Колумб(ойко) Борисов открива на борда на своя Титаник руския айсберг

Колумб(ойко) Борисов открива враждебната Русия, но продължава да не си признава собствената заблуда или съзнателното заблуждаване на българите, че води кораба на Запад, обърнат за “баланс” на Изток. Този отказ от (само)признание не му пречи в същото време за пореден път да заяви, че винаги се извинявал, кога е сбъркал. Даже по няколко пъти се извинявал, изсили се той вчера.

А защо за поощряването на московската пета колона, която отдавна му се е качила на главата с негово съгласие, не си признава? Най-вероятно защото не смята за грешка да поощри с бездействието си нейния възход до степен, че сега му се налага да злослови с недомлъвки срещу нея. Не като да не е бил подсещан от граждани, загрижени от върлуващата в България путинофилия, проспивайки нейното процъфтяване в задния му управленски двор.https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-pet-godini-ot-parviya-balgarski-protest-sreshtu-kremalskata-agresiya-video

Спътници на Калумб(ойко) в пътешествието на властта му, като залепеният за него на капитанския мостик пред телевизионните камери министър на финансите Владислав Горанов или като главният прокурор Иван Гешев, започнаха за първи път от началото на овластяването на ГЕРБ лекичко да бойкохулстват по адрес на Москва. Правят го предпазливо и страхливо, но за първи път! 

Прозренията на българските власти вече стигнаха до обвинението срещу конкретни руски лица, разпореждали се тук като у дома си в ролята на изпратени от Кремъл убийци на български граждани. https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-za-zelen-hayver-li-pratihme-interpol-vmesto-denis-sergeev-sergey-lyutenko-i-pyotar-borisov-izdirvat-nesashtestvuvashti-litsa 

Колумб(ойко) твърдеше, че плава на Запад с авантюристите на борда на кораба си, изхвърляйки от него баласта на политическите трупове, през които минава, за да постигне целта, оправдаваща средствата, вложени в неговата мисия.

 

Не знам с какво е прегрешил пред Русия, но нашият откривател Колумб(ойко) се чувства принуден да напусне пристанището на своето проруско миролюбие. Но е видно, че той става все по-отчаян в своята самозащита от атаката на московката пета колона, която не успя да умилостиви с конформисткия си по(д)ход спрямо националния и евроатлантически български интерес да бъдем наистина, а не думи, част от западния клуб на успеха. 

На все по-честите местни коментари, че това се случва в угода на Запада и най-вече на САЩ дочуваме като отговор обратното: за по-малко от два дни  Борисов стана обект на дискредитираща информация в испанския печат и на остър коментар в агенция Блумбърг, в която се говори за България ( и лично за Борисов) като за “стария руски троянски кон”. https://business.financialpost.com/pmn/business-pmn/russias-old-trojan-horse-plays-east-against-west

Ако идеята на Колумб(ойкио) е да заблуди Запада, явно не успява. Засега постига едно: прозападната му извънпарламентарна позиция не знае как да отиграе ситуацията, в която той започва да й основния упрек срещу неговото управление от гледна точка на националната сигурност. Всъщност истината е, че този аргумент звучеше толкова приглушено при аргументацията на тази опозиционност, че за Борисов не е трудно сега да претендира, че той открива руската заплаха. 

Фактът, че някои публицисти достатъчно гръмко, често, продължително и настоятелно предупреждаваха за руската опасност не се брои. В държавата, в която свободното слово не е фактор в калкулациите на властниците, всеки може да си пише нещо и всички управляващи вкупом да не му обръщат внимание. Да си лаят по кервана виртуално “русофобите”, пък може и тях да ги похлупят с надвикване и биене в гърдите в ролята на откриватели на руската намеса в България.

Апропо, на забележките, според които критиците на Борисов трябва да дадат алтернатива, вместо само да мърморят мрачно срещу него, личният ми отговор е: давам я, ама няма кой да я вземе. От години, да не кажа от десетилетия, заявявам буквално всекидневно, че руският деструктивен фактор може да и трябва да стане обединителен фактор за българите, които искрено желаят да градим евроатлантическа България.  Но ми отговарят или с мълчание или с упреци в стил “о, неразумний, поради что се не срамиш да се наречеш блогарин”! 

     НА СНИМКАТА: С тази снимка на разярения Бойко Борисов близкият до властта сайт БЛИЦ илюстрира свое резюме на изблика на премиера Борисов срещу скромната ми личност, която той нарече три пъти идиот в свое специално обаждане в Нова телевизия на 17 юни 2014 г.,  за да сподели оценката си за мен. Пророчество се оказа това негово определение – точно като идиот се усещам в ролята на глашатай на една кауза, която сега той започва да “открива”, обезоръжавайки “русофобите” у нас. 

29 мнения за “Колумб(ойко) Борисов открива на борда на своя Титаник руския айсберг”

 1. По всичко изглежда,че на наглия банкянски обирджия съглашението с червения сатана ще му излезе скъпо.Но огромното зло за България е безвъзвратно сторено. Проруската измет държи територията.

 2. Баце е прочетен вестник. Въпрос на технологично време е КОЙто го е инсталирал, сега да го тръгне.
  От каталанско го “изтемарват курвенската”.
  https://frognews.bg/novini/redaktorat-periodiko-razkazva-vav-video-razsledvaneto-sreshtu-borisov.html
  Далеч по-важно и съществено е с тези идиоти как и кой ще процедира.

 3. Бойко Българопродавеца и Румко руската матрьошка ще бъдат запомнени като националните предатели, които поставиха България в унизително положение в опасност от кръстосан огън на Руски ракети на изток откъм Окупирана Украйна и на запад откъм Сърбия. Аферим, ефендилер, машаллах! На туй му се вика баш еничери! Заслужавате портретите ви да висят като РазПрани гащи по стрелбищата и всеки българин да се цели в тях за удоволствие! Господ забавя, но не забравя! И вие ще си го получите-як-ххх-отзад!

  Всеки як шут отзад е всъщност крачка напред-за България!

 4. “Ако идеята на Колумб(ойкио) е да заблуди Запада, явно не успява.”
  Идеята на комунистическата мутра е да се представи пред електората като десен политик, взет на прицел от руснаците, и явно успява.

 5. Към MIKA: „Идеята на комунистическата мутра е да се представи пред електората като десен политик, взет на прицел от руснаците, и явно успява.“

  Успяваше MIKA, успяваше и то благодарение на парлама десните и пишман сините, но днес играта му приключи. Спомняте ли си какъв беше процента на гласувалите втория път за „испанския идалго“? Сега ще е същият за него. Дните му са преброени. Как мислите, кой ще бъде вторият човек обвинен в корупция у нас от списъка на Майк Помпейо?

 6. Елементарен е като руски слуга ББойко. Забранява Луковмарш а разрешава партизански марш днес в София!!! Няма да се изненадам ако вместо събаряне на МОЧА в кратки срокове в София се издигнат отново паметници на Толбухин, Сталин, Ленин, Путин….

 7. Крайно време е мутърът Бойко, подвизаващ се вече трети мандат като премиер на РъБъ, да плати за всичките си лъжи и безобразия. Пък дори за връчването на сметката да са “виновни” испанските медии и институции!

 8. https://faktor.bg/bg/articles/ruski-samolet-sas-zenitni-raketi-za-sarbiya-preletya-nad-stranata-ni

  Междувременно, с разрешението на Ивань Каракачанов (и Начальникът му, разбира се) поредният руски самолет с пушкала за Сърбия прелетя над България…
  Бих искал Румен Христов да коментира този срамен факт, както и г-н Ненчев.

 9. “Как мислите, кой ще бъде вторият човек обвинен в корупция у нас от списъка на Майк Помпейо?”
  Мисля че пак ще е подобна подигравка.

 10. Никой не смее да запита – колко живи пари са влезли в България от Европа, колко – от Евразия, и колко са изтекли в Москва

  Ако не скъсаме пъпната връв със съветската империя, или се връщаме в евразийското безвремие, или оставаме ничия земя

  https://faktor.bg/bg/articles/ognyan-minchev-1-27

 11. Случайно прихванат разговор, във връзка с прилагането на Закона за СРС по разследване за тотално престъпление против народа, държавата и бездомните кучета в нея. Гласът на единия участник е много близък по звучене с гласът на Путин. Гласът на другия участник, който би трябвало да е обект на разследването, не се чува, но се предполага, че на другата страна на линията е Боко.

  “…Добрий день, так… тук ли е шеф на Болгария? Слышиш, Бойка? Що ми праите тези номерца? Що ми прайте номера? Ну вы знаете сколька быстра ше се разправя с вас… Как можно да ми изкарвате хора на улицу за няква абсолутная глупаст!? Как ше кричат люди от София, Пловдив и саседние места против ваши освободители?! На избори они гласует ли для руские партии? Гласует! Е почему правите ето?! Вы репетируете дали буду оправит вас сейчас или що ли? …
  В кажды центр около София и осталные насели места отиваеш лична и как глашатай разгласяеш что мы вас освободили и ТОЧКА! И кричиш – няма да бутаем, няма да демонтируем, няма да помислим дори! Ясно?! …. ”

  Връзката внезапно прекъсва. Гласът на Боко така и не се чува повече по този въпрос.

 12. @ SMS
  Вие се явявате защитник на тиквата ли, що ли?! Нали Вие казвахте, че не е толкова важен източникът на информация, а нейната достоверност?!
  А между другото Майк не е ПомпеЙо, а само Помпео – няма нищо общо нито с Помпей, нито с Пейо Яворов.

 13. Въоръжаването със зенитни ракетни комплекси не е заплаха само за нас.Около Сърбия са и други съюзници от НАТО,които могат да претендират срещу това въоръжаване и нашата помощ за осъществяването му.Значи на изток платноходки,а от запад ракети.

 14. Главният прокурор на България може ако иска вместо да сипе закани за покрити от давност приватизации, да обърне внимание на деяния, които все още не са покрити с такава. Харизанов е един такъв “герой”:
  https://www.banker.bg/komentari/read/slushaite-politologa-harizanov

 15. @Димитър
  Дайте линк към поста, за който ме критикувате.
  Щото нещо много ги омешахте “тикви, Пейо Яворов и ПомпеЙо”. 🙂

  Много ме забавляват усилията на един/а, който често пише постове в множествено число “НИЕ” (по соц. традиция) и се опитва да командори във форума.

 16. Омерта, или как една командировка на варненския кмет Иван Портных, руски гражданин до 2013 г., се превърна в тайна на тайните
  (Варна може да подписва меморандуми за сътрудничество и приятелство само с руски градове! Затова в Хайфа да си “налягат парцалите”!)

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/02/23/4016797_omerta_ili_kak_edna_komandirovka_na_varnenskiia_kmet/?ref=home_mainStory

 17. @SMS
  Кога съм се опитвал да “командоря”?
  Това за ПомпеЙо не е за Вас.
  А на въпроса ми така и не отговорихте.

 18. И вие се карате, и ние се караме.
  Е, щом се караме, значи се разбираме.

 19. @ ДИМИТЪР
  На този въпрос ли да отговарям:
  “Вие се явявате защитник на тиквата ли, що ли?!”
  На този въпрос, защото не сме в режим разследващ и заподозрян, Ви отговарям с въпрос:
  А Вие, явявате ли се защитник на тиквата?
  И до тук!

 20. Кой подведе попосолството на САЩ, че ген. Луков е поддръжник на нацистите, насаждал е омраза и несправедливост?

  Дайте доказателства или преосмислете позицията си

  https://faktor.bg/bg/articles/koy-podvede-poposolstvoto-na-sasht-che-gen-lukov-e-poddrazhnik-na-natsistite-nasazhdal-e-omraza-i-nespravedlivost

  https://delo.bg/history/podvigat-na-gen-hristo-lukov/

  https://edinzavet.wordpress.com/2009/02/14/%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%89%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3-2/

 21. Krasnoselski – А какво да кажем за разрешението на военния министър, дадено за прилитане над територията ни на руска военна техника за Сърбия?
  Поредна двойнственост в политиката, която натовска България прави в ущърб на собствената си национална сигурност. Все едно има казваме: ела Вълчо ме изяж!

 22. Абе днес по бТВ “120 мин.” еврокомисар Домбровскис в прав текст заяви, че още не сме подали дори молбата си за еврочакалнята-пак се губим в превода, или лоясалият банкянски милицай-бъзливец пак гледа да “не сърдим” няКОЙ?!?

 23. Bземам топката от Georgi Nikolov re:”Весь мир в труху!” (демек целият свят в прах и пепел).

  Я глей североизточните маймун-недочовеци как си хвърлят малките маймунчета в преспите (от много бояришник):
  https://www.youtube.com/watch?v=L-vqBZEyLRA

  И какви игрички играят от крехка младост (униформата е точно копие на НКВДейската от 40-те години, с идейно-възпитателна цел, види се):
  https://ic.pics.livejournal.com/uasemperfidelis/84134698/89158/89158_900.jpg

 24. @SMS
  Въпросът беше: Нали Вие казвахте, че не е толкова важен източникът на информация, а нейната достоверност?!
  И понеже журналистът задаващ неудобните въпроси на тиквата, е син на баща си, той е лошият, нали?!
  Не се нервирайте излишно.

 25. Към MIKA: “ Мисля че пак ще е подобна подигравка.“

  Въпросът ми към Вас, като поддръжник и симпатизант на корупционното стабилно статукво, изискваше да кажете имената на втория човек, който ще бъде обвинен от САЩ в корупция с „подигравка“, а не да покажете категоричната си принадлежност към него.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.