Мутафчийски разкри заговор за измъчването на премиера Борисов с МАЛЪК радиатор

  Подмазването е укоримо по принцип. В конкретния случай е причина да се разочароваме от униформения телевизионен герой от първите редици на борбата срещу китайския грипен ( да не се бърка с уважаемия Грипен от Швеция) вирус.  

“Щом премиерът може да спазва забраните, значи всеки може да ги спазва”  заяви началникът на оперативния щаб за борба с китайския грип Венцислав Мутафчийски в отговор на въпрос за облекчаване на мерките срещу разпространяването на китайската зараза.

“Ние сме царе на изключенията. И нормата е изключение. Щом премиерът може да спазва забраните – топли се на един малък радиатор в кабинета си, защото сме изключили климатика, щом той може да ги спазва, значи всеки може да спазва”, каза Мутафчийски. 

Началникът на щаба за борба с китайската зараза нарисува страдалческата картина, според която премиерът аскетично се топли на един радиатор, за да не бъде заразен от климатичната инсталация, изключена за тази цел в сградата на Министерския съвет. И за да звучи още по-драматично саможертвата на Борисов, Мутафчийски сметна за необходимо да уточни, че въпросният радиатор е малък. 

Да го ожалиш нашия мъченик – един голем отоплител не се е намерил за него! Толкова пращи от скромност, че държи да зъзне на работното си място, за да дава личен пример в излагането на опасност от настинка, която неспециалистите трудно различават от китайското заболяване. А дали ако настине и се разкашля ще му кажат да се обажда по телефона за консултация и ще откаже преглед от специалист, за да не ангажира с персоната си допълнителен ресурс, нужен за доказано заразните? 

Да даваш за пример началника си в стил “другарю директор, как ги постигате тези успехи?!” е рецидив от миналото, мутирал в Мутафчийски. Освен това е неадекватно да бъде сравняван обгрижваният като писано яйце премиер, най-овластената фигура в държавата, с когото и да било другиго в страната. Да не го обгрижват е престъпление и в условията на извънредното положение отказът от грижи за здравето му може да се изтълкува като терористичен акт срещу националната сигурност. Онези, които го изтезават на бавен огън с малък радиатор, са за затвора.

Критиците могат кажат, че самият Борисов е настоял да се излага на риск от заболяване, надявайки се подло да се прибере на топло у дома, където със сигурност има повече топлинка за него. Само че това са фалшиви и злонамерени предположения, а за разпространяването им злите езици могат да бъдат подведени под отговорност.

Лоша услуга прави на себе си и на шефа си униформеният генерал. Подмазването на другаря началник разпространява легенди за неговата скромност и дисциплинираност, напомнящи на митовете за непретенциозния Сталин, който се задоволявал с един ( маршалски) шинел и едва ли не живеел аскетично.

Да не говорим, че в случая става дума за кокетничене с високите рейтинги на двамата генерали, които си разменят комплименти колко са популярни чрез телевизора. Уж шеговито, но всъщност доста неуместно в условията на изискваната иначе от всички в държавата сериозност в борбата с епидемията, Борисов намери за нужно да се изказва за главозамайващата популярност на своя униформен конкурент на фронта на битката за високи рейтинги. В типичния си народняшки стил и изказ като за “простолюдието” Борисов погъделичка егото на Мутафчийски:

“Професоре, заповядай тука. Абе я по-добре от твойто место, не сядай на мойто, че с тоя рейтинг ставаш рисков”. 

Именно на тази рейтингова закачка се отблагодари след това и самият Мутафчийски, давайки за пример началството си. Грозно и познато…Но какво ли още предстои да видим в държавата ни, завърнала се принудително към социалистическите “порядки” за радост на онези, които си ги харесват! 

НА СНИМКАТА: “Другарю снежен човек, защо сте толкова голям”?

5 мнения за “Мутафчийски разкри заговор за измъчването на премиера Борисов с МАЛЪК радиатор”

 1. https://faktor.bg/bg/articles/testovete-za-koronavirus-koito-ispaniya-zakupi-ot-kitay-sa-netochni

  Айде да им е честито и на испанските “полезни идиоти”!
  Наливайте милиони евра в касите на китайската компартия (нали няма наивници да верват, че зад всяка по-голяма фирма там не стои Партията?).
  А в резултат – тестове МЕНТАЦИ!

 2. Не е вярно, че премиеринът спазва!
  Днес го показаха да дудне някъде из хасковско, за това че летище Узунджово вместо база на НАТО ще става паркинг за тирове.
  Местните престъпни босове контролиращи проституцията са изпратили благодарствено писмо до башбаканинът!

 3. Наш’то премиер като кумира си Тато от правец – сал едно вехто одеяло и кърпените чорапи му останаха. Да го ожалиш направо. Дано е заделил нещо от траншовете за Барселона че инак и малкия радиатор ще му се види лукс кога иде на топло.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.