Извънредното положение е редно, но дали следовникът на Живков ще понесе вируса на неговия абсолютизъм?

Извънредното положение е като ножа. Може да бъде използвано за рязане на хляб, но и на глави. Фактът не е причина ножовете да бъдат забранени заради главорезите. В случая с въвеждането на извънредно положение в България ножът е с едно острие. Нарича се Бойко Борисов.

Да, като се съгласявам с необходимостта от извънредни мерки, си давам сметка, че си слагам на дръвника главата, запасена със  свободолюбие за черни дни. Но щях да бъда дръвник ако не признавах необходимостта от този компромис. 

Тежка е царската корона и вирусът  на злоупотребата с нейната абсолютна власт е опасен за нашето гражданско здраве.

Дали широкият гръб на тясно скроеният ни премиер Борисов ще я понесе или тя ще му прекърши гръбнака с неустоимата тежест на изкушението да се направи на цар по подобие на диктатора Живков  – ориентир в нашия Ориент, претендиращ за европейско развитие? Защото Живков управляваше в условията на извънредно положение 35 години.

Колко изкушаващо е това за неговия следовник Борисов, па макар и само за месец, да вкуси от тази милиционерска сладост!

Никак не е случайно, че онези , които се поклониха на паметника на Живков заедно с тяхната новоизбрана Корнелия, не посмяха да се възпротивят на извънредното положение и в резултат на това да бъдем управлявани както по времето на Живков. Нарича се рефлекс. Или рефлукс, т.е. шупване на стомашните киселини към гърлото, които увреждат гласните струни ( на гражданското общество).

Ще видим как тежката царска корона на абсолютизма ще се отрази на нашата свобода, оставена на милостта на един самодържец. 

Което не е причина да отречем правото на овластените хора в България да се короноват с калпака на абсолютната власт и да понесат отговорността за борбата срещу коронавируса. 

9 мнения за “Извънредното положение е редно, но дали следовникът на Живков ще понесе вируса на неговия абсолютизъм?”

 1. Извънредното положение вече роди първото си идиотче – невъзпитания гражданин. Главният каза, че ще санкционира невъзпитаните граждани. Още повече ще санкционира невъзпитаните граждани, които се веселят.

  Ей, невъзпитан гражданино, внимавай да не изглеждаш развеселен!

  Вирусите идват и си отиват. Бойко остава!

  Според разни лекари, ков19 се среща и в изпражненията. Теоретично би трябвало да се среща и в газовете. Значи да се кашля, да се киха и да се пърди на обществено място вече е забранено. Най-после се сбъдна мечтата на жена ми пърденето официално да се забрани.
  Невъзпитани граждани сме си и това е…

 2. Драги ми Ганев, сега ако трябва да се прави някакво мероприятие можеш да кажеш като макето на предводителя, шефе, не стаям за комита, кихам, кашлям, пърдам, ке издам четата!

 3. Факт е, че настоящата пандемия на COVID-19 няма аналог в близкото минало. Не прилича нито на ТОРС, нито на ебола, нито на СПИН. Много от специалистите- инфекционисти, епидемиолози, пулмолози се изказват не особено категорично, обрано , с много условности. Това е разбираемо, защото този вирус е нов за човешката популация, не е изучен, няма сигурно лечение или ваксина. За мен изключително дразнещо впечатление ми правят изказванията на нашия всезнаещ премиер, който много държи той да каже каква е епидемичната обстановкаа, каква е прогнозата за разпространение, предполагаемия пик и спад на кривата на заболеваемостта. Защо не остави специалистите да говорят по медицинските въпроси, най- малкото няма да бъркат термините. От него се очакват други решения. Поне аз бих искала да чуя, че се вземат икономически мерки за предотвратяване на фалити на фирми, подпомагане на малкия бизнес, на засегнатите обикновени хора. Това е в неговите прерогативи си мисля. Защото това е вторият по важност проблем след медицинския. Уви там не чухме успокоителни новини. Той държи да се вдига шум около него, че много работа върши.

 4. Много се извинявам!!! Трябва да се поправя. Допуснал съм непростима грешка. Премиерът никога не е казвал, че невъзпитаните граждани са заплаха за здравето на околните. Невъзпитаните граждани са си ОК. Съжалявам за подвеждането.
  Премиерът каза, че НЕДИСЦИПЛИНИРАНИТЕ граждани са заплаха за здравето на околните и ще предложи да ги глобяват с по пет бона. Каза също, че 14 вече са му избегАли (как е изтървал 70 бона още на старта!), та на останалите НЕДИСЦИПЛИНИРАНИ граждани няма да им се размине. По телевизора ще го дават как ги хваща, а после съдиите ги пускат. Или това вече са го давали…
  НЕДИСЦИПЛИНИРАНИТЕ граждани са нова юридическа категория. По съвет на Гешев, и Борисов започна да определя предварително кои са му виновни – НЕДИСЦИПЛИНИРАНИТЕ. Може да си престъпник, може да си нарушител, може да си олигарх, а сега вече може и да си НЕДИСЦИПЛИНИРАН гражданин. Утежняващо вината обстоятелство е и степента на развеселеност на НЕДИСЦИПЛИНИРАНИТЕ граждани. На Борисов много спешно му трябват виновни. До две седмици ако няма достатъчно виновни, просто не знам как ще се оправдава.

  Пет хиляди лева на НЕДИСЦИПЛИНИРАН гражданин… В Белгия вече отделиха 150 милиона евро за компенсации на пострадалите от карантината. В България тепърва смятат да съберат горе-долу толкова от пострадалите. Като се има предвид, че няма никаква формулировка кой е НЕДИСЦИПЛИНИРАН и кой не е НЕДИСЦИПЛИНИРАН, значи всеки да си носи по пет каймета в джоба, че не се знае какво става, ако някой НЕДИСЦИПЛИНИРАН гражданин не може да си плати глобата.
  Да ви предупредя – ако ви обявят за НЕДИСЦИПЛИНИРАН, спукана ви е работата. Извънредно положение и военно положение са едно и също в разбиранията на Премиера.

  Прасета в космоса, дами и господа. Прасета в космоса. Тони Филипов д-р каза, че след полуидиотите щели да дойдат пълните идиоти. Ами добре са ни дошли.

  Една докторица каза, че човек, който има ковид19, при всяко издишване изхвърля незначително количество вируси с издишания въздух. Много малко вероятно, но все пак при определени обстоятелства и това може да зарази други хора.
  Значи трябва да допълня списъка – на НЕДИСЦИПЛИНИРАНИТЕ граждани е забранено да кихат, да кашлят, да пърдят и да дишат на обществени места!

  Все повече се възхищавам на предприемаческия дух на ГЕРБ. И от ковид19 измислиха как да изкарат пари. Тия и в кенефа да ги заключиш, гладни няма да останат. При тази безмерна любов на българския народ към господари… пардон, към избраните от него да управляват, благоденствието на хората е неизбежно. Поне за някои определени хора.

 5. Чета и се чудя, в ситуация, която потенциално може да затрие населението, продължава да се спекулира и жонглира на политическа основа. Ами вярно е, че народът е недисциплиниран, вярно е, че извънредното положение дава по-силна власт.
  Нека видим с ФАКТИ, дали ще бъде злоупотребявано с въведените мерки.
  В случая превенцията е изключително важна, защото няма “план Б”…

 6. Всяка година, всяка пролет,
  има грипна епидемия.
  Грипният вирус бързо мутира и никога не се повтаря един и същи щам.

  Тази година е най безобидният грипен щам.
  Повечето от заразените тази година,
  не само , че прекарват грипа “на крака”,
  но изобща не подозират, че са “болни”.

  Медии и политици, не обясняват че в момента тече ежегодната грипна епидемия,
  а постоянно ни зомбират с “корона -вирус, т.е., с нещо мъгливо, НО МНОГО “СТРАШНО”.
  И се започна една корона-истерия по света и у нас, като всякой властимеющ я използва за собствени цели.

  Например, Борисов даже въведе извънаредно положение/каквото и да значи това/,
  за да прикрие много неща, като например
  изтеклите записи, че Васил Божков ежемесечно му е плащал “такса спокойствие” по 40 млн.
  За трите мандата.
  Борисов е рекетирал Божков
  с над 4млрд…

  Или че в Гърция,
  хит на книжния пазар е преводът на гръцки “Бай Ганьо” на Алеко Константинов,
  с Бай Ганьо Банкянски на корицата.
  Мисирките на Борисов, фейкват че това е грешка,
  но и новите допечатки на пазара,
  пак са с колажа на Борисов на корицата.

  Потвърждението, че тази пролет,
  ежегодната грипна епидемия е преекспонирана, дойде от самият Китай.

  103-годишина жена от Китай се е възстановила от коронавируса за шест дни след лечение в Ухан,
  съобщава Daily Mail.

  Абсолютно всички смъртни случаи в света, тази година са от друго,
  а грипът е само съпътстващо заболяване,
  “капката, която е преляла чашата”.
  Китайското външно министерство призова да не се спекулира с COVID-19.

  Столетницата Жън Гунфен е била изписана от болничното заведение в сряда следобед.
  Тя е най-възрастен пациент в света, излекуван от тазгодишния грипен вирус- щама COVID-19.

  Причината за бързото оздравяване на Гунфен е във факта,
  че :
  “Възрастната жена не е страдала от други заболявания.
  Самият и организмът е надделял над заразата”,
  коментира лекуващия ѝ лекар.

  По информация на медиите, 103-годишната Жън Гунфен е диагностицирана с грипния щам “коронавирус” на 1-ви март.

  Южна Корея официално съобщи, че повече са излекувани, отколкото новозаразени от тазгодишния грипен вирус- щама COVID-19.
  Там няма “корона-паника”, защото не им е необходима.

  Според Международният валутен фонд, и според Световната банка!
  По-малка по площ и от България, Южна Корея има по-голям БВП,
  от най-голямата по площ в света РСФСР Русия на Путин.

  Цената на петрола се срива към 30 $.
  Газ-колонката РСФСР Русия на Путин, върви към разпад.
  Със, или без корона-вирус.

 7. @PAДА – всъщност, още 2014 COVID-19 е патентован като цяр против бронхит:

  https://faktor.bg/bg/articles/balgarski-advokat-razkri-koy-e-patentoval-covid-19-oshte-prez-2014-g

  На бас че има и военна версия, някак изтървана или нарочно пусната. На бас и че има поне 1 военно министерство в света с готова ваксина. Но си я ПАЗИ, защото си иска оръжието. И изпитва панически страх от скандала, който предстои. И печели и се надява да продължи да печели още малко.

  Иначе споделям напълно мнението ви за банкянския зеленчук. Мярнах, че покрай извънредното положение вече тамънят ограничителни промени в ЗДОИ.

  С текущите “лидери” по света и у нас Господ да ни е на помощ!

  На Стопанина респект!

 8. Специално на вниманието на Наблюдател

  https://frognews.bg/novini/roditeli-kak-grija-detsata-pri-zatvoreni-iasli-gradini-ananiev-namerete-zdrav-rodnina.html

  Наред с цялата икономическа “помощ”. Към момента – 700 милиона в банката на Пеефски, милиони за маски на десетократно завишени цени, арести на неудобни лица, запори на имущество на неудобни лица, опрощаване на дългове на свои лица, “ИЗЧЕЗВАНЕ” на милиарди излишък и т.н. Спиране на отрасли, затваряне на градове, информационно затъмнение, милиционерщина.

  Наблюдавате ли? Наблюдавайте. Дайте Му още един шанс.

  Той няма да ви даде още един шанс.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.