Руски вълци в овчи кожи напътстват българското си стадо от най-мирните миряни на света

В “редакцията” на ivo.bg се получи сигнал за поредния нашенски вълк в овча кожа, който играе далеч по-лукава и гнъснява роля за прокарване на кремълската политика у нас от самите “нощни вълци” на Путин. Редовен читател, подписващ се с SMS – ако целта му е да се обажда с името си, за не бъден хвърлен на (про)руските вълци го разбирам като човек, на когото те глозгат кокалите от много години насам, твърди следното:  

“Вълкът Гавраил Ловчански, умело кокетиращ с позьорския си т.н.”благоговеещ” поглед и загърнат с гундаевска овча кожа, е превърнал новопостроения храм в Ловеч на московска бърлога, жития на руски светци, руски икони, руска църковна утвар, полилеи и килими с двуглавия руски мутант и ако зададеш въпрос защо е това чуждопоклоничество, същият е научил служителите на храма да отговарят с артистично благоговение в погледа: “една вяра сме”! То ние и с етиопците, както и с много други народи, сме една вяра, ама защо в храма няма етиопски или други църковни атрибути!?

…”Хибридарката за благочестивия и почтен Гавраил, който ще спасява Православието и България от нечестивия Запад е видима съвсем ясно, когато се видят делата му и плодовете му. Той държи парите на БПЦ в руска банка, които може да управлява само с втория подпис лично на Кирил Гундяев – патриарх на РПЦ. Той е положил подписи под договори, които ощетяват Софийска митрополия с огромни загуби, послужили за нечие забогатяване. Той в противоречие с Устава на БПЦ – БП купува и се разпорежда с апартаменти в голямо количество. Гражданските му имена Цветан Динев сигурно неслучайно многократно се споменават в Имотния регистър. Миряни твърдят, че обезлесява горите в Ловешка епархия и пряко управлява горския фонд на Гложенския манастир, който е в плячкосано състояние.”

Слава Богу – Гавраил не стана патриарх на днешната дата през 2013 г.”

Интересно, нашите власти, които се осмелиха най-сетне да прогонят руски шпиони, облечени в дипломатически имунитет, няма ли да се заинтересоват какви ги вършат облечените в църковна власт руски вълци сред своето паство?

Явно няма кой да ги сезира. Защото нашите миряни май са най-мирните на света.

29 мнения за “Руски вълци в овчи кожи напътстват българското си стадо от най-мирните миряни на света”

 1. Една съвсем дребна ремарка за “руските вълци”, “овчата кожа” и блеещото, повтарящо (като папагал) руските опорни точки стадо.

  https://faktor.bg/bg/articles/buntovnitsite-v-siriya-ruskata-aviatsiya-bombardira-18-naseleni-mesta-v-idlib

  “Източници от „Силите за гражданска защита на Идлиб“ (ребрандираните „Бели каски“, известни с “постановките” около т.нар. химически атаки на режима на Асад) съобщават, че най-малко пет души са станали жертва на руските бомбардировки през последните часове.”

  Аааааа, благодаря ви, “Фактор”, за УСЛУЖЛИВОТО НАПОМНЯНЕ … Химическите атаки на режима на аSSад, били “постановка”!?!

  С такива откровено над*пени в посока Кремъл медии нищо добро не я чака България…

 2. Докато тук сичкоту “медия” ни занимава има ли РАПОНЯ лебовница и хасиенда в Испанско (а рАЗИЯтския газов паток, АЕЦ БеляНЕ и самальотите с панцири тихомълком се “движат”), ето как ги правят нещата чехите:

  https://faktor.bg/bg/articles/ploshtadat-sreshtu-ruskoto-posolstvoto-v-praga-shte-se-kazva-boris-nemtsov

  Пък после с тея мирни миряни все друг ни крив, че сме най-бедни, болни и нещастни в Европа…

 3. Ако си направите труда да намерите и да прочетете отново стихотворението на Ботев “Моята молитва”, ще си припомните как той нарича подобните на споменатия благочестив и почтен православен духовник.

 4. Мисля си, че този “коронавирус”, който отвлича общественото внимание от предстоящи, съдбоносни за България решения, много навреме им идва на управляващите! Ето, пак свикват някакви съвети за национална сигурност, нови национални кризисни щабове ще назначават…
  Не се впечатлявам и нямам хъс да чета новите разследвания за барцелонската къща и манекенката на Борисов, защото мисля, че този компроматен “фейк фойерверк” е предназначен да отвлича вниманието ни от срамното за националното ни достойнство и партньорската ни солидарност разрешение на МО, МВнР и министерството на транспорта (и то точно, когато Борисов е бил в Брюксел и сигурно нищо не е знаел за самолетите и “непричьом” е бил към това решение) 🙂 за пропускане през българското въздушно пространство на 6 самолета Ан 124 с руско въоръжение, предназначено за Сърбия, за да се отбранява съседката ни от кого? (Ракетите “Панцир” имали обсег 20-30 км) Сигурно за този “приятелски жест” сърбите наградиха Борисов с най- високия си орден!
  Безотговорно и малодушно, антидържавнически премирът Борисов “би отбой” пред руския натиск и за пореден път отложи с идиотски доводи кандидатстването на България за ERM-II.
  В началото на април предстои изборът на инвеститор и строител на самоубийствения за България проект АЕЦ “Белене”. Сигурно ще бъде “предпочетен” “Росатом”, но от някаква комисия, не от премиера. Вчера неандерталецът Румен Петков и виртуалната му партийка свикаха пресконференция с искане освен двата закупени реактора да купим и още два, за да станели четири и за(г)робването ни да е навсегда!
  Всеки момент глутницата на Путин и Лавров ще откъсне завинаги стотици хектари от свещената българска земя край устието на Камчия, където Борисов разреши струпването на стотици тонове бетон за построяването на руска “хуманитарна” база и даже тържествено я откри заедно с мафиота и тогавашен кмет на Москва Лужков. А пък Цонко Цонев, бившият “кметъл” на Каварна, щял да прави в СОК “Камчия” рок фестивал, за да им докара на руснаците още туристическа реклама и приходи да си платят неплатените към българския общински и държавен бюджет данъци. Не че орките нещо ще платят на курицата България, най-много някой мужишки ритник в трътлестия задник да получи! Проклет да е Цонко, ако наистина го направи рок фестивалът в “Радуга”-та им!
  Интерконекторът с Гърция повече от 10 години все не е готов и (като нищо) есента пак да го забавят, заради някаква нова “археология” или гнезда на “специални” къртици…
  Това са страшните събития, които ни предстоят, и от които не бива да позволяваме да отклоняват вниманието ни към някаква манекенка с чалгаджийска външност и някаква скъпа барцелонска къща- позлатен мутробарок, с които ще ни гъбаркат известно време, докато продават България!

 5. Злото, което погубва България, се нарича комунизъм, преименуван в социализъм, който в момента мутира като Путинов слугинаж

  Как да стигнем до корените на родния фашизъм
  Капитан I ранг о. з. Васил Данов

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-zloto-koeto-pogubva-balgariya-se-naricha-komunizam-preimenuvan-v-sotsializam-koyto-v-momenta-mutira-kato-putinov-sluginazh

 6. Щом много българи стигат до един и същи извод, значи изводът е верен!

  Русия печели милиарди от Борисов (а България, съответно, губи милиарди заради Борисов) и има поне 17 причини да не води хибридна война

  https://frognews.bg/novini/rusiia-pecheli-miliardi-borisov-17-prichini-niama-hibridna-voina-sreshtu-nego.html

 7. Изгледах “реалити-то” istoria.bg по БНТ, уж посветено на Васил Левски. Няколко иванчохаджипенчовци и една хаджипенчовка говориха с недомлъвки за новооткритите документи, свързани с Левски в турските архиви, за огромната, изградена от стотици комитети мрежа и за процеса срещу него, но панически избягваха темата за ролята на Русия и сатанинския “граф” Игнатиев за смъртната му присъда. Голям страх ги тресеше! Гузните им очички шареха уплашено, докато изговаряха лъжливите си родоотстъпни словца,с цел да омаловажат делото и подвига на Апостола и страхливо отбягваха образа на Дякона и Лъва от екрана срещу тях. Беше гнусно и срамно!

 8. Потресаващо, но ясно защо БПЦ е така послушно на руската църква. За мен бе непонятно отношението и към македонската ПЦ но ясно че нашите чернодрешковци са и черно мислещи към националните ни интереси. Много тор се е натрупал и чака някой да я изрине. Явно от вън няма как да стане така, че събуди се народе!

 9. Няма друг, така ярко изразен, вододел, който като лакмус да разделя (и осветлява по делата им) истинските родолюбци от лъже-патриотите и националните предатели, и който да може да се назове само с една дума – Македония! Известна е официалната държавна позиция на Руската федерация – че в Македония живеят представители на македонска нация, които говорят македонски език; известно е, че в Русия се издават учебници по граматика на македонския език; известно е, че самите македонци се усетиха за ролята на Русия и започнаха да се разграничават от нея; факт е, че МПЦ се обърна към БПЦ да й стане Църква-майка (от страна на БПЦ – гробовно мълчание и до ден-днешен); факт е също, и че македонците ни поканиха да честваме заедно 1000 години от създаването на Охридската Епископия! Е, можеше ли да има по-добри исторически шансове за затопляне на българо-македонските отношения от тези?! А какво направиха българските власти – едно голямо нищо! Проиграха ги безотговорно, с лека ръка. Срамно е да се признае, но на честването в Охрид не отиде нито един официален български представител – нито църковен, нито държавен! Да ме прощават, ако бъркам, ама поне на мен не ми е известно. Даже и Шкембе войвода не отиде…
  Така че, статията, поместена от автора на този блог, нагледно показва откъде трябва да започне лустрацията у нас – от Църквата.

 10. @ PETKO PETKOV

  Под предишния материал на Иво “Защо трябва да се отмени рекордът “Гагарин”
  дадох линк към този материал, който посочвате. Не че е престъпление, но мисля, че е излишно един и същи линк да се дава по няколко пъти, защото ще отегчим читателите 🙂

 11. SMS,в предаването се видя завръщане на автоцензурата. Това е най-учудващо за водещия,но в крайна сметка е разбираемо. Отнася се за ролята на Русия и Игнатиев.

 12. Къде е най-голямата корупция? В енергийния сектор, изцяло завладян от Русия ( АЕЦ“Белене“, Турски поток, доставки на природен газ и нефт.Руска фирма ще строи 100км от турски поток у нас). Кои са ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака,АБВ, ВМРО, Възраждане, Воля? Наследници на създадената от Русия и управляваната от нея БКП, обслужващи руските интереси в България днес. ТАМ Е АНТИХРИСТА!

  Къде са парите на БПЦ? В Русия! Къде са православните талибани на Русия у нас? В БПЦ. ТАМ Е АНТИХРИСТА!

  И ако има все още някой, КОЙТО ВЯРВА В ТАЗИ СИМБИОЗА МЕЖДУ ЦЪРКВА И УПРАВЛЕНИЕ И СЕ МОЛИ ЗА НЕЯ, БЕЗ СЪМНЕНИЕ ТОЙ Е ИДИОТ И ИЗМЕННИК и кожите, с които се е наметнал не могат да прикрият това!

  ВЯРА В БОГ-ДА! ВЯРА В ТОВА УПРАВЛЕНИЕ И В ТОВА ПРАВОСЛАВИЕ – НЕ!

 13. @АСЕН
  Мога да си представя на какъв натиск е бил подложен водещият (нещо от рода на “или ще водиш както ти казваме, или няма повече да водиш!”), за да вдигне бяло знаме. Но, като франкофон, все пак, опита да надхитри цензурата с въпроси от присъстващите ученици. 🙂

  Сутринта, в предаването на Коритаров по ТВ “Европа” доц.д-р Момчил Дойчев сподели едно статистическо проучване за броя на руските филми по БНТ, който за последните месеци е нараснал 7 (седем!) пъти !!! Няма начин да не го дължим най-вече на генералния директор на БНТ, “дисидента” Емил Кошлуков!

 14. Цитат от “Ра”, Тур Хейердал (от читанката)

  “Разисквахме миролюбиво върху комунизма и капитализма, антикомунизма и антикапитализма, абсолютизма и диктатурата на масите, върху въпроса дали е по-важен хлябът или свободата, защо държавниците враждуват помежду си, докато обикновените граждани във всички страни се разбират прекрасно, щом се опознаят взаимно. Дали движението на хипитата на изток и на запад е създадено от младежта или от родителите им, дали то ще отмре или ще се разрасне с напредъка на цивилизацията, дали може да се счита това движение за своеобразен предупредителен термометър, показващ, че цивилизацията, в която ние и бащите ни вярват, която изграждаме трескаво ден и нощ, няма да бъде отречена от утрешните поколения. Египтяните и шумерите, маите и инките са строили пирамиди, балсамирали са мумии, вярвали са, че са на прав път. Защищавали са идеите си с прашки, стрели и лъкове. На нас ни се струва, че не са разбирали истинския смисъл на живота. Затова произвеждаме атомни ракети и пращаме хора на Луната. Защищаваме политическите си позиции с атомни бомби и анти-антиракети. Сега нашите деца почват да негодуват. Кичат се с индиански украшения, пускат си дълги коси, свирят на китара, седнали на земята. С изкуствени средства търсят пътища към собственото си аз, където могат да отидат много по-далече, отколкото до Слънцето и Луната.

  Човек се настройва философски, когато звездите и планктонът блестят в свят, запазил се такъв, какъвто е бил, преди да го видят хората, преди да се промъкнат в него със своите милиони пъргави пръсти. Мнението на другите се приема по-леко, когато човек седи с другари под светлика на звездите и знае, че ще доплава или ще потъне заедно с другарите си, отколкото, когато всеки седи отвъд националните граници с нос, забит във вестника или телевизионния екран и поглъща добре подбрани думи. На борда на „Ра“ нито веднъж не се разигра особено разгорещен словесен двубой от политически или религиозен характер. Всеки си имаше свое гледище. Свободни бяхме да застъпваме най-крайните противоположности и в действителност ги застъпвахме, ала намирахме, че най-малкият общ множител все пак не е чак толкова малък. Лесно можеше да се докаже, че е така. Навярно, защото ние седмината образувахме отделна биологична единица спрямо единствените ни съседи, които дишаха с хриле и изпълняваха други задачи на природата. В края на краищата хората си приличаха страшно много независимо, че у едни носът е крив, а у други сплескан.

  Нещо изплющя в тъмнината, тежка риба се блъсна в папирусовата палуба и в бамбуковата стена. Победоносен вик на Жорж ни извести, че е пронизал с харпуна половин-метрова златна скумрия. В светлината на лампата видяхме, че ни придружават октоподи, плавайки назад с пипала, разстлани над главата. Те се пълнеха с вода и я изтласкваха с мощна струя, за да се придвижат назад. Реактивна система, създадена, за да ги спасява от преследвачите. Бяха я изобретили много преди човека. Кашалотите, които ни бяха посетили, можеха да се гмуркат на хиляда метра дълбочина, където налягането достига сто атмосфери, без да си блъснат муцуната в морското дъно, въпреки че там цареше вечна и пълна тъмнина. Разполагаха с вградени радари. Също изобретени преди радарите на човека.

  — Юри, ти като атеист приемаш ли наличието на някаква система във всичко онова, което блести на небето, когато човекът още не, се е бил появил?

  — Не трябва да се опростява понятието „атеист“. Аз чисто и просто не вярвам в попските измислици.

  — Дарвин все пак признава, че църквата е права, като приема, че слънцето и месецът, рибите, птиците, маймуните са се появили преди човека. Когато най-после е дошъл човекът, всичко е било готово и подредено. Сега само си блъскаме главите, за да обясним как ние самите и вселената сме създадени.

  Беше приятно да лежиш съвсем безгрижно сред приятели в спокойния океан и да се взираш само в точно същата гледка, на която са се любували преди хилядолетия мореплавателите и друмниците в пустинята. Модерните хора от големите градове, заслепени от уличното осветление, са изгубили звездното небе. Космонавтите се опитват да го намерят наново.”

  Юри Александрович Сенкевич – руснак и лекар на експедицията

  Жорж Суриал, по образование инженер-химик, по професия леководолаз, по призвание непоправим гуляйджия. Шест пъти египетски и веднъж африкански шампион по джудо.

 15. 1. Интересно ми стана да се запозная с един „оглозган“ от „про-руските“ “нощни вълци“-клирици, за които говори авторът.
  2. Не можах да разбера какъв точно е проблемът с руската църковна утвар – дали това, че е руска я прави неправославна и следователно не бива да се употребява в православни храмове, или че просто е руска?
  3. Кому и по какви причини е нужно да се отделя време и медийно пространство за опити да очернизира точно м. Гавриил, като тези опити директно се свързват с вече отдавна изминал и каноничен избор за патриарх? Кое е това нещо ново у този човек, което предизвиква такъв интерес 7 години по-късно?!

  Споделям и някои лични впечатления от писанията, които авторът е цитирал:
  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-sedem-skandalni-godini-ot-greshkata-na-kremal-spryamo-balgarskata-patriarshiya

  Предварително, простете невежеството ми. Някои неща не ми станаха ясни. Споделям само част от тях:

  1. Как така изборът за патриарх преди 7 години е имал за цел да избере „най-верния“ на РПЦ патриарх, а едновременно с това – да не допусне на/до този пост покойния митр. Кирил, при положение, че м. Кирил беше най-известният (измежду митрополитите) неприкриващ се приятел на Русия?
  2. Кое точно е радикалното в това да НЕ приемаш отстъпленията и греховния живот в Църквата?
  3. Кое точно в сайта „Предание“ би било, според автора (или авторите), това което да вдъхнови Прокуратурата?
  4. Защо не се споменава никъде, че танцуващият монах е бил аргосан и се публикува видео отпреди това да се случи, т.е. видеото е неактуално. Това тенденциозен опит да се повлияе на общественото настроение спрямо м. Гавриил ли е?
  5. Кой точно канон предизвиква автора (авторите) да желаят български владици на територия извън тази на БПЦ?
  6. Кой точно канон дава право на Цариградския патриарх да връчва Томос за автокефалия на група от хора, непринадлежащи към никоя поместна Църква (а следователно и към Едната Света Съборна и Апостолска Църква), че следователно и на българския патриарх – да споменава техния ръководител?
  7. На какво се основава назоваването от този текст на споменатата група от хора „новата автокефална Църква на Украйна“ – на решение на Светия синод на БПЦ-БП или на някой канон на светата ни православна Църква?
  8. Каква точно е „българската кауза“ в казуса на неканоничната структура в Северна Македония и защо тя трябва да бъде фактор при вземане на решение от Св. Синод? Т.е. коя е причината да се вземат решения основани на етно-филетически подбуди? (Имайки предвид, че етнофилетизмът е ерес.)
  9. Коя е причината за нечовешката, а още по-малко подходяща за християнин злост в споменатите писаници към митрополитите Гавриил и Даниил, без да се пропусне и никой друг, който в някой случай дръзва да прояви единомислие с тях?

  Все пак, благодарение на този текст, моят ограничен мозък успя да долови някои неща:

  1. Авторът / авторите са „удостоени“ с привилегированото право да произнасят присъди (християните знаят единствено Кой притежава това изключително право), да вразумяват архиереи, цели Синоди, Прокуратура…
  2. Въпреки че конкретният повод за интерес от страна Прокуратурата не се посочва, то пък се дава очевиден повод за някои митрополити да се обърнат към нея.
  3. Яростна ненавист, особено към митрополитите Гавриил и Даниил може би е предизвикана от качествата им на истински Христови воини, и двамата достойни клирици?
  4. Един махленско-циничен и яростен тон в този текст, както и неподобаващо за вярващ човек безскрупулно арогантно отношение към почти вскички членове на Светия синод, с едно изключение. (Е, беше помилван и един, който за момента е застанал на подходящата за авторите страна.)
  Накрая – основното недоумение, което текстът предизвика у мен – кому и защо е нужно днес да се начева дискредитиране на избора на български патриарх отпреди 7 г. като се започне да се внушава на всички колко неподходящ д. Неофит и почти всички останали, най-вече м. Гавриил!, са? Фактът, че имаме жив патриарх, Господ да го дари с крепко здраве, определя тези действия като безскрупулно арогантни и цинични.

  Ако авторите са имали за цел с този текст да помогнат на някого с нещо, ще припомня изключително меките за техния тон думи на св. Йоан Златоуст, че „хубави неща не се правят по лош начин“.

  А за невярващите читатели – думите на Блатасар Грациан: „Не заемай грешната страна в един спор само защото опонентът ти е заел правилната.“

 16. @ Братушки пенчовци,

  навряни в мишите дупки на страха от приближаващото (заради родоотстъпничеството ви) възмездие!
  ЗАСЕГА българският народ ви е удостоил само с презрението си. Напуснал ви е и вие нямате паство в България!
  Не виждам какво лошо има в предложението, нахлупили руските си килимявки (видно от фотото в линка) да заминете да служите в “Светата Русь”, след като всичките ви усилия досега са били в полза само на тая тиранична, азиатска езичница, която сее раздори и разцепление в православието?! “Раздорът е от дявола!” Нима това няма бъде сбъдване на най-съкровените ви (сатанински) мечти?

  Но знайте, московски слуги, че търпението на този многострадален български народ, останал без духовни пастири, ще ви поиска сметка, защото всички се отклонихте от пътя на Патриарх Евтимий, вкупом съгрешихте и вкупом излишни станахте!

 17. В отговор на изказаното мнение от „Светия синод“ , редактирано под бдителното око на московския поп Киро Гундяев и публикувано тук от някакъв православен талибан наричащ себе си Пенчо мога да кажа, че за БЪЛГАРИТЕ, които са носители на космическа религия и носят в сърцата си БОГ, диалог на тема“ Византийско православие и неговите последователи у нас“ няма и не може да има поне докато:

  -Русия не предаде на България всички изнесени, откраднати или открити от нея БЪЛГАРСКИ ДУХОВНИ И СВЕТСКИ ЦЕННОСТИ.
  -Русия не поема отговорността за отвличането и смъртта на Йосиф Соколски и не се покае за това си действие.
  -РПЦ не се покае за схизмата наложена над БПЦ.
  -БПЦ не върне всичките си парични авоари изнесени в Русия.
  -БПЦ не се освободи от всички агенти на Държавна сигурност натъпкани в изобилие в „Светия синод“ и в нея, и се покае пред БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
  -БПЦ не спре да споменава името на Александър II в своите литургии.
  -БПЦ не канонизира ЛЕВСКИ
  -БПЦ не се разкае и поиска прошка за ролята си на сътрудник на престъпния комунистическия режим.
  -БПЦ не се откаже от слугинската си роля на защитник на господарите на деня от народа и не се превърне в негов посредник при контакта си с БОГ.
  -БПЦ не отдаде заслужената почит на избитите БЪЛГАРИ от православни сърби и гърци и над жертвите на комунистическия терор.

  Това е и единствения добър начин по който православието проповядвано от БПЦ може да започне да изглежда и донякъде за някого и хубаво.

  Дотогава ВЯРА В ТОВА ПРАВОСЛАВИ НЕ!

 18. Към SMS: „Но знайте, московски слуги, че търпението на този многострадален български народ, останал без духовни пастири, ще ви поиска сметка, защото всички се отклонихте от пътя на Патриарх Евтимий, вкупом съгрешихте и вкупом излишни станахте!“

  Присъединявам се към предупреждението Ви, което отправяте към тези безбожници и безродници, но ще Ви помоля за нещо. Заместете патриарх Евтимий с Неофит Бозвели, Иларион Макариополски, Методий Кусев или някой друг БЕЗСПОРНО доказал се БЪЛГАРСКИ религиозен деец. Патриарх Евтимий има вина пред БЪЛГАРИТЕ.

 19. ПЕНЧО, толкова сте изостанал от съвремието, че не ви се разбира какво говорите, какво искате да кажете и искате ли да кажете нещо изобщо. Слагате кавички на невероятно погрешни места със скритата и самодоволна умисъл, че можете да придадете послание по този начин. Единственото послание е, че просто не знаете къде се слагат кавички и ги слагате, защото сте виждали, че и други ги слагат и това ви е харесало. Кавички … колко оригинално.

  Натруфените, многобройни и безсмислени въпроси очевидно не очакват отговор, а това ги превръща в самодоволна поза на фалшиво надмощие. Типично по попски, вие се стремите на надприказвате с кухи и дори неразбираеми (на български) изрази, а не да се аргументирате с кратки и ясни тези. Канони… Земята е кръгла и се върти, ПЕНЧО!!! Ползвате изкуствени спътници и свръхмодерни технологии, за да накаканижете ретроградните си внушения!!! Как е възможно да сте толкова безмилостно нереален? Това оставя у нормалния човек чувство за докосване до нещо мазно, лепкаво и неприятно. Мазно… лепкаво … отвратително. Това ви е проблемът на вас, пенчовците – благочестивото ви самодоволство и безформената ви реч са ви превърнали в мазни, лепкави отвратяги. Съжалявам, че така безмилостно ви го казвам. Всъщност не съжалявам, няма да ви лъжа.

  Ограниченият ви мозък е доловил някои несъществуващи неща.
  Например яростна ненавист. Прочетох три пъти материала – нищо подобно не открих. Дори ми се стори прекалено мек тонът. За пръв път яростната ненавист се появява във вашия текст. Вие може би сте сигурен в долавянето й, но не се възгордявайте прекалено. Едно, че е грешно, и второ, че е самовнушение. Дявола ви подвежда, така да се каже.
  Или нечовешката злост, или махленско-циничен и яростен тон, или безскрупулното арогантно отношение… Как ви идват такива, къде ги откривате? Учите ли ги някъде или то си е част от това да се напъваш да изглеждаш мазен, лепкав и отвратителен? Не разбирате ли, че като си измисляте подобни неща и се опитвате да ги внушите, не можете да привлечете сериозно вниманието на нито един опонент? Никой не иска да има нищо общо с вашите опити да се омазните, да се оклепате, да отвратите хората от себе си. Това е противно, независимо че искате да изглежда смирено. Самоунижавате се, а това дори вашия бог не иска от вас. Знаете ли, че в Русия самоунижението е вроден инстинкт за оцеляване? Руските господари ОЧАКВАТ од подчинените си да се самоунижават постоянно, за да доказват лоялността си. Това донякъде ви издава, но и донякъде обяснява защо сте си губили времето да пишете толкова щуротии.

  Така, да се върнем на ограничения ви мозък. За ваше успокоение ще добавя, че всеки мозък е ограничен и самоизтъкването на този факт във вашия случай няма да заблуди никого, че сте наясно колко е ограничен или неограничен мозъкът ви. Не сте наясно, доказано е, няма да го доказвам отново. А и няма да ми повярвате – със сигурност го няма в каноните.

  Ограниченият ви мозък, от друга страна, е пропуснал да долови някои важни неща.

  Например:

  Прокуратурата, синодите и архиереите нямат ли нужда от вразумяване? Те ли са върховните разумни същества/структури/организации? Самите те – богове!? Не е ли малко прекалено дори за професионален натегач да намеква такива неща? Прокуратурата определено има нужда от вразумяване. Архиереите – със сигурност може да им се помогне в това отношение. Не ги познавам що за хора са, но не вярвам самите те да се мислят за достатъчно разумни – все пак грях е това. Ето, вие самият държите да се знае, че имате ограничен мозък, а какво остава за пределно набожни хора. Но пък и те като са едни набожни… Запазвам си правото да се съмнявам. Синодите може би нямат нужда от вразумяване – няма смисъл, те никога няма да достигнат до някакъв разум. Там разумът просто не може да намери почва. Най-много да ни призоват да си бием жените вкъщи и да анатемосват от време на време по някой хомосексуалист. Тъпаци… никакво вразумяване там няма да подейства – живеещи в мрачното средновековие сметкаджии. Те затова и нормалните хора са ги оставили да си доизживеят живота на спокойствие зад дебелите зидови на … както там се казва на заграбените имоти.

  И така – всеки на този свят има нужда от вразумяване. Освен синодите – там няма смисъл да се харчат ресурси за напразни опити…. И защо да не може авторът (авторите) да вразумят този или онзи? Вие ли сега ще определяте кой може и кой не може? Арогантно би било, не подхожда на смирен човек да се възвеличава чак толкова! Оставете този товар на грешните автори и се молете за душите им.
  Амин.

  Днес не се дискредитира нищо, ПЕНЧО. Нито пък нещо е започнало преди 7 години. Знаете ли, че като вмъквате удобни за вас внушения, вие се подигравате с интелекта на читателите? Всъщност – не знаете.
  И така – започнало е преди повече от 140 години и още не можем да се откопчим. Злото! Това, което за вас е добро, православно, славянско, братско… Злото. Истината не дискредитира. На руски искате ли да ви го напиша? Истината не е арогантна, махленско-цинична или яростно-ненавистна. Истината е лишена от фалш. Истината може да се каже без да предизвика отвращение. Просто осезателно усещам как искате веднага да ми кажете, че аз не знам истината, а само божите чеда и искрено вярващите са посветени, но си запазете тези (до болка) фалшиви думи за някой друг. Не можете да се скриете зад смешните ви канони, зад празнословията и кухата поза на надмощие, будеща съжаление. Времето на тоталния ви контрол върху хората отдавна мина. Дори новият ви Сатана от далечната степ, който ви обещава купища от разкош вечно царуване на земята, не може да ви върне властта и правото да определяте съдбите на хората. Мина!!! Ту-туу… И няма връщане.
  Глупавите въпроси не променят истината. Не можете да объркате никого със заучените безсмислици. Вие нямате философия. Вие нямате основа. Вие нямате извинение. ПЕНЧО! Имахте тояга, но вече и нея я нямате. Вас ви няма, ПЕНЧО. Ехо… ПЕНЧО…

  Няма го.

 20. Към SMS: „Българската лексика била обогатена с нови думи и словосъчетания, възстановени били и някои архаизми.“

  Това е цитат от източника, който посочвате. Източникът Ви е ненадежден, несериозен, тривиален (прави впечатление склонността Ви към такива източници) и прикрива исихасткия унищожителен фанатизъм на Евтимий Търновски довело почти до заличаване на говоримия български език.

 21. Кога Русия е имала култура?! Никога! Тя само консумира култура! Особено след 1926 година! И до тогава е имала една малка група антиимпериалистична, и антипопулистка “интелектуална група”, и една голяма слугинска тълпа! Русофилите са психопати, болни от бяс! А “русофобите” и те са като противниците си! Извънсистемните протестиращи против всяка продажна власт са алтернатива, когато предлагат демократични модели, а не развяват анархистични знамена и лозунги!

 22. Към ValhallaWarrior:
  ” Русофилите са психопати, болни от бяс! А “русофобите” и те са като противниците си! Извънсистемните протестиращи против всяка продажна власт са алтернатива, когато предлагат демократични модели, а не развяват анархистични знамена и лозунги!”

  Т.е. и “русофобите” са “болни от бяс”, независимо, че са “русофоби” в кавички, така ли?
  Тъкмо конструктът, според който “русофобите” са като противниците си, е анархистичен.И е любим на русофилите, които си измислят русофобия там, където им оказват съпротива.

  И също толкова е “вярно”, че човек няма право да протестира, ако не може да предложи демократичен модел.
  Това съждение е адски удобно тъкмо на онези, срещу които в момента протестират гражданите в България.

  И един съвет от опит: рискувате с твърде обилното си коментиране, с което изведнъж се появявате тук като доминираща величина, да откажете някои читатели да ви четат. Това се е случвало тук на някои твърде напористи коментатори.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.