Прокуратурата помага на Костадинов да се прави на страдалец и политическа жертва

След като в навечерието на новата 2019 година руското посолство у нас легитимира като свой нов най-голям любимец варненския екстремист Костадин Костадинов, препубликувайки в своя сайт негова българофобска публикация в интернет, той получи нова награда за старанието си на провокатор. Волно или без да иска прокуратурата се присъедини към изграждането на “революционния” образ на този политически номад. Постига го като му повдигна обвинение за “събуждане на неоснователна тревога у гражданите” спрямо мерките на правителството срещу китайската зараза. https://clubz.bg/96494-delo_sreshtu_lidera_na_vyzrajdane_sybudil_neosnovatelna_trevoga_u_grajdanite

Известният в социалните мрежи като Костя Копейкин ( по аналогия с герой на Гогол от “Мъртви души”, който проси в Санк Петербург пари за заслугите си на инвалид от войната, но накрая се превръща в бандит ) този самозван “възрожденец” получи по този начин нова инжекция опозиционен адреналин. С неговата възбуждаща (по)мощ ще може да се дърви още повече като най-истинския, най-радикалния, най-безспорния опозиционер на евроатлантическото статукво – доколкото за такова можем да говорим в условията на вечно разкрачената между Изтока и Запада днешна власт. 

Именно за тази роля се домогва Костадинов. И не само не го крие, а сам определя партията си като “единствената истинска опозиция”. В условията на извънредна липса на истинска опозиционност по време на извънредно положение путинофилстващият общинар е готов на всичко, за да си подсигури мечтаното бъдеще в парламента, където не успява да пробие досега. И ето че добави съчки в този огън с помощта на прокуратурата, която му помага да се прави на жертва на статуквото.

Не е за вярване, че това се случва преднамерено. Но е факт, от чиито последици Костадинов неминуемо ще се възползва в ролята на “мъченик”. 

Историята помни примери на преминали през репресия по политичски причини екстремисти, които се превръщат в герои в очите на отчаяните си сънародници в момент на криза. Един такъв написа политичската си програма в затвора и озаглави “Моята борба”. Преди него н това поприще в изгнание в Шушенское се изяви друг дребосък, превърнал се в чудовище.

Дано властите, които помагат на Костаднов да вае имидж на страдалец, не са пропуснали уроците на историята.

НА СНИМКАТА: Костадинов редом с Нинова – засега “само” на площада. С прокурорска помощ може да се нареди до нея и в парламента.

 

 

13 мнения за “Прокуратурата помага на Костадинов да се прави на страдалец и политическа жертва”

 1. ”Волно или без да иска прокуратурата се присъедини към изграждането на “революционния” образ на този политически номад.”

  Нищо, което е полза за петата колона, ergo за Московията, у нас, не се случва неволно.

 2. “Дано властите, които помагат на Костаднов да вае имидж на страдалец, не са пропуснали уроците на историята.”

  Властите са пропуснали всички уроци от трети клас нагоре. Допускам, че могат да четат криво-ляво и да смятат прости аритметични задачки, но за повече от това нямам никакви данни. То и за това нямам, само го допускам.

  Като вметвате “уроците на историята” има опасност сега съветниците на ББ да започнат да ровят в учебниците по история и да четат уроците, за да видят какво ще стане с Копейкин Динчо, както биха му казали из Родопите… Вече си го представям – “НамерИхте ли нещо за тоа копейка ли беше, стотинка ли беше?! Тоа ли ще ми свАли от власт, бе!? Тоа ли ще ми прай революция, дето му ваеме образа, да го еа у образа да го еа?! Треа а го намериме това в уроците по историа, треа го проучиме как става, че да не допускаме същите грешки и да не зееме да паднеме от власт за едното нищо, деа маа му деа. И откъде тоа Инджев знае за мъртвите души?! Избори идат, ше мълчите за мъртвите души, че да не се разправа с вас, знаете, нали! Некой се е разприказвАл май, деа маа му деа мисирки деа” Звъни на Пееф и вика “Абе, Пееф, теа знаят за мъртвите души, бе! И в уроците по историа имАло информациа за тоа, дето му ваеме имиджа, копейката ли беше, стинката ли беше, деа маа му деа. Виж там мисирките да пишат за мен повече, че да не се разпраа с тех, знаеш как мога до довечера да се разпраа много лесно…”
  И всички сътруднички, които носят очила без да имат нужда, но така, за да бъдат по шик и да имат интелигентен вид пред Него, започват да четат урок след урок и разбират, че четат нещо напълно ново и непознато.

 3. Една и съща постановка се играе за пореден път. Създаваш му имидж на непримирим борец срещу статуквото. След това му пращаш да му дзупат хорца хората на нешка робева и т. н. и поредното мюре за отклоняване на гласове е готово. Примерите са безчет.
  Тъжното е , че този алгоритъм сработва винаги. Не съм забравил излагацията на град като Варна който извади на балотаж същия този копейкин. Голям срам!

 4. КЛУБ “ИЛИЯ МИНЕВ”

  Приятелю,
  Успехът се състои в това,
  да продължиш!

  Когато другите са спрели насред пътя.
  Напред и нагоре!
  Към демокрация, законност и благоденствие, след избори без “избираеми места”…

  КУРАЖ, приятелю!

 5. Скоро ще свършат копейките за Копейкин:
  Сега по-голямата част от руските пари работят срещу интересите на страната

  Тоталното отхвърляне на руския нефт в Европа и Китай решава едновременно няколко проблема: завземането на пазарите от арабите, премахването на руското влияние по света, смяната на сегашното правителство в Русия, дългосрочното отслабване конкурентността на страната във всички области, включително и военната, казва топ финансовия анализатор

  През последните 10 дни никой вече не купува руският нефт нито в Европа, нито в Китай. Нещо повече – в Китай дори не е било разрешено да се търгува руски петрол.
  Спирането на енергийните доставки от Русия за други страни е срив не само за руската икономика, но и за сегашния руски управляващ елит. Всъщност вече можем да кажем, че започна играта, свързана със смяната на правителството. Това казва икономистът Владимир Гаврилов, познавач и анализатор на финансовите пазари, главен счетоводител на клона на АКБ “ТОКОбанк” – най-големият вносител на долари на територията на СССР.
  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-intervyu-bankerat-vladimir-gavrilov-kitay-zabi-nozh-v-garba-na-rusiya-chakat-ni-zlatna-blokada-i-cherni-dni-za-vlastta

 6. Бъдещ коалиционен партньор. Как става? На три стъпки.

  Стъпка 1 – героизиране, екстремист бил, смут създавал, и Волен/болен беше такъв. От години го правеше, нямаше проблем, сега обаче е нужен на някому.
  Стъпка 2 – новия герой печели избирателна подкрепа и влиза в играта.
  Стъпка 3 – новия герой влязъл в играта става коалиционен партньор тъй като има избирателна подкрепа.

  Така Москва участва в управлението на България чрез коалиционни партньори.

 7. Не само прокуратурата помага. Ето видео (втората половина) с обяснения на “геройството” от първо лице. Направо да го ожалиш копейкин, щом е отворил сметка да събира пари от бедните да му финансират простотиите. Обръщам специално внимание и върху слагачеството на водещия, който му говори през цялото време на “ти” и “Коце”, докато копейкин му отвръща на “вие”. Hе съм очаквал/а такова самоунижение от страна на “поразяващата уста” Диков: https://www.eurocom.bg/show/evrodikof/7754

 8. Платените “патриоти” са като господарите си! Когато “отгоре в задкулисното” се плаща “щедро” и на владетелите, се получават перпетуум мобилета, които и след години ще са действащи! Такава ни е реалността! Не можем да я променим! Можем само да я преживеем!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.