Забраненият плот

Вярвам в искрената загриженост на нашите власти от пандемията с китайския грип. Защото са истински заплашени и изплашени. Този път никаква Национална служба за охрана не може да ги спаси от евентуално коварно нападение – особено най-общителните от тях, които си падат по публичните целувки и милувки с поданици и с чуждоземни величия. Ето защо и премиерът се метна от едната крайност в приказките си да не се поддаваме на паниката до призивите за колкото се може по-строги ограничения в условията на извънредното положение, което го направи абсолютен властелин на държавата, в която и без това никой и нищо не го контролираше досега.

“Своята риза е по-близо до тялото”, казват руснаците, след което шегаджиите между тях уточняват, скъсявайки не само социалната, но и сексуалната дистанция в рамките на тази мъдрост: “Без риза е по-близо до тялото”.

Ако не беше  притеснителна, така кар(ан)тина щеше да изглежда забавна в това отношение. В смисъл, че голямото и основателно вайкане за демографската ни криза изведнъж получава оптимистичен хоризонт. Възниква надежда за решение чрез сегашното почти принудително, но обосновано с китайския вирус скъсяване на сексуалната дистанция между партньорите с трайна връзка. Току виж по Рождество най-големият проблем за болниците може да се окаже липсата на достатъчно легла за родилки.

Пенсионерите някак не се вписват  в плановото стопанство като фактор в размножаването и изглеждат като съпътстваща жертва на приятелския огън на властта, която непрекъснато мисли как да ги усмири в къщи и не може да ги задържи там чрез скъсяването на сексулната дистанция – поне не и в масовия случай, вероятно. Но им се осигурява спасение от груповото общуване и ще могат да задоволяват нагона си за пазаруване поединично в ранните часове на деня, употребяващи огромните си пенсии ( да не се бърка с друга дума, съдържаща почти същите букви). 

Но да оставим пенсионерите на мира и на милостта на китайския синдром. Те и без това са най-рискова група за грипа от Китай, любим на доста от носталгиците ни от третата възраст по причини, свързани със спомена за тяхната фертилна младост.

Да погледнем оптимистично на перспективата. Затворете очи и си представете резкия скок скок на раждаемостта и породения от този управленски успех четвърти мандат на извънредните ни управници, на които ще дължим благодарност за избавлението от демографския бич както на Червената армия за “освобождението”. Чак колкото китайците не можем да станем, но китайският грип все пак може да помогне на болната ни демография.

Не че съпружеската любов е била забранен плод досега, но си е друго тя да бъде стимулирана, вместо да бъде симулирана между останалите ангажименти на вечно заетите съпрузи. Сега вече нямат оправдание от рода на телефонното обаждане “скъпа, лягай си, наложи се извънредно заседание” или “мили, главата ме боли от тази работа в офиса, остави ме на мира”.

Но ако за плодовете на карантината в това отношение трябва да почакаме 9 месеца, то един плод вече капна в капана на реалността. Унищожена е в момента всякаква заговорническа дейност за сваляне на правителството. Даже в селските магазини не пускат по повече от двама души, какво остава за многолюден протест на Орлов мост в София!

Какво се оказа на практика с подозренията, че някой иска да използва армията за отстраняване на непотопяемото ни правителство? Армията наистина е изкарана, униформени проверяват дали се подчинявате на заповедите на властта, но това става не под командването на някакви превратаджии, с каквито ни плашеха подмазвачите на управленското статукво, а по заповед на самата безконтролна в момента власт. 

Доста е китайско положението, наистина. Никакъв заговор, никакъв плот не може да вирее в такава натопорчена обстановка. Дезинфекцията срещу евентуално инфектирани мозъци, замислящи пъклени планове, има ефекта на изтребването на всякакви опозиционни гниди в зародиш.

Плотът е забранен и фантазьорите, които го виждаха непрекъснато под ложето на властта, с която лягат и стават, могат да спят спокойно. 

А останалите? Останалите българи са потенциални терористи, както вече намекна с твърд тон военният министър Каракачанов. А си стъпил встрани от забраните, вече си терорист. Както знаем с терористи не се преговоря – дори и да са само хипотетични, те са заподозрени и с тях не се церемонят. Поради което млъквам превантивно.

 

 

 

 

 

Призовавам гражданите да не нарушават тази кар(ан)тина. Това е като да дадеш повод на побойник да ти забие нож, понеже си му отвърнал на лошия поглед с репчене, вместо да си замълчиш. 

23 мнения за “Забраненият плот”

 1. Защо руснаците с радост ще изберат Путин за цар в чест на 150-годишнината от рождението на Ленин

  Ако овцете бяха горделиви, щяха да твърдят, че тяхното стадо е най-силно и всички се боят от него

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-zashto-rusnatsite-s-radost-shte-izberat-putin-za-tsar-v-chest-na-150-godishninata-ot-rozhdenieto-na-lenin

 2. Моля да бъда извинен, че не се съобразявам с темата!
  Почина легендата Кени РОДЖЪРС! Той беше един от любимите кънтри-бардове на големия СТАМБО! Горещо се моля, Творецът да ги събере нейде из необятните отвъдни ловни полета! За една балада поне!…

 3. Очарователното подчертаване на китайският произход на грипа ме подсеща за вица, в който лирическата героиня се оплаква “Донесох си вирус от Италия, направо от Милано, а той се оказа китайско менте…”

 4. Чутурата не ми го побира. Как може след: “Не че съпружеската любов е била забранен плод досега, но си е друго тя да бъде стимулирана, вместо да бъде симулирана между останалите ангажименти на вечно заетите съпрузи.” да лепнеш чаршаф “домашна заготовка” който на всичкото отгоре хал хабер си няма с темата. Спирам до тук защото кой разбрал-разбрал.
  И два допълващи линка по дух и съдържание.
  https://www.reduta.bg/борисов-не-лъже-само-когато-спи-но-не-с/

  https://frognews.bg/novini/prof-minekov-jelanieto-zatvoriat-10-saita.html

 5. Вторият линк на Г. Николов ми дава основание да кажа, че според мен санкционирането на разпространителите на фалшиви новини е едва ли не най-големият гаф (глупост, изцепка, резил…) измежду взетите мерки. Първо си помислих, че е от глупост, прибързаност, некомпетентност (бръснач на Окама ли му се викаше?), но после се замислих да не би това мое мнение да е плод на глупост, прибързаност, некомпетентност…?

 6. Да разбуля “мистерията” на уважаемия GEORGI NIKOLOV: Плащат им на написана фраза ат масква. Смисълът не е важен. За тях количествените натрупвания водят до качествени изменения. Затова са тези чаршафи. И ефект вече има: уважаемият Ганев вече обяви отвращението си и заяви, че няма да пише. А когато отвратените се махнат, остават отвратителните.

 7. Каквото и да се говори, най си личи страхът, че електоратът им се топи (простете черния хумор). Ще вземат да останат едни млади и красиви, и какво …? Кой ще им се вързва на простотиите и ще им гласува? Ей затова се разтрепериха! За себе си мислят политиците ни, не за хората.

 8. Съжалявам, извън темата: защо не се мият улиците на СОФИЯ?

 9. TOCHKO IVANTCHEV,
  Не се мият улиците на София,
  защото се мият улиците на Перник.

  Така заповядаха Борисов и Гешев на Националният щаб за овладяване на разпространението на COVID-19.
  Борисов и Гешев заповядаха да се мият улиците на Перник на тъмното.
  В сряда, на Върба…

 10. Спазвайте обичайните мерки, както при всяка ежегодна пролетна грипна епидемия!
  Не се подавайте на паника!

  Живеем в иформационно интернет общество,в което няма прегради.
  Ако сам не си ги сложиш, “като кон с капаци”.

  Клуб Илия Минев те информира.

  Към
  21:00
  21.3.2020.

  население на света 7 784 247 475
  Починали, от началото на годината до днес 13 469 497
  починали днес 145 585

  Нито един от починалите в света, не е бил с ОСНОВНО заболяване грип коронавирус COVID-19

  Първите 5 болести, причинили смъртта по света днес са били:

  1.Исхемична болест на сърцето -15.51 %
  2.Инсулт -11.06 %
  3.Инфекции на долните дихателни пътища, но не от COVID-19 -5.65 %
  4.Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) -5.62 %
  5.Рак на белите дробове, трахеята и бронхите -3.00 %

  Официален източник :
  Департамент по икономически и социални въпроси на ООН.
  Външна връзка.
  За всичките 193 държави, членки на ООН.

 11. Мият се…
  За фалшиви новини нося отговорност…

 12. Тъжна картинка в Русия и огромен контраст с България, където фирмите почнаха да купуват респиратори за болниците(с едно изключение недоразумение, опитващо се да се катери на върха на славата)
  https://www.themoscowtimes.com/2020/03/21/exclusive-rich-russians-are-hoarding-ventilators-to-protect-themselves-against-the-coronavirus-a69703

 13. “SMS”,благодаря за клиповете с великият и незабравим Кени Роджър!!!
  ПОКЛОН!!

 14. За сравнение.
  През 2009-2010 година от свински грип загинаха над 200К, според някои източници 285К, т.е. средно по 17 000 на месец.
  Нямаше такава паника.
  Сега за много по-малко заразени и много по малко починали средномесечно се вдига страшна врява.
  Според мен това показва едно нещо, светът е в ръцете на страхливи, малодушни и тъпи популисти, които нямат подготовката да управляват държавите, които реагират като безпросветни диваци с мистичен фанатизъм все едно че в момента науката не е в своя апогей и разцвет.
  Та в Япония вече има препарат и той е тестван с чудесни резултата н Китай.
  Защо този препарат не се доставя поне за лекарите и рисковите групи?
  Защо в аптеките няма елементарните противогрипни химиотерапевтици, които влияят на вируса на китайския грип?
  И най-сетне да си припомним какво е написал Томас Робърт Малтус и да разберем елементарни неща.
  В Италия епидемията избухна защото от алчност местните бизнесмени създадоха цехове пълни с китайци, които шият дрехи за известните марки.
  Оттам около Милано и Торино плъзна заразата.
  Популистките лидери на Европа включително и Бойко Борисов, за да блеснат пред електората си, изпратиха флотилии от самолети да приберат блокираните свои граждани в Китай, въпреки увещанията на китайските власти да не го правят.
  Така тези тъпанари докараха заразата в Европа.
  Време е да се въвъдеде ценз за да управляваш.
  Не може хора с килийно образование да стават премиери, главни прокурори и така нататък.
  Рангове на дипломите у нас.
  С диплома от милиционерската школа в Симеоново можеш да стигнеш само до градски прокурор но не и главен прокурор.
  С диплома за пожарникар най-много до началник на пожарната на национално ниво, но не и премиер.
  Така пълним държавната администрация с хора, които нямат нужното образование и най-вече опит за справяне с проблемите на управлението на държавата.

 15. На 22 април Джуджето ще свика “рифирьендуМ”, за да се подкрепи нещо, което противоречи на всякаква нормална логика. После ще покани останалите живи на парад. Може и нашичкият да се пребори с вируса и да отиде. Дано не се връща повече. Гнус ме е.

 16. Нася Кралевска от САЩ: Вечна ще е болката ни за жертвите на концлагера на смъртта “Слънчев бряг”

  (На снимката към материала се вижда паметна плоча за жертвите на комунистическия режим, наложен в България от окупатора Русия чрез Червената му армия. И като някаква гнусна гавра на тази плоча има изобразен РУСКИ “православен” кръст (двоен, с пресечния елемент в основата, според азиатските им езически традиции). Бас държа, че в тази гавра с жертвите на болшевишкия терор има пръст ловчанският КГБ-митрополит с родоотстъпния “благ” вълчи поглед.)

  https://faktor.bg/bg/articles/vechna-shte-e-bolkata-ni-za-zhertvite-na-kontslagera-na-smartta-slanchev-den

 17. @Димитър Симеонов
  Да, отиват си един по един идолите, с които сме израсли! СЪПРОТИВЛЯВАМЕ СЕ КОЙ КАКТО МОЖЕ, ОТКАЗВАМЕ ДА ГИ ЗАБРАВИМ!

 18. Към GEORGI NIKOLOV:

  След това лирично изпълнение на Kenny Rogers никога не бих спорил, че любовта не е най-великия закон на Вселената, и че няма безсмъртие.

 19. Тервел, поне малко от малко да бъдем достойни за безмерното интелектуално богатство завещано ни от Големият СТАМБО.

 20. Уплашиха се, че щурмуват ли хиляди болни болниците, ще стане страшно. И в Германия скоро тръгна този страх, затова предприеха подобни мерки, но десетина дена след България и след много повече положителни тестове. Стискам палци на българското правителство да се справи с изпитанието, докато медицинската наука открие спасението, макар че това ще доведе до правителство Борисов-4. Което е пак по-добре, отколкото да дойде курнела с румен гечев да управляват в безпрецедентна социално-икономическа криза, което, както знаем, винаги завършва с катастрофа.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.