Коронният номер на Борисов

Има нещо българско, което е най-голямо в Европа и по също толкова голямо изключение не е свързано с някое голямо изоставане. Това е граничният с Турция пункт “Капитан Андреево”, най-големият за преминаване извън ЕС в Европа.

Напомни ни го днес премиерът Борисов, който се п(р)ояви като един генерал от полицията на “Капитан Андреево”. Първите му думи към неизбежния антураж от журналисти, местна администрация и прочее привлечени от визитата му хора беше те да се разпръснат, за да се спазва дистанцията. Отблъсна ги безжалостно. Къш, чиба!

 

 

 

 

 

 

А всички толкова много искаха да бъдат колкото се може по-близо до причината за тяхното присъствие…  

Нищо впечатляващо няма в това, че нашият премиер продължава да се изживява като охранител. Отдавна сме свикнали, че обича да се кара на подчинените си пред телевизионните камери за назидание на цялата държава. Така че неговата началническа строгост на диригент на положението се е превърнала в неизбежна съпътстваща щета за потърпевшите.

От изказванията на премиера пред журналистите станаха ( отново) ясни две важни негови схващания, който никаква тежка корона и никакъв китайски грип не могат да унищожат. 

Първо, Борисов определено не смята България за част от Европа, ако се съди по това, че дели камионите на български и европейски. В желанието си да изтъкне пред българската аудитория на телевизионния запис приоритетната си загриженост за българските камиони, той направи ясно точно такова разграничение – първо българските, после европейските камиони са му важни.

Второ, което за разлика от първото не може да мине за грешка на езика на главния гражданин за европейско развитие в България, премиерът Борисов си приписа заслуги за вашите заплати, уважаеми читатели. Съобщи ви, че той работи за тях и за целта е впрегнал всичките си връзки. Каквото и значи това извън ясния опит за поредната му самореклама. Не вие си ги изработвате заплатите, а той работи за тях. С връзки. 

Връзките, без които животът в НРБ беше практически невъзможен, е другото, социалистическото название на корупцията. Борисов явно трайно и безвъзратно е поразен от вируса на този социалистически бич. В некорумпираните държави е достатъчно да се спазват законите, писаните и неписаните правила, за да си изкарвате заплатата и да си живеете живота. В корумпираните страни са нужни връзки за всичко, включително за физическото ви оцеляване по време на китайска пандемия.  

И Кой може да ви гарантира оцеляването с връзки?  Как Кой? Пак Той! От вас се иска само да го слушате и да се разпръсквате когато ви е накарал да се скупчите край него.

Ето това узнахме днес на корона пропускателния пункт от европееца Борисов.

18 мнения за “Коронният номер на Борисов”

 1. “Носете си новите дрехи, момчета.
  Падаме, както ходим.
  Умираме, както спим.
  Въпросите на тая планета
  я решим,
  я не решим…”

  Стефан Цанев

  Добре, че е бат’ Бойко да даде някой лев, че иначе не знам как ще я караме…

  Никой няма смелост да Му каже, че маската не се слага на брадата. Около Него всички са с правилно поставени маски, само Той я носи като абитуриент (абитЮрент, както е по-известно).

  Във всеки един момент камионите, които се движат по магистрала 313 от Льойк до Антверпен (или от Лиеж до Анверс – в зависимост от това кой език говорите) са повече от всички камиони в цялото беге. И познайте – три четвърти (може и повече да са, не съм ги броил и смятал) НЕ СА белгийски. Въпреки че една от най-големите транспортни фирми в ЕС е белгийската H.Essers. Около пристанището в Ротердам има дори още повече камиони и те почти до един не са нидерландски. Да се спрат чуждите камиони за сметка на техните НИКОГА няма да мине през главата нито на белгийските нито на нидерландските власти. Те, сигурен съм, дори нямат идея как може това да се случи и още по-малко как самите те да го направят. Нямат тази божествена власт, каквато има Той. Допускам, че бат’ Бойко знае нещо, което Белгия и Нидерландия не знаят, щом прави такива изявления. Вероятно вече не сме част от ЕС или скоро няма да сме. По-правилно е да се каже, че ЕС не е част от бегето, защото, нали, бегето се очертава като водеща политическа и икономическа страна в световен мащаб. Всички се обаждат и на чист банкянски, пардон … на чист български питат бат’ Бойко дали ще им даде маски, предпазни дрехи, газ, съвет, заплата и т.н. Той им върши малки услуги, те на Него вършат малки услуги, едната мие другата, сещате се как стават работите. Геополитика е това, ей!
  Това дали да живеем или да пукнем само Той може да реши.

  А тук разни маргинали ми говорят за разни богове. Бойко ще ги бие всичките, ако че са Му началници! Той бавно се завърта, но като се завърти и нищо не може да го спре.

  Само за Чък Норис още не съм сигурен дали Бойко може да го бие.

 2. Хубавото е, че има такива хора като тиз професор, който е силният глас на разума, сред вакханалията на новите варвари:
  Corona-Krise: Offener Brief an die Bundeskanzlerin von Prof. Sucharit Bhakdi

 3. Само да попитам дежурните на Баце по БЛОГА НИ дали го информират за случващото се в легналата МУ на сърце матушка. А там, не ще да е случайно, шойгу изразява сериозна загриженост от силата на “петата колона” и същевременно кремълският гном се е само изолирал от няколко дни в бункер в Сочи. Обратното броене върви на мах.
  https://mpsh.ru/19864-shojgu-vnutri-rossii-dejstvuet-natovskaja-pjataja-kolonna.html

  https://svobodu-narodam.livejournal.com/5258305.html

  Мислата ми е, банкянското слънце да не изпадне в състоянието на изневереният съпруг. Последен да разбере за надянатите рога. Много ще МУ отива и все пак…

 4. Няма ли кой да му каже КАК СЕ НОСИ МАСКА срещу Китай 19?
  Пример, Шефе, пример дай на 80%-те.

 5. То днеска около 14 часа имаше извънреден брифинг на който разбрах от баце че ние не сме и в НАТО . Как да се тълкува приказката му . Цитирам по смисъл.” То се видя че и НАТО няма готовност за бактиорологична война” Колко много каза това изречение. Той не казва ” ние не направихме достатъчно за противодействие на бактериологична война. А …НАТО. Сякаш НАТО са някакви досадници.

 6. До “Скалата”. За този професор от Германия, роден в САЩ, вече се разбра, че не е много надежден. Учудващо е, че все още има хора, които му се връзват на приказките…

 7. До Иванов

  Сухарит Бхакди (роден на 1 ноември 1946 г. във Вашингтон) е лекар и специалист по микробиология и епидемиология на инфекциите. Бил е професор в университета Йоханес Гутенберг в Майнц и е бил ръководител на Института за медицинска микробиология и хигиена там 22 години.

  Награди.

  1979 Preis der Justus-Liebig-Universität Gießen
  1979 Konstanzer Medizinischer Förderpreis
  1987 Preis der Deutschen Gesellschaft für Hygiene und Mikrobiologie
  1988 Dr. Friedrich–Sasse Preis
  1989 Robert Koch Förderpreis der Stadt Clausthal-Zellerfeld
  1989 Ludwig-Schunk-Preis für Humanmedizin
  1990 Gotthard-Schettler-Award
  1991 Gay-Lussac-Humboldt-Preis[23]
  1999 Schwarz-Pharma Preis
  2001 Aronson-Preis für “wegweisende Arbeiten auf dem Gebiet des Komplementsystems und bakterieller Toxine”[24]
  2005 H. W. Hauss Award[25]
  2005 Verdienstorden des Landes Rheinland-Pfalz
  2009 Rudolf Schönheimer Medaille der Deutschen Gesellschaft für Arterioskleroseforschung[26][27]

  Не ми се превежда.

  Дайте инфо защо да не му се връзваме на приказките? На мен ми изглежда надежден. Признавам, че не гознавах до днес, но ме впечатли с интервютата си и с въпросите до Меркел.

  Предполагам, че имате някакъв източник, който е поне толкова солиден. Дайте да видим защо този американец е ненадежден.

 8. Към Kalitko:

  За новата тема, новия вид на блога ми помогнаха по-добри от мен в тази дейност хора. Но има още какво да се направи…

  Сега е инсталирана версията GeneratePress (https://generatepress.com).
  Някои от добрите възможности на предишната версия ги няма в сегашната, уви, но пък тя беше несъвместима с мобилните телефони, а много от вас четат именно през телефони.
  Ако откриете някакви бъгове, моля ви, опишете ги и пратете информацията тук в ivo.bg.
  Приемам и съвети как да я подобрим!
  Ако някой от вас е специалист по тази тема, нека пише, ще се свържем за още въпроси.

 9. По повод на Covid 19 дискусията. Проф. Сухарит Бхакди е глас на здравия разум и много успешен и признат изследовател. Раздухването на една от многото и с ниска смъртност коронавирусни епидемии няма нищо общо с епидемиологията, а преследва политически и икономически цели. Най-вече инфлация, отпадане на кредити и други ефекти.

  Ето още по темата с реални световни експерти, които обаче така и не достигат до главните медии:

  https://off-guardian.org/2020/03/29/watch-perspectives-on-the-pandemic/
  https://off-guardian.org/2020/03/31/open-letter-from-prof-sucharit-bhakdi-to-chancellor-merkel/
  https://off-guardian.org/2020/03/24/12-experts-questioning-the-coronavirus-panic/
  https://off-guardian.org/2020/03/28/10-more-experts-criticising-the-coronavirus-panic/

  Самият сайт off-guardian е със доста съмнителна репутация, но конкретно в този случай публикациите са достоверни с линкове към източниците, които често са скорошни публикации във високорейтингови (с висок импакт фактор) научни списания. Аз самият съм аналитик и проверявам съяите числа независимо.

  Някои особено любопитни моменти за Италия: медианна възраст на починалите 81.5 години; само 12 % от тях не са имали предишни сериозни заболявания.
  Смъртност се мери като % загинали от всички инфектирани (огромно непознато число), а не като % от развилите симптоматика и отишли в болница (защото това е само малката част на тежките случаи). Реалната смъртност дори в Италия е 0.5-1%, като е известно чше Италия по-принцип има 3-4 пъти по-висока смъртност от респираторни инфекции спрямо останалите Европейски държави. Тук отлична оценка дава и чистият експеримент с Diamond princess където имаше основно застарели хора (10 починали от 712 заразени, или 1.4 % сред възрастни хора). Италианската карантина е след дъжд качулка понеже два месеца вируса се е разпространявал безконтролно и са заразени 3-4 пъти над диагностицираните.

  Защо никой не дава примера със Швеция, където са призовани да се самоизолират само рисковите групи, и са забранени събирания от над 50 души, а иначе бизнесът тече.

 10. За всички четящи тук искам да споделя лично мое мнение без да ангажирам никого с него. Според данни на НСИ за 2018 година всички починали в България са 108 526 човека. От тях 14 745 на възраст от 0 до 59 години. Останалите 93 781 са над тази възрастова граница или по 301 човека на ден. До момента в целия свят са починали 39 022 човека обявени като заразени с корона вирус. Годишната смъртност в световен мащаб без оглед на причините е над 14 000 000 души. Понеже тук има само интелигенти хора изводи няма да правя. В кръга на шегата предполагате ли от тези 14 000 000 починали за година в световен мащаб колко са яли краставици през живота си 🙂 . Тихо. Не казвайте на никой, най вече на генералите.

 11. Според сia world factbook:

  “7.7 deaths/1,000 population (2020 est.)
  note: this rate results in about 108 worldwide deaths per minute or 1.8 deaths every second”.

  Значи към 60 милиона умират всяка година на планетата Земя.

  В Италия нормално умират около 670 хил. годишно или около 167 хил. на тримесечие, 56 хил. на месец и около 1840 на ден. Ако някой има данни за смъртността през първото тримесечие на тази година в Италия, много ще ми е интересно да ги видя.

 12. @K. Ганев: ето ги данните https://countrymeters.info/en/Italy . Има ги и тук https://www.worldometers.info

  Накратко към момента средната смъртност в Италия е 1588 смърти на ден. За миналата година средна смъртност е 1587 смърти на ден (интервал на доверителност 1508 – 1667). С други думи няма статистическа разлика независимо че твърдят че са в черно тримесечие.

  Смъртността от корона вируса коректно пресметната. % умрели от всички инфектирани, е 0.3-1%. Все повече се консолидира оценка около 0.3%. Застрашени са най-вече хора с хронични заболявания. За останалите (като вероятно почти всички вече сме изкарали вируса от Декември насам) варианта за сериозно забполяване е със същата вероятност като шестица от тотото.

  Както се вижда реалният ефект върху смъртността в Италия е близък до този на инфлуенцата.

  Инфлуенцата убива 250 000-500 000 души годишно https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6815659/

  В Италия инфлуенцата през Януари – Февруари 2016 и през Януари – Февруари 2017 година убива над 25 000 души на сезон https://www.ijidonline.com/article/S1201-9712(19)30328-5/fulltext -т.е. 4 пъти по висока нормирана смъртност от която и да е друга Европейска страна.

  Единствената разлика между този и обикновеният грип е че еднаквият брой хора обречени да умрат, в случая на корона вируса умират от ARDS (Acute Respiratory Distress Syndrome). ARDS е много рядко заболяване, което се третира с легла с вентилатори. Гаранция за успех няма, но поне човекът ще умре без да изпитва адски мъки. Понеже ARDS е рядко заболяване, няма достатъчно оборудване да поеме по-голям брой пациенти едновременно.

  В контекста на горното обаче, масовата истерия по света и у нас е безумна. Вирусът не е никаква заплаха за човечеството, а просто попада в слабо място на здравната система (липса на достатъчно оборудване и обучен персонал за третиране на такава патология).

  Това значи че единственият смисъл на ограниченията е да се закупи нужното оборудване. Най-реалистичен е подходът на Швеция- няма масови събития, рисковите групи в максимална изолация, останалите на работа като се спазват меки мерки.

  Тези числа са известни и цялата системна истерия навежда към конспиративен интерес, и нечии интерес да изпроси пари, опростяване на дългове/кредити и т.н., и да се предизвика рецесия и инфлация.

 13. Допълнение към предишният ми коментар. В Италия едновременно в момента е сезонът на инфлуенцата (тази година тя е мека) и SARS-CoV-2. И при условие, че двата вируса “работят” едновременно, средната денонощна смъртност за тримесечието, е идентична със средната денонощна смъртност за 2019 година. Това най-ясно числено показва колко “смъртоносен” е новият вирус.
  Ужасът идва от начина по който умират жертвите. Белодробният колапс при ARDS е бавна, мъчителна и грозна смърт от задушаване. Единствен начин ако неда се спаси пациентъ, поне да се намали страданието е с вентилация. Но % смъртност е много нисък. Двете неща се бъркат и това подклажда истерията.
  От тук следва че мерки трябва да има, но не тези, които очевидно не могат да се поддържат дълго време без да доведат до тотален фалит.

 14. И последно допълнение. На тази страница https://www.worldometers.info отидете на секцията HEALTH. Там ще видите че от началото на тази година се оценява че сезонния грип, инфлуенцата (не коронавируса), е причинил 123 572 смърти (към момента на коментара) по целия свят. Това е над два пъти повече от корона вируса. Някой да е изпаднал в истерия заради това?

  Единствената разлика е че смъртните случаи от инфлуенца обикновено умират поради сърдечни усложнения в дома си, без да стигнат до болницата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.