Маоизъм в действие: в Бургас се борят с изкушенията на хубавото време като ги демонтират

Вместо в България да бъдат демонтирани жалоните на робството, както скулпторът професор Любомир Далчев нарече монументите на окупационната червена армия ( МОЧА), техните охранители в Бургас започнаха да демонтират …пейки. Така щели по-малко хора да се събират на припек в изкушаващото хубаво време в условията на извънредното положение.https://clubz.bg/96428-razchistvat_grajdani_ot_vitoshka_demontirat_pejki_v_burgasр

 

 

 

Дали пък не трябва да бъде затулено и самото “изкушаващо” слънце, което пречи на премиера еднолично да грее над държавата? Щом и слънцето, определяно от някои специалисти като естествен враг на китайския грип, пречи за борбата с вируса от Ухан…ухааа, вече изтрещяването започва да прилича на маоизъм от времето, когато в комунистически Китай наистина оприличаваха вожда Мао на слънце!

Натегачи в осъществяването на указанията на Партията винаги е имало. Днес в Бургас те явно печелят временната класация.

Самата дума “демонтиране” е ключова за законно регистрираната у нас 

Гражданската инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия (ГИДПСА). Охранителите на съветското (пост)колониално статукво в България се опитват да представят искането за освобождаването ни от лъжата за съветското “освобождение” като някакъв разрушителен нагон, а не като законен призив към демонтиране на позорното минало и въдворяването му в един заден двор – в руското посолство или в музея на “соца”, създаден от правителството на ГЕРБ и неговия министър Вежди Рашидов.

Борбата с китайския грип вече се изражда в чукундурна по подобие на т.н. Културната революция в Китай през 60-те години на миналия век. 

След като бургаските маоисти се преборят с пейките, можем да очакваме техният почин в подкрепа на Великия кормчия на кораба в Перловската река да предизвика истинско социалистическо състезание между общините за все по-пълно задоволяване на властовия апетит. За начало могат да приложат богатия маоистки опит в борбата с буржоазната зараза чрез избиване на врабците ( не е шега, така беше!), които крадат от труда на революционното селячество в условията на продоволствена криза. 

Конкретно в Бургас могат да погнат гларусите, които и без това лято са обречени на глад поради липсата на туристи, които да ги хранят с отпадъците си по плажовете. Нищо, че Борисов искаше да вижда само гларуси и туристи по Черноморието, а не кораби на НАТО – обстановката се мени динамитно.

Да се надяваме, че бургарският почин няма да породи идеи да бъдат разорани магистралите, любими на любимия вожд, за да се попречи на пренасянето на китайския вирус по тях. Колко му е властите да пренесат тук съветския опит от “Разораната целина”.

Но, млъкни клавиатура!

По-добре да не давам идеи, че току – виж…

Ще  опиша ситуацията на нивото на Борисов и компания : положението е “кажи на лудия да пръдне, он се посере”. 

17 мнения за “Маоизъм в действие: в Бургас се борят с изкушенията на хубавото време като ги демонтират”

 1. Междувременно

  OIL (WTI) Commodity
  21.84
  -1.34 (-5.78%)
  Official Close 3/27/2020 MI Indication

  Айде хаирлия да е!

 2. КЛУБ “ИЛИЯ МИНЕВ”

  Приятелю,

  Всички знаят, че
  в България е сила
  “Закон за защита при бедствия “.

  В него са уредени законните действия на властите и гражданите при бедствия.
  Включително и при всякакви епидемиологични бедствия от чумни, грипни, “коронни” и всякакви вируси.

  Подобни закони има във всичките държави от ЕС.
  В нито една държава от ЕС не се предприе извъредно законодателство, освен в България.
  Защо ЕДИНСТВЕНО в България се предприе извъредно законодателство,
  с някои спорни текстове, отменящи конституционни права на здравите граждани?
  Защо?
  Нали в България е в сила
  “Закон за защита при бедствия “?
  Който е в сила влючително и при бедствието корона-пандемия?

  ХОРА, БДЕТЕ!

  Корона-пълзяща диктатура на Борисов и Гешев!
  Корона-пълзящ бойковизъм-путинизъм!

  ХОРА, СЪБУДЕТЕ СЕ!

  Когато путинистите Борисов и Гешев
  от милиционерската школа в Симеоново ,
  започнат да ви разстрелват като Политковская и Немцов,
  ВЕЧЕ ще БЪДЕ КЪСНО да се събудите!

  Хора,СТРЕСНЕТЕ се СЕГА!
  Защитете се от бедствието Борисов и Гешев!

 3. Не мога да се сдържа!
  На G20 Путин слёзно просит… Нефть дешевле чем вода. Эмбарго.

 4. Няма разум в милиционерските кратуни – демонстрацията на забраните след обявяването на извънредното положение е нагледно доказателство.
  Мо да очакваме от милиционер/военен разум си е чист наивитет за да не кажа “мисия невъзможна”!

 5. Аз наистина не мога да разбера що за безумие е да имаш право да се натъпчете 5 човека в таксито (барабар с шофьора) или в градския транспорт, а да нямаш право да се разходиш, разбира се, спазвайки дистанция, в парка сред зелена трева и природа – там, където е слънчево, сухо, с чист въздух и където вирусът на КИТАЙСКИЯ ГРИП (ДА, ТОЧНО ТАКЪВ Е, КОЛКОТО И ДА ПАЗЯТ РЕНОМЕТО НА КИТАЙСКАТА КОМПАРТИЯ) УМИРА НАЙ-БЪРЗО И ЛЕСНО ОТ СЛЪНЧЕВАТА РАДИАЦИЯ!

 6. Интересно е разсъждението на едни бургаски общински съветник който по принцип не харесвам по обективни причини, какво се случва с гробищните паркове. И там ли ще демонтират пейките и в същност факта че са паркове означава ли че и там е забранен достъпа и посещението се наказва с глоба от 5000 лв. Ако се сбъднат прокобите на генерала лекар там ще се наложи да се отправят доста живи за да изпратят в последния им път своите скъпи близки. Тоест ако ги разглеждаме като паркове и глобяваме всеки по 5000 лв. то няма да има проблем с осигуряване на пари за борба с пандемията. Така или иначе вече имат достъп до личните ни данни, телефонните ни, остава да сложат ръка и на банковите ни сметки и да си теглят от там суми за глоби и всичко останало което налагат като санкции с най обикновени заповеди на министъра. Вече твърдо се опитвам да се събудя от този сън. Иначе паметника Альоша си стърчи в центъра на Бургас и гордо размахва автомат над главите на бургазлии. Мисля да организирам групово поклонение ей така от любопитство дали ще се счете за нарушение все пак е централен площад с пейки и глобата е 5000 лв. Ако ме накажат мисля лично да се оплача в руското посолство че не мога да поднеса почитта си пред тази светиня на освобождението на България от свободата. Не че сега имам някаква свобода. Просто повода е друг но ефекта е абсолютно същия.

 7. Пирогов -на дарения !!!??
  МВР -на дарения !!!??
  Университетските болници-на дарения,общинските-също!!!??
  Къде са ни парите от данъците,осигуровките,винетките,ТОЛ-таксите,от солените глоби и т.н., които плащаме!!???
  Къде са парите на стотици хиляди гастарбайтери,на моряците!!???
  Нали бяхме според Негово Нищожество Буда фон Тиква ал Главанак Дюнер Хасфалт ал Тол-Магистрал Ал Хъб Амфет ал Вълшебник-Суджук Микрофон Ал Водопровод Ал Хумана-Кирка Бабаит,цитирам- “Остров на финансовата стабилност в света”,къде се попиля за дни уж многомилиардният бюджетен излишък,с който ни проглушаваха ушите доскоро…!!!
  Нагли, самодоволни, надменни, пренебрежителни към хората, мизантропи,парвенюта,откровенни мутри и простакеси…това са 99.99 процента от герберопитеците,особено които са назначени от боко на високи постове!!!
  Не сме имали друго такова некадърно, невежо, безотговорно, крадливо,престъпно и цинично управление!
  С тикви и калинки вирус не се преборва!!!!

 8. Все по видимо става до какво води дългото почти 19 години управление на невежеството!

 9. Дванадесет дългосрочни положителни последици след кризата с COVID-19

  Дано България бъде сред интелигентните държави, които ще извлекат поуки от извънредната ситуация

  Михаил Найденов, експерт по национална сигурност

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-dvanadeset-dalgosrochni-polozhitelni-posleditsi-sled-krizata-s-covid-19

 10. Привет от Бургас. Хората масово подкрепят мерките на кмета с демонтажа на пейките!!! Да, болшинството от възрастните СМЕ малко дебилни вече! Нима трябва да ни връчат и картечници в ръцете? Знам, че при трима българи има четири мнения! Нека мине какафонията после ще се джафкаме.

 11. Боже защо България избра този простак комунист за премиер ! Само поразии прави и после ще избяга от отговорност!

 12. Премиера ни е по-вреден от корона вирус!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.