Истината за китайския произход на грипа вбеси новопокръстените маофили у нас

 

 

 

 

Откакто световния комунизъм се спомина без съпротива и Съветският съюз се разпадна от имплозията на собствената си несъстоятелност мнозина се питат къде е последното убежище на комунизма. За начало изглеждаше така, сякаш национализмът приюти отломките от разбити комунистически илюзии. А свирепата комунистическа диктатура в Северна Корея някак си не можеше да послужи като убедителен положителен пример за международна консумация за реализацията на комунистическата утопия. Дори и най-правоверните комунисти по света не желаят да гладуват и да живеят в казарма без право да я напускат.

Китай изглеждаше съмнителен на търсещите последното убежище от своя морален разгром заради прегръдката му с капиталистическите методи на производство. И все пак борците срещу капитализма и фашизма се предадоха и на този фронт. Отказаха се тихомълком от борбата срещу капитализма и взеха да се кланят на азиатската хитрост, която съчетава онова, което цял живот са проповядвали като две антагонистични системи, абсолютно несъвместими и взаимно изключващи се.

Крачка по крачка осиротелите без съветския вождизъм нашенски носталгици преодоляха погнусата си от капитализма и взеха да се кланят на мъдростта на китайските комунистически вождове, приложили капитализма за целите на китайските комунистическа диктатура.  Днес тези сирачета реагират на всеки опит да се каже истината за същността на китайския режим по същия обичаен за тях начин, по който бранеха своята непрежалима светиня СССР. 

Авторът на тези редове си позволи да напише ( вчера) очевидната истина, че световната пандемия от коронавируса има китайски произход и е справедливо да бъде наричана китайски грип – много повече, отколкото злокобния “испански грип” в началото на миналия век е бил наистина испански.https://ivo.bg/2020/03/17/не-ругайте-българина-заради-китайски/

Бедната ти е фантазията, бедни ми читателю, какво се изля по този повод върху бедната ми глава! В коментарната част на ivo.bg заваляха обиди и заплахи, чиято ярост е сравнима само с русофилските истерии след някоя моя публикация, която русофилите не могат да опровергаят с факти и си признават безсилието чрез лични нападки срещу автора. 

Отказвам да публикувам тези “мения”. Спазвам хигиена и не давам воля на вируса на умопомрачителната омраза, която кара бранителите на огромния Китай от моя милост да заплашват не само мен, но и да пожелават смърт на децата ми. А и крайният цинизъм на изказа със закани на сексуална основа в тези излияния не ми позволява да замърся личния си блог с болните фантазии на фанатиците. 

Тъкмо си мислех, че анонимната пандемия на озверяването, свързана с пропагандата в полза на китайската комунистическа правда, няма лице ( и дупе да се покаже с лицето си ), когато в един селски магазин срещнах олицетворение на този фанатизъм. В рамките на разговор по темата за извънредното положение споменах за китайския произход на грипа. Един чичо подскочи като ужилен: “не е китайски, американски е”, дочух на чист български език пекинската пропагандна версия, внесена явно по партийна линия за местна комунистическа употреба.

На опита ми да възразя, че епидемията се разпространи от Китай, поклонникът на китайската комунистическа правда ( който не ползва интернет, както се подразбра, но все пак знае за пекинската пропагандна мода да се прехвърля собствената си вината на американците ) пламенно декларира, че американците са заразили китайците, за да ги унищожат. “ И какъв интерес имат американците този неизбежен бумеранг в отворения свят да им се върне, при положение, че САЩ са най-атакуваната от притока на чужденци държава в света?”, позовах се на логиката аз. Но не получих нищо друго като отговор, освен клатене на глава и повтаряне в транс “американците са, американците са”.

В разцвета на комунистическата борба със загниващия капитализъм в НРБ се спазваше правата съветска линия да бъде отричана китайската форма на практикувания в държавата на Мао тамошен щам на тази идеологическа пандемия. Маоизмът беше заклеймен като ревизионизъм. Беше заплаха за правоверния болшевизъм с руски произход. Оказа се обаче, че чистият болшевизъм не устоя изпитанието на времето, докато маоизмът мутира успешно. Не се погнуси да се ваксинира с конски дози капитализъм в производствената сфера, запазвайки ръководната роля на партията, погубила десетки милиони китайци в името на борбата срещу капитализма. 

Това противоречие обаче не стряска нашите мутанти, винаги готови да превият гръб и да прекършат коляно пред поредния си голям кумир – макар той да е фалшив и опасен за здравето на човечеството.

42 мнения за “Истината за китайския произход на грипа вбеси новопокръстените маофили у нас”

 1. Пак точно в десетката!
  Грипът наистина е китайски.
  И Китай трябва да плати репарации на засегнатите държави.

 2. Силно се съмнявам, за съжаление, че Китай ще плати за поредната пандемия, която тръгва от националсоциалистическия “рай” !!! Просто световната здравна организация няма силите да говори истината, защото е зависима от една страна от китайско донорство, а от друга страна , от САЩ и Европа, които си затварят очите за националсоциалистическата идиотска диктатура, защото имат икономически интерес :((( Същото половинчато отношение “нормалният” свят има и към други сатрапски режими като този в Саудитска Арабия, Турция и Русия, за съжаление :(((

 3. Помня, през 2008, когато се спука балона на балона на икономика ни (в САЩ) поради рздаване на лоши кредити, и сриването на DJIA довело до сътресения и разпространението на кризата в останалия свят, как дори най-добрите ми приятели от България ни(ме) обвиняваха директно за световната рецеция поради “алчноста на Американците”… Игнорираха и даже не чиваха въобще въпроса ми защо икономиките на всички държави са зависими от Американската?. С много от тях отношенията ни охладняха за съжаление. С по-умните спряхме да говорим за политика. Факта, че сега се говори за “Американска следа” в разпространението на COVID19 не ме шокира. Просто е продължение на същото чувство на завистливост и отмъстителност към “богатата Америка” Но трябва да се знае от всички: COVID19 is MADE OF CHINA

 4. Тъй като и аз често ходя в този район на България, за който споменавате Вие, мисля че познавам начина на мислене на тези хора. Ще предам дословно разговора си с една местна жена, популярна сред жителите на селото си и уважавана от тях:
  – Аз мразя американците.
  – Защо ги мразиш?
  – Не знам, просто не ги обичам.
  – Значи ги мразиш без причина, просто така…
  – Ами да, аз обичам Русия, тя ни е освободила.
  – Аз не мразя американците, макар че имам причина за това. Те са бомбардирали София през 1941 и са разрушили бащината ми къща. А на теб какво са направили?
  – Нищо, просто ги мразя.
  Това е. Нищо не може да промени втълпяваните с години убеждения на тази жена и близките около нея. Иначе са любезни и гостоприемни хора.

 5. Няма отърване от малоумието на севрноазиатските тикви. В нашата галфонизирана родина, където галфоните са масово на почит от 45-та година, та чак до сега, за съжаление това е доста остро изразено.

  Дори няма смисъл да се цитира тук публикуваният съвсем пресен (от ВЧЕРА) научен пейпър (доклад?? на български) в реномираното научно издание Nature, където абсолщтно категорично и научно обосновано се отрича изкуственият произход на вируса:
  https://www.nature.com/articles/s41591-020-0820-9

  А да ги питаш рублофилите защо САЩ ще заразяват с такъв вирус Китай и после ще страдат от последствията на същия? Данните показват, че само за първата седмица от кризата 20-те най-богати хора на планетата (както някой малоумен конспиратор би ги нарекъл – “ционистите”) са загубили 80 млрд. долара. И то официално най-богатите – демек повечето в САЩ. Защото е общесвена тайна, че ония като Путин които дефакто са сред най-богатите, крият авоарите си и не попадат в тази статистика.

  А за унищожените невъобразими над 18 трилиона само до миналата седмица от глобалната икономика? Това е почти БВП-то на САЩ за една година. И разбира се повечето от тези страдащи компании са западни. Ясно е, че един рублофил трудно може да си представи такова количество пари, което според моментния курс в рубли трудно би могло да бъде изразено на прост език… там отиваме вече в сферата на КВАДРИЛИОНИТЕ 😛

  Да не говорим за предстоящата здравна криза в САЩ, която, дано да съм лош пророк, неминуемо ще последва, имайки предвид комбинацията от проблемите на тяхното здравеопазване с популистката некадърност на избраният с помощта на Путин техен президент.

 6. И какво излиза?
  Китайските комунистически мърлячи са знаели за проблема но никой не е взел никакво мерки и ни разправят някакви басни за наивници.
  Тотална блокада на Китай и санкции докато не се превърнат в цивилизована държава.

 7. Към БОЖО:
  Докато хората не осъзнаят, че плащат сметката на циничните и корумпирани политици няма да има промяна.

 8. “Китайски грип” това е най-точното название на епидемията. Използвам го от 4-5 дена. Засега не съм арестуван.
  По опасно е падането цената на нефта и дали в Русия ще си ядат ракетите и танковете, или ще се върнат в тези времена! Това не трябва да се забравя:
  https://faktor.bg/bg/articles/politika/na-vseki-kilometar/kak-bolshevishkoto-varvarstvo-se-okazva-che-e-po-silno-ot-maychiniya-instinkt

 9. Аз даже се учудвам, че след масовото промиване на мозъците на хората, започнало от медиите някъде в първата половина на 2001 г. (спомнете си “България уби дете!” в парцала на агент Бор) все още Българинът (като цяло) запазва здравия си разум, стъпвайки здраво на три неща:
  Дом, Здраве, Семейство.
  Не знам докога ще продължи това, но кукловодите на фалшивия ни псевдопреход, чрез подопечните си медийни лакеи, във всеки един момент опитват да “натискат” в посока тяхната си стратегия.

 10. Никак не е “опасно” падането на цената на нефта!
  Точно обратното – колкото повече пада цената на нефта, и колкото за по-дълго време, толкова повече затъпяват сталинистките зъбки на новите необолшевишки нашисти!
  Това за “висок”ия.

 11. Г-н Инджев, трябва да сте търпелив с хората от селата. Те са много докачливи на политикономически теми, не обичат да ги подценяват. Хората по селата искат да кажат, че вирусът може да е тръгнал от Китай, но както всичко друго, което е направено в Китай, така и този вирус е някакво американско ишлеме. Няма начин да е произведено в Китай и да не е американско ишлеме. В Китай друго не могат да направят като хората. Ако беше китайски, щеше да е менте и до сега да се е развалил, запалил, гръмнал, скъсал, протрил, обезцветил или просто да е спрял да работи без причина. Щом още работи, значи не е китайски. Остава американски да е…

  Американците създадоха Китай, американците плащаха 30 и кусур години двуцифрения растеж, американците наляха достатъчно пари, за да могат китайците да обикалят по целия свят с ментетата си и да си показват кривите си зъби. Да пъплят, като майните! Като си долепиш ухото до земята и ги чуваш… Америкнаците подготвиха почвата за пандемия. Това искат да кажат хората по селата, като казват, че вирОса е щатски.
  С други думи – Китай е велика страна, но Малборото е убава цигара.
  Хората по селата са необятно поле на мъдрост. Почти като библията.

  ……

  Китай налива милиарди в пропаганда. Не може да очаквате, че ще Ви пропуснат бенефициентите на тези милиарди. Точно вас! Ще има да четете още заклинания…

 12. Към К.Ганев:
  Търпелив съм не само с хората по селата. Но когато съм се подписал под това какво някой е казал, значи той е казал точно това. Не може да знаете по-добре от мен какво е “искал да каже”. И точно въпросният беше нетърпелив, докато аз се отнесох с усмивка към смешното му твърдение и се оттеглих без повече коментари.
  Ни най-малко не подценявам когото и да било, но и държа на своята оценка, която съм споделил от първа ръка.

 13. Само за сведение на неосведомените.
  Както знаете, при социализма няма безработни.
  Всички са на заплата=социална помощ.
  Така е и при военният социализъм на КНДР.
  Работещите/на практика всички севернокорейци/ в свирепата военна комунистическа диктатура , са и с военни звания.
  Дори и лелките в детските ясли и градини са “под пагон”.

  Каквито и етикети да се лепят на китайският “капитализъм”, въпреки някои особености,
  както и всички останали социализми, тои си остава държавен “капитализъм”.
  Без реална конкуренция.
  Без реална демокрация.
  И ще фалира и ще се самосрути по същите причини, както останалият соц.лагер.
  Когато му дойде времето.

  Съгласен съм с КАЛИТКО.
  ” трябва да се знае от всички: COVID19 is MADE OF CHINA”
  Но…
  Това не е новина.

  Още 1946 г., редакторът на в-к Септемврийче Иван Хаджимарчев,
  го казва в романа си за героичното партизанче „Овчарчето Калитко“.

  КАЛИТКО ни пробутва стари партенки.
  Има ли пионерче, което да не е чело „Овчарчето Калитко“?
  Няма!
  И аз съм я чел.
  И там пише:
  ” трябва да се знае от всички: COVID19 is MADE OF CHINA”
  Освен това пише, че най-големият демократ е Бойко Бекапето.

 14. Към К.Ганев:

  Вие сте оптимист за хората от селата. Аз обаче съм убеден, че те действително искат да кажат съвсем директно това, което е написал Иво и за съжаление това е резултатът от дългогодишната промивка на зависимите и ниско-качествени български мейнстрийм медии получаващи значителни суми от кремълската пропагандна машина.

  Иначе това което сте написал ми напомни с усмивка за една немска песничка съчинена наскоро по случай Корона вируса в ютуб. Там немският (народен) творец пее:
  “Добре че вирусът е китайски,
  защото предствете си какво щеше да стане, ако беше оригинален.”
  Немски хумор 🙂

 15. Това, че не ползва мрежата чичака – много прекрасно му улеснява живота . Колкото по малко е информиран – толкова по- лесно ” отсъжда” !

  Ехх, да можеше чичака /и всички подобни му/ да кажат какво мислят за един видеоклип от “пазара за диви животни ” във Ухан . Нямам друга дума освен “Касапница ” . Не е за “слаби нерви ” ! И тази варварщина се толерирала от китайските комунистически власти без скрупули , така
  че чак януари беше взето решение да се спре търговията и консумацията на диви животни ?!!
  Чичака/ и подобни /няма как да “отсъдят” – защо китайските местни партийни “другари” са мазали /замазвали гнусотията с тази зооноза поне няколко месеца , докото висшият им велможа не ги нарита по ъглите …

  Как да кажат – нама как ! Това са просто едни ходещи радиоточки …

 16. Шегувам се , разбира се. Пък за селското население – те по принцип са си нетърпеливи. Но то не е лесно да си търпелив и да си български селянин. Може би трябва да добавя “с цялото ми уважение”, но не го добавям.

  Вирусът си е китайски, то е ясно. Толкова е китайски, че не ми се говори сериозно по въпроса. Вас Ви заливат с проклятия и може би не Ви е до смях. Все пак трябва, длъжни сме дори, да се избъзикаме с китайците и по тази тема. Затова пуснах майтапа с ментето – щом работи, не може да е китайски… И скеча “майните са като хлебарки”… феноменален скеч. Гледайте го.

  Както и да е. Току що гледах брифинг с Тръмп и други големи клечки – Тръмп си го нарече китайски вирус. Веднага последва въпрос дали това не е расистко изказване. Търмп отговори, че не е расистко, а е свързано с произхода – идва от Китай. Повтори го за недочулите. Вирусът може да се нарича китайски, защото идва от Китай. Това е факт, каза Тръмп.

  И пак – шегувам се в горния си пост. Не си губете чувството за хумор.

 17. Без образование на децата няма да стане. Трябва да се започне от това, че руснаците никога не са ни освобождавали и комунизЪма, в който живяхме не е добро, а зло.
  За да се случи трябва силен резултат на предстоящите избори на единственато политическо обединение, което може да промени сегашната идиотия. Това е ДБ!
  Не е съвсем по темата, но ето мнението на уважаван специалист за китайския вирус: https://fakti.bg/mnenia/456059-doc-mangarov-pred-fakti-za-virusa-kade-barkat-shtabat-politicite-i-geshev

 18. Само хора станали гостоприемници на руски вирус могат да вярват, че „ американците са заразили китайците, за да ги унищожат“, и да не приемат истината, че този вирус заразил Земята е китайски.

 19. Прав сте, Стопанино, не “корона” и пр. дивотии, ами чист “китайски грип”; или да му сложим някакво друго по-запомнящо се име. То и т.нар. испански грип пак оттам тръгва, както и грипните епидемии всяка година. ДържавнияT червено-кафяв робовладелски мао-фашизъм, дето държи 1.3 млрд човеци в XIV в. и де факто ги продава като работен добитък на западните “демокрации” обаче много се обижда, че го стигматизирали и бил “силно възмутен”:
  https://faktor.bg/bg/articles/pekin-vazmuten-ot-tramp-narekal-covid-19-kitayski-virus

  Но въпросния селски политолог ви “пее” по рАЗИЯтски, не по китайски. Неговата опорка се върти от края на ноем. 2019; кремль пусна и други, напр. че заразата е посята от US войници на армейската спартакиада в района на Ухан. Но и пекин, и маЦква мълчат как британски препарат против бронхит се оказа с различна ДНК-верига в няколко огнища едновременно, и то все взаимно не можещи да се гледат (двете Кореи, Израел-Иран), плюс в ЕС. Сатрапите не си дават сметка, че живеем в друго време, и че “няма нищо покрито, което не ще се открие, и тайно, което не ще се узнае” (Матея 10:26).

  Пък петролът бодро върви към $20/барел, а рублата към 1 цент. Юанът и той натам. В Сибир кедрови шишарки, мъх и катерички има и от двете страни на 4,000 кмтровата обща граница между “таваришчите” и “дум-чи”, ако ме разбирате…

  Респект!

 20. към MilaNowak:

  Поздравления за “Това са просто едни ходещи радиоточки …”

  Бил съм в Китай повече от 10 пъти за по месец-два в работен план. Определението Ви е много точно!

 21. Да се обвинява Китай да вируса е все едно да се обвинява Русия за сибирските антициклони. И двете държави има за какво друго да бъдат обвинявани. Но инфантилната реакция в защита на братски Китай, която Стопанинът на блога ни е спестил, наистина заслужава презрение.

  Аз по-скоро се чудя дали коронавирусът ще спести на Радев позора да се чеплези на гроба на Ленин на 9 май?

 22. За психологията на редовия селски човек /в буквален и преносен смисъл/ имам следното обяснение: Той повтаря всичко,което официално се говори от радио,телевизия,вестници,силни на деня и т.н. за да компенсира всичко,което му липсва с
  начетеност. За такава начетеност не са необходими пари,други знания и усилия.
  Той не е критичен към това,което повтаря,защото му е внушено, че от него нищо не зависи.Важното е да е по-горе от друго мислещия. Пак за компенсация на нищожност.
  При троловете нещата са други. На тях им се заплаща.

 23. “Американците създадоха Китай, американците плащаха 30 и кусур години двуцифрения растеж, американците наляха достатъчно пари, за да могат китайците да обикалят по целия свят с ментетата си и да си показват кривите си зъби.”

  Това им е хубавото на американците, че са добронамерени и безпристрастни. Те щяха да създадат и Русия, ако на братушките им се бачкаше, както на китайците (не казвам България, защото при нас мащабите са други). Впрочем те са създали и съветското икономическо чудо срещу добро заплащане. И Великата победа във ВОВ не е минала без тяхната помощ. Та това е като притчата за жабата и скорпиона – такава им е същността. Да, не е далновидно, но никой не е съвършен…

 24. … … ” братски китай ” … ” плащаха 30 и кусур” ??… “братушките” … “мащабите” … “съв. икономич. чудо” … – ходеща радиоточка

 25. Иво, ти явно не спираш в градски кафенета и сладкарници, иначе щеше да чуеш същите приказки, и то от уж “образовани” хора, лекари, инженери, учители, добри в професията си. Против съм обобщаващото съществително “българина”, но се забелязват някои общи характеристики, като например склонност към обобщението и липса на конкретност. Говорене в пове ей така, заради самото говорене.
  Днес попаднах на едно интервю с писателя Добри Божилов. Не съм чела нищо от него, за мен е млад писател, не познавам творчеството му, говореше много смислено за ситуацията в България, но каза нещо, мимоходом вероятно, което ме хвърли в оркестъра. Обясни накратно, че ние, българите, не сме свободни защото сега в България имало капитализъм. Ей това е! След като този смислен човек казва, че липсата на свобода се дължи на капитализма в България, какво да очакваме от тези хорица в изоставените на изживяване места. А може и да е прав. капитализъм в България означава назначени капиталисти, държавни поръчки, некадърно управление, крадене в изключително големи размери, венцеславене на Русия и Китай, мразене на Америка просто защото е Америка и…следва дълъг списък. Знам ли, може пък той да вземе да опише тази специфика на българския характер.

 26. https://www.youtube.com/watch?v=6YuypuYLFxA

  Извинявам се за повторното включване, но не успях да прикача линка. Този клип изразява по-добре какво исках да кажа.
  Бъдете здрави в тези нездрави времена!

 27. Ето ги хубавците, австралийската телевизия и DW ги показва същите, те си ядяха кучета още като
  бяха в България през 80те години като ги бяха докарали тука кумунягите — https://www.youtube.com/watch?v=Y7nZ4mw4mXw

 28. Айнщайн е казал, че за човека е по-лесно да разбие атома, отколкото предразсъдъците си.

  “Когато Велчо (Тодоров б. м.) Велчев е мобилизиран през Първата световна война, заедно с останалите пазарджиклии и се готви да замине за Добруджанския фронт да се бие срещу „братята освободители“, една пазарджишка майка изпраща сина си на фронта с думите „А на добър час синко и дано да победят братушките“ (цитирам по памет). Това е може би едно от поредните свидетелства, които потвърждават думите на Старозагорския митрополит Дядо Методий Кусевич, че българското русофилство е достигнало до идиотизъм.
  Огледайте се и се вслушайте и днес и ще видите, че нищо не се е променило през отминалите стотина години!?”
  Цочо В. Билярски

 29. А ето какво правят поляците, междувременно.
  Братска, славянска Полша, възкръснала след 45 години жесток болшевизъм, с невероятен икономически възход през последните 10-15 години, винаги твърдо стояща срещу мордорските пъклени путиняшки попълзновения…

  https://www.dnevnik.bg/evropa/2020/03/19/4042666_v_polsha_solidarnost_vuv_vreme_na_koronavirus/?ref=home_layer2#comments-wrapper

 30. https://faktor.bg/bg/articles/maskite-ne-predpazvat-sazdavat-izmamna-sigurnost-i-ni-pravyat-ritsari-bez-pronya

  А сега прочетете коментарите на неуките лаици, ГЛУПАЦИ, оспорващи мнението на ЕКСПЕРТА и обиждащи го най-вулгарно!
  Разбира се, в сайта на Стойко и компания не вземат никакви мерки срещу такива вулгаризми!
  (нормално за новите “десни” “неоконсерватори”) косвено подпомагащи таварищ Вовкин (а иначе, на думи – мн ого са “против” него!).

 31. KOVIT 19 ! Колеги това трябва да се нарича както някой от вас каза КИТАЙСКИ ВИРУС защото под сурдинка се споменава в медиите че идва от там.Някои от вас споменаха че доста хора споменават Америка за виновна а и аз вече от няколко места го чувах – та даже млада жена която ми казваше

 32. Прав сте, Стопанино, не “корона” и пр. дивотии, ами чист “китайски грип”; или да му сложим някакво друго по-запомнящо се име. То и т.нар. испански грип пак оттам тръгва, както и грипните епидемии всяка година. ДържавнияT червено-кафяв робовладелски мао-фашизъм, дето държи 1.3 млрд човеци в XIV в. и де факто ги продава като работен добитък на западните “демокрации” обаче много се обижда, че го стигматизирали и бил “силно възмутен”:
  https://faktor.bg/bg/articles/pekin-vazmuten-ot-tramp-narekal-covid-19-kitayski-virus

  Но въпросния селски политолог ви “пее” по рАЗИЯтски, не по китайски. Неговата опорка се върти от края на ноем. 2019; кремль пусна и други, напр. че заразата е посята от US войници на армейската спартакиада в района на Ухан. Но и пекин, и маЦква мълчат как британски препарат против бронхит се оказа с различна ДНК-верига в няколко огнища едновременно, и то все взаимно не можещи да се гледат (двете Кореи, Израел-Иран), плюс в ЕС. Сатрапите не си дават сметка, че е друго време, и че “няма нищо покрито, което не ще се открие, и тайно, което не ще се узнае” (Матея 10:26).

  Пък петролът бодро върви към $20/барел, а рублата към 1 цент. Юанът и той натам. В Сибир кедрови шишарки, мъх и катерички има и от двете страни на 4,000 кмтровата обща граница между “таваришчите” и “дум-чи”, ако ме разбирате…

  Респект!

 33. Ще ме извините, че без да искам прехвърлих, но мисля да продължа! Та така тази госпожа обвини Бил Гейтс, че той е заразил Китай и те сега ни го Връщат! Господа, пожелажвам на всички – ПАЗЕТЕ СЕ – изпълнявайте препоръките на лекарите и не се ПАНИКЬОСВАИТЕ!IIC…..oIL.

 34. 19-ти март.
  1474-та година.
  Във Венеция е приет закон за защита на изобретенията.
  Това е първият в света закон за защита на авторското право в човешката история.

  Мислите ли, че някога, някой е спазвал закона,
  в “Империята на злото” Русия?

  Русия не е изобретила никога нищо.
  Русия винаги краде всичко!

  Емблематичен за Русия е самоварът и почти всички си въобразяват, че самоварът е руско изобретение.

  Родината на чая е Китай, от където произлиза и името и.
  CHINA.
  Но това едва ли го знае полиглота Бай Ганю Банкянски и “Пекинската патица” Цвета Караянчева.
  Според позорящо българите нейно изказване, Пекин е столица на Виетнам…

  През 16 век казаците обиколили Китай и донесли със себе си чая.
  Първото документно свидетелство за чая в Русия, обаче е от 17 век.
  От двора на първия цар от династията Романови – Михаил.

  Истинската история на чая в Русия започва при управлението на Петър Велики.
  Императорът подписва договор, с който се позволява търговията на стоки между Русия и Китай.
  През 1720-те години Китай започва да снабдява Русия с чай, вече в промишлен мащаб.

  Оттогава консумацията на чай е традиция в Русия. .

  Русия не е родината и на самовара.

  Родоначалникът на руските индустриалци Никита Демидов,
  игнорирайки Венециянският закон за защита на изобретенията и авторското право ,
  през 1740-те години в заводите „Демидов“ в Урал, започва да произвежда китайски самовари.

  Така се ражда “руският самовар”.

  Майстори започват да си отварят работилници в цяла Русия.
  Самоварите не били евтини .
  През 19 в. средната цена на един самовар била 10 рубли в злато.
  Затова хората пазели самоварите си.
  След като ги купели, те им служели цял живот и ги завещавали на наследниците си.

  В по-ранните периоди на руската история, хората сърбали чая направо от самите чинийки.
  Представяте си какво шумно, смешно и “цивилизовано” занимание е било пиенето на чай в Русия, нали?

  Захарта за чая и до сега се сервира на кубчета, които се слагат в устата, докато се пие чаят.
  Бедните са пиели само гола топла вода от самовара. Без захар.
  Крепостните са пиели студена вода.Без захар и без чай. Без самовар, а от ведрото за добитъка.

  Русия не е изобретила никога нищо.
  Русия винаги краде всичко!

  И другата емблема на Русия, АК не е руско изобретение.
  Изобретен е от немският военопленник Хуго Шмайзер, а руснаците му слагат руска табела “Автомат Калашнитов”.

  Не военопленниците, дори и руснаците, както във всеки социалистическият концлагер,
  намат гарантирано право дори на собствения им живот,
  а камо ли да им се гарантира правото на интелектуална собственост.
  Е, формално има някакъв закон.
  ЗАКОН ЗА ИЗОБРЕТЕНИЯТА И РАЦИОНАЛИЗАЦИИТЕ.
  Но той се спазва, колкото се спазват и другите закони.
  Все още стърчат МОЧА и Альоша.

  19-ти март.
  1474-та година.
  Във Венеция е приет закон за защита на изобретенията и интелектуалната собственост, който се спазва в цивилизования Запад
  Напротив!
  В социалистическите концлагери кражбата на авторски права бе държавна политика.
  Към “разузнаванията” имаше специални управления за кражба на ителектуална собственост.
  Кражба, която продължава и до днес.
  И до днес българските служби, не са скъсали пъпната си връв с КГБ и ГРУ.
  Иначе щеше ли Борисов да извърши национална предателство,
  навръх националният празник 3-ти март.
  Единствен от балканските премиери Борисов осигури въздушен коридор на руските “Панцир-1” за Сърбия.
  Които ще бъдат насочени и употребени срещу българите, нали?
  Но Гешев няма да повдигне обвинение за национална предателство на Борисов.
  Въпреки, че го задължава Конституцията в Чл. 108., ал 2.
  “Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и НОСИ ОТГОВОРНОСТ за нея.”
  Но …
  Гешев е подопечен на Чайка, какъвто беше и Цацаров…

  И ей, така си газим Венеция…
  От самовара, до АК и “Панцир-1″…

 35. И искам да ви кажа още нещо!
  В момента Лас Вегас е ШАТ ДАУН. Националната гуардия и полицията е мобилизирана,всички хотели и казина са затворени най вече оръжеините магазини са изпразнени което е една предпазна мярка също. Това за сега ще е за 30 дена но още нищо не се знае за напред . Това можем да очакваме и с останалите може би големи Американски градове!IIC…..oIL.

 36. Парлама десни, БРАВО за коментара Ви!

  И аз НЯМА да мълча ПОВЕЧЕ!

 37. Изаясни ми се, благодаря, повече от достатъчно!

 38. @ПАРЛАМА “ДЕСНИ”
  “Русия не е изобретила никога нищо.
  Русия винаги краде всичко!”

  СТО ПРОЦЕНТА ВЯРНО! А нас, българите, най-много ни крала и продължава нагло да ни краде.

  Имаше съобщения, че една българска лаборатория е много близо до създаването на ваксина срещу коронавируса. После Борисов проведе загадъчен телефонен разговор с Путин уж за “респиратори”. От този момент, незнайно защо, вече никой не говори за българското изобретение…

  https://ivo.bg/2014/09/11/%d0%be%d0%b3%d0%bd%d0%b5%d1%83%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%82%d0%be%d1%87%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%be%d0%ba%d1%83/

 39. @sms

  Или е било фейк-новина, или са подарили изобретението на пут.ин, за да го продава после на българите на братушковски цени, както винаги. Очаквам, обаче, ваксина и лекарства срещу китайския грип да бъдат открити първо на Запад, предвид огромните ресурси, които са впрегнати, за да се случи това по най-бързия начин.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.