Балканският поток на русифицираната мисъл потече пак на 3 март


 

 

 

Непосилно е на 3 март човек да каптира в няколко изречения медийния балкански поток на русифицираната мисъл на тази дата, която замени 9 септември като национален празник на България, сътворен от Русия. Но и малко да гледа човек наши телевизии, пак ще забележи общото: няма я “другата гледна точка” за истинските цели на Русия по отношение на България. Иначе казано, няма я гледната точка на Раковски, Левски, Захари Стоянов, Симеон Радев, Димитър Петков и Стефан Стамболов, че даже на Димитър Благоев и младия Георги Димитров…

Този път от БНТ не допуснаха грешката да канят критик на безкритично приеманата версия на вересия за руския подарък от Сан Стефано като моя скромност, написал 4 книги по въпроса. Явно са си взели поука от ужаса на миналия 3 март, когато ми дадоха думата за цели няколко минути, па макар и да се бяха постарали да инсталират в студиото по същото време една истерична лелка с професорска титла и просташко поведение в ролята на мой заглушител. Същата призова 3 дни по-късно в интервю за в. “Труд” да не ми бъде разрешавано повече да пиша- и както се вижда, указанието й се спазва. https://trud.bg/проф-нина-дюлгерова-историк-и-специал/

Водещият Димитър Стоянович, който се възмути преди година в студиото на БНТ от моите опити да кажа нещо различно за 3 март, днес се ограничи само с безадресни призиви да бъде унищожен нихилизмът в България. Подразбираше се, че става дума за запушването на алтернативните усти, което и направиха от държавната телевизия. 

Всичко, което се осмелиха да кажат по този повод гостите на БНТ извън прочита на русофилската версия, беше да признаят няколко пъти, че на 3 март в Сан Стефано е била създадена една химера. На фона на цензурираната истина и това признание не е малко за способните да мислят самостоятелно и критично българи. Беше им позволено да чуят, че днес ги карат да празнуват годишнината от една химера, една измама, извършена съзнателно на 3 март 1878 г. в Сан Стефано.

А че за днешна Русия е много важно да налива гориво в този 142 годишен огън  се видя и от факта, че Москва напълно преднамерено, както в Сан Стефано, оповестява тъкмо на тази дата отдавна взетото си решение да намали цената на руския газ за България. Самият премиер Борисов съобщи новината и подчерта с голямо задоволство, че фактът на отстъпката има символично значение на 3 март. За което пазителят на съветската монументална символика в днешна България благодари горещо.

Така е. Има символика в решението на “Газпром”, която доказва, че е инструмент на руската политика. Съгласуваният с Кремъл ход символизира до каква степен Русия държи да сме й благодарни дори и в случая, когато е принудена от конюнктурата да продаде и на българите газ по пазарни, а не по монополни цени. 

В предишни години съобщението за благоволението щеше да бъде направено на 9 септември. Времената и националните ни празници се менят, но само в контекста на запазването на руското влияние.

Все същото си остава само уникалното явление да бъдем единствената държава в света, единственият народ, който има за национален празник събитие, сътворено от друга нация и го празнува с топовни гърмежи в чест на една подхвърлена химера. Приемаме двуличието за величие на двуглавието. 

КОЛАЖ: Борис Мишев

 

29 мнения за “Балканският поток на русифицираната мисъл потече пак на 3 март”

 1. Честит 3 март 1918. когато болшевишка Русия капитулира И пред Царство България.
  “Дори през 1828г. почти неизвестният тогава учен Юрий Венелин се възмущава, че учените в повечето случаи съвсем не споменават за българите, жив сегашен народ, а пък изчисляват изтребените померански славяни… непростимо е за нас ,да забравим ония, от чиито ръце получихме кръщение, които ни научиха да пишем и четем, на чийто роден език днес се извършва нашето богослужение.”

 2. Днес от медии, по улици, в сайтове…. ни честитят някакъв празник? Питам какво празнуваме? Рожденния ден на руския император! Капитулацията на османските войски и окупацията на земите ни от Руската империя 1878г! Или капитулацията на болшевишка Русия пред Германия, Царство България и Османските войски през 1918 г!

 3. Е, поне вчера, при Горан Благоев, книгата Измамата Сан Стефано бе показана..

 4. “За шестте десетилетия, през които се занимавам с историята и културата на народите от нашата планета, аз не съм срещнал друг народ, срещу чиято идентичност да са вършени и да продължават да се вършат толкова покушения, колкото срещу моя, българския народ. От много хилядолетия той е бил заставян да се бори срещу всевъзможни нашественици за своята земя, за своето съществувание, за своя език, за плодовете на своя труд и изкуство, за своята вяра. И колкото пъти е бил гонен от родината си през петте хилядолетия, в които сме осведомени за неговото присъствие в европейския континент, той винаги се е завръщал в тази своя исконна родина – империи са възниквали и са изчезвали върху земята му, но той е останал на земята си със своя език и своите обичаи, предавани от поколение на поколение до ден днешен.
  За произхода на българския народ и неговия език са съчинени и продължават да бъдат съчинявани най-различни теории, които го изкарват пришелец от едва ли не всички възможни краища на стария свят: от найдалечния изток до най-далечния север – от пустинята Гоби, зоната на вечния сняг в Памир и полярния кръг на северната евроазийска граница, до блатата на Задкарпатието. Всяка теория, че българите били монголоиди, угрофини, турци, задкарпатски славяни и какви ли не още, намира мигновенно поддръжка сред чуждите и нашите историци. Но не и твърдението, че са първоначалното население на нашите земи, запазило не само своя физически и генетически тип, но също своя език и своите обичаи, въпреки многобройните вражески нашествия, на които е било изложено в течение на хилядолетия.”

  Из “Готи и Гети” Асен Чилингиров

 5. Най-личните държавни “официални лица” на ритула за вдигането на националния флаг и поднасянто на венци пред Паметника на незнайния войн в София бяха две рублофилски прасета – едно мъжко, оглавяващо МО, другото- женско, от президентството!
  Как да се чувстваш горд българин с такова знаково представителство от “Животинската ферма”?!

 6. Борисов не се усеща за символиката, защото хем е прост, хем е неук.
  А имволиката е следната:
  На 3 март (19 февруари стар стил) 1861 г. император Александър ІІ издава „Манифест за всемилостиво даряване на крепостните с правото да бъдат свободни селски жители и за устройството на техния бит“, както и „Положение на селяните, излизащи от крепостни зависимости“.
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE#%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%B2_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F
  Същата е била и символиката на подписване на Сан Стефанскиия прелиминарен договор на 3 март.
  Същата е биле и сивмоликата на подписване на Брест-Литовската капитулация на 3 март, предполагам по настояване на турската страна.

 7. А ако погледнем броя на жертвите в Руско-турската война има също много символика.
  Руската армия е дала около 12 000 души жертви, а българското опълчение 5 000.
  Удържането на шипченския проход на практика решава войната.,
  Кой оставя българското опълчение само срещу Сюлейман паша?
  Чий е решителния принос за руската победа?

 8. А колко въобще са чували каквото и да е за главният парад на победата проведен в Берлин на 7 септември 1945г. И вижте колко уважително се изказва маршал Жуков за съюзниците и най-вече за американците.

  https://www.facebook.com/skrepohistory/videos/2419043591646630/

 9. Днес попаднах на това:
  https://ivo.bg/2015/07/22/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B3%D1%80%D1%8A%D1%86%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%BC/
  Добре ще е да се публикува отново. Сигурно има доста като мен, които тогава не са посещавали този сайт. За мен бе много ограмотяващо. Благодарности.

 10. ИСТИНАТА с ФАКТИ и ДОКУМЕНТИ!

  Която ВСИЧКИ-
  и ЖУРНАЛИСТИ и ПОЛИТИЦИ
  ПРЕМЪЛЧАВАТ…

  ИСТИНСКИЯТ КАЛЕНДАР

  3-ти март
  1990-та година…

  Станко Тодоров, Петър Младенов и Луканов ни натрапиха 3 март за Национален празник.
  Замениха празника на втората окупация на българските земи, 9-ти септември,
  с 3 март-датата на първата БЕЗСРОЧНА окупация на българските земи, наричена РУСКА ДУНАВСКА БАЛКАНСКА ГУБЕРНИЯ…
  Именно БЕЗСРОЧНАТА окупация на българските земи от руската империя, налага свикването на Берлинския конгрес,
  където на 1-ви юли 1878-ма година е учредена Третата българска държава…

  Ето какви са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ:

  По указание на Москва и с активните действия на тогавашния посланик на СССР в Бългапия, генералът от КГБ Виктор Шарапов,
  на 10.11.1989 г. на пленум на ЦК на БКП от поста Генералният секретар Тодор Живков е подменен с не по-малко верният на
  Москва, Петър Младенов.

  Това е НАЧАЛОТО на ПОДМЯНАТА на ПРОМЯНАТА!
  Която ПРОДЪЛЖАВА и до ДНЕС…
  Чрез тоталитарни избори с партократичният “праг на преференциите”/ путинистките “избираеми места”/.

  Седмица по-късно, на 17 ноември 1989 г. Тодор Живков е освободен и от поста му на председател на Държавния Съвет на НРБ.
  На негово място е избран новият генерален секретар на ЦК на БКП Петър Младенов.

  Партийно-държавната подмяна, проведена в края на 1989 г. в България, се извършва изцяло по указания и чрез съгласуване с Москва.
  Петър Младенов, като генерален секретар на ЦК на БКП и председател на Държавния съвет
  и Андрей Луканов, като министър-председател на правителството на НРБ,
  са оръдията на Кремъл, за политиката на ПОДМЯНА на ПРОМЯНАТА,
  каквито са днес Борисов и Радев…

  Петър Младенов като Председател на Държавния съвет на НРБ, на 27 февруари 1990 г.
  подписва Указ № 236 на Държавния съвет на НРБ, с който обявява 3 март – денят на Освобождението на България от османско иго
  и замяната му с БЕЗСРОЧНАТА окупация на българските земи, наричена РУСКА ДУНАВСКА БАЛКАНСКА ГУБЕРНИЯ,
  за национален празник на Народна република България.
  Указът е подписан от Петър Младенов и от секретаря на Държавния съвет Никола Манолов.

  На 15-тата сесия на 9-то Народно събрание на НРБ, проведена на 5 март 1990 г.,
  тогавашният председател на комунистическото народно събрание Станко Тодоров,
  внася за утвърждаване от народните представители Указ № 236 на Държавния съвет /според архивите на НС/ със следните думи :

  „Моля народните представители, които са съгласни 3 март да бъде обявен за национален празник на Народна република България,
  да гласуват (Ръкопляскания)
  Всички са съгласни, но все пак да попитам, има ли против?
  Няма.
  Въздържали се?
  Няма
  Решението е единодушно.“

  Така 340 комунисти, червени земеделци и „ОФ-безпарийни“,
  без дебати и без други предложения приемат наложения от Москва 3-ти март
  за национален празник на България.

  И така , вече 30 години, петата колона на Москва в България, най-върлите русофили, честват този ден като свой празник.

  3-те март е ден на унижението на българското национално достойнство!
  И никое Народно събрание до сега, не е направил дори и опит да се прекрати гаврата над българите-патриоти.

  Единственият път, когато НС е имало абсолютно мнозинство, и то от сините,
  вместо да прекрати подигравката на Кремъл, Иван Костов изпра в менте-приватизацията крадените червени пари ,
  и направи от антикапиталистите АБПФК на БКП, днешните едри “капиталисти” и обръчите им от фирми…

  3-ти март е ден на разделението на българската нация на българофили и русороби.
  И на това разделение трябва да се сложи край!

  България има славни дати в своята история, които са достойни да бъдат обявени за национален празник.
  Такъв е 22 септември – денят на Независимостта на България.
  Такъв ден е и 6 септември – денят на Съединението на България.

  За огромно съжаление и в днешното Народно събрание няма политическа партия, която има волята
  да промени на датата на националния ни празник.
  Няма българофилско мнозинство!
  Наскоро путиниста “евроатлантик” Борисов,троянският кон на Путин в ЕС и НАТо,
  предостави коридор в натовското небе на България, за руските ракети за Сърбия.
  Които ще бъдат насочени срещу българите, и останалите евроатлантици…

  ТАКИВА са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ

  ЗАСЕГА!

  Но НЯМА ДА е ВСЕ ТАКА, нали?…

 11. Честити 101 г. от Брест-Литовския договор, поклон пред славните български воини, наказали рАЗИЯтския агресор!

  Чудя се дали матрялът схваща (стопля, зацепва, загрява) жалкия пиар с “гасударите” от Газпром и подаръкът им към Задунайката в “деня на националния празник”?

  Дали няКОЙ се впечатли, че 40%ното ретроактивно (от авг. 2019 само) намаление на газа каква подигравка е в сравнение излапаното до днес от рАЗИЯтската боа ($280 за бълхарските “братушки” срещу $128 за Германия, към 01.01.2020)? ЕС ги задължи да ни върнат към 150 млн.

  Цинично е на фона на ограбеното “по братски” досега – от окупационния фонд 32 млн. в злато 1879, през военните контрибуции, 9-септеврийският грабеж, уранодобивът, златния резерв, СИВ-доенето, двойно по-скъпите енергоносители, та до джоб-парасъ “дреболиите” като беленските самовари, рАЗИЯтския паток, ремонтите на МиГовете и безплатните плацдарми Камчия и Росенец…

  Ма матралът се радва на 40-те%, щото умен-разумен, 2-ри в света по МЕНСА след Изсраел…

  Да видим дали рэзидэнтът на решотников ще се лепне към успеха с намалението…

  А говорещите глави стоянович, любэнов, заимов, хэкимян, райчэв и пр., и пр., се умиляват и искат и ние, матрялът, да се умиляваме и радваме. Де гиди бренеке де, още и сапьорна лопатка!

  Респект, Стопанино, живи и здрави и вие, и семейството!

  PS Apropo, едно заслужаващо доверие пиленце ми изписука, че въпросното лелче вече е кьораво като къртица, движи се с водач и бял бастун. Явно Той Си знае работата и Си прибира вересиите рано или късно; но трябва да Му помагаме, че Сам ще Му е трудно и бавно…

 12. Та самият Иван Вазов го казва в “Опълченците на Шипка”.
  Как може да не го видим!!!

 13. П.П.
  Ха, честит ви “национален” празник, русороби!

  Днес на връх “празника” трети март,
  нова пратка с руските ракети “Панцир С-1” премина над България за Сърбия.

  Днес , 3-ти март, 2020г.руски военнотранспортен самолет (полет RFF9913, рег № RA-82038, Антонов Ан-124),
  който на и на 22, 25 и 29 февруари 2020 г.
  достави зенитнно-ракетни системи “Панцир С-1” на Сърбия,
  отново е излетял от летище Вунково, Москва, заобиколил е Украйна, прелетял е над Черно море,
  и се е насочил към България.
  В 17,11 ч руският самолет е навлязъл в наша територия от района на Обзор, преминал е над Рижки проход, над Омуртаг, над Велико Търново,
  над Павликени, над Плевен, над Западната ни граница, за да кацне в Белград.
  В края на февруари стана ясно, че путинистът “евроатлантик Борисов е разпоредил на военният министър Красимир Каракачанов
  да разрешава всяко искане за прелитането на руските самолети над въздушното ни пространство.
  И тези руски ракети “Панцир С-1” премина над България за Сърбия, ще бъдат насочени срещу българите и другите евроатлантически народи.
  Има ли все още нормален българин, който да не се е убедил, че Борисов и Радев са Троянските коне на Путин в ЕС и НАТО?

  Ха, честит ви “национален” празник, русороби!

 14. Направи ми впечатление, че на репортажите от срещата между Борисов и Ердоган (вчера) в президентския дворец в Истанбул над главата на Ердоган имаше голям портрет на Ататюрк, въпреки че Ердоган нито споделя великите идеи на бащата на турската нация, нито следва политиката му. Същото е и в българското президентво, където над главата на пРезидента ни е закачен портретът на Васил Левски, чиито идеи и патриотизъм рубладжията Радев нито споделя, нито е способен да следва. Очевидно навсякъде по света националните предатели много държат да се снимат и отъждествяват с най-великите патриоти на нацията си, надявайки се да засветят и те покрай тях, макар и с отразена светлина.
  Контрастът, обаче е жесток и ефектът е точно обратен! 🙂

 15. А дали (само) Русия ни поднася “благата вест” днес? Намаляването на цената и сумата от 150 милиона не са “договорени” вчера, или дори онзи ден. Много услужливо “евродемократът” ни “подари” намаляването от “над 40%”. Както написах на друго място, здраво “(ру)блажене” по време на пости.

 16. Из слвото на пРезидента Радев на тържествената заря проверка за 3-ти март:

  “…Под РУСКИТЕ бойни знамена ще се покрият с вечна слава българските опълченци.”
  А Самарското знаме и то ли е руско ????
  Българските опълченци се сражават за родината си под БЪЛГАРСКИ знамена!

 17. https://faktor.bg/bg/articles/san-stefano-osvobozhdenie-ili-novo-zarobvane
  *Текстът на покойния проф. Пламен Цветков е публикуван на сайта на „Нов български университет“
  …Само болна нация като нашата, управлявана от продажници, може да чества като национален празник подписването на един заробващ договор и дори да не се сеща, че през 2008 г. България навършва сто години като независима държава и равноправен член на международната общност…

 18. Интересен документ!
  документ №14 в сборника, озаглавен “Анонимна сводна релация за Царство България”, се посочва, че е писан след март 1656 г. и преди април 1659 г. В него са дадени конкретни данни за големите градове по българските земи по това време – разположение, брой население, водоизточници, поминък. За всеки град анонимният автор на доклада дава сведение дали има запазени крепостни стени, което вероятно е било важно с оглед бъдещи военни действия.

  “Царство България е това, което в стародавни времена се е наричало част от Горна Мизия и цяла Долна Мизия, откъм север се разделя посредством Дунав от Молдовия и Влахия, откъм запад граничи със Сърбия (т.е. Горна Мизия се дели (от Сърбия) посредством река Морава), откъм юг – с Македония и Гърция, откъм изток една част (от България) граничи с Евксинския понт, а друга – с реката Тулча (Тунджа), която извира от планината Хемус и близо до град Адрианопол се влива в река Марица, наричана на български Рила (!) и води началото си от Родопските планини.

  Това царство е много голямо, населено е с турци, българи схизматици, гърци, арменци и евреи, сред които доколкото бе възможно да се види от извършеното посещение, живеят твърде голям брой католици. Обхваща твърде просторни и плодородни равнини, много високи планини, зелени дъбрави и гъсти гори, оросява се от многобройни реки, изобилни с риба, богата е на жито, на отлично вино и други храни, на прекрасни плодове и благоуханни пасища, изобилства с овце и овни, крави, волове, биволи и великолепни коне. Тук също се намират многобройни мини за злато, сребро, стомана, мед, желязо и олово. Най-сетне, ако това царство беше управлявано от своя някогашен цар католик, то щеше да бъде сред първите в Европа.
  https://www.dnevnik.bg/knigi/2020/03/03/4036296_svedeniia_ot_vatikana_za_bulgarskite_zemi_prez_xvii/?ref=home_NaiNovoto

 19. Пак там:

  “Светската власт бе завзета от Великия господар (султана), от когото съобразно турския обичай днес са назначавани всички чиновници, въпреки че свободно се позволява всеки да живее според своя закон.

  В София живеят 25 хиляди българи

  Град София е без крепостни стени и има ранг на архиепископско седалище, разположен е в прекрасна и обширна равнина, до хълмове между две планини. Градът е доста търговски, тъй като се намира на пътя, който води за Константинопол. Там се стичат различни стоки от Италия, Полша, Молдавия, Влахия, от Изтока и от Запада. Тук е седалището на различните султански чиновници, а именно на главния кадия, наречен молла, на един архиепископ (схизматик) и на друг, наречен мюфтия, т.е. тълкувател на закона.

  Тъй като има 50 души за причестяване и около 25 хиляди българи схизматици, архиепископът на този народ е винаги грък. Този прелат има под своя грижа 1500 църкви с техните енорийски свещеници освен манастирите и църквите без енорийски свещеници. Катедралата, носела името на Св. София и била много красива, сега е джамия. Тук в града живеят и арменци, разделени едни от други. Къщите им ще да са 200, имат две църкви и едната част от арменците счита другата за еретици. Къщите на турците ще да са 8000, а джамиите им са 15 и са грижливо съградени и поддържани.

  Целият град се радва на добра вода, докарвана от съседните планини, и особено на прекрасна за баните топла вода. Площадите са много красиви и изобилстват от всичко необходимо за прехрана и най-вече на стоки и на чудесни и различни на вид конски сбруи.

  В Пловдив е имало общо 6000 къщи

  В същия документ пише: Филипопол (Пловдив) е град без крепостни стени, разположен е на хълм до река Марица, която води началото си също от изворите на Орфей. Тук ще да има 6000 къщи на турци, българи схизматици и гърци, а на католици – две без църква. За да слушат литургия са принудени да отиват в една църква на павликяни, които, макар и бедни, (имат такава) в съседното село.

  Рухчич (Русе) е град без крепостни стени, разположен на хълмове до брега на Дунав, има опасано със стени укрепление и, макар и малко, е снабдено с артилерия. Тук наблизо има пет стражеви кули. Те са пазени денем и нощем от сигурна стража, понеже се намират на границата с Влахия. Градът е населен с 300 къщи на турци, които имат 10 много красиво построени джамии, защото сред тях има много почитани личности, с 200 къщи на българи схизматици и две техни църкви, 200 къщи на арменци, направени в земята. Всички те са търговци и нямат синагога.

  Царският град Триново (Търново) е ограден със стени, има ранг на архиепископско седалище и е разположен между две планински възвишения до планината Хемус. Бил последната резиденция на (царя) на България, след като град Охрид бил сринат от турчина.
  В града има малко турци като те обитават брега на реката Янтра, хълмовете и долините примесени с други народности. Ще да има 10 хиляди души българи схизматици, които знаят и гръцки език. Гърците там притежават манастир, наричан от самите тях митрополия, т.е. резиденция на архиепископа, назоваван тетрарх. Останалите църкви са превърнати в джамии.

  Град Охрид в Царство България…

  За Охрид се споменава в друг документ – от 1661 г. Негов автор се предполага, че е Франческо Соимирович, роден в Чипровци през 1614 г. и починал там през 1674 г.). Той е учил в Рим и е бил Охридски католически архиепископ от 1656 г.

  “В град Охрид, иначе Лихнида, Първа Юстиниана, в Царство България под властта на турците, се намира древната църква, посветена на св. София, която е митрополитска и първенстваща за много провинции. От много векове, след завладяването на това царство от страна на неверниците, в този диоцез няма пастир от латински обред. Напротив, живеещите там българи и гърци, схизматици от източен обред, винаги са имали свой пастир от гръцки обред, който носи патриаршески титул и е независим от Константинопол поради права, дадени на споменатия диоцез в древни времена от папа Вергилий и от император Юстиниан, който е роден на негова територия.”

 20. 4-ти март
  1789-та година

  В Ню Йорк е открит първият Конгрес на САЩ, който приема Конституцията на СТРАНАТА на СВОБОДАТА .

  За първи път в човешката история, в Декларацията е записано:

  “Ние считаме тези истини за видни от само себе си,
  че всички хора са създадени равни,
  че те са дарени от своя Създател с някои неотчуждаеми права,
  че сред тези права са живот, свобода и СТРЕМЕЖ към ЩАСТИЕ.”

  Днес демократичните САЩ на Тръмп,
  имат над 16 пъти по-голям БВП,
  от най-голямата по площ социалистическа кочина,
  РСФР на Путин…

  Днес САЩ е СТРАНАТА на НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ
  според ИНДИВИДУАЛНИТЕ СПОСОБНОСТИ на ОТДЕЛНАТА ЛИЧНОСТ.

  Днес САМО Apple,
  основана от Стив Джобс,
  който е дете на арабин-емигрант,
  е с пазарната стойност,
  по-голяма от БВП,
  на най-голямата по площ социалистическа кочина,
  РСФР на Путин…

  ТАКАВА е ИСТИНАТА в ДОКУМЕНТИТЕ и ЧИСЛАТА

 21. THEROCK
  Преди около 3 години (2017 г.) се разшумя около открития в университетската библиотека на италианския град Модена авторов ръкопис от около 200 стр. на Петър Богдан от 1667г. Най-ранният известен историографски труд по история на България, предхождащ с около век написаната в 1761 г. от католическия отец Блазиус Клайнер „История на България“ и труда „История славянобългарска“ на Паисий Хилендарски от 1762 г!
  Обещаха, че в момента историята се превеждала и скоро щяла да бъде на книжния пазар!
  Някой да е видял историята на Петър Богдан по рафтовете на най- големите издателства? Би трябвало, освен превода, да се публикуват и факсимилeта на страниците като гаранция, че преводът не е много “творчески” и в текста няма “случайни” пропуски.

  Ето какво видях написано за тази българска история:
  “… Отначало се разказва за заселването на българите южно от Дунава, за прародината, за основаването на българската държава. Ценното в тази първа само българска история за българското самосъзнание е погледът към историческото минало като опора на настоящето, като средство за вдъхновение и разпалване на патриотични чувства и самочувствие, позволяващи формулирането на цели и задачи за бъдещето.”

  “Петър Богдан Бакшев е първият български историк не само с идеята за написване на „История на България“, но и с научния си подход към събитията и източниците, преодолявайки средновековния хронологически историзъм. Петър Бакшев създава революционна българска организация, която вдига през 1688 г. Чипровското въстание, последвано от Карпошовото въстание в западните български земи и предхождано от Второто Търновско въстание.”

 22. Toзи Off-topic не ще да мине, повтарям го, ако прецените, че има смисъл:

  Kой написа речитатива с имената на загиналите в днешната заря-проверка на “Народно събрание”? Дали е пак борецът на държавна ясла срещу “джендърите”, агентът на ДС “абел”, самозвания пастор, авторът и разпространител на хибридни лъжи, системно престъпващият буквално ВСИЧКИ членове и алинеи на ч. “Особена” на НПК (престъпления против републиката), инспираторът на скорошната циганска истерия в Сливен, че норвежци ще крадат подрастващите синекожи българчета в междучасията, пиарът на иван Деветте стомахчета – съществото александър урумов?

  Шото в списъка демонстративно липсваха герои като Ангел Кънчев, д-р Везенков (контраатаката с ранените опълченци), кап. Радков (бреговата батарея на Галата и Балчик), ген. Симеон Янков, м-р Савов; както и украинските, молдовски, белоруски, литовски и дори полски участници (генералите Радецки, Дерожински, Цмецински или Непокойчицки), на Дунавския театър 1877-78 г.

  Но пък чухме имената на предателите от русофилския метеж 1887 г. – бендерев, панов, узунов, радко димитриев.

  А тенеке-суратлъкът на корпулентния министер “иван” отиде дотам, че дори днес над мамковината летя рАЗИЯтски АН-124 с “панцири” за Белград:
  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-atlantitsi-na-treti-mart-nova-pratka-s-ruskite-raketi-pantsir-s-1-premina-nad-balgariya-za-sarbiya

  Гнус!

 23. бате какво е мнението ти по въпроса в момента требат ли му на руския император проливите или не му требат щото ако туркия пак ни превземе даже в козлодуй 3 руска аец да построят русия нема да дойде освен ако не застанем на дунава с хляб сол и шпеков салам да се примолим на братския руски народ но за всеки случай обезателно да складираме държавния резерв с ракия в свищов

 24. Эдравейте, скъпи съмишленици и най-паче Иво, блогостопанино! Всите бъдете живи и эдрави и продължавайте в същия дух. Господ да Ви благослови! Вэемате ми думите от устата, но простено да Ви е!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.