Хибридният Наполеон Копейкин

Колко сериозно трябва да възприемаме изживяващия се като “народен трибун”, но кръстен презрително в мрежата Костя Копейкин, известен по документи като Костадин Костадинов.

Казано в едно ( дълго) изречение, Копейкин е напуснал поради неосъществени лидерски амбиции ВМРО; прогонен е от телевизия “СКАТ” ( т.е. от НФСБ  ); съюзявал се предизборно с “Атака”, ухажвал е  Движение 21; подкрепял е по данни на социалисти като организатор “Луков марш” ( в който отрича да е участвал ); присламчвал се е към митинг на БСП рамо до рамо с ръководството й; предлаган е за кмет на Варна от местата социалистическа организация и многократно се провалял на всички избори със собствената си партия “Възраждане”.

Въпреки всичко, описано по-горе, същият успя през декември 2018 година да очарова руското посолство в София и да заслужи неоказваната другиму в обозримото минало чест да оплюе в сайта на дипломатическото представителство яростно българите “олигофрени”, които не споделят неговата войнстваща русофилщина.

Човек може да оспорва какво ли не, свързано с руската политика, но няма право да подозира руснаците в тъпоумие – особено ако ги смята за противници. И се пита в задача тогава за какви заслуги, освен заради истеричните му нападки срещу “майцепродавците” и заканата му да се разправи с тях един ден, когато дойде на власт, този абониран за серия от провали в политиката неосъществен месия беше припознат от Кремъл за свой човек, за да не кажем за новия буйстващ таран на руското интригантство в България.

Явно в този професионален провокатор Москва съзира нещо перспективно, което не ни е дадено да знаем и разберем, съдейки по неговите провали и скандали.

Доскоро Копейкин се заканваше да се саморазправи на отделни “майцепродавци”, т.е. на българи, които не припознават майка си в неговата Матушка. Авторът на тези редове е изпитал върху себе си изблиците му на омраза в писмен вид и чрез пряк сблъсък с “черните човечета” ( по аналогия със “зелените човечета” на Путин в Крим), които изпрати като организирана престъпна група да провалят представянето на книгата “Измамата “Сан Стефано” на 7 март миналата година в Добрич. А когато човечетата в униформените кожени дрехи не можаха да доведат линча докрай и представянето на книгата все пак се състоя, Копейкин излъга в писмена форма, че са успели да ми затворят устата. Придружи тази лъжа с текст, в който твърди точка по точка, че ме хванал в 30 лъжи.

Да спориш с Копейкин е като да обясняваш на фанатици, че земята е кръгла. Той си знае неговото и продължава с плоските си представи за земята и най-вече за хората, които я населяват. Само че вече Копейкин започна да крещи не от свое име, нито от името на своите съучастници, а от името на хората, от името на народа. Има се за замесен от тестото на месия и орисан да спаси народа, България и света от злото.

Печалният резултат от неговите изблици по площадите и улиците на София, към които Копейкин зове отново, е отблъскването на нормалните хора от уличните протести. Кой от тях би тръгнал след Копейкин? Кой би се омаскарил да бъде заподозрян, че върви по неговата балалайка?

Благодарение на дейността на Копейкин и кампанията му властта у нас ( и в Москва) може да бъде доволна. Най-после намериха цаката на “жълтопаветниците” и “либералчетата” – на упоритите софиянци, поставили световен рекорд по продължителни протести без прекъсване срещу правителството на Орешарски, а след това и срещу кабинета на Борисов по различни поводи.

Предишната звезда на руските провокации Сидеров се опитваше да плаши протестиращите в София с “патрули” и “граждански арести”. Но нито неговите “контрапротести”, нито пищовът му на кръста постигнаха целта си. Напротив, фронталната атака на “ Атака” даде обратен, допълнително мотивиращ резултат. Началниците от Кремъл разбраха това и “шамаросаха” ( доста буквално) своя провокатор. Днес той буйства само в полза на властта, част от която е. И на мижащите мижитурки стана ясно, че тази власт е мила и драга на Кремъл.

На терена беше пуснат обаче нов гладиатор, който да заглади впечатлението от провала. Засега той върши отлична работа. Отвращава противниците на проруското статукво. Видно е, че е такова, от монолитно проруското абсолютно мнозинство в парламента.

За финал все пак е редно да се каже, че нашият Копейкин само частично може да бъде оприличен на капитан Копейкин от повестта на Гогол.

Измисленият от писателя капитан Копейкин, макар и жалък в своята претенция да заживее охолен живот с държавна парична компенсация за загубените си крайници във войната срещу Наполеон, все пак е обрисуван като инвалид, герой от войната един вид. Гогол е вложил доза симпатия в неговия образ, макар да го описва като дегенерат, деградирал до разбойник, отмъщавайки с грабежи на невинни хора за свинското отношение на руската държавата спрямо него.

Иначе писателят започва описанието на капитан Копейкин така:

“Вятърничава глава, свадлив като дявол, обиколил и гауптвахтите, и арестите, опитал всичко”.

НА СНИМКАТА: Капитан Копейкин – илюстрация към повестта на Гогол

 

 

 

 

 

 

Нашият Костя Копейкин не само не се е сражавал срещу Наполеон, но си въобразява, че е Наполеон. Комбинацията между Наполеон и Копейкин поражда само смях по аналогия с вицовете за онези, които се мислят за Наполеон. Но не е чак толкова смешно ако зад Наполеон Копейкин стои Москва, която подшушва подстрекателски “нито крачка назад”.

Апропо, повестта за Копейкин е била цензурирана в Русия, но не толкова заради образа на един пропаднал руски офицер, колкото заради описаната от гениалния писател отблъскваща атмосфера на обществените отношения в руската имперска столица Петербург. Тя смайва първоначално провинциалния инвалид с блясъка си, но предизвиква и нездравия му апетит към луксозния живот. Превръща го първо в бунтар срещу статуквото, а след това в разбойник.

Така е, столицата влече авантюристите, но може и да ги погуби, ако си въобразяват, че ще я покорят победоносно. Поучително е. Стига да има кой да чете книги, вместо да ги заклеймява, без да ги е чел.

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг, Що е то Наполеон Копейкин

12 мнения за “Хибридният Наполеон Копейкин”

 1. г-н Инджев, имате дар слово и четивата Ви са интересни…, и толкова. Не знам дали и сам си вярвате на написаното.
  А Костадинов е надежден, информиран и борбен, качества липсващи повсеместно на съвременния българин.

 2. “Човек може да оспорва какво ли не, свързано с руската политика, но няма право да подозира руснаците в тъпоумие –
  особено ако ги смята за противници.”
  Абсолютно вярно.
  И задължително!

  “Явно в този професионален провокатор Москва съзира нещо перспективно,”
  И това е че, варненският Копейкин е подходящ типаж за главен изпълнител на новият кремълски прийом.
  След изтърканите контра протести, сега вече да се организират изпреварващи контрапротести, преди самият протест…

  Но и това няма да спаси троянският кон на Путин в ЕС и НАТО, магарето от Банкя…
  В началото повечето ще са стъписани и отвратени от Варненския Копейкин, яхналия всенародното недоволство в София…
  Но това е временно…
  Независимо от политическите си пристрастия, всички българи са данъкоплатци.
  Единствени в ЕС, с 20%ДДС- дюс …
  Затова накрая всички с отвращение ще изхвърлят от София и варненския Копейкин и премиер-милиардера-корупционера от Банкя…

  На всички ще им дойде акъла в главата!
  Защото, както е казал другаря Маркс (Мозес Мордехай Леви):
  “Битието определя съзнанието”…

 3. кк е само изживяващ се боклук надхвърлил с “пъти, пъти повече” нивото си на НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. ДГД!
  Сега нещо което си заслужава да стигне до всеки буден БЪЛГАРИН. Независимо от политическите му пристрастия.
  https://offnews.bg/interviu/radan-kanev-i-da-se-pravim-che-zelenia-pakt-go-niama-pak-shte-zatvo-721191.html

 4. “Костадинов е надежден, информиран и борбен, качества липсващи повсеместно на съвременния българин.” 🙂

  Копейкин ли е авторът на поста, подписан с кучешкият псевдоним “REDJI”?
  Джаф, джаф ! Служу Советскому союзу! !

 5. Госпожа Redji, не зная с какви очи гледате Костадинов и какво му е надеждното на този “информиран” кариерист, но физическата му и духовна нечистоплътност са на особена висота. Но, като казват враговете, “…einer frisch verliebten Nase sind gelegentliche Gase ganz egal!”

 6. Аз пък искам да попитам сините вождове на кого служат. Ал. Йорданов тотален, упадък. Софиянски, рода с Божков. За другите не ми се пише, знаем ги. Ебати демократите. Затова ли синьото лъвче вече е шарено котенце ? Употребихте хората и ги предадохте в ръцете на дявола. Колко ви платиха юди??

  “Бившият столичен кмет Стефан Софиянски и един от най-богатите българи – Васил Божков, се сродиха през лятото на 2013 г., когато Софиянски даде ръката на дъщеря си Ива на единствения наследник на Божков – Антон. Преди да се решат да минат под венчилото, двамата изкараха няколко години като гаджета. Сватбата им, която се състоя в изискания столичен хотел „Шератон“ и надмина по пищност дори виенски бал, бе обявена за събитието на годината. Ива и Антон се врекоха във вечна вярност пред 300 гости, а кулминацията на вечерта бе рециталът на примата Лили Иванова, която е известно, че рядко приема  покани да пее по сватби. Архивите още помнят, че грандиозното тържество премина при невиждани мерки за сигурност, а свекърът на Ива – Васил Божков, така и не бе забелязан сред гостите.”

 7. На мен този ми прилича на бареков даже и на външен вид.

 8. Тоя Копейкин ми по прилича на оня, Бисер Миланов, Лекето ли, Петното ли…

 9. Към Ив. Терзийски:

  На мен пък ми прилича на (руски) вълк по начина, по който винаги гледа лошо.Веднъж, след като неговата глутница ме нападна, си направих труда да разгледам негови снимки в мрежата. Голям проблем е да го откриете с друго изражение на лицето, освен с вълчата гримаса в погледа.

 10. Н е на Вашето ниво. Не обръщайте внимание на “личности” като него. Може би смисълът да е: ограмотяване. Но вече е късно.

 11. Единственият път, когато марешки малко ми стана симпатичен, беше моментът когато напердаши копейката!

 12. … А сега сериозно – прочетете историята на Хитлер и ще разберете колко трябва да сме внимателни с Наполеона.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.