Българчетата обичат едновременно и тате Путин и мама ЕС – нищо, че се карат

Като няма сняг, валят обилни социологически данни за актуалната любвеобилност на българите спрямо Русия и Путин.  Български участници в тези проучвания не ги питат дали топлите им чувства биха ги завели да живеят в студената Русия. Не ги питат също дали искат България да заприлича на нея. Но явно питат нашенците кого обичат повече – “мама или тате”.

Нашенските деца на природата обичат и тате Путин и мама Европейски съюз. Тате Путин го обичат рекордно много не само спрямо останалите граждани, подложени на подобни питания в европейското семейство, но и комай в целия свят. Обичат го повече от самите руски поданици. Обаче мама ЕС също я обичат нашенците. Повече обич към нея изпитват само другите бедни деца на Европа и Азия, като Косово, Румъния, Виетнам и Албания.https://offnews.bg/analizi-i-komentari/galap-interneshenal-59-ot-balgarite-haresvat-putin-721586.html

Това показват най-нови данни на “Галъп интернешънъл”, които потвърждават в общи линии друго подобно проучване – онова на американския изследователски център Пю. Общото между двете анкети е и друго: и в двата случая констатацията за любвеобилната нагласа на българите спрямо Русия и Путин е постиганата от един същи клон, на който трайно гнездят и мътят своите запъртъци от Галъп интернешънъл.  Галъбчетата не мърдат от тази наблюдателница вече трето десетилетие и зорко следят да им се получат поръчаните наблюдения.

Нормално е едно дете да обича мама и тате едновременно, дори когато се карат. Стига да не се бият. Детето суче от мама, но се учи от тате как един ден да започне да я бие. Мама ЕС се цупи на тате Путин за хулиганските му прояви срещу украинските му съседчета. Но българчетата се възхищават на хулигана. Искат и те да станат като него, ако някога пораснат.

Освен това тате е добър. Не прави забележки на българските си дечица, че са оставачи по почти всички показатели в европейското училище. Напротив, бащински се радва на хайманите. Мама гледа строго на лошите оценки на българските си дечица, че даже и ги поплясква понякога със спирането на някоя и друга субсидия. Обаче българчетата са научени от тате да носят на шамари. Такъв шамар им извъртя тате Путин с оня милиард, даде го измъкна от джоба им заради неустойки по проекта “АЕЦ “Белене”! И те веднага решиха да покажат, че  повече няма да правят така – хем ще си плащат на тате колкото каже, хем и са готови пак да ги пратят в Белене.

Изобщо, в нашата татковина майката си цака!  

НА СНИМКАТА: Авторът в компанията на анкетьор, който проучва нивото на топлите му чувства към Путин

45 мнения за “Българчетата обичат едновременно и тате Путин и мама ЕС – нищо, че се карат”

 1. Само за протокола. Според проучвания на руски официални, сиреч на държавна хранилка, соцагенции рейтингът на нанофюрера е паднал за 2 години, два пъти. В момента е 35%. Което за народонаселение с патерналистични нагласи практически означава, че и мен да инсталират и Иво да го прежалят ватниците за каудилио, 30% са в кърпа вързани.
  Все пак на Калъп вЕра не давам. Има голямо нарисуване. Но при всички положения реалният % е голям и резИлтатът е факт.

 2. И така ли ще е вече? Всеки ден ще се обясняваме в любов? Ех… законите на любовта… кад замиришу йорговани…

  Бързо някой да каже нещо положително за бегето, че тази любов към всички едновременно не се трае. Хайде, Жорка, много мина и т.н. – дай малко оптимизъм. Хайде, българи – юнаци, ама как бихме петлите през 93-та, а?

  “- Ааа! Гарабед, в този басейн има риба, бе! Една се опитва да ми влезне в гъза!
  – Дръж се естествено, не е риба…”

  Все пак в ЕС се пътува и се живее свободно. Все още! Децата с прилична грамотност (въпреки все по-яростното разпространение на невежество в бг средно училище) до едно ще заминат в ЕС, САЩ или Канада. Някои вече гледат дори към Южна Корея и Япония. Бегетата обичат Путин, обичат Русия, обичат СССР и всичките царе-освободители преди това, но децата им говорят английски, немски, френски, нидерландски, испански. Няма връщане! Няма обратна тяга! Няма “Аз съм българче”.
  И това е прекрасно!

 3. Междувременно, поредната руска хибридна опорка.
  На “точното” място, в подходящото време.
  https://faktor.bg/bg/articles/zashto-turtsiya-iska-da-vavleche-nato-vav-voynata-v-siriya

  “Взгляд”, Сергей Рябков, Семен Багдасаров, Александър Вавилов, някой си Геворк Мирзаян… и накрая, разбира се, “Фокус”!
  Мерси!

 4. Хубав анализ. Наистина ми хареса! Ние българите не обичаме да вземаме страна – според това е заради вродения ни конформизъм, с риск да обидя някого – намирам, че сме злобен, завистлив, но пък невероятно СТРАХЛИВ народ. В същото време обаче – си гледаме ‘лебеца – ЕС е гадно и искат да ни вземат децата, ма па е ‘убаво да пътуваме без визи и децата да ходят да рабоят и учат у Герман’ята!
  Абе – уникален народ сме !

 5. “За какво се мъчите ве, Умствени Кастрати? Защо просто не си освободите душите и не комуникирате като мравките, чрез химия.” ВИЖ “Журналистическата проституция е така наречената модерна мейнстрийм проституция – най-лесно достъпна и най-ниско платена” Свободно Слово

 6. Не знам Инджев какви точно данни има за тези, които правят анкетите и обработват резултатите в провинцията, но трябва да ви кажа, че това са едни лелки, които ходят без да разсъждават там, където им кажат тези, които ги ръководят. Фондацията “Фридрих Науман”, на която по-скоро би подхождало името Фридрих Енгелс, e хитро комбинирана за изпиране на путлериските пари през германските Егиди и люпенските Жилетки, за да бъде обобщавана от разни провинциални лелки като Е. Иванова и озета като Ал. Пандов, бивш офицер от резерва, завършил съмнителна военна академия в СССР, и други подобни ГАЛЪПЧЕТА, които кривят цифрите по специални алгоритми така, че да искарат Адолф Путлер света вода ненапита. Обичан е той от народа, особено от този народ, който поради здравословни, възрастови или дебилни причини все още живее в България, а не си е дал електоралното мнение хвърляйки последната салфедка в кошчето на Терминал 2 на една държава, която винаги си остава Враждебна към обикновения човек го напромня чрез името на летището на всеки пристигащ или заминаващ.

 7. @ К.Ганев
  Не малко а много оптимизъм давам. Имам многобройна “агентура” в Америка. До един са убедени, че пут.ин дава всичко от себе си с “мултики” разни и аз съм ги “въртял” тук за да си заслужи комисионите кат агент на влияние, без кавички, на тамошният ВПК. Военният бюджет гони вече трилион “зелени, девалвирали”. Рашките го докарват, барабар с близо четвърт засекретени числа от бюджета някъде до към 100 ярда. За милитаризация, де.
  Което е 1:1 по модела на разпадането на СССР 1,00. Тогава, в края на 80-те години, янките минаха “заветните” 5%, ватниците удариха 42% и гушнаха букета. Ни денги, ни идеи като как да “спечелят” надпреварата във въоръжаването. Дежа вю.
  И те, така.
  Много мина, мъничко остана.

 8. “тате” щял да дава 2 пъти по-евтина газ. Ехаааааааааа… : )
  А “мама”, докога ще гали шарените Котарачета ?? и ще ги охранва за наша сметка?? Еееххх….Бог само знае.
  И тъкмо се питах, какво следва (What’s Next M. Fu.kers???), след спиращите дъха, Екшън епизоди от продукцияна на Порконатурата. И УАУ!! Не бяхме разочаровани. Направо ни разбиха, разбийш…Новината е на път да надмине, дори интереса към новата серия на Star Wars. Родния, Дарт Вейдър, наредил на денс, денс, dan’s baby, групата по национална несигурност, да раз-следва Приватизацията с главно “П”. УАУ… И всички били мноого доволни. Ама направо, щастливи от тази гореща новина. Откога чакали това мууви. Още малко и шш са напикаят от кефф, разбийш. Всичкии д.е.путати (по народному “да ви е.. пут.. майна”) от безнародното събранийце, били вкупом съгласни и готови, да се включат в това, голямо, справедливо, дело. БеСеПее, ДееПеСее, Гееееерб, Патрейотии…. запяха във един глас. Атакаааа !!! И Народа, пак заляга ниско, пред малкия екран и пред малките, говорещи , човечЕта. Ще падаа яко хрупанье и пиенье. Дано не ви свърши салатата и ракийката, че си е.м.! ; )

 9. Много интересен етюд се разигра тези дни, който показва механизмът на взаимодействие между “властите”.
  Явно разярен от факта, че в Германия един мегаватчас електроенергия струва 1,5 евро а в България 60 евро, г-н Домусчиев каза че в България има енергийна мафия.
  След броени часове главна прокуратура в лицето н г-н Гешев обяви, че е възложено ДАНС да разследва всички приватизоационни сделки от продажбата на Солун до ден-днешен.
  Всички знаем за сагата с едни 65 милиона лева неустойки по договора за приватизация на БМФ от г-н Домусчиев.
  Да знаете, че в БЪлгария институциите си взаимодействат идеално.

 10. https://faktor.bg/bg/articles/ot-redaktora-dyanko-markov-gen-lukov-e-ubit-po-zapoved-ot-moskva-podgotvyashe-izvezhdaneto-na-balgariya-ot-osta-video

  Кой е тоя Иван Бураджиев???
  Да не е случайно Иван БурУджиев?
  В началото, като прочетох статията, си помислих:
  Явно е станала граматическа, техническа грешка…Но после видях, че цели три пъти е “сгрешено” името…
  Пак е пипала хибрудна ръчичка, и то пак в нашия, десния, демократичния “Фактор”!
  Сакън, да не направят хората асоциация с г-жа Буруджиева (чест и добре дошъл гост в техния сайт).
  Прочее, дежата не трябва да носят никаква отговорност за делата на родителите си, нали така беше?

 11. @БЪЛГАРИН
  Изпреварихте ме с този коментар! И аз от години се забавлявам с тази правописна “грешка” във фамилията на легендарната социоложка, която шества победоносно по всички “независими” български медии, пръскайки отровна, проруска дезинформация. Много внимавам кого мрази! Напр.много мразеше Цветан Цветанов преди да го “уволнят”.

  Да, децата не бива да носят отговорност за делата на родителите си, но това не значи, че е трябва да знаем КОИ са родителите им и какво са правили. Та кой е бил Иван БурУджиев?
  “Бащата на Татяна БурУджиева е Иван БурУджиев, физическият убиец на пенсионирания български генерал Христо Николов Луков. По-късно професионалният комунистически атентатор Буруджиев…”

  Очевидно е, че “крушката” Татянка си има евразийска “опашка” и не е паднала далеч от комунистическия си корен!

 12. Генерал Луков е достоен български офицер, строител на съвременна България.
  Убит от комунистическите терористи пред лицето на малката му дъщеря.
  Гнусното в случая е, че псевдопатриотични организации откраднаха и окаляха името на този велик българин за целите на своите гнусни интереси.
  Кой е Боян Расате?
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D1%8F%D0%BD_%D0%A0%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B5

 13. SMS 11:07
  Радвам се, че сме на едно мнение и гледаме в една посока!
  Поздрави!
  И хубав и слънчев ден!

 14. До Георги Николов:
  Господин Николов, вие сте един заблуден човек. Българина обича Русия и мрази ЕС та пушек се вдига. Особено в малките градове и в селата.
  Вие живеете във Франция доколкото съм разбрал та повярвайте на мен, който си е в Българияв.
  Българина мрази ЕС заради ниските заплати, лошата храна, лошите пътища, лошото здравеопазване и за каквото още се сети. На българина не му стига акъла да проумее, че само той си е виновен за това. Но той мрази. И същевременно обича Русия, защото” с руснака беше по-добре”. И ви говоря не за хора над 55, а за хора на по 30 години. Мои връстници.
  Обикалям софийските пиано барове и нямате на представа в какъв екстаз изпадат връстниците ми когато пуснат руска песен. А повярвайте в пиано баровете се пуска много руска музика.
  Не живейте в заблуда. НЯМА НАДЕЖДА. тОВА, ЧЕ вИЕ СТЕ СИ СЛОЖИЛ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА В ЧУЖБИНА ВИ ПРЕЧИ ДА ВИДИТЕ ИСТИНАТА.

 15. SMS@ Казано е:
  Матей 7:16-18
  16 По плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни или смокини от репеи?

  17 Също така всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове.

  18 Не може добро дърво да дава лоши плодове или лошо дърво да дава добри плодове.

  И още:
  За дървото и неговите плодове
  33 Или направете дървото добро и плода му добър; или направете дървото лошо и плода му лош; защото по плода се познава дървото.

  34 Рожби ехиднини! Как можете да говорите добро, като сте зли? Защото от онова, което препълва сърцето, говорят устата.

  35 Добрият човек от доброто си съкровище изважда добри неща; а злият човек от злото си съкровище изважда зли неща.

  36 И ви казвам, че за всяка празна дума, която кажат човеците, ще отговарят в деня на съда.

  37 Защото от думите си ще се оправдаеш и от думите си ще се осъдиш.

 16. @ Никола
  Ерго, “принуждавате” ме да вЕрвам на агенция “Калъп” които са партньори в цитираното соц изследване на янките у нас и нямат досега нито една сбъдната “прогноза’ по избори разни. Плюс вашите наблюдения по пиано бар-овете.
  Знам едно, общият % на русоробските партии у нас не надминава никога 40%. Което си е пак много но не е и онази критична маса която би повела народонаселението наречено от КОГОТО трябва “материал” към ЕАС. Аз за това в такива случаи га си мерим % искам да се проведе референдум. За и против НАТО, ЕС и ЕАС. Когато нож опре у кокала всичко си иде на място. Бас ловя, ама пусто как да се провери, че до един сите видни петоколонци, лъвове, титани и полезни идиоти ще Фърлят за НАТО и ЕС. Интересът им е там а той клати фесовете им които никога не са сваляли дори когато са ги сменяли при необходимост, манталитет какво да го правиш, с каскети и ушанки.
  Ще да видим.

 17. https://faktor.bg/bg/articles/nikola-filchev

  Никола, наистина НЯМА НАДЕЖДА!
  Продължава перфидната хибридна пропаганда (тук е маскирана като цитиране и преразказване на интервю по БНР с лицето, известно още и като “Плод-зеленчук”) от “десния”, “демократичен” “Фактор” (както и друг път съм отбелязвал, кавичките са напълно заслужени!).
  Основната цел да тази хибридна партенка е, разбира се, да се уязви, очерни, сатанизира (за стохиляден път) името на Премиера г-н Иван Костов, който извади България от БАТАКА на ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКАТА МУТРЕНСКА ЛЕТАРГИЯ и АДА НА ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА!
  И то за сравнително кратко време (3-4 години)!
  Извън всякакво съмнение е, че и неговото правителство имаше доста “трески за дялане” както се казва, но в сравнение с ВСИЧКИ предходни и последващи, просто е уникално качествено и почтено!
  А вие просто се ЗАМИСЛЕТЕ, защо ни разиграват този ЦИРК на “опозиционност” различните крила на БКП и ДС – ами и защото има такива медии, с охота даващи трибуна на подобни недоразумения.

 18. до СМС – Тя много мрази и Иван Костов (дано да не ви е убягнало…)

 19. @ НИКОЛА
  Да, в чалгаджийските пиано барове (често собственост на руснаци) вмирисани на борш и потни “танцьорки”, пълни с пияни орки и комплексирани местни рублофили, естествено, че там всички ще “изпадат в екстаз” от боярищника, поднесен с прокиснат квас и кучешки салам. Там искат, също както в “боевиките”, да ядат тези “деликатеси” върху мазна газета, искат да пият боярищника в смачкани алуминиеви канчета, крещейки “ах, Калинка, калинка моя” и после да повръщат под масата. Едно незабравимо, героично, русофилско преживяване!

  Точно щото са русофили и мразят европейските гейове, там никой, ама абсолютно никой не ще да пие шампанско (френско, от едноименния район)в кристални чаши и да яде ягодова торта върху бяла покривка, на фона на джаз или валсовете на Щраус, примерно.
  “Въпрос на вкус, казало кучето и се облизало под опашката” 🙂

  Интересно само как тридесетгодишните ЗНАЯТ, че “с руснака беше по-добре”. 🙂

 20. Днес стават 77 г. от подлото убийство на българския патриот, родолюбец и военен герой ген. Христо ЛУКОВ от аргатите на Коминтерна иван буруджиев и виолета якова. Да свалим шапки и да го поменем.

  Прави сте, SMS и БЪЛГАРИН, първият е “папашата” на политанализаторката-социоложка танэчка, дето мине-не мине час, току ни ощастливи с некой анализ по некое от телевиденията. Психо-физическия изрод виолета якова не успява да се размножи, възмездието й е въздадено от анти-терористичните жандармерийски сили. Пълномощникът на БКП-Военен отдел методи шаторов, надзираващ убийството, е гръмнат като бясна лисица уж от югославски партизани-националисти, уж по грешка, уж от приятелски огън. Коминтерновският надзорник, пом.-военният, военноморски и военно-въздушен аташе на ссср, а иначе просто джелатинът от СМЕРШ полк. павел судоплатов тоже е ликвидиран като… немски и фински шпионин. Дловещото мълчание трябва да погребе усилията на ген. Луков да извади България от войната чрез личните си контакти с Англия и САЩ.

  Ето добре подредени спомени за този голям наш сънародник:
  https://faktor.bg/bg/articles/bezrodie-pametta-na-general-lukov-se-iznasilva-za-politicheski-tseli

  Днес всякакви полит-помияри се упражняват да храчат връз него, делото му и хората, които се опитват с факти да го защитят (летецът Дянко Марков, по-късно клиент на НъРъБъ ГУЛАГ-ът). Други (костя копейкин), не се гнусят да ползват името му за трамплин на собствената си гнусничка кариерка като топ гызолизци на мАЦква…

 21. До sms.

  Разбирам иронията Ви, но това е самата истина. И шампанско пият, и уиски, и джин, но си обичат Русията.
  А за това, че “с руснака беше по-добре” го знаят от майките и бащите си. Така им промиват мозъците. Няма логика, но за съжаление това е истината колкото и да не Ви харесва.

 22. Никола, от съобщението ти става ясно, че преди 30+ години (когато сме били “с руснака”) ти не си бил роден, че посещаваш пианобарове и че посещаваш баба си на село. Ако от тук вадиш генерални изводи за вкусовете на българиТЕ (не на “Българина”, защото не сме само един Българин, нали?), че обичаЛИ едно и мразеЛИ друго, можем да приключим въпроса веднага, защото е ниво “детска градина”. Ако българите много обичахме пут.ин, щяхме да емигрираме при него; на язовир Копринка нямаше да се събирате по 10 000 души, транспортирани като добитък, русофилските партии нямаше да са с по половин процент подкрепа, курнелия нямаше да ходи в Брюксел да се легитимира като европейка и да се кичи с Кьовеши, ppадев нямаше да се титулува НАТОвски генерал, а баце отдавна да е прекръстил шайката си на “граждани за евразийско…”). Бегай сега да си играеш.

 23. Към К.ГАНЕВ: „Няма връщане! Няма обратна тяга! Няма “Аз съм българче”.“

  НАПРОТИВ! Ѝ анкетите не могат да прикрият, въпреки че показват максимално надути, нереални проценти за русофилите у нас, че ИМА БЪЛГАРИ.

  Ето, това е прекрасно.

 24. @Аерофлот.Павел Анатолиевич Судоплатов е генерал.Снет от длъжност и арестуван във връзка с премахването на Берия,обвинен и съден като негова дясна ръка,ръководила Лаборатория Х,убила сотрови много хора.Судоплатов излежава отсъдените му години и през 70 те години излиза от затвора и доживява до края на века без реабилитация.

 25. Няма ли в нашите медии да се съобши голямата новина за нашия Стратегически господар.” Грандиозный шпионский скандал: ЦРУ следила за половиной мира с помощью швейцарской компании”https://www.1tv.ru/news/2020-02-12/380398-grandioznyy_shpionskiy_skandal_tsru_sledila_za_polovinoy_mira_s_pomoschyu_shveytsarskoy_kompanii CIA Secretly Owned Crypto, the Swiss Company That Ruled Global Spy Comms for Decades, Says Report https://www.thedailybeast.com/cia-secretly-owned-crypto-the-swiss-company-that-ruled-global-spy-comms-for-decades-says-report

 26. @ Георги Николов
  Здравейте!
  Вие казвате в коментара си “Знам едно, общият % на русоробските партии у нас не надминава никога 40%”.
  Бих искал да ви помоля за едно уточнение.
  Този % (40) за какво се отнася – за броя на русоробските партии, или за процента, който те печелят на избори?
  И ако е второто, бихте ли ми изброили кои са 60-те % нерусоробски партии?
  Благодаря, и поздрави!

 27. @НИКОЛА
  Няма ирония! Ето цитат от интервю с режисьора Росен Елезов за причините в основата на това мазохистично българско русофилство:

  “…- Според мен става дума за активно мероприятие, целящо да отчае мислещите хора до такава степен, че да намразят първо себе си, а след това и страната, в която са се родили. Или по-скоро да загубят земята на дедите под себе си и усещането за общност с ближния, в името на благородната национална кауза и избор – да бъдеш истински свободен в общността на свободата. На повърхността отчайващите резултати, ако може да се вярва на почтеността на тази т.нар. анкета, водят до униние, безсилие и накрая примирение от мнозинството поклонници на чуждата и враждебна нам империя. И какво ни остава – само да въздъхнем от безсилие и мъчителната мисъл, че страната ни е обитавана от две различни, взаимно изключващи се нации. Но под тази повърхност се оголват кучешките зъби на лабораторно заченатите манипулативни схеми, разработвани в центровете за дезинформация на Кремъл. Неслучайно в публичното пространство битуват подозрения, че „Pew Research Center“ работи с базираната в Париж Taylor Nelson Sofres плюс придобитата част от агенцията BBSS – Gallup International на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, явно стоящи, както обикновено в сянка.”

  Цялото интервю:

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-intervyu-rosen-elezov-s-aktivni-meropriyatiya-se-opitvat-da-ubedyat-kolko-obichame-moskva-za-da-badat-otchayani-misleshtite-hora

 28. @ SMS | ФЕВРУАРИ 13, 2020, 16:41
  Само мога да предполагам!
  Прочее, омразата от нея би могло да се приеме като изключително висока чест от мразеното лице!
  Вие как мислите?
  ————–
  @ ИВАНОВ | ФЕВРУАРИ 13, 2020, 20:11
  Оооооооо, г’син Иванов, вижте вчерашните вечерни емисии на ТВ Эвропа – там бе отделено достатъчно време за тази новина!
  Прочее, благодарение на това сътрудничество са били разкрити извършителите на атентата в германска дискотека.

  “„Ла Бел“ (La Belle) е някогашна дискотека в Берлин, станала известна с извършен на 5 април 1986 г. бомбен атентат.

  Жертва на атентата стават 3 души: 2 американски военнослужещи и туркиня. Събраните косвени улики като възложител на нападението сочат правителството на Либия. Това се потвърждава от решението на Федералния съд на Германия, според който зад терористичния акт стоят тайни служби на Либия.

  На 10 август 2004 г. Либия се съгласява да изплати 35 млн. долара на пострадалите и близките им.

  Та представяте ли си, г’син Иванов, вследствие на това “гнусно” посегателство върху правата на терорягите, последните са разкрити и поръчителите се съгласяват да изплатят 35 млн за овъзмездяване на близките на пострадалите!

 29. @ Българин
  40% идат от бесепето, част от патрЕотите, атака и Израждане на кк. Всичко останало начело с герберите, те до един, поне в моят кръг се барат за “десни”, антикомунисти и русофоби, плюс Демократична България и останалите.
  Има много условност в %-тите. Зависи от уклона във въпроса. Ако е без прагматизъм, матушката е връо, пут.ин е най-якият, и “Винаги с Германия, никога срещу раззия” и прочие глупотевици. Опре ли нож у кокала един русофил” няма да се качи на барикадата.

 30. @KPACHOCEЛСКИ

  Виноват, омесил съм източниците, разстреляният е павел павлович судоплатов, вероятно роднина или съименник. А павел анатолиевич по време на престоя си в София – 2 г., е само полковник и шеф на отдел Х (отрови). Генерал-лейтенант става чак 1945 г. Интересно е, че цар Борис III почива след срещата си и пиене на чай(?!?!?!) тъкмо с него.

  По-късно е шеф на диверсиите в тила на Германия, на проверките на съветските пленници, връщащи се в “матушката” си, и на агентурното добиване на информация(кражби на ноу-хау) по атомните въпроси.

  И е реабилитиран напълно – 1992 г.

  И пише ред книжки – “Разведка и Кремль”, “Спецоперации 1930-1950” и др.

 31. Г-н Николов, в такъв случай аз съм доста по-умерен песимист от Вас по темата с процентите.
  Според моите скромни наблюдения съотношението е горе-долу обратното – 60(но не и 73%!) на 40, в полза на русоробите.

 32. ДоTERVEL

  Първо – защо изписвате Тервел на латиница? Така ли се изписва в оригинал?

  Второ – често споменавате (дано да не греша и да не ВИ приписвам думите на някой друг) някакви хора от миналото с общото название “прабългари”. Моята прабаба се казваше Катина. Прадядо ми – Анещи и т.н. Майка ми, която е прабаба на внука ми и е жива и здрава също си има име. Винаги са ги наричали с имената им. Никога не са казвали на баба Катина “прабабата на Елито”… Тоест, едно момиче става майка, когато се появят децата й, става баба, когато се появат внуците й, става прабаба, когато се появат правнуците и т.н., НО си остава със собственото име до края на живота си и това име НЕ ИЗЧЕЗВА. И за момчетата се отнася, за да съм изчерпателен. В този смисъл, как се наричат и са се наричали ТОГАВА тези групи хора, които най-общо сега наричате “прабългари”? Няма начин още тогава да са били прабългари, защото това наименование се дава ЧАК когато се появят техни наследници, на които ДА СА пранякакви си.. Как им е името? И защо не се наричат с името си?

  Трето – за национализма са казани много неща и нито едно от тях не е положително. Напълно споделям мнението, че национализмът е (последното) убежище на негодника. Думата “негодник” да се разбира като човек негоден за нищо. (Защото в бг език има и друго, още по-негативно значение.) Не очаквайте от мен да се зарадвам на някоя националистическа заигравка или да се вдъхновявам от някоя патриотична забележка. Аз съм планетарен патриот, ако това нещо Ви говори. Територията, на която пребивавам в едно или друго време не ме прави храст, дърво или гъба, която не може да вирее другаде. Същото се отнася и за територията, на която съм роден по чиста случайност.

  Четвърто – по никакъв начин не съм заразен с вируса “Аз съм българче”. Стихотворението е хубаво, но не ме просълзява, когато но хиляди километри от бг се сетя за него. Ако се сетя изобщо… В тази връзка и във връзка с темата на статията – ВИНАГИ в бг патриотизмът се е набивал в главите на децата едновремено с русофилството. “Аз съм българче” вървеше с “Радини вълнения”. Още знам цели куплети от “Червените ескадрони” – ако не го пеех, като канарче, нямаше да мина дори с тройка. Може би не сте закачили епохата на комсомола, а може и да сте, но това беше русофилска зараза в ПЪТИ по агресивна от коронавируса. А маршовата песен? А писмата до другарчетата от СССР? А химна на бг?? Всеки, който се пише патриот и родолюбец и на над 50 години, неизменно е или тих русофил, или отявлен русороб. Малкото изключения се събираме по форуми и блогове и се надлъгваме успокоително… Мои приятели, които до един живеят в САЩ или Западна Европа, все още се изказват агресивно против САЩ и Западна Европа и милеята за вечната дружба. И ако критиките към Запада са нещо нормално, то любовта към Русия е нещо патологично.

  Пето и последно – прекрасно е, че има българи -така наричам хората, родени и живеещи на територията, която днес се нарича България, които могат свободно да напуснат територията. Изобщо не ме радва новината, че има българи… Защо да ме радва? Защото сме родени в една и съща, оградена с бодлива тел и охранявана ОТВЪТРЕ (затвор, така да се каже) територия?? Или заради героичното минало, изпълнено с кръв, насилие, убийства на най-приближените и с предателства, предателства, предателства?? Заради Левски ли да съм горд??? “Народе????”

  “Духът на поета” и “Тайната вечеря на дякона Левски” от Стефан Цанев. Прочетете или гледайте! И изобщо – четете Стефан Цанев. Неговите “Хроники” са далеч по-правдоподобни от казионните историци.

  ——

  И към Жоро Николов.

  Жоро, няма нищо оптимистично в това Русия да се сгромоляса. Този път няма Берлинска стена, която да разрушим и напрежението да падне заедно със стената. Няма го Горбачов, който не беше вкопчен във властта с цената на всичко. Няма и добронамерени западни лидери, които да очакват от тук насетне нещата само да се подобряват. Романтиката я няма, еуфорията от очакваната свобода я няма. В момента имаме една Русия, която няма накъде и какво да отстъпи, имаме един умопомрачен властовик-премиер-президент и предстоящ цар, който е готов да остави пепелища след себе си, имаме едни костюмирани идиоти, които управляват ядрени куфарчета по целия свят… Не знам защо ти е весело.
  А и аз се щегувам. Нищо оптимистично не може да се каже вече за бг-то. Това, което наблюдаваме, е агония.

 33. @ Българин, винаги с удоволствие заради ерудицията, анализът и стилът чета написаното от теб. Има много условност в моите и твоите %. С или без кавички. Помня прекрасно, че когато се денонсираше в Конгресът на СССР през декември 1991 договорът за учредяването на “Съюз нерушимий, свободних республик” отвън нямаше и стотина протестиращи. Когато нещата са ва банк и нашите съветофили, до един днес пут.инофили ще се кротнат и изчакат мирно крайният резултат. Какви ти там съотношения на %-ти. Русороби, сър!

 34. Г-н Ганев, извинете, но вие къде сте расъл? Защото от София през 1980-те си спомням други работи. Аз от “комсомола” нищо не съм закачил/а, но по-големите ми брат`чеди смятаха комсомолските събрания за чиста загуба на време. Някакъв пък техен съученик-комсомолски активист казал на гаджето си “стани комсомолска активистка, бе, будала, ще отървеш бригадите”.

  Колкото до отношението към “братушките”: когато някои такива попитаха софиянец в каква посока се намира ЦУМ, задължително им се посочваше противоположната. Впрочем, с днешна дата в София и по Черноморието се натъквам често на нагли руснаци и роптаещи българи; познавам и млади хора, които работят през лятото на морето, които са единодушни, че няма по-нагли и мрънкащи за всичко клиенти от руските. Те определено успяват сами да си си навличат неприязън и без да вадим диктаторчето им или рубладжийските фантасмагории на кънчо&cънчо като допълнителни аргументи.

 35. @ TERVEL
  Българи има в БГ, но щеше да е по-добре да имаше и поне 100-на хиляди румънци и една българска Лаура Кьовеши на мястото на каскета гешев!

 36. @ К.ГАНЕВ,
  Аз пък мисля, че няма нищо по-оптимистично от това да видим сгромолясването на русия – най-голямото проклятие за България!

 37. Към К.ГАНЕВ:

  Първо:
  Много просто. Защото технически ми е невъзможно да използвам руните на БЪЛГАРИТЕ, за да изпиша в оригинал името на един от ВЕЛИКИТЕ НИ КАНОВЕ -ТЕРВЕЛ-СПАСИТЕЛЯТ НА ЕВРОПА.

  Второ:
  Почти съм сигурен, че не използвам името „прабългари“, но може да съм пропуснал някъде. Най-вече използвам името ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ или ПЪРВИТЕ БЪЛГАРИ, когато говоря за периода от 2137 г. пр. Хр. до 865 г. сл. Хр. Въпросът Ви , „..как се наричат и са се наричали ТОГАВА тези групи хора, които най-общо сега наричате “прабългари”?“ е малоумен. Как ще се наричат хората, които колкото и държави да са създали все с едно единствено име наричали държавата си – БЪЛГАРИЯ, и се отъждествявали с нея. Това се отнася и за племената, които са се присъединявали към тях славяни, траки, узи, печенези и кумани. Те също са се наричали, и то доброволно, БЪЛГАРИ. Друг е въпроса откъде са се появили русофилите, които за съжаление са частица от днешния български народ. Много добър отговор на този въпрос дават КАН ПРЕСИЯН, ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ, ЛЕВСКИ, БОТЕВ, ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ. С едно изречение. БЪЛГАРИТЕ И В ДРЕВНОСТТА, И ДНЕС СИ ОСТАВАТ БЪЛГАРИ. И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ВО ВЕКИ ВЕКОВ! Именно и затова БЪЛГАРИЯ ще се въздигне отново и ще стане могъща, независима, уважавана и МАДАРА за народа си. Такава, каквато е била по времето на ВЕЛИКИТЕ СИ КАНОВЕ, освободена от руски гнет и русофилски идиотизъм.

  Трето:
  Да си роден в България е само една от предпоставките да бъдеш БЪЛГАРИН. Да бъдеш БЪЛГАРИН Е ПРИЗВАНИЕ, ПЪТ В ЖИВОТА. Както виждате не отговаряте на изискванията. Но Вие и „планетарен патриот“ не сте. Вие сте просто един обикновен космополит с определени хедонистични наклонности. Между другото по отношение на „планетарния патриотизъм“ имате много допирни точки с агент Сава, само че той използва друга формулировка.

  Четвърто:
  Правилното Ви отношение към комунизма и русофилството не Ви дава право да се държите обидно към БЪЛГАРИТЕ –( “Аз съм българче”, ЛЕВСКИ). Не те създадоха “Червените ескадрони”, дивашкия терор след преврата през 1944 г., комсомола, ..“маршовата песен? А писмата до другарчетата от СССР? А химна на бг??“. Създадоха ги тия, които наричате русофили, „отявлени русороби“ и определяте любовта им към русия за патологична. Това не е ли шизофрения?

  Пето:
  Прекрасно е, че има БЪЛГАРИ, гордост е да си БЪЛГАРИН! Тяхно ще бъде бъдещето и благополучието на БЪЛГАРИЯ. Защото те ще бъдат тия, които ръзкъсват и премахват „оградена с бодлива тел и охранявана ОТВЪТРЕ (затвор, така да се каже) територия??“. Защото те помнят и пазят героичното си минало, и дълга си към завета оставен ни от ОСНОВАТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВАТА СИ.

  „БЪЛГАРИТЕ-това е народът , който имаше всичко, което е пожелавал; те вярваха, че светът е открит за тях; те никога не се съмняваха в победата си; ТОВА Е НАРОДЪТ, НА КОЙТО СЕ УЧУДВАШЕ СВЕТЪТ.“

  Магнус Феликс Енодий-486 г.

 38. Към ДИМИТЪР:
  Техните проблеми не са по-малки от нашите, но те са в по-изгодна ситуация от нас. Те имат много по-малко изменници и идиоти от нас. И въпреки това пак ще ги надминем. Досещате се защо, нали? Ако не, предоставям Ви жокер. Отговорът се крие зад великолепната и вековна буква Б.

 39. @АЭРОФЛОТ.Спрямо Судоплатов са снети обвиненията за съучастие в престъпленията на Берия в началото на 1992 г. Умира на 30 09.1996 г, едва през 1998 с указ на Елцин са му върнат вонските звания и орденски награди-посмъртно реабилитиран.В България не е бил.

 40. @Krasnoselski

  Ето какво пише сам судоплатов:
  “Советское руководство накануне войны владело исчерпывающей достоверной информацией о развитии ситуации на Балканах. Важнейшим нашим источником сведений был сотрудничавший с ИНО ОГПУ — НКВД с 1934 Года видный болгарский дипломат Иван Стаменов (“Наследник”). Он был привлечен к работе с нами опытным сотрудником ИНО П. Журавлевым…С назначением в 1940 году Стаменова послом Болгарии в Советском Союзе связь с ним была передана мне. У нас появился доступ к документальной информации о реальных намерениях и переписке правящих кругов Болгарии с немецким руководством…В начале 1943 г. мне пришлось самому поехать в София в нашем дип-nредстве, чтоб организовать рядь важнейших операций…Был я там в качестве заместителя советника полпреда по оборону… В осень 1943 г. вернулся на Родину и сразу поехал в Белорусию в связи с неотложными надобностями фронта…”
  (судоплатов п.а., “Победа в тайной войне. 1941-1945 годы”, Глава 5. События на Балканах, Изд.: Алгоритм, M.,2018)

  Присъствието му в България съвпада с атентатите на “Черните ангели” на методи шаторов и отравянето на цар Борис III. Въпреки изтребването на българските му агенти явно е отчетен успех и той е повишен в длъжност. С това смятам темата за напълно изчерпана и приключвам дискусиите с Вас.

  PS Cтопанино, съжалявам за разводняването на темата.

 41. Судоплатов е резидент на НКВД в София през 1947-49 г и организира процеса срещу Трайчо Костов.

 42. Благодаря за подсказания източник,досега не бях я чел,ако нещо съм сгрешил,извинявам се.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.