Филията, намазана с евро, е вкусна и за еврофобите сред русофилите

Намазаната с милиарди филия на Европа се услажда еднакво на всички у нас, но русофилите се борят да докажат, че и в това отношение могат да вгорчат истината. Подслаждат я с лъжи за обратното – че тя е отровна като ябълката на злата мащеха за Снежанка. И примижават в ковчега на столетния си сън от сладостно очакване дребничкият принц на огромната държава да ги цуне, па ако ще и цунами да ни отнесе вкупом след това. 

 

 

 

Както знаем, контра се намира за всичко и това не е непременно български патент. Но да бъдеш на инат по отношение на ползата от следващата стъпка за интегрирането ни в клуба на проспрериращите държави при алтернативата да си останем периферия и пример за оставач в класа на богатите, е ярък пример за българофобия от русофилски позиции.

Да се докаже колко е зле да си богат, здрав и симпатичен и че е по-добре да си беден, болен и презиран, е трудна задача, но нашите русофили не се боят от трудностите на попрището на пропагандната. В края на краищата те успяват вече близо век и половина да представят като форма на патриотизъм сервирането на България като жертвено агне на руската тепсия и да го пекат на бавния огън на русификацията и съветизацията на нацията.

Те успяха да обявят съветската окупация за освобождение, а след това да преобразуват този свой позитив в нов национален празник във връзка с измамата от Сан Стефано, за която руските господари не са си направили труда да поканят за прикритие на истинските им асимилаторски цели поне един българин. Почти успяха да направят НРБ съветска република и само нежеланието на Москва да храни още 8 милиона гърла спаси 1300 годишната България от изчезване в гърлото на съветския Молох. 

Могат да се изброят още много подобни успехи на русофилите у нас, но споменатите по-горе са достатъчно впечатляващи за таланта им да се подложат на чужда държава и да обявят предателството си за патриотичен подвиг. Ето защо не бива да се подценява настървението им да дадат отпор на вероятността България да бъде приобщена чрез възприемането на еврото към по-развитата част от Европа. 

Парадоксалното в случая е само в това, че този път делението на “фили” и “фоби”, за което обикновено говорят гузните русофили, виждайки “русофоб” у всеки несъгласен с тях българин, отрежда на русофилите мястото на фобите. Те сами се обявят по този начин за страхливци. Страдат от фобията, че еврото ще ги отдалечи от уюта на скута на Матушката им. Този страх противоречи на доказания факт, че милиони български граждани виждат своето лично развитие в Европа, а не в Евразия. Но къде ти логика в лагера на фанатизма – там беснее мракът, т.е. любовта към мракобесието.

8 мнения за “Филията, намазана с евро, е вкусна и за еврофобите сред русофилите”

 1. Към петоколонци, лъвове, титани и присъдружните им полезни идиоти. Много мина, мъничко остана.

 2. De Profundis: Руската съпротива и поведението на българската „политическа класа” – двата проблема за влизането ни в Еврозоната
  Пламен Асенов

  Мразят я, защото в нея има правила и корупцията не се толерира

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-de-profundis-ruskata-saprotiva-i-povedenieto-na-balgarskata-politicheska-klasa-dvata-problema-za-vlizaneto-ni-v-evrozonata

 3. “…Те успяха да обявят съветската окупация за освобождение, а предателството за патриотичен подвиг, превърнаха измамата от Сан Стефано, за която руските господари не са си направили труда да поканят за прикритие на истинските им асимилаторски цели поне един българин в нов национален празник…”

  Обезсмислянето на езика е базисна част на диктатурата : “Войната е мир!” “Свободата е робство!”, “Невежеството е сила!”, “Големият брат (злобното джудже,де!) те наблюдава!”- ДЖОРДЖ ОРУЕЛ. Ето откъде плагиатстват нашите руски “патреоти” и васални управляващи!

 4. По време на т.н. социализъм и комунизъм не се гледаше с добро око на отглеждането с любов на домашни любимци, както и на сплотените семейства, които следваха религиозните и национални български традиции, считаха го за “буржоазен атавизъм”. Искаха хората да бъдат жестоки, да не изпитават съчувствие и любов към ближния, към по-слабите, да няма солидарност и емпатия между гражданите в новото “по-хуманно” общество, насърчаваше се само марионетна преданост към партията и вождовете й. Трябваха им послушни павликморозовци, доносници и безмозъчни убийци за физическата и морална скотобойната, наречена социалистическо общество.

  Ето един звероподобен “ветеринар”, атавивистичен екскремент на “хуманното” социалистическо отношение и към хората, и към жиотните. Тоя примитив няма право да се нарича ветеринар, лечител на животни, трябва задължително да му бъде задраскано уважителното “д-р” пред името и завинаги да му бъде отнето правото да се докосва до животни професионално.
  А достойната, смела госпожа Миглена Георгиева и останалите свидетели на зверството да го съдят “до дупка”, докато го разорят финансово!

  https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/sled-signal-na.html

 5. Кратко, ясно и “ту дъ пойнт”. Истината не се нуждае от много думи.

 6. …Българофобия от русофилски позиции..- е тяхната диагнозата. В Стара Планина, на връх Шипка, днес 02.03. пред заведение за супа се вее руско знаме… Дори без съпътстващо българско, ЕС,НАТО. Те с трепет очакват 03.03.-ти. -руският празник! И се н…рат от щастие! хаа-хаа.

 7. Гледайки картата на Европа не може да не видим, че последните две империи от средновековието, които са останали са Русия и Турция.
  Логично е да се предположи, че предстои тяхното разпадане и превръщането им в нормални държави.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.