Москва не вярва на “елитни” нацупени муцунки

Българските власти определено се опитват да замажат напоследък трайното впечатление, което са създали за себе си като герберска разновидност на слънчогледи, обърнати към сибирското сияние. И понеже не беше достатъчно шоуто с прогонените неколцина дипломати, виновни, че не са се крили достатъчно добре, освен информацията за шпионската им небрежност изтече и един лимитиран балкански поток от намеци по адрес на Москва, “изпуснати” (не)случайно от важни персони в София.

Крак повлече ключовият за премиера Борисов министър на финансите Владислав Горанов, който рядко се обажда по теми извън собствения му ресор. Но на ясен евроатлантически език същият отрони упрека ( основателен сам по себе си), че проруските партии са срещу перспективата България да стане част от еврозаната.

Далеч по-словоохотливият от него главен прокурор Иван Гешев се отличи на това поприще много по-ярко. С две изявления и в един от тези случаи – с многократно повторение на своето внушение. Най-напред разсърди русофилите и техния обвинен в шпионаж лидер Николай Малинов с констатацията си, че руската държава пази банкера Цветан Василев чрез сръбската държава. Възмутеният Малинов реагира в телевизионно интервю с предизвикателство към Гешев да докаже обвинението си в частта за руската държава ( нали Малинов се изживява не без основание като неин говорител тук!).

За да не си помисли някой, че Гешев случайно се е изпуснал, главният прокурор използва възможността да прояви сарказъм в същата посока.  Застанал (по принуда, защото явно не беше щастлив от този факт) лице в лице в кулоарите на ЕС в Брюксел с омразния му български журналист Атанас Чобанов, стопанин на ненавиждания от българските власт сайт Биволъ , Гешев многократно отказа да му отвърне друго, повтаряйки всеки път контравъпроса  се “ как е времето в Москва” ( на снимката ).

 

 

 

 

Това е типичен случай на опит да дискредитираш събеседника с недомлъвки, които оставят впечатлението, че един толкова супер осведомен човек, като Гешев, явно знае нещо за някаква московска зависимост на журналиста, когото иначе би удавил в капка вод(к)а, ако можеше да си го поръча на тепсия от Париж, където колегата Чобанов работи и живее от много годни. Прилича на полицейско подхвърляне на дрога в колата на човек, набелязан да бъде “изпържен”.

Не ми е известно да има някаква реакция от страна колегата Чобанов, който запази завидно самообладание пред провокациите на всесилния в България главен прокурор. Нито съм упълномощен от него да тълкувам подтекста на прокурорското подмятане. Мога да предположа обаче, че Гешев вероятно визира факта на една роднинска връзка, която смята, че му дава основание да (контра)атакува Атанас Чобанов по тази линия пред публиката. Доста коварно е, но на това може да отвърне само Наско, ако пожелае.

Борисов премълча упреците на руския посланик Анатолий Макаров в негово телевизионно интервю за БТВ за промяна в отношението на българските власти към Русия ( той пък намекна за външен натиск върху България), но остави други да споменават руската свещена крава в в негативен контекст. Ако за главния прокурор може да се каже по формален признак, че и изключително независим и мнението му не зависи от Борисов ( ?), то за министър Горанов такова допускане е недопустимо.

Лошата новина за онези, които се надяват нашите власти най-после наистина да покажат на Путин “зъбки” ( както руският посланик Юрий Исков ги светваше публично, но с препоръката да ги покажат на Запада), е в паралелната реалност. Обидчивата до параноичност Москва не се засяга от подмятания, като споменатите по-горе, защото за нея е важно да върви далаверата с напредъка на двата руски енергийни проекта на българска територия. 

Макаров беше пределно откровен в това отношение. За целта използва израза “това устройва Москва”, коментирайки личните уверенията на министърката на енергетиката Теменужка Петкова, че България има сериозни намерения да довърши руския газопровод на своя територия и съветската ядрена централа в Белене. 

Всичко останало, което (не) се случва по трасето Москва – София, е опит за заблуда на противника – западния и туземния.

Нито за момент не се е променила истината, че Кремъл предпочита ГЕРБ пред БСП за своя  “бизнес” в България. Каза го в прав текст Решетников в интервю за една руска телевизия, финансирана от близкия до Путин олигарх Малофеев, на когото беше наложена забрана да посещава САЩ.  https://www.mediapool.bg/reshetnikov-za-rusiya-bsp-i-gerb-sa-gore-dolu-ednakvi-news261958.html?fbclid=IwAR1SqNKX3t1VfedNhBmuh-RuM3Bkwyoncb-PjE7qXD2gyVuwsWBfOFX1MUw

Самият Решетников, с когото шефът на Движение “Русофили” Николай Малинов се похвали в интервюто си, че се чува по телефона, има забрана да посещава България. Но това са неща, както ни осведоми Малинов, които кадровият съветско-руски шпионин приема с чувство за хумор. Надсмива се, ще рече.

Руските приказки често завършват с някаква поука. В случая с Решетников нашият т.н. елит ( който той препоръча да бъде “зачистен”) много добре знае защо на генерала му е смешно. Дърпат се там едни братушки, изобразяват нацупени муцунки, но нас този номер не минава…Тъкмо по тази причина нашенският позачистен “елит” продължава да разсмива когото трябва в Москва. 

А как само се просълзяваше в едно интервю за в. “Дума” г-н директорът на Руския център за стратегически изследвания ( РИСИ) – просълзяването му беше отбелязано специално от интервюиращата го другарка!

Припомням сълзливото интервю от времето, когато Решетников беше припознат за бащица предимно от посветените в неговата губернаторска роля приближени и съответно беше “забелязан” от самотен наблюдател на тази негова роля, като авторът на тези редове, който включи това свидетелство за голямото руско лигавене в книгата “Течна дружба”.

В Дума” , 11 октомври 2011 г. „България е ключът на Русия към Балканите”…

„Водим битки винаги за обич. И никога – за пари, убеден е най-големият “руски българофил” ( според в. “Дума”).

След което потичат сълзите:

„Българите са най-близките ни роднини и това обяснява любовта, която ни свързва – това е природна, органична, генетична обич…

…да сме заедно в изпитанията, да останем рамо до рамо. Тази мисия е божествена и е за цял живот. Все повече хора у нас разбират, че руснаците и братята ни българите сме на този свят, за да носим Божественото слово. И за да сме алтернатива, защото сега алтернатива няма, има глобален, американски модел, който е и международен. А Русия не е държава, тя е цивилизация, с талантлив народ, с огромна територия, и войни за територии ние никога не сме водили, вървели сме и сме стигали до Тихия океан – с Христос и с Божието слово напред.

България всъщност е нашето огледало – и у вас се случи това, което стана в Русия. Та гледаме се ние в огледалото и се ядосваме – виждаме себе си, но не си го признаваме. А руската сила всъщност е не в нападките, а в любовта, във великодушието. С това се побеждава…” В. “Дума”, 11 октомври 2011 г.

21 мнения за “Москва не вярва на “елитни” нацупени муцунки”

 1. Лъжите и азмамите на руската пропаганда са ясни.
  Точен и премерен е и ходът на САЩ.
  Съдия от специализираният съд е обявен за корумпиран, т.е. институцията която трябва да се бори с корупцията – тъне в корупция и то такава инспирирана от Русия.
  Дебелокожата русофилска пета коЙорданов да крие Гешев от журналистически въпроси.
  Упадакът и моралното падение са емблема на днешния български естаблишмънт.
  А мършата Копейкин пак е под опашката на руския кон срещу България.

 2. Перфектна статия, г-н Инджев!
  Особено съм Ви благодарен за това напомняне:
  “Нито за момент не се е променила истината, че Кремъл предпочита ГЕРБ пред БСП за своя “бизнес” в България.”
  Да се знае и помни – както от Българите, особено за една част от тях, припознаващи сикаджийските мутри в отбор за “европейско развитие” на България, така и от нашите западни приятели.

  Бих искал също да споделя с вас и едно мнение на уважавания г-н Минчев, което споделям напълно, но аз лично няма как да не добавя, че основна вина за описания крах на българското общество имат управляващите в последните 11 години ГЕРП и присъдружните им патерици (“патриоти”)!

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-skorpionat-nyama-prosto-da-otkasne-opashkata-si-a-doyazhdayki-opashkata-si-shte-shruska-glavata-si

 3. Всъщност “загадката” с “времето в Москва” се изясни. Изясни я самият Атанас Чобанов. Всъщност е лесно за хора с набито око. Погледнете фланелката която носи. Прокурорът е първосигнален и разчита надписа OCCRP като СССР.

 4. На наглата решетъчна чутура не чавка,а безпаметно изпитите количества водка ѝ е изпила мозъка,доколкото го има,разбира се.Такава словесна логорея,откровени исторически фалшификации и тонове абсурдни твърдения примесени освен с тежки алкохолни изпарения и с откровено нагли лъжи трудно биха се пръкнали в нормална човешка мозъчна система.Прочее,самогонът не прощава на никого,дори и на закоравелите в злоупотребата му руски свине!

 5. Допълнение към предишният пост. Вижте сега реакциите на “средностатистически” руснаци към ввХУЙЛО.

 6. Аз пък уважаеми, искам да допълня коментара си за Ал.Йорданов “синьото лъвче”, падвал до нивото на лъскач на сини, милиционерски, задни части с линк към статия в която се посочва неговата роднинска връзка с “бизнесмена” Александър Ваклин (убиеца на г-жа Иванчева), който му бил племенник. В светлината на това роднинство, много лесно може да си обясни човек, изненадващата подкрепа за Гешев от това синьо котараче, което явно, отдавна е зарязало празните приказки за свобода и човешки правдини и се е наредило до другите лешояди на трапезата. Както казват едни комшии, Машшалла ефенди! В България отново учудихме света. Доказахме, че от пеперудата може да се роди дебел, мазен, червей, обратно на природните закони! Още веднъж Браво, Юнаци!!!
  http://burgas-podlupa.com/%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82-%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80-%D0%B9%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2?fbclid=IwAR0jGqAOV4IfUo28Mc7rhF4YnpKhs2BoknrJ5mxQ_qB8hkkfYWT_6wfDIiQ

 7. Жоро, хареса ми един коментар от видеото с асансьора: “И това са тия от 9% неодобрение към Путин?”

 8. Господин Инджев, моля коментирайте това.
  Как Ив. Гешев и Ал. Йорданов пообщуваха с журналисти в Брюксел
  https://sbj-bg.eu/index.php?t=45233
  Аз лично съм дълбоко омерзен от г-н Йорданов.

 9. ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  9-ти февруари…
  1996-та година…

  Тодор Живков е оправдан…

  Управлявалият най-дълги години комунистически диктатор
  в източният социалистически концлагер …

  Виновен за убийства без съд и присъда!
  Виновен за погубените съдби на няколко поколения!
  Виновен за прокудените стотици хиляди български граждани при “Възродителния процес”!
  Виновен за опустошените души на десетки милиони българи!…

  Съден е за кокошкарски истории…
  Но дори и за тях е оправда!

  09.02.1996 г.,Тодор Живков е оправдан.
  От Общото събрание на Наказателната колегия на Върховния съд…
  По обвинението за незаконно раздаване на апартаменти, коли и представителни пари от УБО…

  ЗАКОРАВЕЛИЯТ ОПАСЕН ПРЕСТЪПНИК Тодор Живков,
  Генералният секретар на БКП, чийто режим е осъден от човечеството,
  като престъпен , наравно с национал-социалистическия режим на Хитлер,
  е съден, като КОКОШКАР…

  Нещо повече!
  И до днес стърчи шмайзера на МОЧА, над главите на софиянци…
  И до днес ботуша на червеният башибозук Альоша, е стъпил върху Пловдив…
  И до днес стотици паметници по градове и села възхваляват българоубийците-шумкари…

  9-ти февруари…
  1996-та година…

  Опасният престъпник е оневинен…
  Оправдан е “Българският Чаушеску”…

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  Ония, които папагалстват комунистическият прочит на българската история са идиоти!

  Като идиота
  премиер-милиционер
  корупционер-милиардер
  Бойко Борисов-Бойко Бекапето…

 10. Към The Rock:

  Какво да коментирам…
  Една от причините да страня от участие в “партийния живот” е нежеланието ми да се разграничавам непрекъснато от евентуални съпартийци. Поводите са толкова много, че ще изглеждам смешен да кацам на стобора и да кукуригам всеки ден как не желая вече да си общувам с еди кой си, който е поредното разочарование.
  Не че в случая съм бил някога очарован, но поне имахме за известно време с А.Й. обща приказка около събитията миналата година в Добрич,където путинските вълци ни атакуваха. В този период мнозина ни “опаковаха” заедно. Наистина обмисляхме заедно да съдим набедената професорка путинофилка Нина Дюлгерова, която ме (ни) набеди в интервю за “Труд”, че позицията ни срещу руската политика била платена- че да видим как ще докаже тази клевета в съда.Че и призова да ни бъде забранено на пишем!
  Буквално месеци по-късно А.Й. мина в лагера на ББ и …млъкни сърце. След което той написа много агресивен коментар с обидни квалификации срещу заподозрените ( и набедените в моя случай), че са подкрепили Манолова на втория тур на изборите в София.Не искал да споменава имена, толкова бил отвратен от набедените от него “грешници”. Беше много верноподаническо писание на новопокръстен Бойковист в момент, когато цялата герберска пропаганда беше мобилизирана да громи врага в дясно, за да изпъкне милиционерската партия като праведния защитник от комунизма.

 11. Репликите на Гешев спрямо Атанас Чобанов за Москва и апартамента са свързани със съпругата му и жилището му в Париж https://www.monitor.bg/bg/a/view/bivoly-v-jaslata-na-oligarha-malofeev-razsledvane-158140

  Интерпретациите в писанието са “волни”, но семейните връзки са реални.

  И какво от това. Наистина “По делата им ще ги познаете”, а Биволъ е последният бастион на разследващата журналистика в БГ и се е доказал на това поприще.

  Това което върши отлична работа на Борисов в момента, е че в резултат на трите му мандата, бяха маргинализирани проевропейските партии. И като Биволъ разкрива корупцията на ГЕРБ, моментално почва песента че тези искат да докарат БСП и Нинова на власт. Биволъ не искат това, но в момента се получава така че ако ГЕРБ паднат, втората по избиратели сила е БСП в сегашното и съвсем противно състояние.

  Ал. Йорданов е типичният “герой на нашето време”- и да е бил в миналото нещо различно, понастощем вече е политически опортюнист борещ се за място на копанята.

  За поведението на правителството напоследък моето мнение се припокрива най-силно с анализа на Георги Лозанов, че големият опортюнист Борисов търси по-надежден гарант за оцеляването си и за втвърдяване на диктатурата, която вече видимо започва да демаскира https://www.dw.com/bg/криминалето-божков-и-президентският-трилър/a-52304430

  С САЩ на Тръмп, определено има шанс защото морала в американската политика все повече отстъпва на втори план, и “мек” но удобен феодал като Борисов може да бъде преглътнат.

 12. Благодаря за коментара г-н Инджев!
  Грешка е да Ви “опаковат” с г-н Йорданов.
  За мен поведението на този човек е потресаващо.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=IewWrV9O4hk&feature=emb_logo
  Ударът на САЩ е срещу т.нар. “борци” срещу корупцията.
  Щом редови съдия от “Специализирания съд” е корумпиран и то по “руска” линия, какво да говорим за другите власти.
  Държавата е дълбоко прогнила, щом г-н Йорданов има нахалството да задава подобни въпроси, а безидейния Гешев повтори над 5 пъти въпроса за времето в Москва.
  На Вас г-н Инджев желая сила и упоритост в отстояване на истината.

 13. Сашо БАЛОНА винаги е бил “прагматик”, каквато и гнус да значи това. В ранната демокрация един блогър беше писал за него, “българинът хич не харесва дебелите политици”. Е, това корпулентно телце иска папкане, сиреч голяма копаня, много цвик. Може би дори евродепутатската заплатица не му стига…

  Друг е въпросът за въпросите и за “журналистите”, дето ги задават. За бившия комсомолски секретар и зет на гереушника Онучко много се изписа и изговори напоследък. Но гэоргий готэв (“агент иванов”) в случая е също интересна фигура – син на покойния кореспондент, зам.-гл. педактор и щатен офицер в ПГУ Горан ГОТЕВ. В момента на служба в олигархичния кръг около прокопиев.

  Понеже няма нищо скрито, което да не стане явно, моето предположение е, че тизи двамата работят активно за международни/рАЗИЯтски олигархични кръгове. Затова родните български олигарси от време на време им вадят по някоя кирлива ризка. Патриоти зер…

  На Стопанина респект.

 14. Преди години се запознах с А. Чобанов лично, във връзка с едно важно разследване. Вярно че е единичен случай и не мога да обобщавам за всичко, което прави, но тогава действа безкористно и помощта му беше решаваща. Също много свързани с Путин и/или с ДС “герои” са разследвани от Биволъ през годините.
  През 2019 година правеше впечатление публикуването на материали за корупцията около ГЕРБ точно преди избори…. Дали това е само лична вендета с Борисов, или има още нещо не знам. От друга страна да се покрива корупцията би било грешно. Това че проевропейските партии се маргинализираха, и че втората парламентарно представена сила, БСП, съвсем деградира до ниво на плашило под ръководството на Нинова, едва ли е вина на Биволъ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.