Руският наместник у нас Юрий Исаков пръв се намеси в делата ни с определението “маргинали” към част от българите

С интерес и разбиране на препатил “маргинал” наблюдавам вълната от възмущение срещу финансовия министър Владислав Горанов, който определи като маргинали самоосигуряващите българи. Вече цели професионални общности реагират с искане Горанов да се извини. 

От една страна е добре, че българите със свободни професии се събуждат социално и солидарно. От друга страна се налага да напомня, че любимецът на премиера Борисов в правителството му не е първият, който обижда част от българите на “маргинали”. Не че това го оневинява…

През май 2012 г. с тази презрителна оценка бяха удостоени от руския посланик Юрий Исаков ( на снимката) българите, настояващи да бъде демонтиран Монументът на окупационната червена армия МОЧА в София ( и неговите подобия в страната) https://ivo.bg/2012/05/26/не-на-примирението/

 

 

 

Не веднъж съм припомнял имперската наглост, в рамките на която посланикът на правоприемната държава на бившата ни окупаторка си позволява да обижда хиляди българи. Налага се да се върна към случая отново с пълното съзнание, че някои читатели се дразнят от повторенията и препратките към собствени публикации. https://ivo.bg/2013/03/22/на-лъжата-краката-са-късни/

Ще бъда кратък…

Тъжна нотка в основателната реакция на реагиращите днес с обида българи внася фактът, че доста сънародници се пробуждат за протест и се засягат на чест когато стане дума за личния интерес. Защото подмятането на Горанов беше свързано с изключване на самоосигуряващите се, т.е. хората на свободна практика в България, от кръга на гражданите,”достойни” да бъдат подкрепени от държавата финансово в условията на надигащата се неизбежна икономическа криза, породена от китайския социалистически вирусен подарък, наричан за заблуда на населението с наукообразното название COVID 19. 

Очевидно обидата на руския посланик, изживяващ се като съдник на българите, не беше сметната за достатъчна, че да предизвика подобна реакция. А освобождението ни от лъжите за “освобождението” ни чрез окупация заслужава(ше) не по-малко остър отпор… 

23 мнения за “Руският наместник у нас Юрий Исаков пръв се намеси в делата ни с определението “маргинали” към част от българите”

 1. Не знам доколко адептите на “руският свят” и “Третият Рим” си дават сметка, далеч не само за съдържанието и автора на долният анализ но най-паче за трибуната която го осигурява. Телевизионният канал Цариград е рупорът на ортодоксалният великоруски шовинизъм. Изводът е един. Търси се активно изключително заслужил “новоросиец” може и самият володин, баща на крилатата фраза: “Има пут.ин, има Раззия” за дърпане на шалтера на матушката.
  Много мина, мъничко остана.
  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-intervyu-bankerat-vladimir-gavrilov-kitay-zabi-nozh-v-garba-na-rusiya-chakat-ni-zlatna-blokada-i-cherni-dni-za-vlastta

 2. @ GEORGI NIKOLOV
  Стана както казва АТ: До тук беше лошото, почва страшното!”

 3. Да се събуждат ?! Колкото се събуждат мускулите на умряла жаба върху дисекционната маса при докосване.

  Това е пример за позитивизъм .

  Просто реагират , солидарно и социално , на евентуално дразнене матриално .

  Събуждането е по-сложен процес , който ще заподозрем че е стартирал при първата им реакция срещу някоя от следващите антибългарски изцепки на россиянците .

  Или на овластените изявени русофилци .

 4. Привеждам коментара на Петър Ангелов – Дарев, публикуван във “faktor.bg”
  “Путин няма ли да спре войните със съседите си и с имперските си мераци, отдавна са се превърнали в бензиностанция, не произвеждат нищо, дори храната си внасят.
  РУСКИЯТ ЖУРНАЛИСТ АЛЕКСАНДЪР НЕВЗОРОВ :
  Руснаците се чувстват щастливи, само когато бомбардират някого”, казва известният руски журналист и режисьор .
  Русия винаги иска нещо да заграби, защото това е нейната форма за съществуване. Това е държавно образувание, което в протежение на цялата си история нищо друго не е правило освен да превзема съседни земи. Това за нея е било и смисъл и изпълнение на държавните й идеи, и идея-фикс. Това заяви известният руски журналист Александър Невзоров пред “Радио-Свобода”- Беларус.
  По повод съветската окупация и извършените от окупаторите зверства в Източна Европа, Невзоров заяви в предаване на “Ехото на Москва”, излъчвано в Интернет, че разстрелите на хора по улиците на “освободените” от Червената армия държави, и натрапването на собствената бодлива тел на същите държави , не е никакво освобождение. Публицистът обясни по неповторим начин преди дни принципите на външната политика на Кремъл.
  „Ако има някъде на Земята, какъвто и да е тиранин-кръвопиец, при това завършен глупак, мръсник, отровител и людоед, „последняя сволочь“, той непременно се оказва приятел и съюзник на Русия.”
  Русия с едната си ръка души свободата, с другата се самозадоволява.”

 5. Господин Инджев, ако се прибави към “китайския социалистически вирусен” и народен, определението няма ли да е по-пълно? Поздрави!

 6. Няма нужда от коментар! Андрей Иларионов е казал всичко: и за коронавируса, и за рецесията, и за свалянето на малайзийския самолет и за предстоящия съд в Хага, и защо в северна бушмения отложиха гласуването, което трябваше да се състои на 22.04.20.

 7. Позволявам си да предложа два линка, които, макар и встрани от настоящата тема, “плагиатстват” г-н Инджев. Накратко, първият линк води към публикация във faktor.bg от 26.03. със заглавие “18 факта – комунистически Китай е основният виновник за най-голямата световна криза след Втората световна война”; вторият линк е интервю между Дмитрий Гордон и Андрей Иларионов, в което последният обвързва причините за спешните мерки за промяна на конституцията на РФ с делото по МН117 в Хага.

  https://faktor.bg/bg/articles/18-fakta-komunisticheski-kitay-e-osnovniyat-vinovnik-za-nay-golyamata-svetovna-kriza-sled-vtorata-svetovna-voyna

 8. @GEORGI NIKOLOV
  Ето за това говоря когато определям руснаците като еретици.
  Тяхното поведение е на православни талибани и е крайно време Вселенския Патриарх да вземе решение по въпроса.
  Руската православна църква нито е църква, нито е православна, а е сборище на паднали в страшни гехове свещеници.
  Няма да е зле да им се наложи схизма, поне за 1000 години, да бъдат отлъчени от църквата и да им се отнеме правото да се наричат “православни”.
  Русия е държавата, в която е имало гонения срещу християните по-страшни и продължителти от гоненията в Римсаката империя и хората извършвали тези гонения сега са начело на държава и църквата в Русия.

 9. Статията пак е на място и в “десетката”, но позицията на г-н Инджев няма пак да види бял свят извън блога.
  Превръщаме се в имигранти в собствената си страна, “изгонани” от такива като мутрата от смиката и неговите духовни чеда като Горанов.
  Това са т.нар.”християнски” ценности, които руснаците разпространяват. Нито са християнски, нито са ценности.

 10. От малък съм антисъветчик, но не мога да отрека, че Русия се оказа най-подготвена за коронавируса. Подготвил я е най-вече Сталин, но и другите след него са допринесли за руснаците загуби от няколко процента да са пренебрежимо малки. И то от населението, а какво остава от заразените. По-подготвена е май само Беларус. Докато Путин се прави на клоун (с американския защитен костюм), Лукашенка казал, че това е обикновен грип и всички на работа! Само вечер да удрят по 100 грама, но след работа!

  А интервюто на Гордон с Иларионов трябва да го пуснат по БНТ…в централно време…

 11. Да дадем думата на учените:
  A Fiasco in the Making? As the Coronavirus Pandemic Takes Hold, We Are Making Decisions Without Reliable Data
  https://www.globalresearch.ca/coronavirus-pandemic-takes-hold-we-are-making-decisions-without-reliable-data/5707168
  12 Experts Questioning the Coronavirus Panic
  https://www.globalresearch.ca/12-experts-questioning-coronavirus-panic/5707532?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

 12. @ КАРАИВАНОВ,
  Разбирам казаното от Вас за московското джудже като ирония. Русия се оказа най – подготвена единствено с пропагандата и дезинформацията както винаги! Опитаха се да обяснят разпространението на коронавируса в северна бушмения с концертите на групата “Рамщайн” и нейния фронтмен Тил Линдеман, който уж бил болен и заразил много от присъствалите на концерта му в москва. Много скоро се оказа, че това не е вярно, но в главите на доста руснаци ще остане убеждението, че всичко лошо за тях идва от Запада. Аз лично съм убеден, че положението в северна бушмения е най – страшно, но фактите както винаги там се прикриват и изопачават!

 13. Corona virus COVID-19- hype and hysteria? Demystification of the nightmare!

 14. Бил Гейтс го е предсказал още през 2015 година:
  The next outbreak? We’re not ready | Bill Gates
  Apr 3, 2015

 15. Към THE ROCK:
  Българската православна църква нито е църква, нито е православна, а е сборище на паднали в страшни грехове свещеници. България е държавата, в която е имало гонения срещу християните по-страшни и продължителни от гоненията в Римската империя и хората извършвали тези гонения сега са начело на държавата и църквата в България.

  Нещо против?

  Вяра в тази църква и в това православие, НЕ! Но вяра в Бог,ДА!

 16. Що не се преместите в някой форум за религиозни фанатици и там да си развивате тезите кой е по-религиозен и кой бог е по-божествен? Струва ми се, че в този блог се обсъждат светски теми. Свръхестественото и божественото в коментарната част съсипва усилията на г-н Инджев да отправи послания, които се целят в социални стереотипи, наслагвани много, много години. Не е лесно да разбиеш дълго набивана в главите на хората заблуда, което се отнася и за религиите между другото. За мен вярата в някакъв бог и вярата в Русия е една и съща болест. Нарича се глупост. Това, което г-н Инджев прави безвъзмездно всеки ден, не заслужава да бъде съсипвано с разправии за богове, църкви и прочее глупости. Вярвайте си в каквото си щете, но не го налагайте като норма. Не разбирам – ако боговете са толкова важни за вас, какво ви привлича в този социално-политически блог? Политиката в цивилизованите страни се подчинява ЕДИНСТВЕНО на човешките закони. Какви богове, какви пет лева… събудете се вече, 21-ви век е.

  Ако го правите нарочно, за да олекват тезите на г-н Инджев, тогава дано да е за много пари.

  Но ако го правите поради личните си убеждения и не искате да спрете да се излагате с религиозните и верските си бъртвежи, поне не го правете тук. Все още имам мъничко надежда, че в този блог се изказват предимно цивилизовани хора, хора с ценности, далеч надхвърлящи средновековните.

  Не, че съм сигурен. Само малко се надявам. Но това е последното място (макар и виртуално), където все още може да се прочете нещо смислено на политическа тема на български.

 17. Гледам последните два дни Путин “призовавал” нещо относно ОПЕК и цените на петрола.. и също така нещо относно санкциите. Та май от много местене големият политик си го намести и в момента лази по земята да се моли. Имам чувството че идват добри дни за Сирия и света.

 18. до К.ГАНЕВ
  Ааа, немой така, всеки има право да верва в говорещи змии!

 19. В този блог наистина се изказват „цивилизовани хора, хора с ценности,“, НО ВИЕ НЕ СТЕ ОТ ТЯХ. Вие нямате ценности. Вие сте просто един „планетарен патриот“, т.е. обикновен космополит със силно изявени хедонистични пристрастия: “- Ааа! Гарабед, в този басейн има риба, бе! Една се опитва да ми влезне в гъза!
  – Дръж се естествено, не е риба…”

  „За мен вярата в някакъв бог…е болест ……Нарича се глупост.“
  Тук в анотация съм събрал някои от мислите на най-големите глупаци на човечеството ни, като се започне от Галилей, Нютон, Айнщайн, та до Стивън Хокинг.

  При Големия взрив настъпва нарушаване на всички физическите закони и само Бог е имал свободата на избора какво да се случи и как да започне Вселената. Възможно е да се окаже съществуването на неща със сложността на човешките същества, които са в състояние да анализират физическите закони и да се интересуват от природата на Бог. Когато един ден се открие пълната теория за съществуването на Вселената, всички ние, философи, учени и обикновени хора (вярващи и невярващи ) ще можем да вземем участие в дискусията защо съществуваме. И това ще бъде триумф на човешкия разум-ЗАЩОТО ТОГАВА ПРЕД НАС ЩЕ СЕ ОТКРИЕ БОЖИЯТ ПРОМИСЪЛ.

 20. “… като се започне от Галилей, Нютон, Айнщайн, та до Стивън Хокинг.”
  От изброените само Нютон е бил вярващ, но и той накрая отказва последно причастие.

 21. Към MIKA:
  Злобата и дребнавостта Ви, Ви водят неумолимо към пълно умствено заслепяване. Метаморфозирате в говореща змия. Тезата е Вселена и Бог, а не кой е вярващ и кой не. Но за вярващите също грешите. Галилей докрай си остава верен католик.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.