Борисов за корона вируса като щамП и за “Ефендито” Рашидов

 

Верен на принципа си да се хвали колкото се може повече, но и да го прави като да е от позицията на скромняга, премиерът Борисов уведоми на летището в София преди да замине за Турция днес потребителите на посланието си през телевизора, че не е посредник ( за сведение на престараващите се негови ласкатели), а само му се обаждали един през друг световните лидери – по тяхна инициатива- в навечерието на срещата му с Ердоан.

Макрон направо му се изповядал, че признава политиката му ( на Борисов) за вярна. Скромно казано, но простодушно като за прости избиратели. 

Само президентът Путин бил друга работа, ама предстояло да се види, че и той имал какво да даде от себе си.

Не мога да събера и грам самомнение, за да предположа, че на Борисов са му докладвали за последната ми статия в ivo.bg, чрез която да съм му повлиял да се откаже от цинизма срещу трагедията на жени и деца. Но се оказва, че Борисов, иначе много горд с телената си ограда, не искал жените и децата да бъдат “размятани” по границите. А и също така призна друго, което написах по-рано днес: че е голяма грешка армията да се “изкарва” срещу бягащите от война нещастни бежанци.

“Не можем да гледаме със злорадство, точно обратното. Когато жени и деца ги размятат на границата… ние сме хуманисти. Голяма грешка е да се изкарва армия срещу тези хора. Да има изнесен център, извън ЕС, за който ЕС да плаща. Да ги приберат тези дечица на топло, да ги нахранят. Това е хуманността”, сподели премиерът ни преди да отлети за евразийската ни съседка за среща с колегата си  Ердоган, който приютява от години милиони бежанци от Сирия, но вече не смята, че може да продължава да го прави без Европа да си плати за услугата.

И какво вълшебно биле за умилостивяване на Ердоган е измислил Борисов?

Борисов замина въоръжен с Вежди Рашидов. Изобличи го като приятел на Ердоган с прякор “Ефендито”. Взел си го със себе си. Като предмет, който кима покорно зад гъба му като тигърче в москвич, каквато беше кичозната мода по времето на съветския колониализъм у нас. borisov_na_pyt_za_sreshtata_s_erdogan_kaji_mu_ago_da_mu_e_drago

НА СНИМКАТА: Стоп кадър от видеото в момента, в който Борисов обявява, че си е взел “ефендито ” на път за Анкара.

 

А междувременно нашият премиер не пропусна да изпусне поредния си лапсус , говорейки за корона вируса каза за щамП ( на 2:49 минута от видеото). 

По повод тази демонстрация на своята вербална илетерация: най-доброто средство тя да бъде избегната е Борисов да ограничи до минимум публичното си говорене. Но това е непосилно за силния човек на най-слабата държава в ЕС. 

17 мнения за “Борисов за корона вируса като щамП и за “Ефендито” Рашидов”

 1. Поредната клоунада на мутрата-премиер на РъБъ!

 2. Малко са хора от bg,които следят какво е казал и какво е искал да каже.Чува се,че му посредничат мисирки. Така,че на кого му пука. Групира се с още трима от балканите и азия и се навира съвсем между шамарите.

 3. Основната част от неканените гости,които ни се натрапват не са от Сирия,а от Африка,Пакистан,Афганистан и т.н.Това е част от пъкления план за дестабилизация на ЕС.

 4. След поведението на Ердоган е време ЕС да направи 30 километрова буферна зона на турска територия където с европари да се построят лагери за бежанци.

 5. По повод пожеланието Бойко Борисов да ограничи (в свой интерес) публичното си говорене, си спомням периода (след 1987) на “късния” Тодор Живков, чиято автентична реч практически нямаше къде и как да се чуе. Светът (та чак и при нас) бе навлязъл в прекалено модерна (за бай Тошо и простите му фенове) епоха и “някои служби” се усетиха, че народняшките лафове, фактическите грешки и явните простотии на “вожда” вече не се възприемат сериозно дори от почитателите му. Хората горчиво се наслаждаваха на всяка изява на тази жива карикатура и дълго след това цитираха новите “бисери”. ДС в максимална степен лиши народа (и) от тази радост, като намали до минимум показването на Първия и всеки път звукът от мъчещия се да артикулира “комик” бе заместен от школуван дикторски глас, който говореше как “другарят Живков направи задълбочен анализ на икономическата ситуация и набеляза необходимите мерки в съответствие с решенията на…” и т.н.

 6. Развеселих се от тази информация:

  Уродливият двуглав мутант от снимката е недовален, че българите вече не удряли толкова ентусиазирано глави в земята пред руския миризлив ботуш.
  Само един “натовски” генерал се представял отлично в това челобитие, (сигурно защото гумената му кратуна е празна) както и в усърдното целуване на всякакви, стига да са руски, подметки и задници.

  Жената на Решетников – Олга с хибридна провокация срещу България – с лъжи и манипулации громи българофилите

  Съпругата на генерала от КГБ хвали Румен Радев, бил пример за признателност към Русия

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-zhenata-na-reshetnikov-olga-s-hibridna-provokatsiya-sreshtu-balgariya-s-lazhi-i-manipulatsii-gromi-balgarofobite

 7. Тия в кошлуковото БНТ от много ПРЕСТАРАВАНЕ да отразят протоколното челобитие пред “асвабадительи-те” ни и в София, но най-вече на Шипка, където “натовският” генерал, оня с пъпешовидната гумена глава, произнася вече станалото традиция злобарско и разделящо нацията ни слово, ПРОВАЛИ цялото отразяване на събитието! Господ, който е българин, 🙂 прати снежна буря, която цялостно замъгли шипченската картина и прекъсна разделящото народа ни слово на пРезидента, диктувано в ухото му от някакъв негов съветник-българомразец. Черният екран принуди редакторите да пуснат къде по-стойностния резервен репортаж от реставрирания кораб- музей “Радецки”, за чието построяване като деца самотвержено събирахме амблажна хартия и стари вестници, за да подпомогнем инициативата по възстановяването на тази частица от героичната ни БЪЛГАРСКА история.

 8. Още една причина да се гордеем че сме българи, и още една скрита страница от миналото ни се разкрива.
  ВДИГНАХА ПАМЕТНИК НА БЪЛГАРСКИЯ КАН АЛЦЕК В ИТАЛИЯ
  https://ndt1.eu/%d0%b2%d0%b4%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f-%d0%ba%d0%b0%d0%bd-%d0%b0/

 9. Използвайки символиката на 3-ти март путиновото управление се опита да представи капитулацията си пред антимонополното законодателство на Европейския съюз като добронамерен “жест” към България и личен принос на руслюбивия ни пРезидент. След едногодишни преговори “Газпром” беше принуден от Европейския съюз и съд да свали цената на руския газ за ВСИЧКИ източноевропейски държави, които досега плащаха двойно по-висока цена от западните европейци. Борисов се хвалеше, че намалението за България било най-голямо, повече от 40 % (!), но не обясни ЗАЩО ТОВА НАМАЛЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ГОЛЯМО? Ами, отговорът е логичен, защото “братска”, бедна България, задушена до смърт от 100% руски газов монопол, плащаше НАЙ-ВИСОКИТЕ ЦЕНИ в сравнение с всички, както западни, така и източноевропейски страни, като израз на “най-искрената”, братушкинска любов към българите! Затова налагането на европейските СТАНДАРТНИ цени в момента води до най-голямото намаление за България.

  И ако не беше Европейската солидарност, нямаше да има никакво намаление на цените за България от страна на кърлежите-братушки от “Газпром”!

 10. sms, в отлична форма сте бил/а вчера – цели пет попадения в десетката. Поздравления!

 11. @ симпатизант/ка на ДСБ

  Благодаря, опитах се да “покрия” всенародните тържества по основните ТВ канали и сайтове, за онези наши съмишленици, които използваха почивните дни за пътувания, спорт или пълна почивка. 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.