Не ругайте Българина заради китайския грип

 

 

 

 

 

Вие Българина познавате ли го?

Доста хора имат самочувствието, че го познават и обобщават. “На Българина еди какво си “, “Българина ако не го…”, “ Българина обича да…” и т.н.

Аз този Българин не го познавам. Не съм упълномощен, а се чувствам почти омаломощен да реагирам от негово име. Но ще опитам в светлината на тъмната заплаха, зинала като стоглава ламя да ни изпозарази с китайския грип, любезно наречен COVID  на латиница, за да не звучи уличаващо на кантонски диалект.

  Като написах “китайски грип”, да припомня отново, че в началото на 20-ти век грипната пандемия, засегнала една трета от световното население, е взела най-малко 130 милиона жертви в различни краища на земното кълбо. Макар пандемията изобщо да не е започнала от Испания, болестта незаслужено е “поиспанчена”. Нарекли я “ испански грип” и до ден днешен се нарича така. 

Испания се оказала морално заклеймена заради факта, че от нейните медии, свободни от държавна цензура заради испанския неутралитет през Първата световна война, т.н. световна общественост е научила истината за грипната пандемия, информацията за която е била цензурирана във воюващите държави.

И друго вече отбелязах, но ще се повторя от друг ъгъл, чрез един въпрос: защо онзи грип да е бил “испански”, без да е тръгнал от Испания, докато днешната пандемия да е някакъв национално безличен COVID19, но не и “китайски грип”?

Това е същият казус както с ПСА. Той не е никакъв Паметник на съветската армия, а Монумент на окупационната червена армия МОЧА. Нищо, че дори и медиите, заедно с политиците у нас, които споделят идеята за необходимостта от неговото демонтиране, да продължават да го споменават уважително с неговото фалшиво название ПСА . За да не дразнят Путин по почина на Бойко Борисов. Или също така за да не вземат на “направят велик” кръстника на МОЧА в мое лице.

Не по-различен е случаят с фашизма. Сталин и слугите му по света успяват частично да повлияят даже на западните съюзници на определянето на националсоциализма като “фашизъм”. Известно е , че родината му е Италия, а заразата му плъзва по света с оригиналното германско название на явлението в Третия райх. 

Хитлер, Гьобелс и прочее германски националсоциалистически вождове никога не са оприличавали  своя любим националсоциализъм на италианския фашизъм, макар първоначално да се изпитвали възхищение от него. Те гордо възвеличават именно националсоциализма ( си) .

Нещо подобно по отношение на изкривяване на истината в момента се случва с китайския грип, който тихомълком беше обявен за COVID и така на комунистическата диктатура беше спестена нерадостната съдба да бъде посочена ясно като причинител на пандемията.    

Да се върна към Българина – един много лош герой в очите на твърде много българи. Обещавам да не сея заразата на патриотарството, от което боледуват овластени и всякакви набедени “юнаци балкански” у нас . Но не съм съгласен и с обобщението за Българина като подлежащо на осъдителна присъда същество.

Най-новият повод да бъде руган Българина от други българи е неговата актуална неправилна реакция срещу призрака на комуниз…пардон, на комунистическия китайски вирус, който взе да броди и у нас със закъснение, подобаващо за закъсняла в развитието си след 45 години съветски колониализъм държава.

Днес Българина е заподозрян от местни ( забележете, не е от чужди!) коментатори, политици и лаици, че не сътрудничи, а масово пречи на борбата с него. 

Не разполагам със сателитна ( социологическа) снимка за поведението на лошия Българин. Научаваме обаче за него от докладите на органите, които бдят и превръщат изключенията от масовото поведение на загрижените българи в новина и в повод за обобщения от страна на властниците ни и придружаващите ги на всяка крачка клакьори, изпитващи задоволство от ругаенето на лошия Българин с усещането за собствено извисяване над “типичната “ българска лошотия. Това е още “по-интересно” като знаем как доста протести и критики срещу властта биват редовно обявявани за пренебрежими величини, защото били изключение на фона на големия брой нейни поддръжници.

“Не съм от тях”, подиграл се е Чудомир на онези българи, които се разграничават от Българина. https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=6&WorkID=11385&Level=1

Хванали властите бегълци от карантината. Браво. Не трябва ли новината да гласи, че само четирима българи сред стотиците хиляди сънародници са извършили безобразието?

Не, това постижение на властите се превръща в повод за генерални изводи колко непослушен и недисциплиниран е Българина. Ами останалите, може би милиони българи, които откликнаха на необходимостта от солидарни мерки срещу китайската зараза? И те ли са заразени от лошотията на Българина, позорящ нашето племе с разпасаното си поведение?

Мога само да свидетелствам на базата на моите статистически непредставителни наблюдения следното: за около денонощие и малко отгоре ми се наложи да обиколя дузина магазини в София и околностите на столицата, както и да посетя една бензиностанция. Навсякъде имаше опашки от българи навън. Нито един от зъзнещите българи не се възпротиви на нареждането да изчака реда си, за да няма вътре струпване на хора. 

Нито един ( от вероятно стотина, който наблюдавах сумарно в търсене на образа на скапания Българин ) !

Имам придобита имунна предостатъчност от висене по опашки през първата половина от живота ми в НРБ. На онези опашки имаше мърморене, ако не и изблици на гняв сред масово примирените поданици на цар Тошо, покОрен на СССР в покорената България. И точно българите, които бях сред най-дресираните поданици на комунистическата империя, да бъдат обвинявани сега колективно в липсата на дисциплина “ по традиция”, е нелепо и нелогично.

Нищо подобно не забелязвам днес. Видях десетки европейски българи да се отнасят с разбиране към неудобството да висят на близките  до нулата температури на улицата без изобщо да оспорват необходимостта от тази мярка.  

Споделям това наблюдение с надеждата да спрем с обобщението за Българина – а и защото съм малко повече Българин от онези, които ми препоръчват да си слагам фес и да заминавам за Турция, щом не харесвам руско-съветския колониализъм. 

45 мнения за “Не ругайте Българина заради китайския грип”

 1. Съгласен!

  Не знам нали е редно аз да го споделям но си спомням, че Големият Стамбо ни беше помолил по конкретен повод сите коментатори, да правим, да струваме, но в никакъв случай обемът на написаното да не превишава този на статията под която коментираме. Дълго време това се спазваше с неизбежните с различен характер изключения.
  Вчера, не може само на мен да ми е направило впечатление, Иво се “отчете” с 40 реда. Отдолу имаше съблогар на когото преброих над 200 реда. И това си е направо “правило” за плодовитият виртуал.
  Призовавам да си припомним заветът на Големият Стамбо.
  Дано бъда правилно разбран.

 2. Здравейте, г-н Инджев,

  Бих искал малко доуточнение да Ви предложа. Китайският грип беше много дипломатически наречен COVID-19 (coronavirus disease 2019) за да не се свързва “с географско место, животно, индивид или група хора, което е също така произносимо и свързано с болестта” по думите на шефа на корумпираната СЗО. Същият Тедрос, който щедро хвали др. Ши за невероятните успехи на майката ККП. А между другото, Китай ще строи нова централа за Африканския Център за Контрол и Превенция на Болестите, за около $80 милиона. You guessed it, в родната Тедросу Етиопия…

 3. Около темата.
  Ето какво открих във фейса на моят московски приятел Юрий Шмуклер.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1049065305480538&set=p.1049065305480538&type=3&theater

  За “поправката Терешкова”
  Сама по себе си мысълта, че само един (ЕДИН!) от 140 милиона руснаци е способен да е ръководител от висок ранг – това е оскърбление и унижение за народа на Русия, известен със своите разнообразни и многогранни таланти. Такъв шамар на руснаците е възможен само заради противоправното безсъвестно удържане на власти в ръцете на докопалите се до нея власто-(сласто-)любци.

 4. Към W.T. Blackwell:

  Така е. Както се вижда, богатият опит на Коминтерна да бъде прекръстен националсоциализмът на фашизъм е заразил и някои международни организации с вируса на лъжата и лицемерието.
  Никой не иска да се кара с комунистически Китай, който опортюнистично дава възможност на западните капиталисти да се възползват от най-големия китайски ресурс: близо милиардната му евтина и послушна ( засега) работна ръка.
  Русия е богата на природни изкопаеми и живурка от тяхното изпомпване, а Китай разполага с огромна маса безправни работници, които с удоволствие дава под наем на омразните капиталисти или направо им ги продава.Най-големите врагове на тази конвергенция би трябвало да се левите партии, вкл. у нас. Те обаче са възхитени от китайската капка и ловкостта на китайските другари да бъдат едновременно капиталисти и комунисти.
  И западният вълк сит и китайският дракон доволен.
  Е, как да нарекат нещата с истинските им имена време “вината” за пандемията от грип.
  Докато Китай явно ще избегне- заслуженото при това- приковаване на дъската на световния позор.
  В този смисъл размерът наистина има значение чрез мегаломанския нагон за величие.
  Големите световни диктатури и автокрации се възползват от това свое предимство, макар иначе да завиждат дивно за недостижимия жизнен стандарт на държавите-джуджета ( да не ги изброявам пак).

 5. Извинявам се това включване но е баш по темата. Иван Костов за разлика от “любимката” си кУрнелия нинавна показва еднозначно, че когато Отечеството е в опасност, точно тогава си личи кой е държавник и кой кръчмарски политик.

  https://www.mediapool.bg/pandemiyata-iziskva-doverie-v-institutsiite-news304648.html

 6. GEORGI NIKOLOV,
  прав сте за обема,
  но като юрист,случайно ли не казвате нищо за съдържанието?
  Дано бъда правилно разбран.

 7. Бих искал да дам и своя съвсем скромен принос със съвети към мерките за предпазване от китайския вирус.

  1. Измивайте често стелките в автомобила, задължително трябва да бъдат гумени. Тези от плат задържат много прах и при включване на парното го вдишваме.
  2. При покупка на храна измивайте с топла вода и сапун и подсушавайте тази, която позволява това – примерно кофики кисело мляко, бутилки, ябълки, лимони..
  3. По заведения, ако изобщо ходите, никакви салати, дресинги и т.нат.!
  Само храна, минала през огън!
  Само печено и варено!
  4. При контакти с хора, освен препоръчителната дистанция, ползвайте прозрачни най-обикновени защитни очила, има ги по 4-5 лева в големите строителни хипермаркети. На всеки ни се е случвало да усетим попадането на микрокапчица слюнка върху или около очната лигавица, а тя е податлива за инокулация на вирусните частици.
  Това е засега, надявам да съм бил поне малко полезен.
  И никаква паника! Колкото и да се опитват мисирките от медиите да ви я образуват…

 8. Заветът на Големият Стямбо който приканвам да следваме е еднопосочен. Третира единствено обема. Дотам!

 9. Без коментар:
  15:13
  Гешев поиска режим на “почти военно положение”
  “Трябва да се мине в режим на почти военно положение. Трябва да се готвим за най-лошото и ако не се случи, толкова по-добре. Времето ни изтича като пясъчен часовник, надявам се да не е изтекло”, заяви главният прокурор Иван Гешев по време на обсъждането на новия Закон за мерките за извънредно положение. Според Гешев законопроектът за мерките за извънредното положение е крайно демократичен.

  “В ситуация извънредна сме меко казано. Трябва да се предприемат извънредни мерки. Този законопроект е крайно демократичен. Вчера беше актуален, вече не е. Това го казвам без да анализирам ситуацията. Негативните сценарии, които се развиват в цяла Европа, вероятно ще се развият и тук”, коментира главният прокурор.
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/17/4041966_koronavirusut_v_bulgariia_geshev_poiska_rejim_na/?ref=home_layer2

 10. И аз не си падам много-много по обобщенията, макар че понякога се улавям, че ги допускам. Никой не е съвършен.

  Ще ви кажа какво от тази трудна ситуация ще ме накара наистина да се почувствам горд, че съм българин: да се справим по-добре от повечето европейски народи. Давам си сметка, че това е малко вероятно, но все пак…

  Също така ми е ясно, че такова постижение ще бъде безмилостно използвано от настоящото мутренско правителство за политически цели, но ние ще си знаем, че такъв резултат не се постига само от правителство, а от цял народ.

  Поздрави на всички и пазете себе си и близките си!

 11. Главният прокурор г-н Гешев вече попадна под ударите на НК:
  Чл. 108а. (Нов – ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г., доп. – ДВ, бр. 74 от 2015 г., изм. – ДВ, бр. 101 от 2017 г.) Който с цел да създаде смут и страх в населението или да заплаши, или да принуди орган на властта, представител на обществеността или представител на чужда държава или на международна организация да извърши или да пропусне нещо, извърши престъпление по чл. 115, чл. 128, чл. 142, чл. 142а, ал. 3, т. 2, чл. 143, чл. 143а, чл. 144, ал. 2, чл. 170, ал. 3, чл. 216, ал. 1 и 5, чл. 319б – 319г, чл. 326, чл. 330, чл. 333, чл. 334, чл. 336а, чл. 337, чл. 339, чл. 340, чл. 341а, чл. 341б, чл. 341в, чл. 344, чл. 347, ал. 1, чл. 348, чл. 349, чл. 350, чл. 352, ал. 1, 2 и 3, чл. 354, чл. 356е, чл. 356з, чл. 356к, чл. 356л и чл. 356м, се наказва за тероризъм с лишаване от свобода от пет до петнадесет години, а когато е причинена смърт – с лишаване от свобода от петнадесет до тридесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

 12. GEORGI NIKOLOV
  Заветът на Големият Стамбо, който приканвате да следваме е еднопосочен и третира единствено обема.
  И дотам!
  Нали?
  Но оттам нататък, Заветът на Големият Стамбо, не ни забранява да коментираме съдържанието, нали?
  Даже, наабарот!
  А ти неслучайно ли не коментираш съдържанието, като юрист?
  Или неслучайно намираш за нормални и законни парлама-изборите?
  “Узаконяващи”, че 2 670 преференции, са повече от 20 986 преференции…
  Като юрист, дано бъда правилно разбран.
  А парлама-изборите водят всичко останало до парлама, нали?

 13. цитат от Интернет в подкрепа на тезата на автора:

  “А Гьобелс си го казва мотамо, че национален е само прилагетлното към тяхната идеология – СОЦИАЛИЗЪМ.”

 14. към Georgi Nikolov

  относно “Отдолу имаше съблогар на когото преброих над 200 реда.”

  Точно в този блог не можеш да наплюеш Иван Костов просто така, в няколко реда. Необходима е много “гарнитура”, за да бъде преглътнато това. Имаме вече опит с “напоителните” писачи. Ника си менят, но нрава си не.

 15. „Вие Българина познавате ли го?“

  Този ли е Българина, който казва? “Ако си убием производството, възстановяването впоследствие ще бъде невъзможно……Най-опасното от такава паника е да си счупим икономиката.“

  Или този, който казва? “ Въпреки, че съм икономист при този мъчителен избор: ще избера да несе чупи обществото, колкото и разделено и конфронтирано да е то сега. Икономиката ще я възстановят хора с дух и идеи…Изпитанието ни дава шанс да излезем от него единни и по-силни.“

  Убеден съм, че ще излезем единни и по-силни. През много изпитания сме преминали и през това ще преминем стига да не забравяме, че благополучието на България винаги е било изключително Българско дело. Дело на БЪЛГАРИТЕ, и на никой друг!

  Към GEORGI NIKOLOV:
  Този гюрюлтиджия е лапацало ( извънреден обем ) в демократична среда , а съдържанието му се изчерпва с проекта му за паметник на Алцек в София и със фаворитката на румен овчаров, корнелия нинова.

 16. Аз съм лекар и напълно споделям становището Ви, Иво, че Китай трябва да плати на човечеството за тази безкрайна немърливост, която носи постоянно сезонни епидемии на света !!!! За съжаление, международните организации се доминират от страни, които имат изгода да са в добри отношения с източните националсоциалисти :(((

 17. в няколко руски града вървят подписки за смяна имената на улици”Терешкова”Има някаква свтлинка в тунела.

 18. Не исках да го изнасям но съм принуден. Нямам никакво време за чаршафи по-големи от статията. Сигурно съм “пропуснал” много интересни неща но това си остава единствено за моя сметка. Същевременно дълбоко съжалявам за много съблогари които или вече, незнайно поне за мен поради какви причини, не пишат повече или имат епизодични включвания. За тях винаги с удоволствие дори с цената на по-малко сън се намира време.
  Кой разбрал, разбрал.
  Спирам с любимият на Баце обяснителен режим.

 19. Правилно, да не говорим лошо за българите!
  Научих един виц казан при Люба Кулезич и с това се нахвърлям срещу румънците–

  .

  И в същото предаване Л. Кулезич успя сериозно да ни разсмее:

  “Иван пита един зевзек:
  – В Румъния излязоха 250 хиляди румънци да искат оставка на правителството. Може ли да се случи това и у нас?
  – Не, отговаря зевзека, в България няма толкова румънци!”

 20. ТОДОР ТОДОРОВ и TERVEL,
  Не става въпрос нито за ДСБ,БСП и която и да е партия.
  Не става въпрос нито за Костов, нито за Нинова, нито за който и да е политик.

  Всички партии и всички политици са “необходимото зло”.

  Става въпрос за противоконституционите “избираеми места”.
  “Узаконяващи”, че 2 670 преференции, са повече от 20 986 преференции.
  Което превръща гласуването във фарс и парлама избори.
  Парлама изборите водят всичко останало до парлама.

  Но вие, също както Georgi Nikolov, говорите за размери, за ДСБ,БСП,Костов,Нинова… и за “ланшния сняг”.
  Но нито дума за Парлама изборите, които водят всичко останало до парлама.
  Защо ли?
  Драги ТОДОР ТОДОРОВ, TERVEL,Georgi Nikolov,…и да не ги изреждам всичките “лисунгери”.

  Не става въпрос нито за ДСБ,БСП и която и да е партия.
  Не става въпрос нито за костов, нито за Нинова, нито за който и да е политик.
  Става въпрос за парлама изборите.
  С противоконституционните “избираеми места”.

  За кой ли път, да го повторя?
  Но “Няма по-глухи от ушите, които не искат да чуят.
  Няма по- слепи от очите , които не искат да видят.”

  А на “лисунгерите”, хептем!

 21. БРАВО, ИВО! Време е вече да надраснем и се разграничаваме от Алековия шаблон. Кръв ми капеше на сърцето когато в Германия всички цигански простотии бяха преписвани на… българите! Иде ти да се заровиш в асфалтаот срам!
  Учителя Беинса Дуно /д-р Петър Дънов/ разделя нашата нация на два вида:
  – Българи по плът и
  – Българи по Дух, които нарича
  БЛАГАРИ!!!
  Е, те вече са много, а в бъдеще ще стават все повече!

 22. Властта създаде страшна паника в неумението си да управлява кризи.
  Виждаме как при изрична заповед на мистър Ананиев полицита в Банско не допуска в града камиони с хляб, въпреки че се проверени и дезинфекцирани.
  Кметът на Банско не знае колко чужди туристи има в града и чака самите туроператори да “създадат организация” и да ги евакуират.
  Главният прокурор се изживява вече като сатрап, време е психиатрите да се намесят.
  Премиера Борисов лъже нагло, казвайки че още на 28.02 са взети мерки.
  Ситуацията в Банско го опровергава, няма никакъв граничен констрол.
  Съвет към съблогарите, търсете препарата “Реленца”, прочетете инструкциите и го ползвайте.
  Когато беше епидемията от свински грип, отнела живота на 200К души, го раздаваха в болниците като превенция на персонала и техните близки, явно тогава имаше още мислещи хора в държавната администрация.

 23. Гешев, изпълнявай си служебните задължения!

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  18-ти март.
  921-ва година.

  В покрайнините на Константинопол.
  Битката при Пиги (Извора).
  Завършва с голяма българска победа.

  Битката при Пиги е само една от многобройните победоносни сражения на цар Симеон срещу Византия.

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  18-ти март.
  921-ва година.
  Цар Симеон Велики разгромява византийците при Извора.

  Тези, които папагалстват руските измишльотини за българската история са идиоти!
  Като премиера-национален предател Бойко Борисов.

  На връх 3-ти март Борисов заби нож в гърба на българите.
  Борисов, единствен от балканските премиери,
  осигури въздушен коридор на руските “Панцир-1” за Сърбия.
  “Панцир-1” ще бъдат насочени и употребени срещу българите.

  Гешев,
  прочети Конституцията на РБ, която е ВЪРХОВЕН закон и има ПРЯКО действие.
  Гешев,
  Чл. 108. ал.2 те ЗАДЪЛЖАВА, да повдигнеш обвинения на министър-председателя Борисов.
  За национално предателство!
  Гешев,
  Ал.3 на същия Чл. 108., те ЗАДЪЛЖАВА, да повдигнеш обвинения на министър Каракачанов.
  За национално предателство!
  Гешев,
  Конституцията на РБ, е ВЪРХОВЕН закон и има ПРЯКО действие.
  Гешев,
  Длъжен си, да си изпълняваш служебните задължения щеш-нещеш!

  Както аз-данъкоплатеца,
  съм задължен да ти плащам
  заплатата,
  всичките екстри
  и целият масраф.
  Ща-неща…

  Гешев,
  Изпълнявай си служебните задължения, според ВЪРХОВНИЯ закон, който има ПРЯКО действие.
  Повдигай обвинения на Борисов и Каракачанов за национално предателство!
  Заради УМИШЛЕНОТО съдействие на руските “Панцир-1” в Сърбия!
  Които са насочени срещу България и ще убиват българите!

  Изображението в сайта на Клуб Илия Минев:
  Испанския препис на хрониката на Йоан Скилица.
  Мадридска национална библиотека.
  Цар Симеон разбива византийската армия в Тракия.

 24. Брюксел алармира: Русия нарушава човешките права, променя демографски населението на Крим

  “Руската федерация трябва да спре да променя демографската структура на населението, като прехвърля собственото си гражданско население на полуострова.”

  А по Българското черноморие КОЛКО руснаци (шпиони и терористи) прехърлиха Путин и шайката му, като им купиха с държавни пари, като основание за постоянно пребиваване, жилища и бизнеси? И не е ли това промяна на демографската структура по морето ни?

  КОЙ РАЗРЕШИ ТОВА ЗАСЕЛВАНЕ ????

  https://faktor.bg/bg/articles/bryuksel-alarmira-rusiya-narushava-choveshkite-prava-promenya-demografski-naselenieto-na-krim

 25. ПАРЛАМА “ДЕСНИ
  Защо коментирате само десните и защо само Радан.Вярно ,че той е най изявеният евродепутат,и публикува редовно мненито ,за разлика от другите евродепутати наши.Та чак му сметнахе и пенсията.Дайте вашият избранник как се представя?Как виждате евентуално нов пол.проект на ЦЦ.Защо да няма преферении при изборите?Ще се чуе и мнението на избирателите, дали съвпада с това на партийните ръководства.Иначе няма как да се провери подредбата.Другото от вашето мнение е само “парлама” за прикритие на истината и да се ударят истинските десни и се заменят с мюрета.

 26. Видяхме и колко е “извънредно”, “извънредното” положение.
  Щом в центъра на София може да бъде пребит журналист (пак с железни пръти като Огнян Стефанов) то това говори много за възможностите на лластта да предоставя услугата “сигурност” на своите граждани.
  За какво плащаме данъци?
  За да пребиват брутално журналист и то не за първи път или недоучили полицаи да недопускат камиони с хляб в нарушение на министерска заповед!

 27. До SMS:
  Същото заселване се случва и в България.

 28. Поздравления за поредната прекрасна статия! Много сте прав г-н Инджев, за Китайския Комунистически Грип(ККГ).

 29. D.SAVOVA,
  Моля Ви!
  Не четете коментарите,
  както Дяволът чете Евангелието.

  1.Не коментирам само десните и само Радан.
  Коментирам всичките.
  Като изрично подчертавам, че ВСИЧКИ партии и политици са
  “необходимото зло”.
  Нали, D.SAVOVA?

  2.Дори и да е вярно, че Радан е най-изявеният евродепутат,и публикува редовно мненито ,
  за разлика от другите евродепутати наши, това няма нищо общо с парлама изборите.
  Отново подчертавам, че всичките политици са “необходимото зло”.

  3.D.SAVOVA,
  Не аз, а ЕП “смята и определя” пенсиите на евродепутатите.
  Аз само осведомявам всички неинформирани, че Радан ще получава ежемесечно 11 000лв. пожизнена пенсия след 63г.,
  Както всички останали евродепутати.
  И не защото е Радан, а защото е евродепутат.
  Нали, D.SAVOVA?

  4″Дайте вашият избранник как се представя?”
  Аз нито “давам”, нито “вземам” избраници.
  Ако не четете коментарите, както Дяволът чете Евангелието, досега щяхте да сте го разбрали,
  че от НИКОЙ избирател не зависи това в парлама гласуването, наричано “избори”.
  С това, че се “узаконява” абсурда, че 2 670 преференции, са повече от 20 986 преференции,
  направо се “плюе” в лицето на гласоподавателя, или се казва очите му “да върви на майната си” или “за гъби”.
  А с “авантата” от неотбелязяни преференции за водачите на листи, направо се бетонира избирането на петоколонниците от БСП и ГЕРБ.
  Нали, D.SAVOVA?

  5.”Как виждате евентуално нов пол.проект на ЦЦ.”
  D.SAVOVA,
  Всеки “евентуално нов”, пол.проект на ЦЦ, на учиндолеца и на който и да е “евентуално нов спасител”,
  ще има съдбата на всички досегашни проекти.
  Докато продължават противаканституционните избори.
  Докато продължава “узаконяването” на абсурда, че 2 670 преференции, са повече от 20 986 преференции.
  А Вие ми говорите “да се чуе мнението на избирателите”.
  Така ли ще се чуе с противоконституционните уши в КС, вечно доминиран от ДС, D.SAVOVA?
  И всако словоблудство за “лустрация”,
  докато 2 670 преференции, са повече от 20 986 преференции,
  е в полза на запазване на статуквото.
  Дори и да има закон за лустрацията, кой ще го изпълни, D.SAVOVA?
  Статуквото ли?
  Та нали статуквото имат законово основание да премахнат МОЧА”
  Но още стърчи над главите на софиянци шмайзера му.
  Само дето още не е започнал пак да стреля…

  6.”Защо да няма преференции при изборите?”
  Напротив!
  Да има!
  Но да няма праг на преференциите!
  Иначе няма как да се провери дали е “вярна” подредбата в листите от партийните централи.
  Нали, D.SAVOVA?

  7″Ще се чуе и мнението на избирателите, дали съвпада с това на партийните ръководства.”
  Ще се чуе и мнението на избирателите, но на върба в сряда.
  Щом 2 670 преференции, са повече от 20 986 преференции.
  Нали, D.SAVOVA?

  8. Другото от вашето мнение D.SAVOVA,е само “парлама” за прикритие на истината
  и да се ударят истинските десни, и леви.
  И да се заменят с червени шизофреници и кремълски мюрета.

  D.SAVOVA,
  не четете коментарите,
  както Дяволът чете Евангелието.

  Много “лисунгери” изпълзяха от дупките, брей”

  D.SAVOVA,
  изтъркаха се стандарните ви манипулации.
  Както и да я увъртате и словоблудствате, все повече нормални,
  не желаят повече да се правят на ненормални.
  И да приемат за нормално и “законно”, че
  2 670 преференции, са повече от 20 986 преференции.

  D.SAVOVA,
  това че Вие имате собствено мнение, па макар да го излагате перфидно увъртайки и словоблудствайки,
  не значи, че други нямат право да излагат мнението си.
  Честно и АРГУМЕНТИРАНО!
  С ФАКТИ и ДОКУМЕНТИ, от провежданите до сега “избори”.
  Нали, уважаема D.SAVOVA?

  “Платон ми е скъп, но истината ми е по-скъпа.”
  /Аристотел/

 30. към Парлама “десни”:

  Господине, обърнах се към GEORGI NIKOLOV, защото Вас не Ви чета отдавна. Тъй като се обръщате към мене, се зачетох и намерих следните Ваши цитати:

  1. “Фаворитката на Костов Нинова …”

  2. “Не става въпрос нито за Костов, нито за Нинова …”

  Извинете, но това може да напише само истински лисунгер!

  Оставам с дълбоко неуважение към Вас и продължавам да не Ви чета!

 31. П.П.

  D.SAVOVA,
  За да не кажете, че бягам от въпроса “Дайте вашият избранник”,
  Ви отговарям.

  Моят избанник е Иво Инджев.
  Аргуметни:
  1.Познава нещата “и от двете страни”.
  2.Има административен опит.
  3.Доказано честен е.
  4.Доказано неподкупен е.
  5.С доказани пробългарски позиции е.
  6.С доказано демократични убеждения е.
  7. Доказал е, че издържа на всякакви плювни, ругатни, съдебни преследвания,
  преследвания от Копейкин и вся астальная сволач.
  8.Достатъчно известен е с горните си качества, за да му повярват мислещите с главата си български данъкоплатци.
  9.Достатъчно издръжлив е, за да поведе хорото към демократизни избори и връщане на властта на демоса, както повелява
  Конституцията още в Чл. 1., ал.3.:
  “Никоя част от народа, политическа партия или друга организация,
  държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.”

  Но:
  1. “На сила хубост не става, а и да става не бива”.
  2 Желязното птиче правило, което трябва да се спазва и от човеците:
  “Птичката, преди да глътне костилката,
  я мери на дупето си, дали ще излезе”.

  Та, D.SAVOVA,
  Отговарям Ви аргументирано и безпристрастно!
  С една дума,
  Моят избанник е Иво Инджев.

 32. ТОДОР ТОДОРОВ,
  О.К.
  Чувствата ни на “дълбоко неуважение”,
  са взаимни.
  О.К.

 33. @ПАРЛАМА “ДЕСНИ”

  ИЗБОРИТЕ У НАС НАИСТИНА СА ПАРЛАМА!
  ЗНАМ ГО ОТ ЛИЧЕН “ОРГАНИЗАЦИОНЕН” ОПИТ, ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ РЕЗУЛТАТИТЕ СА 100% ФАЛШИМЕНТО, ПРЕДСКАЗАНО ОТ Т.Н.ПРЕДИЗБОРНИ “СОЦИОЛОГИЧЕСКИ СОНДАЖИ”! ДОСКОРО И АЗ КАТО ПАРЛАМА “ДЕСНИ” СЕ ШОКИРАХ ОТ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ПАРАЛЕЛНОТО БРОЕНЕ И “ОФИЦИАЛНИТЕ” РЕЗУЛТАТИ.

 34. Понякога „парлама десен“ завършва логореите си изпускайки думата „понял“. Именно тя е обяснението за неговите празнословия, досадност, безочливост, тъпчене на едно място, и разкрива автентичността на неговата същност.

 35. @Тервел:добре сте схванал това”понял”-то е емблематично за тези,видяли съветската “демокрация” от близо.

 36. TERVEL,

  Именно твоите празнословия, досадност, безочливост и тъпчене на едно място,
  с една дума,логореите ти, разкриват автентичността на твоята същност.
  Колкото и да го увърташ и словоблудстващ,
  никой нормален няма да приеме за нормално и законно, че
  2 670 преференции, са повече от 20 986 преференции.
  От което е понятно дори и за първалаците, че гласуването у нас е парлама избори.
  Което води всичко останало до парлама.
  Например, че най-големият демократ е Бойко Бекапето.
  Всъщност, той е бандит на власт.
  Рекетирал Васил Божков с 4 млрд. “такса спокойствие”, както става ясно от изтеклите цензурирани записи от Гешефтатурата.

  И това /и не само това/ е следствие от парлама изборите.

  TERVEL,празнословецо,
  да ти припомня и друг ФАКТ.
  Испанското бюро за пране на пари, вкара в пандиза за пет години и десет месеца Иняки Урдангарин.
  Зетят на испанския държавен глава .

  Съпругът Иняки на инфантата Кристина, се е явил доброволно в затвора в Бриева.
  На 108 км. северно от Мадрид,
  в провинция Авила на автономната област Кастилия и Леон.

  Същото испанско бюро за пране на пари,
  е “захапало” и Борисов, за пералнята му за пари в Барселона.

  Гешев излъга българите, че и той е задействал “проверка” по “случая”, но не може да излъже и испанците.
  Макар и по-бавно, испанците ще му пуснат “чевена бюлетина” за арест, и Борисов ще го въдворят в затвора в Бриева.
  Да си играят сентасе с Иняки Урдангарин.

  Може и по скоро.
  Кьовеши натиска за подсъдност директно чрез европейския прокурор,
  за кражби и пране на европейските субсидии..

  TERVEL,
  Въпреки твоите празнословия, досадност, безочливост и тъпчене на едно място,
  именно липсата на аргументи, разкриват автентичността на твоята същност.

  Но колкото и да го увърташ и словоблудстващ,
  никой нормален вече не приема за нормално и законно, че
  2 670 преференции, са повече от 20 986 преференции.
  Което е първопричината за всички нещастия на българите.

  Понял?
  Много мина, мъничко остана.
  Край на тарикатлъците в ЕС, на Бай Ганю Банкянски.

 37. ПАРЛАМА “ДЕСНИ”
  Написах коментара към вас под натиска на много хора,които ми звъняха и молеха за това.Даже искат да продължим дискусията,но смятам,че няма смисъл.Нещата са динамични.

 38. „2 670 преференции, са повече от 20 986 преференции.Което е първопричината за всички нещастия на българите“

  До такъв извод може да стигне само празноглавец или луд, а луд умора няма и именно затова не трябва да бъде слушан, а вързан.

 39. Парламата, ако не към нас, имай поне малко уважение към нашия домакин, чиято статия отново е в десетката. Нямам съмнение, че популярното название на вируса ще остане “китайския грип”, каквото и да говорят и пишат тези, които дори сега искат да са “политически коректни”.

 40. .D.SAVOVA,
  Да продължим дискусията , дали 2 670 преференции, са повече от 20 986 преференции? Дискутирай си с някой партиен секретар. Само той може да ти уйдиса на акъла. Дори и първолак ще се обиди на такава “дискусия”, нали?

 41. „2 670 преференции, са повече от 20 986 преференции.Което е първопричината за всички нещастия на българите“
  Да,TERVEL!
  Защото парлама изборите, водят всичко останало до парлама.
  Прост пример за парлама законност.
  Комунизмът е осъден със закон от ЕП и НС, нали?
  А защо МОЧА и шумкарските паметници по градове и села продължават да възхваляват комунизма наложен с кръв и терор в соц.лагера?
  Да знаеш поне един осъден от АБПФК на БКП, избили БЕЗ СЪД и ПРИСЪДА над 40 000 българи?

 42. СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ
  Не бъди безочлив/а и арогантна!
  Моля те!
  Имай поне малко уважение към нашия домакин.
  Г-н Инджев да те е назначавал за свой
  адвокат, говорител или ментор?
  От комуниста няма по безочлив и арогантен.
  Казвам го по-принцип.
  Иначе, нищо лично СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ.
  Няма да те питам, какво е отношението ти към противоконституционните парлама избори, защото то е ясно.
  Ще си върна думите назад за твоята арогантност и безочие и предварително ти се извинявам, ако Г-н Инджев те е назначил за свой
  адвокат, говорител или ментор…

 43. Към “парлама десен-понял пажалуйста”:

  Бъдете сигурен, че след този Ваш непрекъснат папагалски водопад едва ли има някой, който да не е разбрал тезата Ви, че: „„2 670 преференции, са повече от 20 986 преференции“, но също така не поставяйте в никакъв случай под съмнение и неговото нетърпение,с което очаква обявяването от Ваша страна на датата, на която предвиждате премахването на „първопричината за всички нещастия на българите“. Така че,абие обявете ДАТАТА.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.