Джипито измести джипката от водещите новини, но за кратко

 

Правя въвеждащата забележка, продиктувана от атавистичния спомен за автоцензурата: не отричам мерките срещу китайския грип нито у нас, нито например в Нидерландия, където ваксинират хората срещу туберкулоза по примера на децата, които се смятат за устойчиви на китайския вирус поради въздействието на задължителната за тях ваксина срещу тази болест. 

След таза (авто)забележка, мога да си позволя една забежка с надеждата, че няма да бъда обявен за морален мародер, изтъквайки някой ползи от разпространението на китайския грип у нас на фона на иначе видимите многобройни щети от него.

За възстановяването на патриархалните семейни контакти в общуването, макар и по принуда, не е необходимо изобщо да споменаван. Това е страничен феномен, универсален за целия свят, а не специфично българско явление. Не мога да пропусна обаче нашенските особености.

На първо място се видя, че вирусът на съмнението във властите не е изтребен въпреки трите управленски мандата на премиера-вожд, който обича(ше) да се хвали със спечеленото доверие на българите. Идете на който и да е пазар и ще чуете, че властта ни лъже за заразата. А това е колкото вредно за борбата срещу китайския грип, толкова и здравословно за съпротивата на българския организъм срещу управленската разпасаност с и без извънредно положение. 

За последното можете да прочетете в социалните медии като за обичайно състояние на руското общество днес-същото, което изнасили по съветски българското през 1944-та и предизвика българския скептицизъм срещу всичко, което му говорят от официалните трибуни. Животоспасяващият навик хората да четат “Правда” и “Работническо дело”  като си превеждат смисъла наопаки, явно е жив днес.

НА СНИМКАТА: Празни рафтове в магазин за хранителни стоки в Москва.Московчани явно не вярват на сълзливите призиви на властта да не се презапасяват със стоки от първа необходимост.

 

 

 

 

 

 

Онези, които се дразнеха от несекващия видео сериал на премиер Борисов, получиха неочакван бонус. Китайският грип размести приоритетите в новините и се оказа, че джипито е по важен от джипката на премиера.  Поне така изглеждаше до днес.

Верен на себе си, Борисов се върна към обичайната си практика в необичайното време на извънредното положение. Появи се не само на публично място за първи път след 13 март, петък, когато властта още повече се съсредоточи в ръцете му в условията на извънредното положение, но и възстанови практиката да видео рапортуването. 

Разликите между предишните му сюжети при обиколката с джипката и сега, са две: вече не се ръкува, прегръща и целува с всеки, готов да се подложи на близостта с него. Ако се съди по финала на видеото след посещението му във фабрика за защитни облекла в Калофер ( на снимката), Борисов също така вече не кара сам джипката. Последното е парадокс- днес той “кара влака” еднолично повече и от преди, но вече не е на волана на джипката.https://pik.bg/първо-в-пик-tv-премиерът-борисов-на-инспекция-в-калофер-обмисляме-магазините-сутрин-да-раб-news914378.html

 

 

 

 

Предполагам руските медии, които разпространиха новината за сбъднатото предсказание на баба ни Ванга, че Европа неминуемо ке пострада от болест, по-страшна от чумата, ще ни осведомят какво е казала любимата на всея Россия по въпроса  българска баба. Оставаме целите в слух за изясняване на извънредната ситуация, при която джипито измести за цяла седмица джипката от водещите новини, обвързани с китайския грип.

31 мнения за “Джипито измести джипката от водещите новини, но за кратко”

 1. Не искам джипката!
  Искам си джипито!

  О, Боже!
  Ти спиш ли?

  О, Господи!
  Ти не видиш ли?

  Боже Господи,
  Стига си лентяйствал!
  Прибирай си верисиите!

  И корона вирусът!
  И джипката с банкянския тиквеник!
  И курица за граница!
  И…вся астаьлная сволач!

  Одма!
  Немедлено!
  Чабуджак!

  Боже!
  Прости ми,
  че не обичам еднакво
  всичките си ближни.
  Не ги мразя, но не ги обичам еднакво.

  Прости ми, Господи и за това,
  че като ме ударят по едната буза,
  отказвам да обърна и другата!

 2. На другия полюс.
  USA TODAY
  ВАШИНГТОН – Преговорите в Конгреса продължават за мащабен стимулиращ пакет за притъпяване на икономическите ефекти на коронавируса, тъй като демократите изразиха противопоставяне на план, изготвен от републиканците в четвъртък, който ще осигури директни парични плащания на американците.
  Планът на Макконъл включва директни плащания в размер на 1200 долара на физически лица. Женените двойки биха могли да получат до $ 2,400 в помощ с допълнителни $ 500 за всяко дете.

 3. Г-н Инджев, покрай коронавируса, който идва от Китай, някои от вашите читатели съвсем изтрещяха. Като давате неограничена трибуна на човек с маниакални състояние и фиксидеи, не само не му помагате, но и спомагате за влошаване на състоянието му. Така и други чикиментовци се амбицират и се започва едно …
  Което все повече е видимо тук.
  Време е да дезинфекцирате блога си, ако не искате да опустее откъм нормални читатели. Това можете да го направите само вие, ако ви се стори уместно.

  Спирам коментарите си до нормализиране на положението.

  Пазете се!

 4. От известно време се чудя къде се дянаха онези ……. (поради големия набор от евентуални термини, оставям празно място), дето преди време оцирикаха орталъка, че е недопустимо човек да се движи на обществени места със закрито лице? Сигурно са се скрили зад най-големите маски?

 5. Непрекъснатото появяване на баба Ванга в руските медии само потвърждава отдавнашното ми подозрение, че тя е креатура на Държавна Сигурност.
  Истинската пророчица по тези земи се казва Преподобна Стойна – живяла е преди баба Ванга, била е сляпа, и е била наречена Преподобна от Народа заради предсказанията си и лечението на много болести.

  В нейна биография, в бележка под линия, за пръв път прочетох, че американският президент Удроу Уилсън е отказал да подпише договор за разпарчетосване на България между нейните съседи ( мисля, че след Междусъюзническата война) с думите, че не е съгласен една толкова древна държава да изчезне от картата на Европа. Той ЕДИНСТВЕН е защитил България, Русия е гласувала ЗА (това да изчезнем като държава).

  След атентата в Църквата Света Неделя, в Двореца са били много изплашени и сестрата на Царя, княгиня Евдокия, отишла при Преподобна Стойна да попита дали животът на Царя е в опасност от нови атентати и дали да засилят царската охрана. Тогава Преподобна Стойна изрекла знаменитите думи, които често са приписвани на баба Ванга, но не са нейни:
  “Тоз, който му е писано да го отровят, куршум не го лови”.

  Преподобна Стойна е била феномен. Това, че не го разбираме, не означава, че трябва да го отречем.

  При баба Ванга се влачеше цялото Политбюро и зад нейните познания прозират разработките на ДС.

  Предсказанието на Преподобна Стойна за Русия е следното: “Русия ще бъде бита, разбита и натикана в ъгъла, и ако иска да оцелее, ще трябва да прегърне България като сестра, защото България е носител на духовността.”

 6. Джипи или джипка,разумът намира слабото място на природата, вирусът на разума.
  Все едно, природата, наречена още здраве, властта без която хората, или тъй нареченият само-наречен разумен живот, не може да докаже разум или отговорност, иначе казано способността да се самоунищожава, унищожавайки средата която го е създала.
  Природата, поне на тази планета, може би се е разделила поне на две още в началото и едва ли ще унищожи себе си, не-разумният живот, заради въображението на „разума“.

 7. Към линка на Караиванов

  05:01 о Путине и своей работе с ним
  07:28 о том, кто из политиков круче Путина
  17:14 о работоспособности Путина
  20:26 о двойниках Путина
  22:09 об ошибке в интервью Путина Ванденко
  28:19 о том, кто формирует мнение Путина
  33:43 о Патрушеве
  36:31 «Интервью Петрова и Баширова было публичной поркой»
  38:23 об изменениях в Конституции России
  41:58 об уходе Путина
  46:35 о взрывах жилых домов в Москве и Буйнакске
  51:35 о том, чем может закончить Путин
  55:00 о том, кто может стать преемником Путина
  58:35 о том, почему Медведева убрали с поста премьер-министра
  1:04:07 о Мишустине
  1:07:41 о том, почему ушел Сурков
  1:09:36 о том, сотрудничает ли Навальный с российской властью
  1:15:51 о том, отказался ли Путин от идеи объединения России и Беларуси
  1:18:41 о том, кто в Кремле борется с Кадыровым
  1:21:13 об убийстве Немцова
  1:36:28 о том, был ли зять Ельцина Юмашев агентом КГБ
  1:41:48 о «победобесии»
  1:46:01 о том, планировал ли Сталин напасть на Гитлера первым
  2:02:43 о конфликте Путина и Эрдогана
  2:04:52 о пандемии коронавируса
  2:07:16 о падении цены на нефть
  2:15:06 о мировом кризисе
  2:16:33 о Зеленском
  2:27:39 о том, что делать с Донбассом и Крымом
  2:31:48 о том, грозит ли еще Украине военное вторжение России
  2:32:24 о том, возможен ли распад Украины
  2:33:14 о том, кого осудят за сбитый «Боинг» MH-17
  2:35:01 о том, снимут ли санкции с России
  2:38:08 о том, хочет ли вернуться в политику
  2:39:45 о том, что сказал бы сегодня Путину
  2:41:31 о коронавирусе в США и о прогнозах о том, сколько людей в США может заболеть и умереть
  2:48:21 о том, что заставило Путина пойти на обнуление своих президентских сроков
  2:55:27 о том, насколько важен для Путина суд в Гааге по делу о сбитом «Боинге» MH-17
  2:59:47 «Белковский пытается всюду, где возможно, оправдать сотрудников КГБ и ФСБ»

 8. В матушката бабите за пут.ин решиха проблема с китайският грип. Дай боже, всекиму!

 9. К.ГАНЕВ, не губете чувството си за хумор. Всъщност коментарите за които говорите са доста забавни. На мен ми приличат на куче захапало дълъг клон, което отново и отново се опитва да мине през врата, чудейки се защо света е устроен толкова сложно 😉

 10. Както при всяка ежегодна пролетна грипна епидемия,
  нека сами да не си търсим белята!

  Призовавам да се спазва безупречна лична хигиена и да не се навираме в навалицата!

  Въпреки, че в нито една държава!
  До сега , никой не е починал от основно заболяване грипен корона-вирус!

  СМЪРТНОСТ
  Черна класация
  за 2020г. от началото до сега.

  БЪЛГАРИЯ-0,3318 %

  Руска федерация -0,3034 %
  Румъния -0,2833 %
  Сърбия -0,2804 %
  Южна Африка -0,2722 %
  Гърция -0,2301 %
  Япония -0,2193 %
  Северна Македония-0,2023 %
  САЩ -0,1800 %
  Канада -0,1597 %
  Китай -0,1528 %
  Австралия -0,1461 %
  Турция -0,1249 %

  Източник : Департамент по икономически и социални въпроси на ООН, външна връзка.
  Живеем в информационен интернет-свят, за който няма граници.
  Всеки сам може да провери истинността на горните цифри,
  Всеки сам може да си направи справка и за всичките 193 държави, които понастоящем членуват в ООН .

  Абсолютно всички починали по света и у нас, основното им заболяване не е бил грипният корона-вирус.

  Пак повтарям!
  Призовавам да се спазва безупречна лична хигиена и да не се навираме в навалицата!
  Както при всяка ежегодна грипна епидемия.

  Грип, като грип.
  А у нас грип-истерията прикрива други неща.
  И всички знаят номерата на бандита-премиер, тариката Бай Ганю Банкянски.

  Но да не бъдем голословни, а да се обърнем към ЦИФРИТЕ и ФАКТИТЕ от българския НСИ, Евростат и от Кънтриметърс на ООН,
  които всеки средно интернет-грамотен, може САМ да ПРОВЕРИ.

  България е единствената страна в ЕС, в която ДДС за лекарства е 20%.
  ЕДИНСТВЕНАТА!
  И продължава да е ЕДИНСТВЕНАТА, дори в стихията на тазгодишната грипна епидемия.
  И без грипната епидемия България е с по-голяма смъртност, от азиатските, латиноамериканските и африканските държави!
  Каквато е официалната статистика на Департамента по икономически и социални въпроси на ООН.
  Проверете сами!
  Живеем в информационният интернет-свят, за който няма граници!

  Борисов е българоубиец!
  След три мандата на ГЕРБ и Борисов, България %-но на глава от населението,
  е световен шампион по некролози!

  Борисов е българоубиец!
  На националния празник 3-ти март,
  Борисов единствен от балканските премиери,
  осигури въздушен коридор на руските “Панцир-1” за Сърбия.
  “Панцир-1” ще бъдат насочени срещу България и ще убиват българи.

  Путинистът-“евроатлантик Борисов е БЪЛГАРОУБИЕЦ!
  Такива са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ!

  Пак повтарям!
  Призовавам да се спазва безупречна лична хигиена и да не се навираме в навалицата!
  Както при всяка ежегодна грипна епидемия.

  От една страна, специалистите призовават да се спазва безупречна лична хигиена,
  от друга страна Борисов държи в безводие и мръсотия Перник и три съседни села.
  Та нали сам обеща, че след месец ще имат вода от Белмекен, а вече изминаха повече от три месеца…
  Случайно ли е това?
  Едва ли!
  Колкото “случайно” пропуста руските “Панцир-1” са Сърбия, които ще убиват българи…
  Путинистът-“евроатлантик Борисов е БЪЛГАРОУБИЕЦ!
  Под закрилата на Гешев, въпреки пределно ясната разпоредба в Конституцията на РБ:
  “Чл. 108. ал. 2 Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и НОСИ ОТГОВОРНОСТ за нея.”

 11. @ ИЕАНКА:

  Че Ванга е човек на ДС-то е известно отдавна, но напоследък се появяват все повече доказателства, че е човек на КГБ-то, много важен агент за влияние. Толкова години откакто не е между живите, но все още я използват. Опитите да я изкарат феномен са неуспешни за сега, но давидим.
  Бъдете здрави!

 12. Предложението на К.Ганев не е демократично, но е хигиенично, макар че и Мика е права.
  Лично аз също пиша немалко глупости, но се старая да бъда кратък.
  Ако говорим сериозно и аз мислех като Многословния, че няма починали от коронавируса без странични заболявания. Но разбрах за случай в Пасадена на починал млад човек само от COVID-19. Да беше в Пасарел, щях да си помисля, че лекарите не са забелязали истинската причина, но в Пасадена….. А иначе питах на шега дали ако някой вирусоносител го сгазят на пешеходна пътека, ще го включат в статистиката?
  Изобщо светът е оцелял, защото се е смял, но и защото си е миел ръцете.

 13. Интересни факти, които пак доказват че фактът “турско робство” е доста трудно доказуем:
  Ваксинация против едра шарка в Османската империя:
  https://istorianasveta.eu/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8/ct-menu-item-7/%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/262-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B0-%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F.html
  A прoф. Щeриoнoв oтбeлязвa, чe към дaтaтa нa Ocвoбoждeниeтo пoвeчeтo oт прaктикувaщитe близo 150 лeкaри ca бългaри.

  Пo eднa cрeбърнa пaрa зa вcякo вaкcинирaнo дeтe

  В тaзи връзкa Щeриoнoв рaзкaзвa зa пoceщeниe нa мeдицинcкия eкип oт кoртeжa нa cултaн Aбдул Мeджид прeз 1846 г. в Търнoвo, къдeтo мecтнoтo нaceлeниe кaтeгoричнo oтхвърля прeдприeтaтa oт ocмaнcкитe влacти кaмпaния зa вaкcинирaнe нa дeцaтa cрeщу cмъртoнocнaтa eдрa шaркa. Зa дa ги убeдят в пoлзaтa oт вaкcинaциятa, хoрaтa нa cултaнa oбeщaвaт пo eднa cрeбърнa пaрa и пo eднa кърпa кaтo пoдaрък зa вcякo вaкcинирaнo дeтe.
  https://fakti.bg/mnenia/369980-kakav-e-bil-jivotat-na-balgarite-v-osmanskata-imperia
  …………
  Какво излиза, гадния султан давал на “робите” по една сребърна пара и кърпа на дете, за да се ваксинират и то след като българите са отказали ваксинация.
  А не им е забранил да излизат от Търново, не ги е бил, не ги е затварял по затворите.
  Излиза, че сега сме по големи роби от “турското робство”!
  Цялата мръсна пасмина в парламента и правителството са за затвора.
  Кирил Домусчиев може да нарушава всички разпоредби на правителството без последствия а обикновения данъкоплатец – НЕ!
  Сега е робството!

 14. “…и да не се навираме в навалицата!”
  Ако не се навираме в навалицата, няма да има навалица в която да се наврем 😉

 15. ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  21-ви март.
  2001-ва година.

  Военният министър Бойко Ноев подписва споразумение с генералния секретар на НАТО лорд Джордж Робъртсън.
  За преминаване на войски на НАТО през българска територия.

  Членството на България в НАТО се поставя за първи път като политически въпрос на 23 юни 1990 г.
  Соломон Паси внася в парламента предложение за присъединяване към Северноатлантическия договор.

  Юридически Република България е член на НАТО от 29 март 2004 г.

  ЧЛ.5-ти от отбранителният Северноатлантическия договор се задейства автоматически мигновено.
  Това е причината, Путин да не смее да пипне миниатюрните Литва, Латвия и Естония.
  Гръбнакът на НАТО са могъщите САЩ с БВП над 16 пъти по голям БВП от Русия.
  Само щат Калифорния има БВП над 16 пъти по голям БВП от Русия.

  България е юридически в НАТО, но фактически е в орбитата на Русия.
  На 3-ти март, националният празник на България,
  “евроатлантика”-путинист Борисов Българоубиеца,
  единствен от балканските премиери позволи въздушен коридор на руските “Панцир-1” за Сърбия,
  които ще бъдат насочени срещу България и ще убиват българи.
  Оръжието на българската армия все още е съветско и е несъвместимо с НАТО.

  Путин се ужасява от отбранителния чл.5-ти на непобедимият НАТО.
  Затова превзема България отвътре.
  Чрез петоколонниците в българските партии, които всичките са креатури на БКП.
  Въпреки “демократичните” и “патриотичните” и патриотичните си наименования.

  Чрез партократичните “избираеми места”, в “Народното” събрание се осигуряват “Бутончета за гласуване”
  на антинародни и антибългарски закони.
  Чрез “авантата” от неотбелязалите преференции за водачите на бюлетините,
  се гарантира изборът на петоколонниците в БСП и ГЕРБ.
  Партократичният “праг на преференциите” прави невъзможен изборът на независим непартиен кандидат.
  Например.
  Според официалните данни на ЦИК.
  Според изразеното желание в преференциите на българският избирател,
  българските депутати в ЕП би трябвало да бъдат.

  1.ГЕРБ Мария Иванова Габриел 82536
  2.БСП Елена Николова Йончева 82009
  3.ВМРО Ангел Чавдаров Джамбазки 49109
  4.ДБ Радан Миленов Кънев 34735
  !!!5.ДЕСИСЛАВА ПЕТРОВА ИВАНЧЕВА – независим кандидат 30 310 действителни гласове
  6.БСП Сергей Дмитриевич Станишев 30268
  !!!7.ГЕРБ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ПАВЛОВА 27313
  !!!8.ГЕРБ ЕМИЛ ЙОРДАНОВ РАДЕВ 24168
  !!!9.МИНЧО ХРИСТОВ КУМИНЕВ – независим кандидат 22 992 действителни гласове
  !!!10.БСП ВЕЛИЗАР ПЕНКОВ ЕНЧЕВ 20986
  !!!11.БСП ДЕНИЦА ЗЛАТКОВА ЗЛАТЕВА 16444
  !!!12.ГЕРБ ЕВЕЛИНА ВЕСЕЛИНОВА ВАСИЛЕВА 16391
  13.БСП Иво Христов Петков 13958
  14.ГЕРБ Александър Йорданов Александров 13752
  !!!15.ГЕРБ МЛАДЕН НИКОЛОВ ШИШКОВ 13724
  !!!16.ВОЛЯ ВЕСЕЛИН НАЙДЕНОВ МАРЕШКИ 12954
  17.ДПС Мустафа Сали Карадайъ 12007

  Излиза, че повече от половината “народни избраници” са НЕЗАКОННИ,
  по смисъла на чл.6, ал.2 на ВЪРХОВНИЯТ ЗАКОН, Конституцията на РБ.

  Ето, така Путин превзема България отвътре.
  Под закрилата антиконституционният КС.
  Неслучайно винаги доминиран от ДС-съдии.

  Свършиха ли се нормалните юристи в България?
  В момента КС е председателствуван от потомственият национален предател Борис Велчев.

  Руският шпионин дядото на Борис Велчев, през 1942 г. е осъден на смърт за терористичната му антибългарска дейност.
  Но изпълнението на присъдата постоянно е отлагано до 9-ти от друг руски шпионин.
  От военният прокурор Никифоров,с диверсантски псевдоним „Журин“.
  Непосредствено след 9-ти, дядото Борис Велчев е пряк участник
  в избиването на над 40 000 българи от АБПФК на БКП.
  БЕЗ СЪД и ПРИСЪДА!
  През 1956-та година, с подкрепата на Кремъл, след “историческият” Априлски пленум,
  Тодор Живков, сваля от власт Вълко Червенков, зетят на Георги Димитров.
  Започа и шеметният възход на дядото на Борис Велчев.
  Дълги години дядото на Борис Велчев е член на Политбюро на БКП.
  Дълги години дядото на Борис Велчев е вторият човек в държавата.
  Семейство Велчеви и сегашният председател на КС Борис Велчев,
  винаги е почивало в апартамент №2 в резиденцията Евксиноград.
  Първият апартамент, който по нищо не се е различавал от втория, винаги се пазел за Живков.
  И за Батето Славков, за Лйдмила, за Жени , за “Малък Тошо” , който и сега с чувство за хумор подвиква:
  “Дайте си ми държавата. Тя си ми е по наследство”.

  Комично е, но трагичното е, че Путин продължава да ни владее, чрез парлама изборите.
  Наскоро Борисов хариза 2,5 милиарда за турски поток, но отново с руски газ.
  Цената на петрола се срина под 30$, а у нас цената на дизела и бензина не помръдва…
  А руските “Панцир-1” в Сърбия ще ни доубият.

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  21-ви март.
  2001-ва година.

  Бойко Ноев подписва споразумение с НАТО.

  П.П.
  Погледнете снимката на МОЧА в заглавната страница на В БЕСЕДКАТА.
  Прочетете огнения надпис под МОЧА.

  Докога изборите в България ще са парлама?
  След което всичко в България е парлама!

  И от новият тръбопровод за Перник, водата тече като през решето.
  Както течеше и през старият водопровод.
  Нагушените от Бойко с държавната поръчка фирми,
  “строители на капитализма”,
  са същите като на Тато Му Живков,
  “строители на социализма”.

  Не е ли йезуитски призивът на Борисов към перничани,
  да спазват безупречна лична хитиена?

 16. До парлама десни
  Май не симси пил хапчетата

 17. “До парлама десни
  Май не симси пил хапчетата

  БИЛИ ”

  БИЛИ,
  ти като искаш да се пробуташ за “експерт”,
  я кажи Били, какви хапчета пие Бай Ганю Банкятски”

  Хем Борисов зове всички да са отговорни към себе си и обществото, и да спазват безупречна лична хигиена!
  Хем Борисов най-безотговорно държи вече трети месец перничани без вода за пиене, а камо ли вода миене.
  Е, кажи ми Били, как да вярвам на “истинските” крокодилски сълзи, които Борисов лее за болните от корона-вирус?
  я кажи Били, Борисов от твоите ли путинистки, кремълски червени хапченца ли пие?
  Били, не вземайте аванта дарове, от кремълските данайци. Дори и мънички червенички хапченца…
  Много по-опасни са от корона-вируса!
  Смъртоносни са за България!

 18. Много отдавна семейството ни спря да изразява каквато и да е позиция, каквото и да е мнение, какъвто и да е коментар по публикуваните статии от уважавания от нас г-н Инджев (не че е голяма загуба, разбира се). С малки изключения имаме всичките му книги,а някои за наша радост и с негов автограф. Но и изключенията ще си ги набавим. Благодарение на книгите на г-н Инджев, на първо място, ние за себе си си изяснихме доста история, така да се каже; на второ място, вече можем – понеже сме съмишлени в аргументираните тези, представени в книгите на г-н Инджев,при това придружени с богат фактологически материал, – да се опитваме да водим смислен (доколкото ни е възможно)разговор с всякакви русофили, рублофили и “чугунени глави” (каквито, оказа се, имаме не малко сред познатите ни и дори близки приятели), като ги препращаме тъкмо към книгите на г-н Инджев и/или негови участия по ТВ (доколкото и където го канят и/или който и където презентира книгите му). Следим и ще продължаваме да следим всяка изява и издание (по ТВ, книга и/или статия тук в блога)на г-н Инджев. Думата ни е обаче в подкрепа на г-н К. Ганев. Не знаем дали причината да пишат все по-рядко смислени коментатори като каквито семейството ни разпознава Eveyone Else, Роберт Алтънов, Д. Савова, Павел Тинков, Росен Йорданов, Сия, Мила Новак, и други (чиито имена със сигурност ни убягват на примависта, за което се извиняваме)е аналогична на тази, която посочва г-н К. Ганев. Но допускаме, че поне някои от тях са се отдръпнали по причината, която заяви г-н К.Ганев. Благодарим на Georgi Nikolov, Българин, SMS, Аэрофлот, The Rock, които поддържат блога на г-н Инджев “чист” от самото начало!

 19. Към meri:

  Съжалявам за Вашето отсъствие от коментарната част на блога. От изключението, което сега правите, се вижда, че въздържането Ви от коментари тук е загуба на качество за блога.
  Колкото до някои твърде напористи коментатори, които постигат този ефект,изпадам в трудното положение да ги спирам ( или какво друго- да им съкращавам дългите текстове и повторенията в тях – все пак и аз съм човек и не вися по цял ден да коригирам чужди мисли ). Единственият ми съвет е да ги игнорирате, както проява и аз в случаите, когато се уверя, че под даден ник стои същия коментатор, които вече многократно се е изказал по любимата си тема и досажда с повторенията си. Същият, както и други преди него, е избрал тактиката да не дава съществен повод за “отстраняване” и по този начин ме поставя в неудобното положение да нямам повод.
  Имаше един подобен, който ме ласкаеше като “втория Левски”, а когато му направих забележка да престане с пропагандирането на свои маниакални тези, започна да ме обижда люто и да ме кълне до девето коляно. Отгоре на всичко се беше сдобил и с имейла ми, на който дълго ме тормозеше след като го спрях.

  Използвам случая да благодаря на Eveyone Else за съществената му помощ с информация, която използвах за написването на “Измамата “Сан Стефано”. Нямам представа защо изчезна от коментарната част на блога и искрено се надявам да не е по някаква неприятна за него причина или като жест на неодобрение.Той знае, че винаги добре дошъл!

 20. Ако напишете в Гугъл никнейма и след това вашето име, ще излязат резултати предимно от тази страница, затова добавете към търсенето знак минус и името на сайта, без интервал между тях.

 21. Към ИЕАНКА: „американският президент Удроу Уилсън е отказал да подпише договор за разпарчетосване на България между нейните съседи ( мисля, че след Междусъюзническата война)“

  Вярно е! Заместете само Междусъюзническата война с ПСВ. България наистина е носител на духовността и да я защити и предава от поколение на поколение, трябва час по-скоро да се освободи от „сестринската“ руска прегръдка.

 22. Най-сигурното средство да изгониш досадник е да не му отговаряш. Ако две седмици никой не реагира на самомнителния логорейник, комуто вече се привижда групова и организирана атака срещу него, той сам ще се пръждоса от форума. Няма да му е за първи път.

  Жалко наистина, че изчезват интересни коментатори, като например имаше един, който пишеше под различни никнейми, но беше със своеобразен изказ и алтернативно боравене с препинателните знаци и се разпознаваше веднага. Надявам се, че е жив, здрав и че ако и да не коментира, поне продъжава да чете ivo.bg. Като коментаторката МЕRI, както се подразбира.

 23. Имам алегрия към всеки директен или перфидно прикрит “добронамерен” опит за налагане на цензура, както и към всякакъв опит някой да ми дава акъл, оценки, да ме порицава или да ме класифицира по някакви си неясни “по-висши” критерии от името на някакава имагинерна, непогрешима “общност”. Считам го за посегателство върху отвоюваното с дългогодишни усилия, кръв и унижения свобода на словото! Но (Слава Богу!) благодарение на мъдростта, придобита от горчивия му личен опит и този път Иво избегна опасността да влезе в капана на цензурата!

 24. До Тервел

  Най- малко аз държа на каквато и да било прегръдка с Русия. Нейната прегръдка винаги е била мечешка и задушаваща. Всъщност това е било и мнението на Преподобна Стойна, която цитирам – че ако иска да се спаси, Русия ще трябва да погледне на България по друг начин – не като на плячка.

  Всъщност за мен потресаващото в тази история беше, че научих за ролята на американския президент Удроу Уилсън в нашата история от една такава книга, и то от бележка под линия. Никога не съм се интересувала от гледачки, винаги съм се отнасяла с насмешка и презрение. Книгата ми беше дадена от приятелка и аз, макар и да бях подозрителна в началото, бях приятно изненадана, а и в нея имаше доста исторически факти. Бях шокирана-как е възможно никой, никога, никъде да не споменава този факт, при положение, че сме били на косъм да изчезнем като държава! Няма нито един ред в учебниците, нито една улица на негово име, нито един паметник. За втори път прочетох за този исторически факт в блога на г-н Инджев.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.