Вик на ПИК, че има (руски) вълк в кошарата

Доживях да видя в заглавие на проправителствена медия, че в България има РУСКА ПЕТА КОЛОНА”!https://pik.bg/разкритие-николай-банев-в-гореща-връзка-с-кремъл-като-васил-божков—вижте-аферите-му-с-по-news906180.html

Значи имало такава и се “оказва”, че не е някаква измислица на “русофоби”, а вече се признава за факт от проправителствената пропаганда!

“Николай Банев в гореща връзка с Кремъл като Васил Божков –  вижте аферите му с Потанин и руската пета колона ( ДОКУМЕНТИ И СНИМКИ)”, това се казва в редакционна статия в сайт, възторжен до екстаз от властта, а доскоро и от русофилските си любимци. Същият сайт се похвали миналата седмица, че издателството, което принадлежи на собственика на сайта, е било почетено от “елита”  на тържество във връзка с годишна от създаването му. Под “елит” се подразбираше група министри, сред които вътрешният Младен Маринов. 

Елитните връзки на този сайт явно са му осигурили елитна информация. Ни най-малко не се съмнявам в нейната достоверност. Само отбелязвам щастливото обстоятелство на метаморфозата в една проправителствена лопата от фурната на официозната пропаганда, която от години е традиционна трибуна на болни от русофилщина коментатори ( да не ги изброявам ).

В тази електронна медия, която си дружи с “елита”, се появи статия, под чието съдържание би се подписал и набеден “русофоб”, като автора на тези редове – не говоря за стила на доклада, снесен за сведение на преписвачите, а за съдържанието му по смисъл. 

Питам обаче: ти, колега от която и да било българска медия, би ли могъл да различиш по снимка и да назовеш поименно руския военен аташе Виктор Авдеев, а също така неговия помощник Максим Чередниченко.

А знаеш ли, че последният е бил в България до лятото 2017 г.?

Да си чувал ( и виждал, защото има и илюстрация в статията ), че Янаки Стоилов е “сред хората, които активно комуникират с представители на руското военно разузнаване  ГРУ в наши дни”( на снимката в ПИК)? 

 

 

А знаеш ли, че Николай Банев е бил близък с Анатолий Подсипанин ( който е бил под руски пагон)?

А че Банев “под диктовката на на руски икономически кръгове и разузнавателни служби дълги години се опитвал да получи статут на благородник в кръговете на московския елит, като в замяна извършва множество услуги на Русия на наша територия”.

Всичко това го пише във въпросната статия накуп.  

Съмнявам се, колега, че всички тези доста конкретни подробности са ти известни – макар останалото от написаното в статията за Николай Банев като активен проводник на руското влияние у нас да не е тайна за никого. Но се съмнявам не защото и моя милост е “невеж” за ПИКантните сведения от русофилското досие на Банев, а поради логичното предположение, че подобни специални “неща” са известни на едни специални служби. Въпрос на тяхно решение е дали, кога и на кого да пуснат своя доклад за публикуване в съответната пощенска кутия. 

Да, фактът, че този момент е настъпил, е по-важен от избора на пощенската кутия.  

Доколкото успявам да забележа, не съм единственият, който се чуди на какво се дължи обстоятелството, че напоследък в нашата прокурорска република главният охранител на кошарата ни започна да бие тревога, че тук се разпорежда руския вълк ( каква “изненада” за тревопасните след толкова годни на овчедушие!). 

Озадачени наблюдатели блеят обнадеждени, че най-после Америка ни е дошла на помощ срещу руската глутница. Чрез Гешев!?

Така си обясняват крайно необичайните сигнали за тревогата от шетането на руските вълци у нас. Свързват я с визитата на главния овчар в САЩ в края на миналата година. След като в проруски медии започват да го  рекламират като вълкодав, мнозина ще повярват на тази сезонна смяна на козината. 

Само да не се окаже като в приказката за лъжливото овчарче, което разсейва лековерните селяни с викове “вълк, вълк”, а в крайна сметка той се намъква в кошарата след овчарската дезинформационна кампания, помогнала му да накара селяните да привикнат с мисълта за вълка.   

22 мнения за “Вик на ПИК, че има (руски) вълк в кошарата”

 1. Жив, да не бях-доживях. Макар и ЗАСЕГА селективно видни фигури от петата колона самите ПИК-льовци ги осветиха. При тях случайности НЯМА!
  “Мостът тръгна, леваци качвайте се”.
  Няма да се изненадан в обозримото бъдеще под някаква срамежлива форма И да се извинят на “параноика” Иво и “верните му инджевчета”. Туй по знаменоската на умерената прогресивна русофилщина велислава дърева.
  КОЙто трябва под диктовката на КОИто трябва са направили историческият избор за страната. НЕ на ЕАС. И няма как да бъде иначе при следните предпоставки.

  https://zen.yandex.ru/media/show_me_world/reiting-stran-po-zatratam-na-nauku-v-procentah-ot-vvp-5e3d6c903aa8ed76a4778ca7

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=91&v=-FozUDazgJw&feature=emb_title

  Много мина, мъничко остана.

 2. Извинявам се за новото включване. Но е много изненадващо да се видят резултати кат долните. И то в матушката. Каквото и да правят федералните канали, обикновените руснаци явно са узрели, че с ресурса който притежава кремъл са за никъде.
  Съдете сами.
  Почти 80% от руснаците са убедени, че Русия и Запад са длъжни да бъдат партньори и нещо повече дори, да живеят в дружба. Като съперник Запада се разглежда само от 16% от питаните. Враг в лицето на ЕС и САЩ припознават мизерните 3% според «Левада-център».

 3. Български митрополити русофили притискат Патриарх Неофит да участва на Съвещанието на предстоятелите в Аман

  https://faktor.bg/bg/articles/balgarski-mitropoliti-rusofili-pritiskat-patriarh-neofit-da-uchastva-na-saveshtanieto-na-predstoyatelite-v-aman

  Московска пропаганда в БПЦ:

  https://www.doxologiainfonews.com/search/label/%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0

  Списък на медии, които разпространяват московска църковна пропаганда:

  https://www.doxologiainfonews.com/2020/02/spisak-s-medii-koito-razprostranyavat-moskovska-tsarkovna-propaganda.html

 4. “Озадачени наблюдатели блеят обнадеждени, че най-после Америка ни е дошла на помощ срещу руската глутница. Чрез Гешев!?”

  Феноменално! Тук за пръв път ми липсват емотиконите – искам да сложа много ухилено лице с повдигнати вежди…

  Казах вече, играта е във фаза размяна на фигури. Ще трябва да се жертва нещо. Ангажирани са агитки, които са били ангажирани и друг път (да не бъркам, но май тук се мълчи по този въпрос), ангажирани са медии, които по принцип са си ангажирани. Ще се понатрупа материал, ще се понатрупа количество и чак тогава – качествени промени. Нали едното водеше до другото, според … Все пак толкова им е на нашите теоретичната подготовка. То в Симеоново повече и да искаш, не може. Нешлифован диамат – 🙂 Извинявам се, г-н Инджев, че се опитвам да си играя с думите, но Вие ми оправихте настроението с тази статия поне за една петилетка, пардон.

  Кой казваше да си зеем пуканки и одеалце и да седим да дивана да гледаме? Е – баш тва следва. Интересно си е, няма кво да се лъжем. Въпреки че последствията хич не са за смях, но падането си е класическа комедия – хоризонтално слизане от рейс.

  Доктора хубаво викаше за нашия убавец – след толкова зулуми дали ще се сети да даде веднага парите или първо ще изаде солта, после ще изяде тоягата и чак тогава ще даде парите. Като гледам – сега сме на фаза сол. Мисли си, че може да жертва някой и друг бандюга от руската група и с това ще се пише осъзнат. Това е кралска привилегия, бе цървул (обичам го Ицето, няма равен, да е жив и здрав), да жертваш другите! При обикновените смъртни тези неща си имат последствия. Има да патиш още, баце. Тепърва ще ставаш симпатичен на хората.

 5. @ AЭРОФЛОТ
  Руснаците обжалват до дупка, а нашите охлюви плащат без никакво обжалване – пигито за руските чайници!

 6. “Почит” към Апостола в София

  Радев, след като стъпка за пореден път българското достойнство и суверенитет, обещавайки вчера на Путин да присъства на парада му на 9-ти май, в компанията само на световни сатрапи, днес като връх на цинизма щял да оглави “шествие по пътя на безсмъртието – от килията до паметника на Апостола”. Шествието пък било организирано от самообявилия се за председател на някакъв “общобългарски” комитет за Васил Левски, приватизаторът Васил Василев, който родоотстъпно се отрече от думите на Апостола, цитирани от Захарий Стоянов, че който ни освободи, той ще ни пороби.

  Точно тия двамата ли трябва да изразяват всенародната почит и благодарност на българите към националната ни светиня, към Апостола на свободата ни ?!
  Подобен връх на цинизма предизвиква по света екстремни изрази на протест като самозапалване на публично място!

  https://offnews.bg/obshtestvo/pochit-za-apostola-v-sofia-radev-na-shestvie-po-patia-na-bezsmartiet-722115.html

 7. Янко Гочев: Левски е осъзнал, че русофилството възпитава еничари, предатели от векове за векове, а Русия не прощава тази прозорливост и българщина

  Граф Н. Игнатиев никога не е бил българофил, той е едновременно панславист, сърбофил и туркофил, което го превръща в много опасен българофоб

  https://faktor.bg/bg/articles/yanko-gochev-levski-e-osaznal-che-rusofilstvoto-vazpitava-enichari-predateli-ot-vekove-za-vekove-a-rusiya-ne-proshtava-tazi-prozorlivost-i-balgarshtina

 8. “В” като “Вимпел” сее смърт в центъра на Берлин

  (обърнете внимание на интелектуалния финес и одухотвореност, която лъха от мордата на този “Вимпел”, берлинският наемен убиец Вадим Красиков)

  Не става дума за централизирано планирано убийство със заповед за действие като минимум върхушката на ФСС, а най-вероятно – със заповед от Кремъл”

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-v-kato-vimpel-see-smart-v-tsentara-na-berlin

 9. Николай Ненчев: Радев да се поклони в Страцин или край Драва, в Москва позори България!

  Кремъл да признае че войната, която Сталин ни обявява на 5 септември 1944 г., няма нищо общо с войната срещу нацизма

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-radev-da-se-pokloni-v-stratsin-ili-kray-drava-v-moskva-pozori-balgariya

 10. А Валери Симеонов и удивително тъп човек.
  Направи ни за смях на руснаците, че ни на чуждите служби.

 11. Поредното грубиянско шоу, тип “местната мутра”.
  Ядосан, чак вбесен, Баце се кара на мъжка мисирка.

 12. https://www.mediapool.bg/premierat-iznese-unizitelno-konsko-na-patniya-shef-zaradi-vinetkite-news303647.html

  Ето видео.
  Аз не съм чувал от министър подобен хъшлашки словоизказ никога!
  Все едно на събрание на SIC.
  А мълчанието на мъжката мисирка след прочетеното и “конско” е друга тема.
  Сигурно огромната заплата и възможностите за кариерно развитие са натежали за него.

 13. Днес за някои е празник и си го честитятили лицемерничат. За други печал, смирение и сила. Честитят на Борисов и той им отвръща „Честито и на вас“. За едни позор, за други слава.

  Преди 147 години българоубиецът Н.Игнатиев изпитва радост и наслада от убийството на ВАСИЛ ЛЕВСКИ И ЗАТОЧЕНИЕТО НА НЕГОВИТЕ ПОБРАТИМИ. С убийство на ВАСИЛ ЛЕВСКИ, Н. Игнатиев премахва едно от големите препятствия на Русия по пътя и към Цариград и Проливите и затова той е бил изключително доволен да види БЪЛГАРСКИЯ ЛЪВ обесен. Самостоятелно българско възстание Русия не можеше да допусне, за да може тя Русия да „освобождава“ България винаги, когато това отговаря на имперския и интерес, „ЗА ДА НИ ПОДЧИНИ ОТНОВО В РОБСТВО“ и да я превръща в Задунайска губерния. ЛЕВСКИ плати с живота си защото не слугуваше на руските интереси. ТОЙ упорито, твърдо и неотклонно вършеше делото си без да го съгласува с плановете на Русия. „Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме“ защото понякога забравяме думите му: “ Ако ние не сме способни да се освободим сами то значи, че ние не сме достойни да имаме свобода; а който ни освободи, той ще да направи това, за да ни подчини отново в робство…“. БЪЛГАРИНЪТ ВАСИЛ ЛЕВСКИ РАЗЧИТАШЕ САМО НА СЕБЕ СИ И НА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ТОЙ БЕШЕ СВОБОДЕН ЧОВЕК И ГОРД БЪЛГАРИН. „От българска майка, юнак аз роден“. Такива бяха и последователите му вдигнали Априлското възстание, апотеоз на неговата дейност“, донесло свободата на България. Такива трябва да бъдем и днес, АКО УВАЖАВАМЕ НЕГОВИТЕ ЗАВЕТИ И ПАМЕТТА КЪМ НЕГО, АКО СМЕ БЪЛГАРИ.

  ПОКЛОН И ВЕЧНА ПАМЕТ!

 14. Към БЪЛГАРИН: „Г-н TERVEL, как бихте коментирали думите на Иван Каракачанов, че “…Левски не бил европеец…”?“

  Цялата дейност/същност на този русофил, както и Вие сте забелязали, се определя само от една дума: „Иван“

 15. Благодаря Ви, г-н TERVEL
  за безкрайно конкретния, лаконичен, ясен и недвусмислен отговор.

  Чест и почитания!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.