Вървете на матушката си, другари и прочее злобари!

Propaganda heizt Angst vor Flüchtlingen an

Die Behauptung, dass die meisten Flüchtlinge, die jetzt aus der Türkei nach Europa wollen, junge Männer seien, ist eine hässliche Lüge, schreibt Ivo Indzhev in seinem Blog:

„Es soll diejenigen in Angst und Schrecken versetzen, die glauben, dass diese Menschen nicht aus Not vor dem Krieg fliehen, sondern Teil eines hinterhältigen Plans sind, nach dem unser Kontinent von Muslimen und Dschihadisten erobert werden soll. Die Propaganda über die jungen Männer als dominierende Gruppe unter den Flüchtlingen lässt sich leicht von internationalen Studien widerlegen, die das Verhältnis zwischen Männern, Frauen und Kindern, die vor dem Krieg in Syrien fliehen, untersucht haben.“https://www.eurotopics.net/de/236230/fluechtlinge-von-der-leyen-reist-nach-griechenland

С това резюме на статията ми от ivo.bg, поместено в германския правителствен сайт Eurotopics наред с най-важното от световния печат за деня, отговарям на хулите и просташките обиди, които се изляха по мой адрес по повод на същата статия. https://ivo.bg/2020/03/01/телесната-ограда-и-температура-в-борб/

Критиката ми към властта у нас във връзка с дългогодишните й спекулации с измислената мигрантска заплаха беше препечатана в сайта Дневник, който не се слави с проправителствена позиция. В коментарите под статията ми в този уважаван сайт се изля такова количество гадости срещу моя скромност, че бързо се отказах да се ровя в отпадъците на (не)човешката злоба.

Сайтът Eurotopics очевидно е на противоположното мнение за моя труд и позицията ми. Там резюмират всекидневно по една статия от десетки страни. Доколкото съм успял да забележа, България е единствената от тях, която системно се осветява чрез един личен блог, какъвто е ivo.bg. Да бъда в компанията на световно известни медии е равносилно на награда, както и ориентир по високите критерии на демократична държава, като Германия. Но открояването на един блогър по този начин, обозначено със националното знаменце, звучи като позоваването на дисидент по времето на комунизма, признат за глас на потиснатата истина. 

Това е тъжна констатация за състоянието на свободното слово у нас. И за разлика от класациите на международните неправителствени организации, профанизирани тук като “субективни” , защото били съставяни по сведения на някакви злонамерени българи, в случая става дума за преценка от страна на институция, говореща от името на германското правителство. 

Случайно или не, но Eurotopiks илюстрират международния си обзор за деня със снимка на Усрула фон Лайен в хеликоптера, който прелита над южната ни граница по покана на критикувания от мен премиер Борисов. Ще рече, че от всички теми, засегнати в калейдоскопа на събитията в сайта, неговите съставители са избрали да илюстрират …моята статия.

 

 

 

 

Какво да кажа на простаците във връзка с тяхната истерия срещу скромната ми личност под формата на анонимни коментари под статията ми, препубликувана в Дневник от ivo.bg? 

Не очаквам колегите от Дневник да поместят това мое право на отговор, защото теоретично би трябвало да го направя в коментарната част на сайта им, т.е да се спусна в клоаката до нивото на онези, които я пълнят от засада с отровните си извержения с надеждата да ме задушат в тях, както съм по принцип задушен от години на т.н. медиен пазар поради отказа ми да участвам в пазарлъци със съвестта си и с убежденията си. Нямам такова намерение. 

Ето защо на болните от злоба нашенци, скрити зад анонимността си, заявявам тук с името си:

Вървете на матушката си! 

 

ПОСЛЕСЛОВ: В подобно положение на моето е Новая газета, призната международно за глас на истината ( но не и в пустиня, когато стане дума за международното внимание към този глас) в Русия.

И “познайте” както пише Новая газета за мигрантстката политика на България?

Познахте, пише за извънредната жестокост на властите в България към бежанците, които знаят за това и се страхуват да идват тук.https://novayagazeta.ru/articles/2020/03/03/84155-v-bolgariyu-my-ne-sunemsya-tam-ochen-zhestokie-lyudi

26 мнения за “Вървете на матушката си, другари и прочее злобари!”

 1. Сред коментиращите във форума на “Дневник” се токроява една група руски тролове, на които В.Левски с радост би отрязал чепките!
  Дерзайте!
  Както е казал св.Апостол Павел в Първо Послание към Солуняните:
  [5:19] Духа не угасяйте.
  [5:20] Пророчествата не унижавайте.
  [5:21] Всичко изпитвайте, о доброто се дръжте.
  [5:22] Въздържайте се от всякакво зло.
  Поздрави за Вас и Господ да Ви пази!

 2. Това са българските ценности:
  “Правий болгарин не лажи, не завидуе, не денгубуе, не лицемерствуе, не блудуе, за печена кокошка вярата не разменуе. Болгарин е произведен от Бог… Болгарин чрезмерно ради, оре, сее, торгуе, воинствуе, вярност има, гостолюбие, страх Божий”. Йордан Хаджиконстантинов-Джинот

 3. БРАВО и ШАПО за н-тото признание на Стопанинът на БЛОГА НИ.
  И понеже думата, дума отваря, ето споделено до мен от един друг автор също активно попържан по същото време от същите(?) виртуали в Дневник. Иде реч за историка Иван Илчев.
  “…четох две книги една след друга – сигурно е било в Щатите – за превземането на Берлин от руснаците как една германска комунистка не знайно защо пусната есента на 1944 от концлагер, се крила до май 45 в едно мазе да не я привикат наново. Та като чула руска реч изтичала на улицата и била веднага изнасилена от четирима – оплакала се на минаващ офицер, който ги строил до стената и въпреки молбите й лично ги разстрелял с револвера си.”
  Би ми било върло любопитно идиотите отзовали се “критично” за статията и покрай нея за Иво каква оценка биха дали за случката. Какви ли “оправдания” биха намерили за изстрадалите “освободители”. И те, така.

 4. И къде (ли) са “гостоприемните” българи?!?? По тези гоеграфски ширини не са останали или така добре са се скрили, че не се забелязват в публичното пространство! За разлика от беснеещите злобари-русофили!

 5. Гордея се, че в България съществува сайт ivo.bg, който, въпреки цензурата, я издига до нивото на цивилизованите европейски страни и че имам възможност понякога и аз да изкажа мнението си точно в този сайт!!!

  А що се отнася до Матушката им, на неграмотните и простите злобари (с надписи по тениските Россия) тя и без това вече се разпада, така че най-добре да вървят на путинката си! Прав им путь! 🙂

 6. Сигурен съм, че страдащите от ксенофобия не са болшинството от българското общество. Сигурен съм също, че са наясно как бяха употребени със своята фобия, за да ги яхнат недоразумения, като шкембе войвода и ги боли употребата. Аз съм емигрант от много години и съм изпитвал в първо лице всякакви отношения. Бил съм заплаха за дребни душици, бил съм и все още съм приятел на хора без предразсъдъци и с хуманни отношения към различните. Бежанците не искат да идват в България,защото в управлението и няма хора с мирогледа на г-н Инджев. Не се гордея, когато асоциират България с DHC Ицо Мамата, но се гордея с това, че статия на г-н Инджев е публикувана в чуждестранна медия. А онези злобари в клоаката под статията му…..Que se ahoguen en su propia mierda!

  Респект за г-н Инджев!

 7. Прочетох статията в “Дневник”, както и част от коментарите, и доста бързо се отвратих от последните.
  Изглежда с Вашата позиция, г-н Инджев, сте успели да обедините класическите хибридни тролове в “Дневник”, новите “неоконсерватори” “патриоти”, откровените расисти и всички останали антихуманоиди, невлизащи в първите три категории.
  Достойно за уважение постижение, наистина!
  Едно време (преди десетина, а може би и повече години) пишех и аз по някой коментар там под името “Българин”.
  За мое най-голямо учудване бях неприятно изненадан, когато получих доживотен бан за свой коментар под тема за завръщането на наши военнослужещи от мисия в Афганистан.
  Коментарът ми бе в смисъл, че всъщност това са истинските, съвременни български герои, а не измислените чалгаджийски мутри, назначените от Партията и ДС “добре облечени “бизнесмени””, лакеите и метресите им…
  Дотам бях с участието ми в “клоаката” (както хубаво сте характеризирали нивото на коментаторите там).
  Понастоящем бих могъл да си направя регистрация там и да коментирам, но обидата остава…
  Бъдете здрави!

 8. Моля за корекция – добавка:

  Изглежда с Вашата позиция, г-н Инджев, сте успели да обедините ПРОТИВ СЕБЕ СИ класическите хибридни тролове в “Дневник”, новите “неоконсерватори” “патриоти”, откровените расисти и всички останали антихуманоиди, невлизащи в първите три категории.

 9. По принци ми прави впечатление че на тема бежанци, роми, гейове и т.н. българите са много единни. Дори и хора с които имам сходно мнение по други въпрос то по горните сме на противоположна позиция. Автора също е от по-толерантните и мисля че тук във форума той има много съмишленици относно Русия и т.н. но принципното му становище относно роми и т.н. не се храносмила добре от тези форумци.

 10. Цяла Европа ги разбра какво представляват тези “нещастни хора. За това и дават пари на ердоган, да ги държи в Турция.
  С очите си съм ги виждал в Пловдив, когато беше по-сериозната вълна в Бг от такива. Скъпи телефони, таблети, маркови дрехи и обувки, по цял ден висяха в най-скъпите заведения пият бира за по 5-6лв. чашата…Документи изгубили, но парите и айфона не.
  И във Великобритания съм ги виждал. Нагли, не работят нищо, живеят само на помощи.

 11. Към Никола:

  Виждате това, което е успяло да се домъкне за разликата от милионите нещастници, за които човекомразците си затварят очите и се радват, че си гаснат там нейде далеч от очите на циниците.
  Иначе номерът да виждаш избирателно не е нов. Виждахме как Западът загнива, бедняци бъркаха там по кофите и прочее подобни сюжети виждахме.
  Но за лошотията на незрящите за човешкото нещастие няма почивен ден. Отгоре на всичко лошотията много държи да се пъчи със себе си и се смята за непогрешима.

 12. Новая газета не е обективен източник.Близка е до силовите служби.По специално главния редактор Муратов.Тоест изпълнява поръчки.Знам,ще споменете избитите журналисти от тази медия.Но според мен би трябвало да се отнасяте по предпазливо към писанията на която ида било руска медия сега,на този етап

 13. ПРЕМЪЛЧАНИТЕ ИСТИНИ

  На връх 3-ти март,
  Борисов разреши на руски военнотранспортен самолет (полет RFF9913, рег № RA-82038, Антонов Ан-124),
  да прелети над небебето на България и да достави на Сърбия зенитнно-ракетни системи “Панцир С-1”.
  И ТОВА е МНОГО ЛОШО!
  Защото предназначението на “Панцир С-1”,
  е да бъдат насочени и употребени
  срещу България и другите членки на НАТО…

  На връх 3-ти март,
  Газпром намали цената на руският газ за България с 40%.
  И ТОВА е МНОГО ДОБРО!
  Но…
  Антипонополната комисия в ЕК приключи със споразумението си с “Газпром” още през 2017 г.
  Всички страни от ЕС, с изключение на България, веднага предявиха пртетенции пред “Газпром” и цените
  на руският газ им бяха намалени!
  Намалението с 40% умишлено бе обявено точно на 3-ти март.
  Но у нас умишлено се криеше, че намалението с 40% е в сила още от 5-ти август 2019г.
  Под натиска на ЕС, “Газпром” е намалил цената на руският газ за България с 40% още на 5-ти август 2019г.,
  Поради което ЕК задължава “Газпром” да върне на България, надвзети 150 милиона досега от 5 август, от датата,
  от която влиза в сила решението за намалението на газа…

  Простата сметка показва, че поради УМИШЛЕНОТО бездействие на путиниста-“евроатлантик” Борисов,
  България е загубила пропуснати ползи от 2017г. до сега, над 600 милиона.

  Простият въпрос е:
  Въз основа на чл.108,ал.2 от Конституцията,
  ще помдигне ли обвинение Повелителят на Каскетите Гешев,
  срещу Повелителят на Мисирките Борисов,
  за да може българският съд да въздаде справедливост.
  И да изпрати многогодишно Повелителят на Мисирките Борисов в ЦСЗ
  от името на народа, от чийто джоб е харизал ѝборисов на Путин
  над 600 милиона, и то само от газта…

  ПРЕМЪЛЧАНИТЕ ИСТИНИ

  “Газпром” е намалил цената на руският газ за България с 40%, още на 5-ти август 2019г.
  Поради УМИШЛЕНОТО бездействие на Борисов , от 2017г. и до днес,България е пропуснала ползи за над 600 милиона.

 14. Не мога да не се съглася с изводите на GG2. Доказателството веднага изскочи.
  А и артистично пропускане или по-скоро заобикаляне на теми от порядъка на горната говорят сами за себе си.
  “Нашите гниди (украинците-петоколонци и полезни идиоти) заслужават по-голямо презрение от техните(руските) въшки.”
  Да обобщя: “пигмеи мерят Одисеев връх”
  Таня Благова
  Кой разбрал-разбрал.

 15. Към Били:

  Отнасям се към Нова газета така, както се отнася демократичният свят, за който този вестник е изключение от подчинените на Кремъл руски медии. Никой не се кълне в нечия абсолютна обективност, но на кантара на относителните тежести в случая става дума да “бяла врана” на клона на мрачната руска медийна действителност. Което в руските условия е нещо като подвиг – включително и заради това, че най-видните критици на режима, като Политковская ги убиха зверски за назидание на останалите. Нима това наистина “няма значение”? Не питам, защото отговорът го знае целият свят, само влюбените в Путин нашенци се правят, че не разбират, като омаловажават и дискредитират.
  Освен това в случая става дума за изразяване на позиция от страна на вестника. Как точна да съм “по-внимателен” с нея – като я игнорирам и наложа своята “по-правилна” позиция ли?

 16. Само за протокола.
  «В Болгарию мы не сунемся — там очень жестокие люди!» — цитирует портал bTV афганского беженца Мохамеда Мотофела.
  И какво излиза. На кървилият окото само от цитирането на Новая газета Били не си е направил дори труда да схване елементарното. Заглавието на статията идва от споделено пред BTV.

 17. Казаното от Парлама “десни” би трябвало да се изпрати до прокуратурата, като й се връчи публично с изчитане на текста пред медиите. Защото, въпреки че става въпрос за бездействие, накърняващо обществения интерес, прокуратурата (с афинитет към ефектните циркаджийски номера) НЯМА да се самосезира!

  А във връзка с темата за бежанците давам линк към поредния вик за помощ на един от хилядите стойностни българи и българки, въплъщение на националния капитал на България, засега духовни бежанци от българската действителност, които, за съжаление, скоро освен духовно, ще бъдт принудени да напуснат и физически родината си – мащеха.

  https://frognews.bg/novini/iskra-angelova-tuk-niama-miasto-nas.html

 18. Днес Каракачанов се оправдава пред парламента, че бил продал само 16 имота на МО с отпаднала необходимост. Само 16, но къде и какви? Безценните късчета българска земя край Несебър – 32 дка на полуостов Червенка, в местността “Акротирия”, където са едни от най-високите защитени дюни, 56 дка са ПОДАРЕНИ на (обърнете внимание на коя точно община!) Поморие (Малката Москва), сделките за терени в Черноморец и Созопол пък бяха ВРЕМЕННО спрени, заради протести на местни собственици.
  ПП”Атака” атакува “агент Иван Каракачан” от името на руските товарищи, които отдавна “точат лиги” за тези, обещани им, стратегически имоти, които искат да придобият на символични цени (с нагласени търгове), за да си построят поредните “детски лагери” – гнезденца на шпионската им агентура у нас и вече изгубиха търпение.

  От 2001 г. до края на миналата година сделките с военни терени били 588! Интересно е кои точно са купувачите?

 19. SMS,
  Както е видно от географията,
  най-късото разстоятие от летище Внуково на Москва, до летището на Белград,
  е въздушният коридор през Украйна и Румъния.
  Но нито Украйна, и нито Румъния предоставят въздушен коридор на Путин.
  Малко по-дълго е трасето през Белорусия, Полша, Словакия и Унгария.
  Но Путин по принуда е избрал най-дългият и най-абсурдният маршрут,
  тъй като единствено Борисов му е предоставил въздушен коридор.
  Откакто Ердоган свали в натовското турско небе руски самолет, Путин не смее вече да прелети и над Турция.
  Самолетите му доставят оръжие за терористичният режим на Башар Асад в Сирия, през Иран и Ирак.

  За да бъде гаврата недвусмислена,полетът RFF9913, рег № RA-82038 на Антонов Ан-124,
  над небебето на България, доставящ на Сърбия зенитнно-ракетни системи “Панцир С-1”,
  които ще бъдат насочени и употребени срещу българите,
  е точно на “националният празник” 3-ти март!!!
  Нито ден по-рано, нито ден по- късно…
  И това ще продъължава, докато у нас на власт са петоколонниците на Кремъл.
  И това ще продъължава, докато у нас “изборите” са путинисткият “праг на преференциите/”избираеми места”/.
  Дори и симпатизантите на ДПС, нямя как да не продължават да “избират” за дерутат Делян Пеевски,
  въпреки, че той изобщо не стъпва в Парламента…

  Доколкото до:
  “Казаното от Парлама “десни” би трябвало да се изпрати до прокуратурата,
  като й се връчи публично с изчитане на текста пред медиите.”

  Ами да го направят Радан Кънев, Христо Иванов или някоя друга публична личност,
  на която ще се обърне внимание.
  Аз съм “Господин Никой”.
  Аз съм Сезиф “на терен”.

  И най-важното!
  Наличието на “праг на преференциите”!
  Той превръща гласуването, в тоталитарни партократични “избори”.

  “Праг на преференциите” прави ОНИЯ ТАМ ГОРЕ, недосегаеми и безнаказани!

  Защото в парламента не са “народни избранници”, както е според Конституцията:
  “Чл. 1.
  (1) България е република с парламентарно управление.
  (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация,
  държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.”

  Но…
  Именно чрез “праг на преференциите”, партокрацията “си присвоява осъществяването на народния суверенитет.”
  Това е толкоз просто и логично.
  И очОвадно!
  Но…
  “И няма по-слепи от очите, които не искат да видят!
  И няма по -глухи от ушите, които не искат да чуят!

 20. В коментарната част на повечето неправителствени новинарски сайтове се вихри люта русофилщина с всичките и метастази – американците са виновни, славяни сме, православието ще спаси света, ссср построи бг, турското робство, бг на сто морета и т.н. глупости.
  Обикновен психологичен трик – при всякакъв повод да се повтарят горните идиотщини, за да се набият в ума на читателя. Няма значение какъв материал има над коментарите, те винаги са в тази плоскост. Колкото по-агресивен е коментиращият, толкова ефектът от коментара е по-силен.

  И тук стигаме до т.нар. оценка на коментара. Плюсовете и минусите…
  Например, в офнюз троловете могат да слагат по десет плюса или минуса наведнъж. Обикновените коментиращи не могат да сложат повече от един плюс или минус. Затова нормалните коментиращи (като мен) се отказват да коментират и в момента в офнюз коментират само тролове. Сайтът го разрешава и толерира. Значи офнюз е тролски сайт и нищо повече. Помества новини, които са против това или онова в бг, но отдолу троловете с техните десетки плюсове и минуси създават обществени настроения. Човек, като види един коментар с 30 минуса, трудно би приел този коментар за положителен. И обратно – ако под даден коментар стоят десетки плюсчета и два минуса, това се приема като знак за достоверност и този коментар остава в ума на читателя като правилна гледна точка. Тоест, статиите с някаква критична теза се подлагат на разпарчосване и в крайна сметка вършат на пропагандата чудесна работа. Като върху спаринг-партньор, върху критичните материали се изсипват такива яростни крошета, че читателите не успяват да запомнят нищо от самата статия, а дори напротив – остават под въздействието на коментарната част.
  Това се наблюдава в повечето от т.нар. опозиционни или неправителствени новинарски сайтове. Коментарната част е изключително агресивна към ЕС, НАТО, свободата на предприемачество, бизнеса, богатите, самоуверените и успелите. Коментарите са вулгарни, агресивни, сеещи омраза, открито расистки, открито националистични, открито антисемитски и не на последно място – налагащи православието като едва ли не задължително.
  Коментарната част на един сайто определя неговата насоченост. Ако в коментарите свободно можеш да правиш някого на сапун, значи това е позицията на сайта. Никаква свобода на изразяване не може да оправдае подобни неща. Свободата на изразяване и на действие свършва там, където се превръща в заплаха за някой друг. Затова не мога да карам в града с двеста, не мога да пуша в самолета и не мога да кажа на някого, че ще го направя на сапун.

  Ако даден сайт има претенция да е опозиционен и да е проевропейски, трябва да модерира коментарите с доста по-голяма решителност. Неаргументирани и агресивни коментари просто не се пускат.

 21. В статията със статистиката от преди две години се говори изрично за сирийските бежанци, а множеството хора, които в момента са струпани по границите и които Ердоган най-нахално използва да изнудва Европа, са преобладаващо не-сирийци, ето данни от Гърция какви хора са задържани

  – Афганистан, 64%

  – Пакистан, 19%

  – Турция, 5%

  – Сирия, 4%

  – Сомалия, 2,6%

  – Ирак, Иран, Мароко, Етиопия, Бангладеш, Египет: 5.4%.

  https://www.huffingtonpost.gr/entry/evros-64-ton-sellefthenton-apo-to-afyanistan-19-apo-to-pakistan-4-apo-te-seria_gr_5e613629c5b647a5bd2e706c

 22. The distribution of first-time asylum applicants by sex shows that more men than women were seeking asylum. Among the youngest age group (0–13 years), males accounted for 51 % of the total number of applicants in 2018. There was a greater degree of gender inequality for asylum applicants who were 14–17 or 18–34 years old, where 72 % and 70 %, respectively, of first-time applicants were male, with this share dropping back to 59 % for the age group 35–64. Across the EU-28, female applicants outnumbered male applicants in 2018 for asylum applicants aged 65 and over, although this group was relatively small, accounting for just 0.7 % (0.4 % females and 0.3 % males) of the total number of first-time applicants.

  https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Asylum_statistics

 23. Към И.Х.

  Е, и? Да отречем факта от цитираната сирийска статистика,че жените и децата са общо над 80 на сто от бежанците? И да си затворим очите за нея? И да си траем след като жените и децата не успяват да се домъкнат на границата ни? И да сме доволни, че си гаснат там нейде без да безпокоят съвестта на любителите на граничната статистика и на спекулиращите с “мъжката заплаха”?
  Хайде стига с този цинизъм, пробутвайте го някъде другаде и се борете за “правдата” на властта, която крънка милиони от Европа за борба с бежанците и разчита на хорските страхове от бежанска вълна, за да се прави на мъж в борбата с несъществуващите по нашата граница мъже ( та се налага да ми наливате тук данни за такава на гръцката граница).
  Ще мине време и способните ( все пак ) да се срамуват ще се засрамят един ден от тази лошотия.

 24. Просто това, което се случва в момента е, че турското правителство губи в Идлиб, лъже представяйки операцията си там като хуманитарна и се внушава, че хората струпани по границите са сирийски бежанци. Не че афганците са избягали от хубаво, но върви чиста манипулация и изнудване от страна на Ердоган с живи отчаяни хора, за да получи подкрепа от Европа за намесата си в Сирия, обаче едва ли етническото прочистване на Африн от турската армия е останало незабелязано в същата Европа и Ердоган ще продължава да е сам в авантюрата си.

  Излишна параноя и мнителност, не внушавам, че студенокръвно трябва да си затваряме очите за гаснещите жени и деца. Не всеки ви е враг и не е нужно да вменявата на хората вина в цинизъм и какво ли не. В същност има цинизъм в това страдащите и умиращите да се делят на „… включително жени и деца“. Винаги когато има жертви при трагично събитие се добавя това уточнение, защо? За мъжете е приемливо и очаквано да мрат като мухи и техният живот не струва пет пари ли!?

 25. Към И.Х.

  Опитвате се да ме опровергаете като чукате на отворената врата на добре известната истина на Ердогановия шантаж, която изобщо не е темата на статията ми. Спорете със защитниците на Ердоган.
  Ако не разбирате посланието ми, базирано на конкретен факт ( без претенция за изчерпателност на необятната тема за бежанците) не се опитвайте да го изкривявате. Защото по този начин постъпвате като владетелите, които използват за вътрешна консумация разпалването на външни конфликти.
  Написал съм нещо много конкретно и съм го защитил с неоспорими данни. Противопоставянето на други данни встрани от моя акцент е натрапчив опит да бъда дискредитиран като автор. Нима смятате, че ще ме накарате да се съглася с това? Не чакам отговор, а и не смятам да повтарям едно и също по Ваше желание заради нежеланието Ви да разберете или да признаете същността на моята теза.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.