Теле(с)ната ограда и температура в борбата срещу бежанците и коронавируса

Една от постоянно повтаряните лъжи на борците срещу несъществуващата мигрантска заплаха срещу България е твърдението, че към България и Европа са се устремили предимно (млади) мъже. Внушението цели да уплаши всеки, който е готов да повярва, че всъщност не става дума за хора в нужда, за бягащи от войната цивилни, а именно за пъклен план нашият континент да бъде превзет от мюсюлмани и джихадисти, тръгнали на завоевателен поход. 

При това въпросните наши пропагандисти непрекъснато  изтъкваха, че младите мъже били видимо богати, щом разполагали с мобилни телефони. Което роди черния хумор въпросът с опасността да бъдем превзети от милиони бежанци да се реши радикално чрез раздаване на мобилни телефони и на онези от тях, които нямат такива. Ще бъде достатъчно едно обаждане от България, за да спре в зародиш желанието на други кандидати да идват тук.

Пропагандата за младите мъже като доминираща група сред бежанците се опровергава от международните данни за съотношението между мъжете, жените и децата, прогонени от войната в Сирия, избухнала като гражданска по вина на режима на Асад и прераснала в бойно поле за регионално надмощие с решаващата роля на Русия за оцеляването на правителството в Дамаск.  Само 19 на сто от 6,664,415 бежанци са били мъже – млади и стари.

Тази информация датира още от 1.12. 2018 г. и съотношението в нея по пол и възраст при новата днешна бежанска катастрофа в Сирия едва ли се е променило съществено. Нашите власти, спекулиращи с “мъжката” заплаха, са знаели много добре, че години наред леят от телевизионните екрани съзнателни заблуди. Няма как през цялото време да не са били информирани, че жените сред бежанците са 30 на сто, а най-потърпевши са децата – цели 51 процента или 3,393,892 към онази дата. https://a-nalgin.livejournal.com/1835160.html

 

 

 

 

 

 

Не само България показа грозното лице на егоизма към тези жени и деца, но на Орбан, на когото тук симпатизират политиците в диапазона между Борисов и Нинова вкл., трябва друг да търси сметка. Ние сме длъжни да се запитаме за какво още ни лъжат нашите управляващи, щом  могат така безцеремонно да превръщат огромна човешка трагедия в политически коз за собственото си управление чрез манипулиране на хорските страхове.

Не че можем да се изненадаме от нечий управленски цинизъм, но не можем да гледаме безучастно нахлуването на вълната от т.н. консерватизъм ( евфемизъм за егоизъм в този контекст, а и не само в това отношение) през широко отворената врата на лъжата за затворената ни врата за бежанците към Европа, чрез което едва ли не сме спасили континента от повторение на походите на Атила, Чингис хан и Тамерлан.

Отделният човек, ако наистина е човек, е в състояние да се засрами от собствения си грях да проявява цинизъм към бягащи от войната жени и деца – общо 81 на сто от страдалците, на които се отказва съчувствие. Фактът, че България не е сама в политиката си на подобен цинизъм не прави по – малко укорими хвалбите с успехите на фронта на фалшивите новини.

Дали Главният ( по всякакви въпроси) в държавата, който днес иска прошка на Сирни заговезни за свои грешки, без да ги назовава, някога ще си признае този грях?

Ако се съди по неспирното му самохвалство как сме преградили с телена ограда южната граница на ЕС, едва ли…От хора, които превръщат една телена ограда за отблъскване на бягащи от бомби жени и деца в символ на управленския си успех и на гордост пред чужденците, не може да се очаква разкаяние.

Двете кризи около България, тази с коронавируса и онази с бежанците, се контролират чрез мерене на телената ограда и на телесната температура на границата ни. Но не това е причината да оцеляваме от двете заплахи. Ако има място за хумор в тази ситуация, по скоро се вместваме в цветистото определение за провинция Мекленбург в Германия, където Бисмарк препоръчвал на германците да бягат ако идва краят на света, защото била забравена от Бога. 

 

15 мнения за “Теле(с)ната ограда и температура в борбата срещу бежанците и коронавируса”

 1. По Българското черноморие се носи години наред хибридката, че там нямало да дойдат бежанци (“чалмалии”), щото ги било страх от руснаците. 🙂
  Мен лично повече ме е страх от “постоянно пребиваващите” там стотици чепиги, мишкини, федотови и други ГРУ терористи, които мишкуват и се разпореждат из цяла България като у дома си. Даже от тук ръководят и провеждат терористичните си акции в съседни страни като Северна Македония, Черна гора и др.
  Тия тримцата вече ги знаем по име и портрет, но службите ни имат информация и за стотици други подобни, благодарение на подадена информация от партньорските разузнавания, щото нашите май нарочно си затварят очите. Не ги е срам!
  Въпросът е КОГА ЩЕ ГИ ЕКСТРАДИРАМЕ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ЧЕПИГИ ????

 2. ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

  Пожелавам на всички съмишленици, на всички побратими, на всички българи дълъг и щастлив живот, и успех в прогонването на поганците от двора ни! ХО!

 3. Не зная на кого да вярвам. Днес от Гърция заявиха, че през границта са успели да преминат 66 души, от които нито един от Сирия. Основно са от Сомалия, Еритрея и Пакистан. Това ли са сирийските бежанци?

 4. С благодарност към Иво за отличната журналистическа работа,
  но тук малко се е заблудил.
  Тези сирийски жени и деца почти не стигат до наша граница.
  Горните числа са на турско-сирийската граница.
  А и няма как жени и деца да прекосяват планините.

 5. Към дреалист:

  Никак не съм се заблудил. Ясно е, че най-слабите, които са наясно какво ги чака, не успяват дори да тръгнат, за да извършат трудния преход, което не прави нито трагедията им, нито грозният егоизъм спрямо тях по-малки.
  Освен това акцентът ми е върху спекулирането с емигрантската вълна като някакъв джихадистки “кръстоносен” поход за завладяване на Европа, което е дебела лъжа с политическа цел, употребявана безсрамно и у нас. Със сигурност между бегълците има и злонамерени лица, но заради такива отделни случаи да се обосновава цялата тази цинична политика на оградите, мобилизацията на армия и полиция с цел “пиле да не прехвръкне”, е заиграване със страховете на публиката.
  Благодарение на тази лъжа това съществува сегашната управляваща коалиция, на която т.н. социалисти дивно завиждат от същата цинична позиция – нито веднъж тези борци за “социална правда”( нито борците за “права и свободи” на мюсюлманите от ДПС) не са критикували властта за друго в този сегмент от политиката й, освен за корупция при строителството на телената ограда и т.н. Дори е трудно да се каже кой е по-голям фен на Орбан, лицето на антимигрантската политика в Европа – Борисов или Нинова.

 6. Г-н Инджев, чест и почитания за Вашия хирургично точен коментар (отговор) от 10:06!

  Респект!

 7. Боко пак е в Турция.
  Сигурно да “благодари” на Ердоган, че беше обяснено на бежанците да не “бягат” към България.
  Дано си е взел вазебин!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.