЩОТА!

 14. “Затова и на вашият мозък изглежда нормално абсурдното, че
  2 670 преференции за кандидат от дадена партия, са повече от 20 986 преференции за кандидат от същата партия…”
  Изобщо не е абсурдно. Съвсем нормално си е.

 15. Отговор на репликата към мен; Абсолютно невярно е твърдението че богомилите са християни, това е историческа и теологическа неграмотност! Попитайте Българската Православна Църква, Вселенската Патриаршия и Папата. Траките били българи, това вече е пълна глупост, българите стават национална категория така както я разбираме днес след приемането на Християнството и Старобългарската писменост.Дотогава в българската държава има древни българи (т. нар. прабългари), славяни, готи, траки, които са или елинизирани или романизирани, гърци, и още други от т. нар. варварски народи включително авари и т.н. Българите в смисъла, който днес влагаме в това понятие са историческа категория, възникнала, на основа смесването на тези, а в последствие през вековете и други народности, обединени от Християнската религия(уточнение е че в днешни дни тя не е задължително условие, но в Средновековието е било задължително при формирането и), Старобългарския език и писменост, съзнание за принадлежност към дадената територия и политическата доктрина за Българска държавност и разбира се единния вътрешен пазар. Псевдоисторическите твърдения си ги пробутвайте на някой друг.

 16. Васил Милев , има много истини , които нашите доктори, доценти …от СУ се правят че ги няма и пробутват фалшификати върху които градят грандиозните си лъжи. От време оно ,та до близката ни история. (На вапцаров тепърва му “намират ” стихове). Има едно правило. Ако кажеш една лъжа, после ти се налага да кажеш още 100. И затова големият Български ум, всепризнат по цял свят, но не в България и руските колонии професор и от Берлинския университет АСЕН ЧИЛИНГИРОВ казва :БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ Е ОБЪРНАТА С ГЛАВАТА НАДОЛУ. ВРЕМЕ Е ДА СЕ ИЗПРАВИ.ВРЕМЕ Е БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ ДА РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ.

 17. Радикали и аутсайдери винаги ще има, хора на които света им е крив, науката им е крива, Господ им е крив, държавата им е крива, Европейския съюз им е крив, Вселената им е крива. Те някои твърдят че и Земята е плоска, че човек не е кацал на Луната, даже и че никога не е летял в космоса, чух даже че и гравитацията била измислена. Това не значи, че нормалния трезвомислещ и образован свят трябва да е съгласен. Такива с радикалните възгледи са еднакво опасни както в политиката, така и в религията, науката, обществото като цяло. Аз дори съм на мнение че не просто трябва да се игнорират, а да се борим срещу тях с твърдост.

 18. към Bluesoul:

  Българите във Велика волжка българия какви са били?

  Можете ли да ми посочите поне един музей, в който съществува поне един артефакт от “славяни”, за да ме убедите в съществуването им?

  Благодаря предварително!

 19. Българите са с АВТОХТОНЕН (МЕСТЕН ) ПРОИЗХОД.
  Блюсол стига съветЦка пропаганда.

 20. MIKA | ФЕВРУАРИ 7, 2020, 01:43

  Това, че за тебе съвсем нормално си е.,
  означава, че в главата все още вирее комунистическият вирус за “ръководната роля на Партията”.
  Това, че е “узаконено” 2 670 преференции за кандидат от дадена партия, да са повече от 20 986 преференции за кандидат от същата партия е пряко доказателство за очевидното.
  Изобщо няма значение за кого ще дадат преференциите си симпатизантите на дадената партия.Защото в Избирателният кодекс е съхранен комунистическият принцип за “ръководната роля на вождовете на партиите”, нали?

 21. Напоследък чета и слушам за латинския или френския произход на името Траки!
  Мирише ми на същата руска пропагадна атака, както подправянето на История славНобългарска, на История славЯнобългарска. Споря всеки възможен път, задавайки един и същ въпрос! Ето и въпроса:

  Какъв е бил Спартак:

  1. Трак от народа Траки?

  2. Трас от народа Trace – от френски?

  3. Срак от народа Thrace – от латински и английски?

  Като траките са много векове преди латинския, английския и френския езици!

 22. Няма Велика Волжка България. Има Велика България, това е държавата на кан Кубрат, която кан Аспарух напуска, другата е Волжка България която установява кан Котраг. Нейното население също не е еднородно, разбира се и там държавнотворния народ са древните българи(т.нар. прабългари). Тази Волжка България към 10 век приема исляма,през 13 век е ликвидирана от монголите и до някаква степен Казанското ханство е неин наследник, но с някои условности. За славяните какво да кажа, това е условно понятие за сродни народностни групи от индоевропейски произход, които имат големи различия в различните региони в които се разселват и в нашата Дунавска България са пълнеж, В Киевска Рус също са пълнеж за викингите, единствено успяват във Великоморавия да създадат някаква държава, която е разгромена от германците и териториите и трайно остават в Свещената Римска Империя на германците. Достатъчно ли ви беше обяснението.

 23. Към Веселин Станев: „КАК? КАК? да се борим с окопалите се в титли и Добро заплащане с медии разпостраняващи лъжи ,които ерозират умовете на Българите.“

  Незнанието и фантазията Ви пречат да не разберете, че Вие също сте един от тях и разпространявате неистини.
  Хипотезата, че българската владетелска титла е хан или „ КНЯЗ У БОГ“, е толкова състоятелна, колкото е вероятно да имаме общ произход и език с турци, монголи и руси.
  Този който иска да докаже, че траките са БЪЛГАРИ, той трябва първо да докаже, че в България се говори езикът на траките, защото днес в България се говори език, различен от езиците на старите балкански народи и причина затова са БЪЛГАРИТЕ. Сред имената на тракийските царе не е намерено досега нито едно име , сходно с имената от древна Балхара. Езикът на траките се е различавал силно от езика на древните БЪЛГАРИ поради липсата на цяла редица от звукове надеждно установено от траколозите. България няма нужда от сензации, България има нужда от пресъздаване на историята на БЪЛГАРИТЕ. Защото БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е МОЖЕЛ ДА СЕ УПРАВЛЯВА УСПЕШНО И ТО БЕЗ ЧУЖДИ ПОПЕЧИТЕЛИ. Простите и и ефикасни принципи, чрез които е правил това си остават ненадминати и досега, защото в тях е вградена мъдростта на една ранна БЪЛГАРСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Ние просто трябва да се върнем към корените си и да черпим сили и познание от този наш собствен БЪЛГАРСКИ извор на мъдростта!

 24. Развихрилият се тук спор, траки или славяни са българите, е толкова безсмислен, колкото спора, дървено или желязно е желязното дърво…
  ДНЕС е ПАМЕТЕН ДЕН
  от
  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  8-ми февруари…
  584-та година…

  Почти всички историци, приемат този ден за възкачването на престола на хан Курт или Кубрат…

  Кубрат е издънка от многовековната българска династия Дуло…
  Кубрат е основател на “Велика България”, която се е простирала
  от бреговете на Днестър до волга,
  от Каспииско море до подножието на Кавказ…

  Кубрат имал петима синове.

  Когато във “Велика България” нахлуват хазарите, там остава само най-старият му син Батбаян.

  Котраг слиза на юг и основава Волжко-Камска България , на територията на днешните Чувашия и Татарстан.
  Първите данни за Волжка България дължим на арабските географи от IX век – Хорезми и Ибн Хураздбих,
  а най-подробен е писалият на арабски език, персиецът Ибн Руста в началото на X век.
  Болгар е столицата на Волжка България.
  През 922 г. волжките българи начело със своя владетел Алмуш (от тази година – емир) приемат исляма от арабите.
  Това е описано от арабския пътешественик Ибн Фадлан в книгата му „Трактат“.
  През 1921г. Ленин с декрет закрива Казанска България и учредява Татарстан, а казанските българи са “възродени” на татари..
  До днес са открити над 2000 волжко-български паметници от X-XIV в.,
  от които около 900 селища и 190 городища (укрепени селища).
  Паметниците са главно на територията на съвременния Татарстан,
  както и на Уляновска (200),
  Самарска (160)
  Пензенска (70) области
  и в Чувашия (70).

  Кубер се придвижва на Запад.
  Престоява известно време в Панония, в аварския хаганат в днешна Унгария.
  След това Кубер се установавя в Битолско.

  Аспарух установява в Запорожието своя държава в 671-ва година.
  След това се спуска на юг и след кратък престой в Онгъла,
  преминава дунавските устия е в 681-ва година се установява в Северна Добруджа,
  известна, като Първото българско царство, до падането за два века под византийско робство,
  поради опожаряването и плячкосването на Велики Преслав от руският княз Светослав,
  подкупен от византийците с 40 000 златни коруби…
  По надписите около Мадарския конник е установено, че между Куберовите и Аспаруховите българи са съществували
  тесни роднински и политически връзки и, че са се съветвали за държанието си спрямо Византия.

  Алцек,най-малкият син на кубрат, след дълги митарства описани от Теофан Изповедник,
  става федерат с краля на лангобардите Гримуалд I (662 – 667), и се заселва с хората си в Сепино, Бояно и Изерния в регион Молизе.
  И до днес в региона, потомците им с гордост носят фамилните имена Булгаро, Булгарели, Булгаручи…

  Наскоро в Челе ди Булгария, откриха втори паметник на Алцек.
  В столицата София на основаната от Аспарух България, няма нито един паметник на Алцек…
  Високо в небето, на МОЧА, продължава заплашително да стърчи шмайзера на червеноармейската сган…
  ПАМЕТЕН ДЕН
  от
  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  8-ми февруари…
  584-та година…

  ПАМЕТЕН ДЕН
  от
  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  Тези, които продължават да папагалстват руските и комунискическите измишльотини за българската история са идиоти!
  Като “евроатлантика”-путинист , идиота триждий премиер-милиардер-корумпиер, и бивш столичен кмет…

  Нито има архиологически доказатерства, нито в древните източници се споменава за някакви славяни.
  Манипулацията е направена за първи път, от хърватина Дон Мавро Урбини,
  фалшифицирал в римските източници склави/=роби/ със слави/= славни/.
  100 години след това, Петър I-ви превежда “Царството на славяните” на Урбини, а след още 100 години, Екатерина Велика,
  с меч, с пари и с перо, налага славянството, като руска имперска доктрина.

  И днес, славянството на Петър I-ви, както и заветът му Черно море да стане вътрешно море за Русия,
  носят най-големите нещастия на България …

 25. Към парлама „десни“:
  Намалете количеството, защото неспирният Ви водопад от думи води или до обезсилване на истинските неща казани от Вас, или до невероятни желания, като това да поискате паметник на Алцек в София.

 26. Към TERVEL.
  Намалете количеството на съветите си.
  Намирате за невероятно желанието ми за паметник на Алцек в София?
  А не намирате ли за невероятно, че за 140 години/София е столица от 3-ти април 1879г./в столицата няма построен паметник на основателя на държавата хан Аспарух?
  Не намирате за невероятно, че от 140 години, софиянци вървят по улици и булеварди с имена, като че ли се намират в Москва?
  Не намирате за невероятно, че София е осрана със съветски и шумкарски паметници, след като от години комунистическият режим СЪС ЗАКОН е осъден за престъпен, наравно с национал-социалистическият???…
  Аз пък намирам за невероятно, че ТИ не намираш за невероятно гореизложеното…
  “TERVEL”-е,
  Намалете количеството на съветите си…Пажалуиста…Плийз…Моля ТЕ…

 27. “Това, че е “узаконено” 2 670 преференции за кандидат от дадена партия, да са повече от 20 986 преференции за кандидат от същата партия е пряко доказателство за очевидното.”
  Е, опитах се да спра потока от глупости, но явно неуспешно.

 28. MIKA
  Опитайте се да спрете потока от глупости, защото явно за сега не успявате…

  Да! Наистина “Това, че е “узаконено” 2 670 преференции за кандидат от дадена партия,
  да са повече от 20 986 преференции за кандидат от същата партия е пряко доказателство за очевидното.”

  Отново ще се поясня, но не заради теб, MIKA,
  защото ти си теспасяем случай на червено-кафяв шизофреник с кремълски синдром,
  а заради ония добронамерени, които желаят да проумеят шашмата с “избираемите места”…

  ПоДСтавеният от Борисов на “избираемо място” в листата на ГЕРБ
  Асим Ахмед Адемов от листата на ГЕРБ, със 7 220 гласа става евродепутат…

  Понеже не са поДСтавени от Борисов на избираеми места в листата на ГЕРБ
  НЕ СТАВАТ евродепутати:

  Лиляна Павлова Павлова 27 313 гласа
  Емил Йорданов Радев 24 168 гласа
  Ивелина Веселинова Василева 16 391 гласа
  Младен Николов Шишков 13 724 гласа

  Очевидно изборът на конкретният депутат от ГЕРБ,
  не зависи от дадените преференции за него от симпатизантите на ГЕРБ, нали?
  Очевидно изборът на конкретният депутат на ГЕРБ,
  зависи от това дали Борисов го е подставил на “избираемо място” в бюлетината на ГЕРБ, нали?

  Сега стана ли ти ясна шашмалогията “избераеми места”, ако си добронамерен?

  ПоДСтавената от Нинова на “избираемо място” в листата на БСП
  Цветелина Маринова Пенкова с 2670 гласа става евродепутат…

  Понеже не са поДСтавени от Нинова на “избираеми места” в листата на БСП
  НЕ СТАВАТ евродепутати:

  Велизар Пенков Енчев 20 986 гласа
  Деница Златкова Златева 16 444 гласа
  Румен Василев Гечев 10 819 гласа
  Момчил Стефанов Неков 4 435 гласа
  Иван Кръстев Кръстев 3 757 гласа

  Очевидно изборът на конкретният депутат от БСП,
  не зависи от дадените преференции за него от симпатизантите на БСП, нали?
  Очевидно изборът на конкретният депутат от БСП,
  зависи от това дали Нинова го е подставила на “избираемо място” в бюлетината на БСП, нали?

  Сега стана ли ти ясна шашмалогията “избераеми места”, ако си добронамерен?

  Но шашмалогията “избераеми места” места е още по-голяма!
  Тя важи за избора, но още повече зависи за НЕВЪЗМОЖНОСТТА да НЕ се ИЗЕРЕ някой…

  Например, симпатизантите на ДПС е невъзможно да не изберат подставеният на “избираемо място” Делян Пеевски.
  Вечният фантомен депутат, който не стъпва в Парламента, нали?

  Сега стана ли ти ясна шашмалогията “избераеми места”, ако си добронамерен?

  Затова и вече 30г. продължаваме да затъваме на дъното на ЕС,
  вече далече от Румъния по всички социални и икономически показатели!
  А вече демографската картина по градове и села, е потресаваща!

  MIKA
  Опитайте се да спрете потока от глупости, защото явно за сега не успявате…

 29. “MIKA
  Опитайте се да спрете потока от глупости, защото явно за сега не успявате…”
  Предавам се. Не мога да го спра.

 30. Към парлама“десни“:

  Смятах за невероятно да допуснете друг глас освен Вашия да проникне в ушите Ви, но все пак опитах. Уви, оказа се най-лошото. Луд умора няма!

 31. Към Васил Милев/Веселин Станев:

  У нас е силно увлечението да се разпространяват все нови и нови версии заменящи остарялата вече тюркска теория за ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ. Такъв е и опитът да се препише на древните БЪЛГАРИ тракийски произход. Опитът да се препише на ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ тракийски произход е несъстоятелен. Той обаче може да замъгли и забърка БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ. Ето защо БЪЛГАРИНЪТ трябва да познава историческата истина, а историческата истина е, че не ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ са били траки или част от траки, а точно обратното. ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ не са местни (автохтонни ), нито завърнали се отнякъде траки, а са си отначало докрай ДРЕВНИ БЪЛГАРИ. Присъединените към БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА траки са станали постепенно БЪЛГАРИ, както са станали БЪЛГАРИ и славяните, и по-късно заселилите се през Дунава кумани, узи и печенези. ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ са имали способността да привличат и поглъщат появилите се по пътя им народи и племена, при това не чрез насилие, а по естествен и доброволен път. Този благотворен процес е траял чак до XI век е пълна противоположност на процесите, които днешната ни държава управлявана от московския триумвират Борисов-Нинова-Доган предизвиква. Масов отлив на основното българско население и затлачването и от самоизолиращи се и подкопаващи я малцинства. Днес не са ни нужни украсявания и фантазии на историята ни, а конкретни действия за спасението на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД от упадък и изчезване. И това може да стане само по един-единствен начин, като вземем от мъдростта на ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ, от мъдростта на ВЕЛИКИЯТ КАН КРУМ – НЕУМОРЕН И НЕПРЕКЛОНЕН КЪМ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ПОРОЦИ.

 32. Към “TERVEL”
  Смятах за невероятно да допуснете друг глас освен Вашия да проникне в ушите Ви, но все пак опитах. Уви, оказа се най-лошото. Луд умора няма!…
  И все пак,“TERVEL”-е,
  Намалете количеството на съветите си…Пажалуиста…Плийз…Моля ТЕ…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.